Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Δηλώσεις του Προέδρου ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ στη Κύπρο




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρευρέθηκε σήμερα, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στη Κύπρο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), με θέμα: «Τα διδάγματα από τη Διαχείριση της Οικονομικής Κρίσης στην Ελλάδα και στη Κύπρο : Η Επόμενη Μέρα»

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Καλωσορίζω το φίλο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμα, βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο, για να συζητήσουμε για τα διδάγματα της κρίσης, αλλά πρωτίστως και για την επόμενη μέρα.

Θα πω φίλε Κυριάκο, ότι στο πρόσωπο σου βλέπουμε την Ελλάδα της ευθύνης και της αξιοπρέπειας. Εμείς εδώ στη Κύπρο είχαμε ένα σκληρό πρόγραμμα. Μπορεί και άδικο. Δεν μπήκαμε στη λογική της μουρμούρας, αλλά στρωθήκαμε στη δουλειά και με το λαό μας να δείχνει πρωτόγνωρη υπευθυνότητα.

Σε μερικές μέρες θα εξέλθουμε του μνημονίου, επανακτώντας την εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια».

            Κυριάκος Μητσοτάκη: «Αγαπητέ Αβέρωφ, να σε ευχαριστήσω πολύ για την ευγενική σου πρόσκληση. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την Κύπρο  τον τελευταίο μήνα. Αυτήν τη φορά για να συζητήσουμε ένα θέμα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Τα διδάγματα τα οποία και εμείς στην Ελλάδα μπορούμε  να αποκομίσουμε από τον τρόπο με το οποίο η Κύπρος διαχειρίστηκε τη μεγάλη οικονομική κρίση  και το μνημόνιο το οποίο της επιβλήθηκε.

Η Κύπρος όπως σωστά ανέφερες, εξέρχεται του μνημονίου εντός των επόμενων ημερών. Δυστυχώς, στη χώρα μας, λόγω των κακών χειρισμών της Κυβέρνησης, επιβλήθηκε ένα τρίτο πολύ σκληρό πρόγραμμα από το οποίο δεν προβλέπεται να εξέλθουμε πριν από το 2018.

Είναι σημαντικό - και εμείς στην Ελλάδα - να καταλάβουμε τι έκανε σωστά η Κύπρος . Ποια είναι τα - μαθήματα έστω και σήμερα - έξι χρόνια μετά την αφετηρία της κρίσης. Μπορούμε να μάθουμε για το πώς διαχειρίζεται κανείς σωστά και σοβαρά μια τέτοια κρίση. 

θα σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό το οποίο είπε ο φίλος Αβέρωφ.  Στη σοβαρότητα, στην υπευθυνότητα, στην εργατικότητα, στην εφαρμογή ενός προγράμματος το οποίο μπορεί να έχει αδικίες, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι  ο καλύτερος τρόπος για να  εξέλθει  κάποιος των προγραμμάτων είναι να το εφαρμόζει και να διεκδικεί οποιαδήποτε  αναδιαπραγμάτευση, μόνο αφού έχει κερδίσει  την εμπιστοσύνη των πιστωτών.

Δυστυχώς, αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. Η Ελλάδα έχει απολέσει την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Έχει διαχειριστεί με τρόπο καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία την οικονομική κρίση και σήμερα ακόμα βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, ώστε να μην έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης με αποτέλεσμα να επιτείνεται η οικονομική αβεβαιότητα». 


*Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κύπρο.