Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ - ΟN CAMERA




Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι δημοσιογράφοι, καλημέρα σας.
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας στο σημερινό μου κάλεσμα.
Ολοκληρώνοντας σήμερα την αποστολή που ανέλαβα, πριν ενάμιση και πλέον μήνα, νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία, που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, που άσκησα τα καθήκοντα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Σας κάλεσα εδώ, λίγο πριν τη συνάντησή μου με το νέο Πρόεδρο του κόμματος, για να σας ενημερώσω σχετικά με τα όσα διημείφθησαν στο κόμμα από την Κυριακή της 20ης Νοεμβρίου έως σήμερα.   
Όπως γνωρίζετε, έπειτα από την ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών της 20ης Νοεμβρίου, αποδέχτηκα με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και των υποχρεώσεών μου, τη πρόταση του τότε Προέδρου κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να ασκήσω τα καθήκοντα του Προέδρου του κόμματος.
Επιπρόσθετα, αποδέχτηκα το καθολικό αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για να φέρω σε πέρας μια δύσκολη αποστολή.
Αντικείμενο της αποστολής μου, ήταν αφενός να συντονίσω τις οργανωτικές διαδικασίες για την προετοιμασία των εσωκομματικών εκλογών, που ακυρώθηκαν και αφετέρου να εκπροσωπήσω τη Νέα Δημοκρατία στο Κοινοβούλιο και να ασκήσω αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του.
Σε σχέση με το πρώτο άξονα της αποστολής μου, θα πρέπει να τονίσω ότι όλες μου οι κινήσεις έγιναν με γνώμονα την ενότητα της Παράταξης.
Από τη πρώτη στιγμή, ζήτησα από όλους και κυρίως από τους τέσσερις υποψηφίους να χαμηλώσουν τους τόνους, ώστε να μην εισέλθει η Παράταξή μας σε μια φάση εσωστρέφειας και στείρας εσωκομματικής αντιπαράθεσης.
Λειτούργησα συναινετικά και συνθετικά και διασφάλισα την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκα αρωγός στο έργο της ΚΕΦΕ και επιδίωξα -και είχα- άριστη συνεργασία με τα μέλη της και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρό της, κ. Ιωάννη Τραγάκη.
Στο διάστημα αυτό, εντοπίστηκαν τα οργανωτικά προβλήματα, που μας οδήγησαν στην ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών και αντιμετωπίστηκαν πολλά διαδικαστικά θέματα, ώστε να μην επαναληφθούν στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες.
Επελέγη, μέσα από μια διαφανή διαδικασία, νέα εταιρεία, η οποία διεξήγαγε τις εκλογές και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς όλα τα θέματα, που άπτονταν της οργανωτικής προετοιμασίας και υλοποίησης των εσωκομματικών εκλογών.   
Όσον αφορά την εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή και την άσκηση αντιπολίτευσης στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, θεωρώ ότι, με τη βοήθεια όλων των βουλευτών και των στελεχών του κόμματος, κρατήσαμε ψηλά τη σημαία της Παράταξης και ασκήσαμε αποτελεσματική αντιπολίτευση.
Σε μια δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο, η Νέα Δημοκρατία, εκπροσωπήθηκε επάξια, τόσο στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.
Τόσο οι βουλευτές του κόμματος που μίλησαν στη Βουλή, όσο και εγώ προσωπικά, ασκήσαμε δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα, στηλιτεύσαμε τα κακώς κείμενα της κυβέρνησής του και προβάλαμε δυναμικά τις θέσεις και απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. 
Φτάνοντας στο τέλος του αυτός ο κύκλο χη, τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να ανακτήσουν το πληγωμένο γόητρό τους ς πιστεύω ότι, από μέρους μου, έγιναν όλα όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει, ώστε τα στελέ και να ξαναδούν με αισιοδοξία το μέλλον της Παράταξης.
Κλείνοντας, θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και τα μέλη της ΚΕΦΕ και όλα τα κομματικά στελέχη που συνέβαλαν, ώστε να στεφτεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια.   
Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόμματος και θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες της πλατιάς λαϊκής μας βάσης, ώστε να καταστήσουμε, και πάλι, τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη.   
Από μέρους μου, δηλώνω ότι θα συνεργαστώ στενά μαζί του και θα σταθώ αρωγός στο δύσκολο έργο του.
Το ίδιο καλώ να πράξουν και όλα τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της Παράταξης.
Άλλωστε, σε αυτή τη νέα προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς».