Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ


Επίθεση Πλακιωτάκη στην Όλγα Γεροβασίλη για τις δηλώσεις της για το ασφαλιστικό

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας στις νέες δηλώσεις της Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Όλγας Γεροβασίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με λύπη μας διαπιστώνουμε, ότι η κα Γεροβασίλη και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα βρίσκονται σε πολιτικό βέρτιγκο.


Αντί να απολογούνται, γιατί με την άφρονα πολιτική τους φόρτωσαν στον ελληνικό λαό επιπλέον χρέος 80 δις ευρώ, και τον υποχρεώνουν σήμερα, να πληρώσει τα σπασμένα του 3ου μνημονίου που τους επέβαλαν οι τροϊκανοί, έχουν το θράσος να ασκούν κριτική στη Νέα Δημοκρατία.

Τη παράταξη που έχει δικαιωθεί ιστορικά για τις επιλογές της, και που το 2012 σε μια δύσκολη συγκυρία, ανέλαβε τη χώρα και την έσωσε από την καταστροφή.

Θεωρούν πως απευθύνονται σε ιθαγενείς, που μόλις τους προσφέρουν καθρεφτάκια θα τρέξουν όλοι ξοπίσω τους για να τους επευφημήσουν.

Δυστυχώς όμως, για το κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, η πραγματικότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που η κ. Γεροβασίλη δεν απαντά στα ερωτήματα που της θέσαμε, σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό και δεν της τήρησε.

Η αλήθεια είναι μια, και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. 

Η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τις απαιτήσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό, τις οποίες συμφώνησε και υπέγραψε στο 3ο μνημόνιο.

Φοβούμενη το πολιτικό κόστος και τη λαϊκή οργή, επιχειρεί να βαφτίσει τις απαιτήσεις των δανειστών σε ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Γνωρίζοντας, ότι ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει στις περικοπές συντάξεων, την υφαρπαγή των αποθεματικών από τα επικουρικά ταμεία, τις αυξήσεις των εισφορών στις επικουρικές συντάξεις, το κόψιμο του ΕΚΑΣ και την κατάργηση του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων, ψάχνει συνένοχους στο έγκλημα.
Λυπούμαστε, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει στην υλοποίηση αυτού του καταστροφικού σχεδίου».