Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Δύο μόλις λέξεις που θα άλλαζαν την μοίρα της Ελλάδας: "Σταύρος Δήμας"

http://2.bp.blogspot.com/-Zi3wuKx8bGU/VJHBkDmaU1I/AAAAAAAABjQ/ogfEDybBrXk/s500/dimas.jpg
Γράφει ο Insider
Πριν ακριβώς έναν χρόνο, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος αλλά κυρίως ο Φώτης Κουβέλης, αρνήθηκαν να πουν αυτές τις δύο απλές λέξεις: “Σταύρος Δήμας”. Επέλεξαν να ρίξουν την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά και να βυθίσουν τη χώρα σε μια μεγάλη περιδίνηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας, είχε τότε γοητευτεί από την επίθεση φιλίας της διαπλοκής, που έγινε εντονότερη μόλις εδραιώθηκε το δημοσκοπικό του προβάδισμα. Είχε άλλωστε αποτρέψει με κάθε τρόπο την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Για όσους ξεχνούν την σκοτεινή περίοδο που προηγήθηκε της πτώσης της κυβέρνησης, είχαμε δύο γεγονότα που σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν με χειρουργική ακρίβεια και προφανή επιτυχία: Την αλλαγή στάσης του Φώτη Κουβέλη και το show Καμμένου – Λαζόπουλου – Σκουρλέτη με την απόπειρα “εξαγοράς” Βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Παντελής Σκλιάς - Η Κεντροδεξιά παράταξη αναζητά τη σταθερότητα και όχι τον νικητή των επόμενων (πρόωρων) εθνικών εκλογών

Tου Παντελή Σκλιά*

Άκουσα με προσοχή τους περισσότερους, εκ των διεκδικητών της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, πολύ λιγότερο τον Βαγγέλη Μειμαράκη, να αναδυκνείουν ως βασικό τους πλεονέκτημα την δυνατότητα που έχουν να νικήσουν τον Αλέξη Τσίπρα στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και εάν αυτές γίνουν, ειδικά στην περίπτωση πρόωρων εκλογών.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΜΠΕΡ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τις δηλώσεις του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ κ. Μάνφρεντ Βέμπερ για έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη του Σένγκεν , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θέση μας στη Συνθήκη του Σένγκεν είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Η Ελλάδα από τη γεωπολιτική της θέση είναι σύνορο και από επιλογή της είναι προπύργιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εξαιρετικά ασταθή και γεμάτη προκλήσεις περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Το ρόλο αυτό και την αποστολή μας, είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό ισχύει και για την αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης, που συνιστά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.
Δίνουμε μια μάχη σε δύο μέτωπα: το οικονομικό και το προσφυγικό. Με σεβασμό στον άνθρωπο, αλλά και φροντίδα για την ασφάλεια.  Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Νέα Δημοκρατία πιέζει την κυβέρνηση για να δώσει αποτελεσματικά αυτό το διμέτωπο αγώνα. Θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε λάθη και παραλείψεις. Θα συνεχίσουμε, ταυτόχρονα, να προστατεύουμε την παραμονή της χώρας μας στη Συνθήκη του Σένγκεν. Αυτά οφείλουν να τα αναγνωρίζουν όλοι».

Τη διαφωνία της με το ενδεχόμενο αποχώρησης κρατών-μελών της ΕΕ από τη Συνθήκη Σένγκεν εξέφρασε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.



Τη διαφωνία της με το ενδεχόμενο αποχώρησης κρατών-μελών της ΕΕ από τη Συνθήκη Σένγκεν εξέφρασε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη
Η κ. Σπυράκη σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε: «Διαφωνώ με τη δήλωση του Mάνφρεντ Βέμπερ σχετικά με το Σένγκεν. Είναι υποχρέωση όλων των χωρών να τηρούν τους κανόνες για τη φύλαξη των συνόρων. Οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο χώρας από το Σένγκεν υπονομεύει την κατάκτηση των πολιτών της ΕΕ για ελεύθερη διακίνηση».

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



 
Δελτίο Τύπου
Η εταιρεία ΕΛΤΑ Courier παρέδωσε σήμερα, 29.12.2015 και ώρα 09:30, στoυς εκπροσώπους του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, στις κεντρικές αποθήκες του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν στα πλαίσια ανθρωπιστικής δράσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Η παράδοση αφορούσε σε περίπου 700 κιβώτια ( τόνοι) ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής κλπ.   

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ, με χιόνια και ανέμους – Προειδοποιήσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Από το πρωί της Τετάρτης έρχεται ο χιονιάς! Πέφτει 10 με 12 βαθμούς η θερμοκρασία
Η τελευταία ημέρα ηλιοφάνειας θα είναι η σημερινή καθώς από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα αλλάζοντας απότομα το ανοιξιάτικο σκηνικό.
Αναλυτικά για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με βροχές αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η ΕΛΤΑ Courier σας εύχεται καλή χρονιά

Οι μυστικές συναντήσεις της «παλιοπαρέας» με μενού τον Μητσοτάκη και το νέο κόμμα


palioparea-samaraΜαθαίνουμε πως όλο και πιο συχνές είναι οι συναντήσεις της παλιοπαρέας Σαμαρά, Παπαμιμίκου, Λαζαρίδη, Βορίδη, Γεωργιάδη και φυσικά Μητσοτάκη.

Η σύνθεση κάθε φορά αλλάζει αλλά η βάση είναι αυτή: το Σαμαρικό λόμπυ με ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες πινελιές.

Στόχος των συναντήσεων είναι η χάραξη κοινής στρατηγικής απέναντι στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το δεύτερο γύρο εσωκομματικών εκλογών, από τη στιγμή που η «παλιοπαρέα» υπέστη συντριπτική ήττα στηρίζοντας τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη.

45.000 προσλήψεις το 2016

Τις 45.737 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν μέσα στο 2016 παρουσιάζει σήμερα o "Ελεύθερος Τύπος".

Πιο αναλυτικά, με 24.576 εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν δήμοι, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, μουσεία, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ.

Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι: βρεφονηπιοκόμοι, διανομείς, αρχαιολόγοι, νοσηλευτές, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες, μηχανικοί, καθαριστές κ.ά.

Παράλληλα, μέσα στο νέο έτος έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 21.161 μόνιμες προσλήψεις σε υπουργεία, Λιμενικό, ΟΤΑ, σχολεία, ΑΕΙ-ΤΕΙ κ.α. Από αυτές, οι 3.261 θα γίνουν μέσα στους πρώτες μήνες του νέου έτους.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ

Όλες οι λεπτομέρειες για την παράταση των συμβάσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (εγκύκλιος)

Πλήρη περιγραφή των διαδικασιών και των προϋποθέσεων ανανέωσης ή παράτασης συµβάσεων ορισµένου χρόνου που αφορούν εργαζόμενους σε συγχρηµατοδοτούµενα προγραµµάτα, παραθέτει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστα Πουλάκη.
Η δυνατότητα της παράτασης, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, παρέχεται σύμφωνα με το νόμο 4342/2015. Συγκεκριμένα στην παράγραφο 5 του άρθρου 72 του νόµου ρυθµίζεται το ζήτηµα της ανανέωσης ή παράτασης των συµβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται σε δήµους, δηµοτικά νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου, δηµοτικά ιδρύµατα, συνδέσμους ΟΤΑ, περιφέρειες και ΝΠΙ∆ της Αυτοδιοίκησης.
Βασική προϋπόθεση είναι οι απασχολούμενοι να έχουν προσληφθεί  για την υλοποίηση προγραµµάτων ή έργων που χρηµατοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισµούς ή ερευνητικά προγράµµατα.
Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν ανανεώνεται το σύνολο των συµβάσεων των εργαζοµένων, αλλά µέρος αυτών (π.χ. 12 σε σύνολο 15 συµβάσεων), της απόφασης του αρµοδίου προς διορισµό οργάνου θα προηγείται απόφαση του οικείου δηµοτικού, περιφερειακού ή διοικητικού συµβουλίου, µε την οποία θα καθορίζεται ο αριθµός των ανανεούµενων συµβάσεων και οι ειδικότητες αυτών, εφόσον συντρέχει περίπτωση.
Οι φορείς υποχρεούνται σε κάθε περίπτωση να ενηµερώνουν για κάθε πραγµατοποιούµενη ανανέωση/παράταση τα µέλη της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει αλλά και τη ∆/νση Προγραµµατισµού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου ∆υναµικού του Υπουργείου.
Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ

aftodioikisi.gr

Η προκήρυξη για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών στα δημόσια νοσοκομεία – Τι προσόντα απαιτούνται (έγγραφο)

Αναρτήθηκε τη Δευτέρα στη «Διαύγεια» η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας. Καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 19η Ιανουαρίου 2016 και ώρα 15:00.
Τα προσόντα που θα συνεκτιμηθούν περιγράφονται παρακάτω:
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  

aftodioikisi.gr

Μητσοτάκης: Πολιτικός καιροσκοπισμός, αλαζονεία και ακροδεξιές συμμαχίες

samaras-mitsotakis-akrodexia-symmaxia
“Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” είναι το δόγμα του Κ. Μητσοτάκη για να κερδίσει την ηγεσία της ΝΔ.
Την ίδια στιγμή που μιλάει για δήθεν ιδεολογική καθαρότητα και καταθέτει την πολιτική του πλατφόρμα την ίδια στιγμή δεν διστάζει να συμμαχήσει με ότι ετερόκλητες δυνάμεις κυρίως της άκρας Δεξιάς και του Σαμαρικού μπλοκ για να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ...

διαβάστε τη συνέχεια...     



Ινστρούκτορας
www.tokentro.com

Πού βρίσκεται σήμερα το Κέντρο


koinoniko-kentroΤο πολιτικό Κέντρο στην Ελλάδα εκφράστηκε κατά καιρούς από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Αμέσως μετά από τη Μεταπολίτευση από την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, μετά ουσιωδώς απορροφήθηκε από το Πασοκ για να  εκφραστεί και πάλι από τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2004 και 2007,με την παρατήρηση όμως ότι σημαντικό του κομμάτι εκφραζόταν και από το Πασοκ μέχρι την αρχή της μνημονικής εποχής.

6 βόλτες στις αγορές της Αθήνας - Ιδανικές ευκαιρίες για ψώνια και αναψυχή

6voltes
Το Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) εντόπισε και προτείνει στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης 6 βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Καθεμία από αυτές έχει έναν ιδιαίτερο θεματικό χαρακτήρα, αφού συγκεντρώνει πολλά καταστήματα με το ίδιο αντικείμενο. Σε όλες, όμως, μπορεί κανείς να βρει την ομορφιά της Αθήνας, σε χώρους πολιτισμού και πνεύμονες αναψυχής. Αποτελούν ιδανικές ευκαιρίες όχι μόνο για έναν ωραίο περίπατο, αλλά και για να ανακαλύψει (ή να ξανα-ανακαλύψει) κανείς τη σύγχρονη Αθήνα...
 διαβάστε τη συνέχεια...   

tokentro.com

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΔΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ



O Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Επιβεβλημένη η νέα χάραξη στο Καλαμάτα – Ριζόμυλος»



http://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/7c0deb8ff5bd9c968fe56b56ad163572_L.jpgΣχολιάζοντας τα όσα ακούγονται εσχάτως σχετικά με το οδικό τμήμα Ριζόμυλος – Κορώνη, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου προέβη στην εξής δήλωση:

«Επαναδιατυπώνουμε την πάγια άποψή μας ότι το οδικό τμήμα Ριζόμυλος – Κορώνης, όπως επίσης το τμήμα Πύλος – Μεθώνη, αποτελούν αναπτυξιακούς άξονες που ανοίγουν νέους ορίζοντες στη Μεσσηνία και τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Ιδιαίτερα δε το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος αποτελεί κρίσιμο άξονα που προσφέρει νέες προοπτικές σύνδεσης της Καλαμάτας με την ενδοχώρα της Μεσσηνίας. Επιμένουμε στην άποψή μας ότι για το τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος θα πρέπει να υπάρξει νέα χάραξη, ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου άξονα, που θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας και άνεσης. Το Υπουργείο Υποδομών θα πρέπει να προσανατολιστεί σε αυτή την κατεύθυνση ώστε επιτέλους να αποκτήσει η Μεσσηνία το ενδομεσσηνιακό οδικό δίκτυο που απαιτείται». 

12,5 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της Νεάπολης εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου



http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/neapoli-lakonias-purkagia-620x320.jpg?itok=k1QDmsZg
Τους πόρους ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της Νεάπολης, αφού έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της και εγγράφηκαν στη σχετική απόφαση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε δήλωσή του ανέφερε «για μια ακόμα φορά παρεμβαίνουμε καταλυτικά προς όφελος των περιοχών της Περιφέρειάς μας και της τοπικής μας οικονομίας, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να δίνουμε λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Με απόλυτη συνέπεια προς τις δεσμεύσεις μας, με τη μεθοδικότητά μας και την ορθολογικά δομημένη πρότασή μας εξασφαλίσαμε τις δυνατότητες ώστε με σημαντικούς πόρους να προβούμε στην αποκατάσταση των πρόσφατων πληγών της Νεάπολης και να δώσουμε ανάσα σε μια ακριτική περιοχή με σημαντικό τουριστικό, αγροτικό και κτηνοτροφικό κεφάλαιο».  

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΑΠΟΨΕ Η YOUTH BAND ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ "STELLE ROSE" ΑΠΟ ΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ!

Το κέντρο του Αιγίου θα γεμίσει απόψε κέφι και χορό από τις Κερκυραίες κόκκινες μαζορέτες "Stelle Rosse", υπό τη μουσική συνοδεία της Youth Band της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "Ιωάννης Κοκονέτσης"!

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ στη κεντρική πλατεία Αγίας Λαύρας, ενω στις 7.30 μ.μ θα συναντήσετε τη Φιλαρμονική και τις μαζορέτες στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ