Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

«Διπλό» με ανατροπή του Ατρομήτου επί του Πλατανιά στα Χανιά

«Διπλό» με ανατροπή του Ατρομήτου επί του Πλατανιά  Ο νόμος του ποδοσφαίρου λειτούργησε στα Περιβόλια. Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πανηγύρισε. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου νίκησε με 2-1 στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 2ης αγωνιστικής της Super League κι έκανε το 2Χ2 στο ξεκίνημα της περιόδου.

Στο 19΄ με αυτογκόλ του Κυβρακίδη έγινε το 1-0, στο 51΄ ο Λε Ταλέκ ισοφάρισε με κεφαλιά (1-1) και πέντε λεπτά πριν τη λήξη με την κεφαλιά του Ναπολεόνι οι Περιστεριώτες υποχρέωσαν την ομάδα της Κρήτης στη δεύτερη διαδοχική της ήττα στο πρωτάθλημα.
  Δύο λεπτά πριν το τέλος από τη σέντρα του Μενδρινού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Φυτανίδη χωρίς να δοθεί η παράβαση από τον Θάνο (πέναλτι).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος):
Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Αποστολόπουλος (84΄ Γουνδουλάκης), Ντίνας (67΄ Ζιλβάν Γκόμες), Μιλούνοβιτς (77΄ Μενδρινός), Γιακουμάκης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μ.Γρηγορίου):
Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κυβρακίδης (46΄ Μπρίτο), Γοδόι (46΄ Λε Ταλέκ), Πίτου Γκαρσία (67΄ Στόιτσεφ), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο, Ουσέρο, Ναπολεόνι

Κορινθιακό κιονόκρανο ευρέθη στον Νείλο της Αιγύπτου


 Συνοριοφύλακες της Αιγύπτου (ναι, εκεί υπάρχει και τέτοιο σωμα!), ανακάλυψαν την Κυριακή που μας επέρασε τέσσερα αρχαία έργα τέχνης, ελληνιστική εποχής, στο λιμανάκι της Ezbet El-Burg, 15 χλμ. ΒΑ. της Δαμιέττης (νυν Νταμιέτα) στο βόρειο Δέλτα Νείλου. Το ψαροχώρι Ezbet El-Burg επήρε το όνομά του από έναν αμυντικό πύργο, που κάποτε υπήρχε εκεί (πύργος > αραβ. burj, burg, bulg, κλπ.). Ο Ahmed Al-Rawi, ο επί κεφαλής της Κεντρικής Διοικήσεως για την Αρχαιολογική Υπηρεσία Λιμένων (ναι, στην Αίγυπτο, που σέβονται και υπολογίζουν τον αρχαίο τους πολιτισμό, έχουν «σπάσει» την Αρχαιολογική τους Υπηρεσία σε τομείς), είπε ότι συνδέονται με ευρήματα που έχουν βρεθεί βυθισμένα στον Νείλο, αλλά και στην επιφάνεια του λιμανιού. Σύμφωνα με τον νόμο 117 του 1983 και την τροποποίησή του το 2010, τα αρχαία έργα τέχνης που ευρίσκονται στην Αίγυπτο, είναι αιγυπτιακή ιδιοκτησία και πρέπει να παραδοθούν στο Υπουργείο των Αρχαιοτήτων της χώρας. Ήταν δυο ελληνο-ρωμαϊκού τύπου αμφορείς, ένα βυζαντινό πιάτο από πηλό, με στρώμα πράσινου γανώματος-βερνικιού, αλλά και ένα κορινθιακού τύπου κιονόκρανο («μαρμάρινο λουλούδι», λέει η ανακοίνωση - βλ. N. el-Aref, στο «Ahram Online», 17.8.2015) με μια μορφή, ίσως Μέδουσας, στην κορυφή κάθε επάνω πλευράς… Το τελευταίο είναι αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κόρινθο. Δεδομένου ότι τα κινητά αντικείμενα, ειδικά εκείνη την εποχή, μπορεί να προέρχονταν απ’ οπουδήποτε, ένα κιονόκρανό, όμως, ήταν ένα σταθερό σύμβολο, που μαρτυρούσε σχέση, εξάρτηση, καταγωγή. Έτσι συμπεραίνουμε, πως πρέπει στο μικρο Ezbet El-Burg να υπήρχε ένας κορινθιακός ναύσταθμος, για το εμπόριο των Κορινθίων ή των αποικιών τους με την ενδοχώρα της Αιγύπτου. Είναι μια ένδειξη. Περαιτέρω έρευνες, αν γίνουν, θα δείξουν… 

 Γράφει ο συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης
www.lekakis.com

Στη διακομματική επιτροπή Απορρίφθηκαν οι προτάσεις του ΚΚΕ για το χρόνο προβολής των κομμάτων στις εκλογές

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις του ΚΚΕ για το χρόνο προβολής των κομμάτων στις εκλογέςΤο ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής επανέλαβε την πάγια θέση του να υπάρχει ισότιμη προβολή των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και να σταματήσει η προκλητική προβολή των μεγάλων κομμάτων, σε βάρος των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ, ενώ οι προτάσεις που κατέθεσε απορρίφθηκαν.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ πρότεινε να

Το πρώτο προεκλογικό σποτάκι του Βασίλη Λεβέντη - Το έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Κεντρώων



Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο προεκλογικό σποτ του κόμματος για τις εκλογές.
Το σποτ ξεκινά με την αφήγηση μιας ιστορίας για την Ελλάδα στην οποία πρωταγωνιστεί ο «Ξανθόπουλος» γνωστής τηλεοπτικής διαφήμισης, ο ηθοποιός Γιάννης Παπαθανάσης.
Ο ηθοποιός εμφανίζεται στο γραφείο πρωτοκόλλου της κυβέρνησης να μιλάει στο τηλέφωνο και να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να εργάζεται.
Όταν στο χώρο μπαίνει ο Βασίλης Λεβέντης  ηθοποιός αφήνει το τηλέφωνο, πριν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων να πλησιάσει το γραφείο, να του αφήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και σε μια συμβολική κίνηση να αποκαθιστά τις πεσμένες σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια ο «υπάλληλος» ανταλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο της ΕΚ και ακολουθεί μια σειρά μηνυμάτων όπως:
«Τώρα ξέρω τι να κάνω. Διώχνω τους αργόμισθους, πολεμώ τα ρουσφέτια. Εξυγιαίνω το δημόσιο, ανακουφίζω τον ιδιωτικό τομέα, φέρνω επενδύσεις. Δίνω κίνητρα σε υγιείς επιχειρήσεις να φέρουν ανάπτυξη και μείωση ανεργίας».
Το βίντεο κλείνει με πολίτες που δηλώνουν τη στήριξή τους στον Βασίλη Λεβέντη.


e-typos.com

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μετανάστες στη Μυτιλήνη | Ξεπέρασαν τους 12.700 - Το νησί εκπέμπει SOS

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μετανάστες στη Μυτιλήνη | Ξεπέρασαν τους 12.700
Ανθρώπινα ποτάμια, εκατοντάδες άνθρωποι από τη Σκάλα Συκαμνιάς και το Μόλυβο κινούνται κάθε μέρα,24 ώρες το 24ωρο προς τη Μυτιλήνη. Χιλιάδες μετανάστες και Σύριοι,στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόσφυγες, κάτω από τον καυτό ήλιο μέσα στη νύχτα, άνδρες, γυναίκες και πολλά παιδιά πεζοπορούν. Προκειμένου να συλληφθούν στην πόλη της Μυτιλήνης από το Λιμενικό Σώμα και να ξεκινήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης τους και της «νομιμοποίησης» της παρουσίας τους στο νησί, άρα και της αναχώρησης τους στη συνέχεια για την Αθήνα.

Βούτσης για Ζωή: Δεν ασχολούμαι με θεωρίες συνωμοσίας


«Δεν με αφορούν και δεν ασχολούμαι με θεωρίες συνωμοσίας, ούτε με όσους τις επικαλούνται». Με αυτή τη δήλωση απάντησε ο Νίκος Βούτσης στα όσα ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην οποία ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Λαϊκή Ενότητα.

Θεοδωράκης: «Μπαγιάτικο παραμύθι» το ποιος θα σώσει την Ελλάδα

«Η Ελλάδα δεν θέλει να επιστρέψει ούτε στο παρελθόν του κ. Τσίπρα, ούτε στο παρελθόν του κ. Μεϊμαράκη», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος χαρακτήρισε από την Θεσσαλονίκη «μπαγιάτικο παραμύθι» το ποιος θα σώσει την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Θεοδωράκης καταλόγισε «μεγάλο θράσος» στον κ. Τσίπρα, επειδή ζητάει αυτοδυναμία στις εκλογές κι αυτό σημαίνει, όπως είπε, να του δοθεί η δυνατότητα να κάνει νέες λάθος επιλογές.

Ο επικεφαλής που Ποταμιού μίλησε σε προεκλογική εκδήλωση στο πάρκο εποχών, στη νέα παραλία και απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Στη διάρκεια της ομιλίας του διατύπωσε προτάσεις για μια σειρά ζητήματα, όπως:

Κωνσταντοπούλου: Θα συνεργαστώ με την Λαϊκή Ενότητα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως... ανεξάρτητη συνεργαζόμενη στη Λαϊκή ΕνότηταΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε πως στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα συνεργαστεί με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Θα είμαι στο πλάι εκείνων που άλλη μια φορά ανέλαβαν την ευθύνη. Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη – συνεργαζόμενη με την Λαϊκή Ενότητα. Θα συμβάλω ώστε αυτό το ανάχωμα να γίνει ένα πλατύ μέτωπο. Να συμπράξουν εκείνοι και εκείνοι που έχουν σηματοδοτήσει με τους αγώνες τους την αντίσταση. Είμαι περήφανη για τους συντρόφους μου του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «όχι» και είναι χυδαία συκοφαντία ότι το έπραξαν σας έτοιμοι από καιρό. Ήμασταν έτοιμοι από καιρό να συνεχίσουμε την μάχη για τα μνημόνια με ακόμα περισσότερους».
Η κα Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα «Είναι πολιτική και ιστορική πραγματικότητα. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές προκειμένου να συνεχίσει να παραβιάζει την λαϊκή εντολή έχοντας απελευθερωθεί από το βαρίδι όπως θέλουν οι εκβιαστές και ο παραιτηθείς πρωθυπουργός το ονόμασε κατάλοιπα. Είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές – εκλογές δεν επεμβαίνουν κατά την προεκλογική περίοδο»

Από την Κρήτη ξεκινά ο Τσίπρας τις περιοδείες του

Από την Κρήτη ξεκινά ο Τσίπρας τις περιοδείες τουΑπό την Κρήτη, με σταθμούς τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης, ξεκινά αύριο, Τρίτη, το πρόγραμμα των περιοδειών του ανά τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Στα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους του Νομού (Δημαρχείο Χανίων) στις 09:30 και στις 11:30 θα απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση με μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου στο Καστέλι Κισσάμου (Τσατσαρωνάκειο).

Στα Ανώγεια Ρεθύμνου, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Ανωγείων όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο (19:30) και εν συνεχεία, στις 20:00 θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική πλατεία (Αρμί) και θα συζητήσει με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία.

Ομιλία του προέδρου της ΝΔ την Πάτρα Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων
«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων, γιατί κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διχάσουν με την ρητορική τους και το λόγο τους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ξεκινώντας απόψε την ομιλία του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα.

Στην συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι «δύναμη Ευρωπαϊκή, πατριωτική, κοινωνική, είναι δύναμη προόδου».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μοίρασε» ψέματα και συμπλήρωσε: «Ποτέ κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο κακό σε τόσο λίγο καιρό, ποτέ ένας πολιτικός δεν είπε τόσα ψέματα όσο ο Αλέξης Τσίπρας».

Επίσης ανέφερε ότι «χθες άκουσα για αριστερή μελαγχολία, όμως αυτοί είναι που έφεραν τη μελαγχολία στον ελληνικό λαό». Μάλιστα όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «η ΝΔ θα φέρει και πάλι το χαμόγελο στους πολίτες».

Επεισοδιακή η συνέντευξη Κωνσταντοπούλου - Συμβασιούχοι διέκοψαν την ομιλία - Έξαλλη Ζωή: "Δολοφονείτε την προσωπικότητά μου"

Επεισοδιακή η συνέντευξη Κωνσταντοπούλου - Συμβασιούχοι διέκοψαν την ομιλία - Έξαλλη Ζωή: `Δολοφονείτε την προσωπικότητά μου` 
Εκτός... προγράμματος βγήκε η συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όταν οι απλήρωτοι συμβασιούχοι υπάλληλοι της Βουλής απαίτησαν και πήραν το λόγο, ανεβάζοντας τους τόνους στην αίθουσα και το... αίμα της προέδρου της Βουλής στο κεφάλι!

Οι συμβασιούχοι είχαν αναρτήσει από νωρίς πανό κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με σύνθημα “ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ”.

Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο μετά από ένα έμφραγμα

Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο μετά από ένα έμφραγμα
Μπορεί οι γυναίκες να ζουν περισσότερο από τους άντρες σε γενικές γραμμές, και αυτό να είναι κάτι που επαληθεύεται διαχρονικά και σε κάθε κοινωνία και πληθυσμό της Γης, αλλά, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Λονδίνο, οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να πεθάνουν μετά από ένα έμφραγμα.
Δείτε τι ισχύει ακριβώς και για ποιον λόγο οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν περισσότερο από τους άνδρες μετά από ένα έμφραγμα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iatropedia.gr

Τα τελευταία επιχειρήματα… του Βουλευτή Βασίλη Κεγκέργλου

Οι εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο λόγο, όταν δεν έχουν επιχειρήματα για να υποστηρίξουν την αναξιοπιστία τους, για την αθέτηση όλων των προεκλογικών υποσχέσεων αλλά και των πρόσφατων δεσμεύσεων, όταν δεν έχουν τι να πουν για τη διαχειριστική ανεπάρκεια του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του, τότε καταφεύγουν στα περί παλιού και ηθικής.
Ας δούμε λοιπόν μερικά στοιχεία της ηθικής για την «πρώτη φορά Αριστερά», όπως αποτυπώθηκε στο Επτάμηνο:

Γ. Σγουρός : Ένας χρόνος χαμένος για την Περιφέρεια Αττικής

Την 1η Σεπτεμβρίου 2015 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αλλαγή διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής. Τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου της «πρώτη φορά αριστερά» διοίκησης μπορούν άνετα να συνοψιστούν σε τρεις λέξεις: προχειρότητα, απραξία, αναποτελεσματικότητα. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και την παροιμιώδη έλλειψη επαφής με την αυτοδιοικητική πραγματικότητα, τα αποτελέσματα είναι καταθλιπτικά για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

ΟΝΝΕΔ: Ραντεβού εκεί που ξεκινήσαμε-Ρηγίλλης 18



https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/a/a7/ONNED_logo.png
Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015
  
 http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/parapolitikaold/mediadefaultimagesonned_sygentrosi_04112013160615.jpg
            Αύριο Τρίτη 01.09.2015 και ώρα 19.30 δίνουμε ραντεβού εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ρηγίλλης 18. Στο ιστορικό κτίριο όπου πανηγυρίσαμε, κλάψαμε και γράψαμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Όλοι μαζί, οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες του χθες και του σήμερα σας, προσκαλούμε σε μία εκδήλωση - εκκίνηση της προσπάθειας στήριξης της Παράταξής μας ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γυρίσει σελίδα.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Από τη Ρηγίλλης 18 πάμε μπροστά. Ξεκινάμε!


Από το Γραφείο Τύπου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ



http://www.zarpanews.gr/wp-content/uploads/2015/08/fortsakis.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για το «πρόγραμμα Οδυσσέας», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόγραμμα Οδυσσέας με αντικείμενο την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, ελληνική ιστορία και ελληνικό πολιτισμό συμβάλλει καθοριστικά στην ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Λόγω αδράνειας της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κύριου Γεράσιμου Σπαθή, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μη έναρξης αυτού τον Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας είτε εξαιτίας ανικανότητας της απελθούσας ηγεσίας είτε εξαιτίας της αδυναμίας της να αντιληφθεί τον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δεν έχει μεριμνήσει, ώστε να διασφαλισθεί η συνέχεια του προγράμματος, μέχρι να συγκεκριμενοποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας του στο νέο ΕΣΠΑ.
Η ενδεχόμενη διακοπή του προγράμματος θα αποτελέσει μία ακόμη εκδήλωση της μέχρι σήμερα αποτυχημένης πολιτικής της τέως Κυβέρνησης του κυρίου Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα.
Ζητάμε επειγόντως να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να συνεχισθεί το πολύτιμο αυτό πρόγραμμα και να ξεκινήσει ομαλά η νέα εκπαιδευτική περίοδος».


Ηχηρή παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, για το θέμα της μετανάστευσης


Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για το μεταναστευτικό, στη συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιείται στο Παρίσι, μεταξύ άλλων είπε:  «Καμία χώρα στον κόσμο και καμία κρατική δομή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον αριθμό των προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά. Οι Έλληνες είναι και ευαίσθητοι και φιλόξενοι αλλά τα μεγέθη είναι τέτοια που ξεπερνούν όλες τις δυνατότητες υποστήριξης των ανθρώπων αυτών. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε το θέμα έλαβε τεράστιες διαστάσεις, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, συναντιούνται, συζητούν και προβληματίζονται, αλλά δυστυχώς δεν παίρνουν καμία απόφαση που να απαντά στη ρίζα του προβλήματος».
Η κ. Μπακογιάννη καταλήγοντας  τόνισε ότι «σήμερα 2 εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκονται στα τουρκικά παράλια αποφασισμένοι να πατήσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.  Τίθενται λοιπόν οι εξής προτεραιότητες:
  1. Φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.
  2. Ουσιαστική βοήθεια σε υλικοτεχνική υποδομή.
  3. Οικονομική στήριξη της Ελλάδας
  4. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουν ότι η κοινή μεταναστευτική πολιτική δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά ευρωπαϊκή υποχρέωση.
Τέλος η πρόεδρος της επιτροπής πολιτικών υποθέσεων Ντόρα Μπακογιάννη προσκάλεσε τον Γ.Γ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ να επισκεφθεί την Ελλάδα για να δει την κατάσταση από κοντά.

Χρυσή Αυγή στην διακομματική: Απαιτούμε την ισότιμη προβολή του τρίτου κόμματος της χώρας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής δήλωσε από το Υπουργείο Εσωτερικών προσερχόμενος στην διακομματική επιτροπή: "Προσερχόμαστε στην διακομματική επιτροπή για να απαιτήσουμε την ισότιμη προβολή της Χρυσής Αυγής, του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. 
Κόμματα και κανάλια έχουν συμφωνήσει τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, δηλαδή μισού εκατομμυρίου Ελλήνων πολιτών από την ενημέρωση, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που διαθέτει πρόγραμμα και θέσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, της ανέχειας, της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας και για οικονομική άνθηση της Ελλάδος μέσω της πρωτογενούς παραγωγής και της αυτάρκειας, μέσω της ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Γι΄ αυτό είμαστε και το μόνο κόμμα που θα έχει ραγδαία άνοδο στις προσεχείς εκλογές"

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ



Μεϊμαράκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας. Νωρίτερα, επισκέφθηκε το Νεοχώρι στην Αιτωλοακαρνανία, όπου είχε συνάντηση με αγρότες. Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΧΑΪΑΣ



Μεϊμαράκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας είχε συναντήσεις  με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  αγρότες. Επισκέφθηκε επίσης το Εμπορικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώνοντας την περιοδεία μου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και ερχόμενος σε επαφή με τους Δημάρχους και με το επιμελητήριο, κατέγραψα εκ νέου τα ζητήματα που τους απασχολούν πάρα πολύ, πέρα από το αγροτικό, για το οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί.
Αφού αποδείξαμε ότι πήραμε στα χέρια μας το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση,  με γράμμα το οποίο στείλαμε στην Κομισιόν και λύση με δίμηνο πάγωμα, θα κινηθούμε με την ίδια διαδικασία σοβαρότητας και υπευθυνότητας προς την Κομισιόν, για τα έργα του ΕΣΠΑ οι προθεσμίες των οποίων λήγουν το Δεκέμβριο του 15 και μπορεί να χαθούν πόροι και ταυτόχρονα να πληρώσουμε πρόστιμο. Πρόκειται ζητήσουμε παράταση λίγων μηνών, γιατί την ευθύνη αυτή τη φέρνει η κεντρική εξουσία και συγκεκριμένα  η κυβέρνηση 7μηνου Τσίπρα – Καμμένου η οποία δεν έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ερχόμενος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, είδα ότι τα έργα  στην Ιόνια Οδό έχουν σταματήσει πλήρως. Πριν δύο χρόνια, συζητώντας με πάνω από 60 τράπεζες καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ξαναδημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Θεωρώ εγκληματικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε, δημιουργήθηκαν μεγάλα ζητήματα και το έργο σταμάτησε.  Τέλος θέλω να τονίσω -το είπαμε και συζητώντας στο επιμελητήριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις-  ότι θα ξαναδούμε τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη μικρομεσαία επιχείρηση, όπως είναι τα κόκκινα δάνεια, οι επιταγές  που εκκρεμούν υπάρχουν λόγω των capital control  και όλα τα άλλα άμεσα ζητήματα, γιατί υπάρχουν και μακροπρόθεσμα ζητήματα τα οποία θα προσπαθήσουμε, ύστερα από συζήτηση, να τα επιλύσουμε».

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου στα παιδιά που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, εκ μέρους και του Δημοτικού Συμβουλίου, και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, συγχαίρει θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας που συμμετείχαν σε αυτήν την επίπονη δοκιμασία, τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά στην προσπάθειά τους. Τα παιδιά, στο σύνολό τους, αξίζουν για αυτή τους την προσπάθεια, τα συγχαρητήρια και την επιβράβευση όλων μας.
Σε όσους και όσες πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ευχόμαστε δύναμη και επιτυχίες στην νέα εκπαιδευτική τους πορεία.  Ευχόμαστε η πορεία αυτή να αποτελέσει την απαρχή μιας δημιουργικής σταδιοδρομίας. Στα παιδιά που δεν πέτυχαν αυτή τη φορά, -και σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες- επισημαίνουμε ότι τίποτα δε χάνεται με μία μόνο προσπάθεια, τα όνειρα και οι στόχοι τους μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με επιμονή και μεθοδικότητα. Στη ζωή υπάρχουν άπειροι δρόμοι για την επιτυχία και τα παιδιά έχουν όλο το χρόνο να τους εξερευνήσουν. Και θα έχουν την αμέριστη στήριξη και την αναγνώριση όλων μας.

Kατάρτιση των παραγωγών στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΠΓΣ Βέλου

http://cdn2.insidermonkey.com/blog/wp-content/uploads/2015/06/shutterstock_195046295.jpgΞεκινούν από 31/8/15 οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την κατάρτιση και πιστοποίηση στις γνώσεις Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο (ΠΓΣ) Βέλου.
Το κόστος συμμετοχής στην διαδικασία ανέρχεται σε 25€ όσο ακριβώς το προβλεπόμενο παράβολο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι διάρκειας 12 ωρών. Μετά το πέρας των μαθημάτων θα ακολουθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής τους  στην διαδικασία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην Προϊσταμένη του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΠΓΣ Βέλου κα Τσουγκριάνη Χαρίκλεια στα  τηλέφωνα  2742032205 και 2746023032.

Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης - Έναρξη νέας διδακτικής χρονιάς 2015-16

Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, που λειτουργεί από το 2009, ξεκινάει τις εγγραφές του, για το νέο διδακτικό έτος 2015-16, από την 1η Σεπτεμβρίου και ώρες 18.00-21.00, στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου Κορινθίας, προσφέροντας μουσική εκπαίδευση με υψηλή ποιότητα και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.
Είναι το μοναδικό Δημοτικό Ωδείο σε όλη την Κορινθία και ένα από τα επτά (7) Δημοτικά Ωδεία σε όλη την Πελοπόννησο.Έχει πολυάριθμα τμήματα διδασκαλίας οργάνων – εγχόρδων, πνευστών, πληκτροφόρων, τραγουδιού, θεωρητικών, χορωδίας, πραγματοποιώντας πολλές συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις με μαθητές και μουσικά σύνολα.Τα μαθήματα για το νέο διδακτικό έτος, ξεκινούν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015.
Στο Ωδείο λειτουργούν οι εξής Σχολές:

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα

Εκλογές 2015 - Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα 
Στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαία περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αγρότες, καθώς και με τη Διοικούσα Επιτροπή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Μείμαράκης ανέφερε ότι στόχος της ΝΔ είναι να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων και σημείωσε ότι δεν πρέπει σε αυτές τις εκλογές να χαθεί καμία ψήφος.

«Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα» εκτίμησε και αναγνωρίζοντας ότι στις προηγούμενες εκλογές οι Έλληνες ψήφισαν και με το θυμικό, αναρωτήθηκε αν αξίζει να ψηφίζει κανείς με θυμό όταν, όπως είπε, αυτό μας κόστισε 90 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα και αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ επισήμανε ότι δεν πρέπει να χαθούν τα κονδύλια. Επίσης, επεσήμανε ότι η στάση της ΝΔ απέτρεψε την αύξηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ δεσμεύτηκε πως τα μέτρα για τους αγρότες δεν θα περάσουν.

Απόψε, στις 19:30, ο κ. Μεϊμαράκης θα μιλήσει στο κλειστό Γυμναστήριο Πάτρας, στο πλαίσιο των ομιλιών του στην περιφέρεια.

Όλοι την Τρίτη, στις 7.30 μμ στη Ρηγίλης 18- Ξεκινάμε την πορεία νίκης από το σπίτι μας


 
Η ΝΔ δίνει τη μεγάλη μάχη για τα ιδανικά της Ελλάδος
Η ΝΔ δίνει τη μεγάλη μάχη για τη ωτηρία της πατρίδας μας.
Τη μάχη που θα κρατήσει τη χώρα μας στην ασφαλή αγκαλιά της Ευρώπης.
Η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε καλεί στο σπίτι της στη Ρηγίλλης 18, την Τρίτη στις 7.30 μμ.

Από την ιστορική έδρα της μεγάλης
κεντροδεξιάς παράταξης ξεκινάμε τον αγώνα για να ξαναδώσουμε αξία στην πολιτική. Τον αγώνα των ιδανικών και των αρχών του ριζοσπαστικού
Φιλελευθερισμού.
Έλα μαζί μας στον αγώνα  για να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο.
Έλα μαζί μας στην επανάσταση της κοινής λογικής
Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ, με ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από το μπαλκόνι της Ρηγίλλης 18, για να ξαναφέρουμε τον ρεαλισμό στην καθημερινότητά μας. Να επαναφέρουμε την ισοροπία και την τάξη. Να επαναφέρουμε τη λογική στην  Ελλάδα.




rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Κάηκε πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά της Πάτρας! ΒΙΝΤΕΟ

Κάηκε πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά της Πάτρας! ΒΙΝΤΕΟ Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 στην περιοχή των Άνω Συχαινών στην Πάτρα. 
Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια. Ωστόσο, μεγάλες ζημιές από την φωτιά έπαθε πυροσβεστικό όχημα το οποίο έπιασε φωτιά. Το πλήρωμά του δεν κινδύνευσε 
Εκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα της Πετριμετρικής Πάτρας, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς. Το κλείσιμο της Περιμετρικής έγινε στο ύψος του τούνελ "Εύμηλος". Από αέρος, επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο καναντέρ ενώ οι δύναμη της Πυροσβεστικής ενισχύεται συνεχώς...

 
Πηγή: PatrasTimes

Αυτά είναι τα 4 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τους ανέργους: Επιδότηση μέχρι και 100% για νέες επιχειρήσεις!

Τέσσερα νέα προγράμματα του καινούριου ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση από 50% έως και 100% ανέργων που θέλουν να ανοίξουν επιχειρήσεις ή ήδη είχαν κάνει έναρξη αλλά και μικρών τουριστικές επιχειρήσεων προκηρύσσονται σταδιακά μετά τις εκλογές.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την Ημερησία, οι νέες δράσεις είναι: