Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Γιατί ο Ιούνιος του 2015 θα διαρκέσει ένα δευτερόλεπτο παραπάνω;

Γιατί ο Ιούνιος του 2015 θα διαρκέσει ένα δευτερόλεπτο παραπάνω;Η διεθνής υπηρεσία που παρακολουθεί την περιστροφή της Γης ανακοίνωσε ότι το 2015 θα διαρκέσει ένα επιπλέον δευτερόλεπτο. Η αλλαγή αυτή εκτιμάται ότι ίσως φέρει αναστάτωση στο Διαδίκτυο.
Έτσι το βράδυ της 30ης Ιουνίου, στις 11.59 θα προστεθεί ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Περιστροφής της Γης στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού.
Τα ρολόγια στη Γη θα κολλήσουν στις 11:59:59 και αντί να «γράψουν» 00:00:00, θα εμφανίσουν στις οθόνες τους το έξτρα δευτερόλεπτο με την μορφή 11:59:60. Η 30ή Ιουνίου 2015 θα διαθέτει 86.401 δευτερόλεπτα αντί για 86.400.
Η προσθήκη αυτού του δευτερολέπτου, έχει σκοπό να διορθώσει την απόκλιση που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην αστρονομική ώρα, η οποία υπολογίζεται με βάση την περιστροφή της Γης, και το λεγόμενο «Συγχρονισμένο Παγκόσμιο Χρόνο».
Η προσθήκη αυτή είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες επιβεβλημένη, καθώς ο μεν ατομικός χρόνος κυλάει με σταθερό ρυθμό, όμως ο αστρονομικός χρόνος καθυστερεί, καθώς η περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονά της επιβραδύνεται κατά δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου ανά ημέρα.
Το πρώτο έξτρα δευτερόλεπτο προστέθηκε το 1972 και φέτος θα είναι η 26η φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο.

Photo: cc Flickr @mararie
gr.euronews.com

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Δερβενίου στο Δήμο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgLbrF-JCQok_XIWALCUiMEZn1twwi3r_VoAqweKYOpHa0UAkHzKXkiSznCyQwQzqn-8wz1yk3dy4aSQgsaFoG-dsuBVDOZcvnNo3H3ekEgV1CpYk4J63C_rubcCzYhXQDFZJfQNZfRrE/s1600/eirinodikio+kor+orizontes.jpg 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας με πρωτοβουλία του Γιώργου Ψυχογιού, δικηγόρου, προχώρησαν σε μια πρώτη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλο. Τέθηκαν διάφορα ζητήματα του Νομού Κορινθίας που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου. Καταρχάς, επιδόθηκε το ομόφωνο αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης βάσει της υπ’αρ.: 115/2013 απόφασης του Δ.Σ. για την παραχώρηση του κτιρίου του τεως Ειρηνοδικείου Δερβενίου στο Δήμο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς πολιτιστικούς και διοικητικούς σκοπούς.
Επίσης, αναδείχτηκε η ανάγκη στελέχωσης των Γραμματειών κυρίως των Ειρηνοδικείων του Νομού μας λόγω της μείωσης του προσωπικού που επήλθε από τις μνημονιακές ποιλιτικές των τελευταίων ετών αλλά και την αυξημένη ύλη που έχει μεταφερθεί στην αρμοδιότητα των Ειρηνοδικείων της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Τέλος, συζητήθηκαν καθημερινά ζητήματα της Δικαιοσύνης και του δικηγορικού κλάδου, όπως το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών και της υγειονομικής κάλυψης των δικηγόρων, η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ (23%) στις παρεχόμενες υπηρεσίες και το αυξημένο κόστος για την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη.
Από την πλευρά του Υπουργού Δικαιοσύνης, τονίστηκε η πρόθεσή του να εξετάσει το θέμα του Ειρηνοδικείου Δερβενίου, ενώ επισήμανε ότι για θέματα στελέχωσης και οργάνωσης των δικαστηρίων λειτουργεί στο πλαίσιο του Υπουργείου σχετική Επιτροπή, η οποία θα καταθέσει τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της εως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.
Τέλος, αναφέρθηκε στο Ν/Σ των 100 δόσεων που έδωσε την δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόεθσμων οφειλών και πρόσβασης σε παροχές υγείας για τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ, όπως οι δικηγόροι, αλλά και στην προωθούμενη διάταξη που τους επιτρέπει να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και 3 ασφαλιστικές κλίμακες χαμηλότερα  ώστε να περιορίσουν την επιβάρυνσή τους από τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Εξάλλου, πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας σχετικά με τα αιτήματα και τις προτάσεις που θέτει ο κλάδος για τα ζητήματα του ΦΠΑ και της μεωίσης του κόστους πρόσβασης στη Δικαιοσύνη.

Στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης από τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από 1ης Ιουλίου 2015

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhM0K-BPpcGPpEU9UcZgMq9UZv0vSDd8V1b8iARnSFn_uDWkr1yStOqIyzMUex16XSI1w4AWftj0sEPwSYKACPEMPhAyqNfbM8OFeePF0UzVKjusqnQcQCUPFhYpDM7BRTu3A-XGRbcn9A/s1600/parakato.gr.jpg
Στην 9η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) που έλαβε χώρα στην Χερσόνησο, Ηρακλείου Κρήτης, από 18-20 Ιουνίου, με τίτλο: «Διαχείριση απορριμμάτων – Κυκλική Οικονομία – Φο.Δ.Σ.Α και Κοινωνίες Μηδενικών Αποβλήτων », έλαβε μέρος ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης εκπροσωπούμενος από τον Δήμαρχο κο Ηλία Ανδρικόπουλο και τον επιστημονικό σύμβουλο κο Λάμπρο Μπούκλη.
Στο εν θέματι συνέδριο αναφέρθηκαν, καλές πρακτικές από την Γερμανία και την Ιταλία με στόχευση στην παραγωγή μηδενικών αποβλήτων και εφαρμογών κυκλικής οικονομίας.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης βάσει σχετικών αποφάσεων του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης παραλαμβάνει από τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου τον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από 1ης Ιουλίου 2015 και προτίθεται να αναλάβει σχετικές δράσεις.

Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης - Δερβένι 27/6/2015 Ώρα 20:30

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΩΔΕΙΟΥ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙ 27/6/2015 ΩΡΑ:20.30
Συναυλία Μαθητών & Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, στο ΘΕΑΤΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.
Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, αναδεικνύει το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό του έργο, σε μια εκδήλωση κλασικών, παραδοσιακών & σύγχρονων μουσικών ρευμάτων.
Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, είναι ο σημαντικότερος θεσμός μουσικής εκπαίδευσης σε όλη την Κορινθία,  προσφέροντας άρτια μουσική εξειδίκευση υψηλής ποιότητας και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.
Οι προοπτικές για τους σπουδαστές του Ωδείου, μετά την απόκτηση τίτλου σπουδών είναι η  επαγγελματική αποκατάστασης ως δάσκαλοι ή καθηγητές στη γενική εκπαίδευση (Α΄ Βάθμια και Β΄Βάθμια), ως Καθηγητές σε  Ωδεία και Μουσικές Σχολές καθώς και ως Μέλη σε Κρατικές Συμφωνικές Ορχήστρες.

Δύο νέες αίθουσες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου


Δύο νέες αίθουσες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε  η παραλαβή από τον ΟΣΚ δύο προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας και η εγκατάστασή τους  στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου.
Η προμήθεια των αιθουσών αποτελούσε αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Δήμος, αφενός με την προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου στον Πρόεδρο του ΟΣΚ κ. Ηρακλή Δρούλια για την άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού, και αφετέρου με την κατασκευή των απαραίτητων βάσεων για την τοποθέτησή τους.
Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος  επισκέφθηκε το χώρο των εργασιών, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Δημήτριο Κάσσιο.
 Στο χώρο –εκτός από το τεχνικό συνεργείο του Δήμου- βρισκόταν και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου κα Αγγ. Γρούμπου, η οποία και ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο για την ανταπόκριση και συμβολή του στο αίτημα του Συλλόγου για την ενίσχυση του αριθμού των αιθουσών διδασκαλίας.
Ο Δήμαρχος κ. Ηλ. Ανδρικόπουλος δήλωσε ότι, παρά το γεγονός ότι οι προκατασκευασμένες αίθουσες δεν αποτελούν την ιδανική λύση για το πρόβλημα της στέγασης στην εκπαιδευτική κοινότητα, παρά ταύτα «απαντούν» –έστω και προσωρινά – στις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων.
Οι αίθουσες θα φιλοξενήσουν μαθητές και μαθήτριες από το νέο σχολικό έτος
.

Στα σκουπίδια οι δεσμεύσεις, στα σπίτια μας πάλι ο ΕΝΦΙΑ - Θα καταβληθεί σε 4 αντί 6 δόσεις που ίσχυαν πέρυσι με στόχο να εισπραχθούν και φέτος 2,65 δισ. ευρώ

Στα σκουπίδια οι δεσμεύσεις, στα σπίτια μας πάλι ο ΕΝΦΙΑΤη συνέχιση της άδικης υπερφορολόγησης 6 εκατομμυρίων νοικοκυριών με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων όχι μόνο φέτος αλλά και το 2016 αποφάσισε η… αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αθετώντας -υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών- την προεκλογική της υπόσχεση για κατάργηση του φόρου αυτού και αντικατάστασή του από ένα φόρο στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Σπίτια, μαγαζιά, κτίρια στα οποία διεξάγονται επιχειρηματικές δραστηριότητες, οικόπεδα, χωράφια, αγροί, βοσκότοποι, δάση, ρουμάνια και άγονες εκτάσεις θα φορολογηθούν και πάλι στο σύνολό τους ακόμη κι αν οι ιδιοκτήτες τους είναι άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, ανάπηροι ή άποροι! Οι φοροαπαλλαγές που θα ισχύσουν είναι περιορισμένες, αφού τα αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπονται, σε συνδυασμό με τα τεκμήρια διαβίωσης που λαμβάνονται υπόψη, θα γίνουν αιτία να κληθούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και οικονομικά εξαθλιωμένοι φορολογούμενοι!

Στο 23% ΦΠΑ σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, στο 13% για βασικά είδη Αυτή είναι η νέα πρόταση των πιστωτών

Αυτή είναι η νέα πρόταση των πιστωτών
Διέρρευσε η νέα πρόταση των δανειστών, η οποία έχει ήδη αποσταλεί στο Eurogroup για να συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Οι απαιτήσεις της Λαγκάρντ υπό την ανοχή του Βερολίνου επανέφεραν τις συζητήσεις στο... μηδέν Σύγκρουση μνημονίων

Σύγκρουση μνημονίων
Σε αδιέξοδο κατέληξαν χθες οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, εξαιτίας των απαιτήσεων του ΔΝΤ. Το Εurogroup μετά από μια σύντομη συνεδρίαση διέκοψε τις εργασίες του και όλα πλέον θα κριθούν σήμερα σε μια νέα έκτακτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

 Η Κριστίν Λαγκάρντ, με γερμανική αν όχι υποκίνηση τουλάχιστον ανοχή, έκανε χθες τη ζωή δύσκολη στον πρωθυπουργό και στη χώρα μας προβάλλοντας απαιτήσεις, που δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Συνεχίζεται το μπρα-ντε-φερ: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Αθήνα, με διαφορετικές προτάσεις στο Eurogroup Ελλάδα και δανειστές

Live: Συνεχίζεται το μπρα-ντε-φερ: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Αθήνα, με διαφορετικές προτάσεις στο Eurogroup Ελλάδα και δανειστέςΔραματικές είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες, καθώς σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας και οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία και έτσι θα σταλεί στο Eurogroup μια πρόταση των θεσμών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ελληνική πλευρά θα προσέλθει στο Eurogroup με δική της πρόταση. Μια από τις βασικές διαφορές είναι η εξαίρεση των νησιών από το θέμα του ΦΠΑ

Τα τεχνικά κλιμάκια ξεκίνησαν τις επαφές τους τα ξημερώματα της Πέμπτης, με το ελληνικό ζήτημα να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων. Μετά τις βραδινές συναντήσεις, η ελληνική πλευρά τόνισε ότι η θέση της «παραμένει σταθερή».

Στροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση Παίρνουν πίσω τις κρυφές μειώσεις με «καπέλο» έως 8,8% στις συντάξεις μετά την αποκάλυψη του «Ε.Τ.»

Παίρνουν πίσω τις κρυφές μειώσεις με «καπέλο» έως 8,8% στις συντάξεις μετά την αποκάλυψη του «Ε.Τ.»
Πήρε πίσω η κυβέρνηση την πρότασή της για την αύξηση της εισφοράς ασθένειας από 4% σε 5% στις κύριες συντάξεις και την επιβολή αντίστοιχης κράτησης (5%) σε όλες τις επικουρικές, μετά την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου, ότι με τον τρόπο που θα υπολογιζόταν η εισφορά, προέκυπταν κρυφές μειώσεις ως και 8,8%!

Το πρωτοσέλιδο του Ε.Τ και ο θόρυβος που προκάλεσε το θέμα αυτό, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη το πρωί να κάνει στροφή 180 μοιρών, και να ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας να ακυρωθεί η κυβερνητική πρόταση για εισφορά ασθένειας 5% σε κύριες και επικουρικές.

Ετσι και μέχρι νεωτέρας η εισφορά θα παραμείνει εκεί που ήταν για τις κύριες συντάξεις, δηλαδή στο 4% ενώ δεν θα επιβληθεί στις επικουρικές από το 2016 όπως προγραμμάτιζε η κυβέρνηση.

Από τις μειώσεις αυτές θα εξοικονομούνταν 135 εκατ. ευρώ για το 2015 και άλλα 370 εκατ. για το 2016, ποσά που θα πρέπει να εξασφαλιστούν από άλλα μέτρα

Το κόλπο στην πρόταση της κυβέρνησης ήταν ότι η εισφορά ασθένειας 5%, θα υπολογιζόταν στις αυξημένες συντάξεις του 2009 και τα ποσά θα αφαιρούνταν από τις σημερινές αποδοχές των συνταξιούχων!

Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος που παίρνει σήμερα επικουρική 316,63 ευρώ ενώ είχε 494 ευρώ το 2009, θα είχε εισφορά ασθένειας 5% όχι στα 316,63 ευρώ αλλά στα 494 ευρώ ενώ η κράτηση δεν θα αφαιρούνταν από τα 494 ευρώ, αλλά από τα 316,63 ευρώ. Ετσι η σύνταξη θα κατέβαινε κατά 24,7 ευρώ στα 291,93 ευρώ που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα, η μείωση αντί 5% θα έφτανε στο 7,80%, γιατί αυτό είναι το ποσοστό μεταβολής και περικοπής της σύνταξης από τα 316 ευρώ στα 291,93 ευρώ!

Αντίστοιχα δικαιούχος με επικουρική 422 ευρώ προ μειώσεων, που σήμερα παίρνει 273 ευρώ, θα πλήρωνε το 5% όχι στα 273 ευρώ, αλλά στα 422 ευρώ, δηλαδή θα είχε μείωση 21 ευρώ το μήνα, αντί 13,6 ευρώ αν η εισφορά υπολογιζόταν στα 273 ευρώ!

Συνταξιούχος με αρχική επικουρική 524 ευρώ, που παίρνει σήμερα 297 ευρώ, θα είχε εισφορά 5% στα 524 ευρώ, δηλαδή μείωση 26,2 ευρώ η οποία θα αφαιρούνταν από το καταβαλλόμενο ποσό και θα κατέβαζε τη σύνταξη απ[ο τα 297 στα 271 ευρώ! Θα είχε δηλαδή πραγματική μείωση 8,8% στην καταβαλλόμενη σύνταξη!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ / e-typos.com

Γιάννης Ρεκλείτης : Οι θυσίες είναι αποδεκτές όταν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης - Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Γιάννης Ρεκλείτης : Οι θυσίες είναι αποδεκτές όταν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης
Ο ιδιωτικός τομέας, στάθηκε κριτικά υποστηρικτής της κυβέρνησης βάζοντας «πλάτες» για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα με τους δανειστές, καλύτερο από τους προηγούμενους που κυβέρνησαν, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Ρεκλείτης.

«Ήταν για όλους αυτό μια ελπίδα, μια ευχή, μια απαίτηση ακόμη και όταν καταλαβαίναμε ότι οι επιχειρήσεις θα κληθούν να κάνουν θυσίες. Όμως, όταν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης, αυτές οι θυσίες είναι πάντα αποδεκτές. Τι γίνεται όταν οδηγούν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση; Το αδιέξοδο είναι ασήκωτο» σημείωσε ο ίδιος.
Εμείς πιστεύουμε ότι, και αυτή την ώρα, συνέχισε ο κ. Ρεκλείτης, η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού να προβάλει αντίσταση και να σώσει τη χώρα από την καταστροφή. «Σε διαφορετική περίπτωση, αυτό που προβάλει ως ριζική και εξιλεωτική λύση είναι να προχωρήσει η χώρα σε μεγάλες αποφάσεις και μεγάλες τομές πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε το εθνικό μας δίκαιο στο διεθνές στερέωμα» κατέληξε ο γενικός γραμματέας

Τα πάνω κάτω στο Δημόσιο: Τα 4 σημεία που αλλάζουν το τοπίο – Τι γίνεται με μισθούς, αξιολόγηση και κινητικότητα

Δραστικές αλλαγές αναμένονται το επόμενο διάστημα στο δημόσιο, οι οποίες θα αγγίξουν -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές, το πρώτο στοιχείο που προβλέπεται είναι το πάγωμα του μισθολογικού κονδυλίου προς τον δημόσιο τομέα μέχρι και το 2018. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο λόγος του μισθολογικού κονδυλίου ως προς το ΑΕΠ θα μειώνεται συνεχώς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την απόφαση Κουρουμπλή να καταργήσει όλους τους διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής προφανώς αισθανόμενος ότι επέλυσε τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας, προχωρά σε μια μεγάλη διαφορετική τομή!!
Καταργεί όλους τους εν ενεργεία διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων στην Ελλάδα, που επελέγησαν με αξιοκρατικά κριτήρια,  προκειμένου να τους αντικαταστήσει με κομματικούς του φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας τους συλλήβδην ως παρακωλύοντες την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.
Ενώ, ταυτόχρονα, θέτει και διετή προθεσμία για τη δημιουργία αξιοκρατικού συστήματος επιλογής διοικητών και μεταφέρει στον Ελληνικό λαό το κόστος αποζημίωσής τους.
Ο κ. Κουρουμπλής αναδεικνύεται ο υπουργός της φαυλότητας και της αναξιοκρατίας,  πρωταγωνιστής της σύστασης του κομματικού και πελατειακού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο από μηδενική βάση ζήτησαν οι δανειστές – Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών

Οι δανειστές με την αντιπρότασή τους παρεμβαίνουν και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Ζήτησαν εφαρμογή του νέου μισθολογίου από «μηδενική βάση» και όχι με βάση το status της 31ης Δεκεμβρίου 2014 όπως πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση, ενώ παράλληλα θέτουν ως ημερομηνία εκκίνησης τα τέλη Νοεμβρίου 2015 και όχι την 1/1/2016.
Θυμίζουμε ότι η ελληνική πρόταση περιελάμβανε πάγωμα του συνολικού μισθολογικού κόστους στο δημόσιο  έως και το 2018 με εσωτερικές “ανακατατάξεις” όπως:
-Σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν οι περίπου 66.000 υπάλληλοι, ένα μεγάλο τμήμα των οποίων υπηρετούν στο υπουργείο Οικονομικών
– Κατάργηση των μη μισθολογικών παροχών που αποδίδονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο,
– Δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών
– Αυξήσεις μισθών σε υπαλλήλους που κατέχουν θέσεις ευθύνης (γενικούς διευθυντές, διευθυντές, προϊσταμένους) μέσω της καταβολής υψηλότερων επιδομάτων
Παράλληλα, η κυβέρνηση πρότεινε να προχωρήσει σε σταδιακή προσαρμογή των ειδικών μισθολογίων (στρατιωτικών, αστυνομικών, γιατρών ΕΣΥ, πανεπιστημιακών, δικαστικών και Υψηλόβαθμου Κλήρου) με αυτά που θα ισχύσουν στην κεντρική διοίκηση μέσω του νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από 1/1/2016.
Οι ελληνικές προτάσεις απορρίφθηκαν από τους θεσμούς ενώ και η πρόταση των θεσμών απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση…

aftodioikisi.gr

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΑΦΜ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ



Ευήκοα ώτα για την πολιτική του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και χρεοκοπώ δείχνουν όλα ότι αναζητά και επιδιώκει ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ.Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μία επιτυχημένη πρόσφατα πολιτική στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου ανώνυμες εταιρείες ξέπεσαν στις κατηγορίες αξίας, για να διαγράψουν τα χρέη μίας άσωτης ζωής και να επανακάμψουν.

H Ευρωπαϊκή Ένωση αλληλέγγυα για μια ακόμη φορά στο πλευρό της Ελλάδος απέναντι στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqfoMUsso7SeUGVoDPxNhic7fNLDmjOI-4VjlvgzsSl-WMy1ZcBp_1uCwb8-dMCmnAWl1_756BjF4MC-RaWMb1Lcie-qM8nDtg-SPWbO-N9jsZZVDtUGrt_4vGu706X1fZ5gUM6TC06fY/s1600/F97641DA24D30730FDB08F8BFFDEBE64.jpgΣε απάντηση ερώτησης που συνυπέγραψαν ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος και Θεόδωρος Ζαγοράκης και οι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Εύα Καϊλή και η Γερμανίδα Ρενάτε Ζόμερ για την προκλητική ενέργεια του Τούρκου Υπουργού Άμυνας να αμφισβητήσει το Διεθνές Δίκαιο και την ελληνικότητα 16 ελληνικών νησιών και να δηλώσει ότι τα νησιά αυτά αποτελούν «έδαφος» της Τουρκικής Δημοκρατίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, εξέφρασε για μία ακόμη φορά τις σοβαρές ανησυχίες της και κάλεσε την Τουρκία να δεσμευτεί κατηγορηματικά  απέναντι στην αρχή του σεβασμού των σχέσεων καλής γειτονίας και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.
Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Χαν υπογράμμισε στην απάντησή του ότι η Τουρκία πρέπει να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε αιτία τριβής που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την  αρχή της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Παράλληλα ο Επίτροπος δήλωσε στην απάντησή του ότι η Επιτροπή είναι απολύτως ενήμερη για την συμπεριφορά της Τουρκίας και το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο παρακολουθεί στενά και το οποίο θα αναφερθεί σχετικά στην Τακτική Έκθεση Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας το φθινόπωρο.

Δείτε αν μπορείτε να βγειτε στη σύνταξη πριν τα 67


Τέλος μπαίνει στις πρόωρες συντάξεις με αποτέλεσμα την αύξηση των λεγόμενων ενδιάμεσων ορίων ηλικίας από 2 έως και 12 χρόνια. Σταδιακά κλείνουν οι πόρτες εξόδου για 160.000 ασφαλισμένους, με το όριο ηλικίας να οδηγείται σταδιακά στα 67 για την καταβολή πλήρους σύνταξης.

Οι βασικές κατηγορίες ασφαλισμένων που απειλούνται είναι οι εξής:

Μαρία Σπυράκη: Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας της έλλειψης ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας.



Περισσότερα χρήματα για το ηλεκτρικό ρεύμα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες σε σύγκριση με τον μέσο όρο των κρατών μελών της Ε.Ε., εξαιτίας της έλλειψης ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. Arias Cañete, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη για την άρνηση του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη να συμμορφωθεί με την κοινοτική νομοθεσία που προβλέπει απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Ωράριο Λειτουργίας Μουσείων και Χώρων ΕΦΑ Αρκαδίας

Σας ενημερώνουμε, σύμφωνα με το συνημμένο πίνακα, για το ωράριο λειτουργίας των Μουσείων και Χώρων αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, ο οποίος έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα  http://www.yppo.gr/5/g5321.jsp?obj_id=61492.​ Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στα κάτωθι τηλέφωνα της ΕΦΑΑΡΚ.




Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας
Καλαβρύτων 211
Τ.Κ. 22 100 Τρίπολη
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2710-225243 και 2710-242745
Fax: 2710-242227
E-mail: efaark@culture.gr


Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας

5η γιορτή γης «δίκοκκο σιτάρι/Ζέα» στην Κόρινθο

Εμφάνιση 5h giorti gis ZEA.JPG
Το Συνεταιριστικό Παντοπωλείο/Καφενές «Αλλότροπον» σας προσκαλεί στο χώρο του στην Κολιάτσου 102 | Κόρινθος, την Τετάρτη  1 Ιουλίου και ώρα 8μμ στην 5η γιορτή γης, με θέμα «δίκοκκο σιτάρι/Ζέα» με τον Αναστάσιο Κακοσαίο.

Ερωτήματα κλειδιά:
α) ζέα μύθος ή πραγματικότητα;
β) πόσες ποικιλίες υπάρχουν;
γ) η θρεπτική αξία του;
Είσοδος ελεύθερη.
 

ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

1ος MINI MARATHON ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Εμφάνιση 1st MINI MARATHON XYLOKASTRO.jpg


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                               Ξυλόκαστρο, 25.06.15


500 ΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, 500 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον 1ο mini marathon - αγώνες δρόμου Ξυλοκάστρου.
Ανάμεσα τους και πρωταθλητές - μέλη της Εθνικής Ομάδας στίβου και εκατοντάδες δρομείς κυριολεκτικά από όλη την Ελλάδα.

Η έναρξη του αγώνα θα λάβει χώρα στην Πλατεία Αγίου Βλασίου το Σάββατο 27 Ιουνίου και ώρα 6 και 30 μ.μ.

Οι αγώνες τελούν υπό την χορηγία δεκάδων τοπικών επιχειρήσεων του Ξυλοκάστρου και ως μεγάλοι χορηγοί είναι οι εταιρείες: PUMA και Τρία Έψιλον.

Συνδιοργανωτής των αγώνων είναι ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Οι αγώνες αποτελούν μία πρωτόγνωρη γιορτή για την πόλη μας και τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά το απόγευμα του Σαββάτου συμμετέχοντας στο εορταστικό κλίμα.

Σας καλούμε να έρθετε στο Ξυλόκαστρο!



ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
Αναστασία Λάμπου


Από το μεγάλο ψέμα στο μεγάλο φιάσκο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι συνομιλίες των τελευταίων ημερών γύρω από το ελληνικό ζήτημα – συσκέψεις ηγετών, συνεδριάσεις Eurogroup, συνομιλίες Τσίπρα με αξιωματούχους των δανειστών, δηλώσεις Μέρκελ και άλλων ηγετών – αποδεικνύουν ότι όλος ο χρόνος μετά τη δήλωση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ήταν χαμένος και επιζήμιος για την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου σπατάλησε τέσσερις πολύτιμους μήνες για δικούς της εσωτερικούς λόγους, για σκέτη προπαγάνδα και τελικά προς βλάβη της χώρας, αφού οδήγησε σε πολλαπλασίως σκληρότερα υφεσιακά και αντιαναπτυξιακά μέτρα. 
Έλεγαν ότι δεν θα δεχθούν την 5η Αξιολόγηση και τώρα επιβεβαιώνεται – και αποδέχονται – την καταραμένη 5η Αξιολόγηση.

Οι 10 Καλύτερες Χώρες για να Ζεις Ευτυχισμένος! [VIDEO]

Αυτές είναι, σύμφωνα με το CNN, οι δέκα καλύτερες χώρες του κόσμου για να ζει κάποιος ευτυχισμένος!
Δείτε τες στο video που ακολουθεί:



  Άλλα θέματα / videos που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Meryl Streep | 19 Oscar Nominations | Oscar Records
The 20 Most Admired People [2015]

Feel free to share/publish!

The Power of Music Art

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σε Κυβέρνηση: Κρατάτε τα σκήπτρα του ψεύδους, της υποκρισίας και του εμπαιγμού


«As part of efforts to promote fairness, the reform will eliminate discounts including on islands, and streamline exemptions»

Σχετικά με το κείμενο των προτάσεων και των μέτρων που η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε στους δανειστές και ειδικότερα, με το ανωτέρω σημείο όπου γίνεται αναφορά στο ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

Έρχονται νέοι μισθοί στο δημόσιο – Αλλάζουν και τα ειδικά μισθολόγια

Αλλαγές στο μισθολόγιο του δημοσίου αλλά από το 2016 περιλαμβάνουν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην πρόταση θα υπάρξει πάγωμα του συνολικού μισθολογικού κόστους στο δημόσιο  έως και το 2018 με στόχο όσο αυξάνεται όσο αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας, να μειώνεται σε ποσοστό.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν εσωτερικές ανακατατάξεις  με:
-Σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν οι περίπου 66.000 υπάλληλοι, ένα μεγάλο τμήμα των οποίων υπηρετούν στο υπουργείο Οικονομικών
– Κατάργηση των μη μισθολογικών παροχών που αποδίδονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο,
– Δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών
– Αυξήσεις μισθών σε υπαλλήλους που κατέχουν θέσεις ευθύνης (γενικούς διευθυντές, διευθυντές, προϊσταμένους) μέσω της καταβολής υψηλότερων επιδομάτων
Παράλληλα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σταδιακή προσαρμογή των ειδικών μισθολογίων (στρατιωτικών, αστυνομικών, γιατρών ΕΣΥ, πανεπιστημιακών, δικαστικών και Υψηλόβαθμου Κλήρου) με αυτά που θα ισχύσουν στην κεντρική διοίκηση μέσω του νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από 1/1/2016.

Αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης από τη μεταφορά του ΦΠΑ στο 23%

Αυτό, όπως είναι λογικό, θα αποτυπωθεί στις τσέπες και τα πορτοφόλια των φορολογουμένων.

Ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα ακριβύνουν από τη μεταφορα του ΦΠΑ από το 13% στο 23%

Όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα
μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, καφές, κακάο, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, αλάτι, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, συσκευασμένα κουλούρια, μπισκότα, πατατάκια, τσιπς κ.λπ.

Μαρία Σπυράκη: Έκκληση για διέξοδο στην Ελλάδα. Να επανέλθει η δέσμευση για διευθέτηση του χρέους, να μην αυξηθούν οι φόροι, να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές. Εισερχόμενα x



Παρέμβαση της Ευρωβουλευτού της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διευθέτηση της εξυπηρέτησης του ελληνικού δημόσιου χρέους.
 

"Η ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί η ανισορροπία εντός της ευρωζώνης, να αυξηθεί η σταθερότητα και η ανταγωνιστικότητα. Η έλλειψη σταθερότητας είναι αυτή που υπονομεύει σήμερα τη χώρα μου την Ελλάδα και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο στις επόμενες ώρες, να βγει λευκός καπνός, να έρθει συμφωνία. Είναι επίσης απαραίτητο οι πιστωτές να κάνουν μια κίνηση καλής θέλησης και να επαναφέρουν στο τραπέζι τη δέσμευση του Νοεμβρίου του 2012 για τη διευθέτηση της εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους. Είναι επίσης αναγκαίο να δούμε τη συνταγή της επόμενης ημέρας. Δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να αυξήσει τους φόρους και να περιορίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Είναι αναγκαίο να μην μπει η Ελλάδα ξανά στον κύκλο της ύφεσης γιατί αυτό θα έχει επίδραση στο σύνολο της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης."