Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Βασίλη Μπαλάφα: «Ο αγωγός Burgas-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή Πολιτική: Μια συστηματική, πολυεπίπεδη ανάλυση της Ελληνικής Πολιτικής της περιόδου 2006-2009» κυκλοφόρησε


Πρώτη Έκδοση: Μάιος 2015 / Τίτλος: «Ο αγωγός Burgas-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή Πολιτική: Μια συστηματική, πολυεπίπεδη ανάλυση της Ελληνικής Πολιτικής της περιόδου 2006-2009» / Συγγραφέας: Βασίλειος Μπαλάφας / Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ Φιλελλήνων 14,10557 Αθήνα Τ 2103316036 Φ 2103250421 / Σελ.: 225 / ISBN: 978-960-8362-85-7 — μαζί με Παναγιώτης Μπεγλίτης , Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέξανδρος Μαλλιάς

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΣΕ ΡΩΣΙΑ! Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ BRICS ΑΓΩΓΟ

Alexis Tsipras, Vladimir PutinTα επόμενα βήματα της χρηματοδότησης προς την ελληνική εταιρεία του Δημοσίου που θα συμμετάσχει στον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο στο ελληνικό έδαφος, συζήτησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στις συναντήσεις που είχε στη Μόσχα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού αναφέρεται ότι «ρωσικές εμπορικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για σύμπραξη στο χρηματοδοτικό σχήμα, το οποίο υποστηρίζεται από τη ρωσική ηγεσία» και ο κ. Λαφαζάνης τόνισε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergei Storchak, τη σημασία μιας τέτοιας χρηματοδοτικής ένεσης, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Ο κ. Λαφαζάνης υπενθυμίζεται ότι επισκέφτηκε την Παρασκευή και το Σάββατο (29-30/5) τη Ρωσία και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Alexander Novak, υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Sergei Storchak, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον Alexey Miller, επικεφαλής της Gazprom.

Ο υπουργός και ο Alexander Novak «εκτίμησαν κατά τη συζήτησή τους πολύ θετικά τα βήματα που έχουν επιτευχθεί στην προετοιμασία για την κατασκευή του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο στο ελληνικό έδαφος και καθόρισαν τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν σε κυβερνητικό επίπεδο το επόμενο διάστημα για την πολιτική στήριξη του αγωγού. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις της συμφωνίας Ελλάδας – Ρωσίας του 2008, ώστε να αποτελέσει το πλαίσιο στις σημερινές συνθήκες της πολιτικής στήριξης από τα δύο μέρη του αγωγού και άλλων ενεργειακών αναπτυξιακών έργων» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Επιπλέον, στη συνάντηση εργασίας που είχε ο κ. Λαφαζάνης με τον Alexey Miller «συζητήθηκε το εκδηλωμένο ενδιαφέρον εταιρειών για τον αγωγό και η διατυπωμένη πρόθεση συγκεκριμένων επενδυτών για συμμετοχή, μαζί με εταιρεία συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, στο υπό συγκρότηση επενδυτικό σχήμα για την κατασκευή του αγωγού. Ο Αλ. Μίλλερ, από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των εργασιών για την ολοκλήρωση του αγωγού το αργότερο μέχρι το 2019 και επανέλαβε τη δέσμευση της Gazprom για διάθεση στον αγωγό επαρκών ποσοτήτων φυσικού αερίου για την ασφαλή κάλυψη των απαραίτητων αναγκών των χωρών της Ευρώπης.

Ο κ. Λαφαζάνης επιβεβαίωσε, επίσης, προς τον S. Storchak το ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμμετάσχει ως μέλος (μη ιδρυτικό) στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, πράγμα που θα ήταν ιδιαίτερα επωφελές για τη χώρα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση και συζήτησαν τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν σε αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Storchak δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία, που προεδρεύει αυτή την περίοδο στους BRICS, θα στηρίξει αποφασιστικά αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα τράπεζα. Διευκρίνισε ακόμα ότι το μερίδιο που θα καταβάλλει η Ελλάδα για τη συμμετοχή της ως εταίρος στη νέα τράπεζα θα είναι εξαιρετικά χαμηλό, ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να επωφεληθεί με αναπτυξιακές χρηματοδοτήσεις από την τράπεζα μόλις η συγκρότησή της ολοκληρωθεί.

 hellasforce.com

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ



http://www.skai.gr/files/temp//33BDE2EEA7E1067075FFFBA4273E3F83.jpgΟ Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κομισιόν, δια του αντιπροέδρου της κ. Ντομπρόβσκις, αναγνωρίζει ρητά αυτό που η κυβερνητική προπαγάνδα δεν τολμά να παραδεχτεί.
Ότι η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν επιτυχημένη και από την πλευρά της μείωσης ελλειμμάτων και από την πλευρά της ανάκαμψης και από την πλευρά της προσέλκυσης επενδύσεων.
Αυτή την πολιτική ανέκοψαν, αυτή την πολιτική συκοφάντησαν, με αυτά τα ψέματα εξελέγησαν και τώρα διαπραγματεύονται για να γυρίσουν τη χώρα στα μνημόνια με πολύ βαρύτερα μέτρα από αυτά που κατήγγειλαν τότε.  

Γιώργος Ψυχογιός: Αλματώδη επιδείνωση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών της Κορινθιακού από τις αμμοληψίες που γίνονται στα κατα τόπους ποτάμια.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRlBwTmYtKSOn5LqYsKEqfksR1yMXAhl59xmYUuGauBspjV22N7DmyLQL7aZU5zTq4PyV6OlAgHq-e3d0CQ5Ea-86aixdaiiygVMnyuuf4x1ivm4DGmgT1RlRshgtiCoB32mIw7eGHESE7/s1600/parakato.gr.jpg Στην ανοιχτή επιστολή του κ. Κώστα Παππά απάντησε ο συμπολίτης μας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Ψυχογιός:

Κύριε Παππά,
Για το πολύ σοβαρό πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της Κορινθιακού και για τα ζητήματα που θέσατε έχω να σας απαντήσω τα εξής:
1. Προφανώς έχουμε καταλάβει τις επιπτώσεις του και ιδίως προσωπικά, καθώς μεγάλωσα στη Δυτική Κορινθία (Ξυλόκαστρο) και το πατρικό μου σπίτι βρίσκεται στη Λυκοποριά, “με το ένα πόδι” στη θάλασσα.
2. Ως οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αλλά και ως περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου είχαμε αναδείξει έντονα το ζήτημα μέσα από επιστημονικές ημερίδες, ανακοινώσεις και προτάσεις.
3. Μάλιστα, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, κυρίου Τσιρώνη στην Κορινθία, παρουσία και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε, εκτός των άλλων, και το μείζον αυτό ζήτημα από αυτοδιοικητικούς, φορείς και βουλευτές.
Στην τοποθέτησή μου πρότεινα στον Υπουργό την συνολική και όχι αποσπασματική -κατά περιοχή – αντιμετώπιση του φαινομένου βάσει Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απο Πανεπιστημιακό φορέα, διερευνώντας παράλληλα τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό ταμείο. Επιλέον, σημείωσα την αλματώδη επιδείνωση του προβλήματος από τις αμμοληψίες που γίνονται στα κατα τόπους ποτάμια.
Ο Υπουργός στην εισηγησή του έλαβε υπόψιν την πρότασή μου εστιάζοντας κι αυτός με τη σειρά του στις καταστροφικές συνέπειες των αμμοληψιών.
Με εκτίμηση,
Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Ανοικτή Επιστολή προς τους βουλευτές Κορινθίας: κυρία Θελερίτη και κυρίους Κουρεμπέ , Ψυχογιό και Δήμα.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbJWw_7ZplQQ_FlPAFJBrPbulo6VvoVkAbJ3GVrkLdf64gyg2lcXZ-xVjg17qHVCwd6W0lgqaUGoY2MklmGoD-HKJNnk8dL22JmgBfC5ZcVTSiyyUgkKotEbuacmxfGOtB3pH4jENPums/s1600/IMG_20150102_124202402.jpg
Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της περιοχής μας είναι μεγαλύτερο από ποτέ. 
Ωστόσο νομίζω δεν έχετε καταλάβει τις επιπτώσεις της διάβρωσης στις ζωές όλων μας.Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω ότι τόσα χρόνια δεν έχει υπάρξει πρόοδος.
Πέρα από ερωτήσεις και υπομνήματα που μπορεί να έχουν κατατεθεί στη Βουλή , κάτι ουσιαστικό δεν προκύπτει.
Και οι τέσσερις Βουλευτές ασχολείστε χρόνια με τα κοινά και σας έχει αναδείξει η κοινωνία.
Δεν μπορείτε να καταθέσετε από κοινού μία συγκροτημένη πρόταση για το πρόβλημα;

Αφήστε στην άκρη τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και -ίσως- διαμάχες για την εξεύρεση μίας λύσης.
Ο κόσμος θέλει συνεργασίες και συντονισμένες ενέργειες ανεξάρτητα από το που ανήκετε πολιτικά .Προτάξτε το συμφέρον για την περιοχή μας.Είστε αντιπρόσωποι πρώτα των Κορινθίων και έπειτα των κομμάτων σας.
Ευχαριστώ για ενδεχόμενη απάντησή σας.

Κώστας Παππάς
vouliwatch.gr

ΦΕΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - Η παρασκευή της μοναδικής Φέτας (βίντεο)

Το «Μένουμε Ελλάδα», η εξαιρετική καθημερινή ζωντανή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ που προβάλλει τον τουρισμό, τον πολιτισμό και στηρίζει την Περιφέρεια, βρέθηκε στα Καλάβρυτα.
Μετά από τα εξαιρετικά βίντεο για τον Βουραϊκό, τα Καστριά, το Πλανητέρου, τον Οδοντωτό, σειρά πήρε η.... φέτα Καλαβρύτων. 
Δείτε το βίντεο
Το ρεπορτάζ έκανε ο Δημήτρης Φλουτσάκος

kalavrytanews.com

ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΓΑ; ΜΑΘΕ 7 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΟΣΟΥΝ!

Τα αβγά είναι ένας εύκολος τρόπος να ενισχύσουμε την διατροφή μας με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνη και... άλλα θρεπτικά
συστατικά. Και ενώ είναι γνωστή η επιστημονική διχογνωμία για την επίδραση τους στην υγεία της καρδιάς, οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι σε μια υγιεινή διατροφή τα αβγά έχουν τη δική τους θέση.


Προφυλακιστέα η 42χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε στο ξύλο την πεθερά της!

Προφυλακιστέα η 42χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε στο ξύλο την πεθερά της! Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα στο Πρωτοδικείο Τρίπολης, η 42χρονη η οποία κατηγορείται ότι χτύπησε μέχρι θανάτου την υπερήλικη πεθερά της τον Ιούλιο του 2013.
Στις 12:00 πέρασε την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης 42χρονη όπου και παρέμεινε έως τις 16:00 περίπου.

Η 42χρονη κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 94χρονη πεθερά της πριν από δύο χρόνια.
Η κατηγορούμενη είχε εξαφανιστεί μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης, μέχρι τη Δευτέρα που συνελήφθη.
Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα από τις 13 Μαρτίου.

Τον Ιούλιο του 2013, η οικιακή βοηθός που φρόντιζε την 94χρονη την βρήκε λιπόθυμη, με εμφανή χτυπήματα στο σώμα.
Η γυναίκα νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της, όπου υπέκυψε.

Ο ιατροδικαστής έκρινε ότι ο θάνατός της είχε προέλθει από βίαια χτυπήματα.
Η οικιακή βοηθός φέρεται να κατέθεσε ότι η 42χρονη είχε χτυπήσει και στο παρελθόν την πεθερά της.

Πηγή: arcadiaportal

Τσοπανόσκυλο έπιασε κλεφτοκοτά!

Τσοπανόσκυλο έπιασε κλεφτοκοτά!  Κρατούμενος ενός τσοπανόσκυλου έμεινε σε κτήμα στο Βασιλικό Αχαϊας 30χρονος αλλοδαπός για περισσότερες από 24 ώρες.
Ο άντρας το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου πήδησε μέσα στο κτήμα, προκειμένου να κλέψει κότες αλλά λογάριαζε χωρίς τον… Ελληνικό ποιμενικό ο οποίος τον εντόπισε και αμέσως τον ακινητοποίησε αναγκάζοντάς τον να μείνει πεσμένος στο έδαφος μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.
Το ζώο, βάρους 65 κιλών και ύψους 75 εκατοστών, κράτησε ακινητοποιημένο τον επίδοξο κλέφτη μέχρι την ώρα που πήγε στο κτήμα ο ιδιοκτήτης ,προκειμένου να ταΐσει τις κότες και τα υπόλοιπα ζώα που έχει, συνοδευόμενος από ένα φίλο του.
Η συνέχεια για τον εισβολέα ήταν πιο επώδυνη καθώς ο ιδιοκτήτης του κτήματος μαζί με τον φίλο του τον περιποιήθηκαν δεόντως ,ενώ όταν ρωτήθηκε πόσες ώρες ήταν «όμηρος» του σκυλιού έκπληκτοι τον άκουσαν να τους λέει πως τον είχε ακίνητο επί ένα εικοσιτετράωρο.
Πηγή: patrastimes.gr

Κρίσιμες ώρες για την τουρίστρια που χτυπήθηκε από κεραυνό!

Κρίσιμες ώρες για την τουρίστρια που χτυπήθηκε από κεραυνό! 
 Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 30χρονης Ρωσίδας, η οποία το πρωί της Παρασκευής χτυπήθηκε απο κεραυνό στην Κνωσό.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsit ο παθολόγος και Διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Βενιζέλιου νοσοκομείου, "η κατάστασή της ειναι κρίσιμη και αύριο θα διαπιστωθεί αν μπορεί να επανέλθει και να την αποσυνδέσουμε απο το μηχάνημα".

Φρίκη στα χέρια των τζιχαντιστών: Όσα έζησε 17χρονη σκλάβα του σεξ

Φρίκη στα χέρια των τζιχαντιστών: Όσα έζησε 17χρονη σκλάβα του σεξ 
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον εφιάλτη που έζησε με τη μικρή αδερφή της στα χέρια των τζιχαντιστών από 17χρονη Yazidi.
Αφού πουλήθηκαν σε δημοπρασία παρθένων σε σκλαβοπάζαρο, οι δύο έφηβες βιάζονταν καθημερινά από διεφθαρμένους τζιχαντιστές.

Η 17χρονη αποκάλυψε πως κάθε μέρα της 9μηνης δοκιμασίας της είχε να αντιμετωπίσει καθημερινά ξυλοδαρμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.

Έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, τη μαστίγωναν και τη ζεμάτιζαν αν δεν ικανοποιούσε τις σεξουαλικές απαιτήσεις τους.

Ανατροπή στην υπόθεση των ληστών του Διστόμου! 'Ενας από τους συλληφθέντες είναι επί χρόνια καταζητούμενος "ληστής με τα μαύρα"!

Ανατροπή στην υπόθεση των ληστών του Διστόμου! 'Ενας από τους συλληφθέντες είναι επί χρόνια καταζητούμενος `ληστής με τα μαύρα`! 
 Με μία μεγάλη ανατροπή συνεχίστηκε το σίριαλ της υπόθεσης των ληστών του Διστόμου! 
Κι αυτό γιατί διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι ένας από τους συλληφθέντες δεν είναι ο συνεργάτης του Μαζιώτη, όπως πίστευαν αρχικά οι αστυνομικοί, αλλά ο επί χρόνια καταζητούμενος "ληστής με τα μαύρα", Γρηγόρης Τσιρώνης.

Αντώνη μυαλό δεν έβαλες;


samaras-giungkerΜα είναι δυνατόν Αντώνη, να γράφουν τα δημοσιεύματα ότι πήγες και είπες στον Γιουνκέρ να μην στηρίξει τον Τσίπρα;

Δεν μπορεί να το πιστέψει Έλληνας ότι εσύ έκανες αυτή την ασχήμια για την Ελλάδα που τόσο αγαπάς! Και αυτό ήρθε σε συνέχεια της επαίσχυντης ανακοίνωσης που είχε βγει από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και έλεγαν πως την είχε γράψει ο επιστήθιος φίλος σου Λαζαρίδης;

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Tην Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 η Ολυμπία Οδός, επίσημος υποστηρικτής της ΕΠΕ, συνόδευσε κορυφαίους Παραολυμπιονίκες στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στα Ίσθμια Κορινθίας, στο πλαίσιο ενημερωτικής δράσης για τον παραολυμπιακό αθλητισμό.
Οι κορυφαίοι αθλητές μας Βούλα Καντζά, Κωνσταντίνος Καραούζας και Σεζόν Φερνάντες μίλησαν στα παιδιά για τις εμπειρίες τους και τα αθλήματά τους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν Γκόλμπολ, βόλεϊ καθιστών, σφαιροβολία καθιστών, ενώ εξασκήθηκαν στη συνοδεία ατόμου με τύφλωση στο τρέξιμο.
Η Ολυμπία Οδός στηρίζει το θεσμό της «Παραολυμπιακής Ημέρας» στα σχολεία και έχει δεσμευθεί στην προώθηση του παραολυμπιακού αθλητισμού με κεντρικό μήνυμα «Μαζί με τους πρωταγωνιστές».
Τι είναι το Εργαστήριο
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Νομού Κορινθίας, απευθύνεται σε μαθητές από 14 ως 22 ετών, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που δεν μπορούν να επωφεληθούν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της γενικής εκπαίδευσης. Το Εργαστήριο ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και η φοίτηση σ΄αυτό διαρκεί τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Το Εργαστήριο παρέχει τεχνική κατάρτιση μέσα από δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη προεπαγγελματικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.

sfedona.gr

Νέα Υόρκη: Εγκαινιάστηκε το παρατηρητήριο του One World Trade Center

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν σήμερα στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια του νέου παρατηρητηρίου του World Trade Center το οποίο θεωρείται σύμβολο της «ανθεκτικότητας» της πόλης, 14 χρόνια μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν νωρίς το πρωί και αμέσως σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές ανθρώπων που επιθυμούσαν να επισκεφθούν το παρατηρητήριο και να απολαύσουν την εντυπωσιακή θέα από τον 100ό, τον 101ο και τον 102ο όροφο του πύργου, του "One WTC", στο νότιο Μανχάταν.

Ο Μάικλ Λάνζα, 32 ετών, έφτασε στο σημείο κρατώντας μια πελώρια αμερικανική σημαία. «Είναι σημαντικό να βρίσκομαι εδώ. Υπηρέτησα στον στρατό για τρία χρόνια, ο παππούς μου πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», σχολίασε.

Ο πύργος και το παρατηρητήριό του είναι «ένα σύμβολο της αντίστασης της Αμερικής. Αποφασίσαμε, μέσα από την οδύνη της 11ης Σεπτεμβρίου, να οικοδομήσουμε κάτι ωραιότερο, μεγαλύτερο και πιο σταθερό από ποτέ. Για μένα, αυτό είναι το αμερικάνικο πνεύμα», πρόσθεσε ο βετεράνος που περίμενε υπομονετικά από το πρωί μολονότι είχε κόψει εισιτήριο για να ανέβει στο WTC στις 6 το απόγευμα.

Ο Τζιμ Βερμίρ, ένας άνδρας από την Άιοβα που έφτασε στη Νέα Υόρκη με τη σύζυγό του για να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους, ήταν από τους πρώτους που κατέβηκαν από το παρατηρητήριο. «Η θέα είναι μαγευτική. Έκαναν καλή δουλειά. Δεν βασίστηκαν στο παρελθόν, είναι ένα μνημείο για το μέλλον, μια αναγέννηση», είπε.

Σε ύψος 380 μέτρων, με πανοραμική θέα σε όλη την πόλη, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν όλα τα μνημεία και τα ιστορικά ορόσημα της Νέας Υόρκης, από το Άγαλμα της Ελευθερίας στο νότια, το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ και το Σέντραλ Παρκ στα βόρεια μέχρι και τη Γέφυρα του Μπρούκλιν στα ανατολικά. Όταν ο καιρός είναι καλός, από το παρατηρητήριο η ορατότητα φτάνει τα 80 χιλιόμετρα.

Ο ανελκυστήρας του WTC είναι από μόνος του ένα αξιοθέατο: χρειάζεται 47 δευτερόλεπτα για να φτάσει στον 102ο όροφο. Κατά τη διάρκεια της ανόδου σε οθόνες προβάλλεται η οικοδόμηση της Νέας Υόρκης, από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα. Για δέκατα του δευτερολέπτου εμφανίζονται και οι δύο προηγούμενοι πύργοι του WTC που γκρεμίστηκαν το 2001.

Στην είσοδο του παρατηρητηρίου οι επισκέπτες περνούν από έλεγχο ασφαλείας, παρόμοιο με αυτόν που γίνεται στα αεροδρόμια, όμως αυτό δεν φάνηκε να ενοχλεί κανέναν.

Το παρατηρητήριο θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας και το εισιτήριο στοιχίζει 32 δολάρια για τους μεγάλους και 26 για τα παιδιά. Την πρώτη χρονιά εκτιμάται ότι θα το επισκεφθούν 3-4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο  skai.gr

Γέμισε ανθρώπους «ΖΟΜΠΙ» η Αθήνα – μια επιστολή Αστυνομικών που αν αντέχετε την διαβάζετε

narkotika

Μας τρομάζει η αίσθηση ότι , « τα ναρκωτικά ΘΑ είναι πιο ελεύθερα » … κύριοι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ , που ευτυχώς δεν γίνατε «αποδεκτοί »  από την κοινωνία με επιχειρήματα περί βοτανολογίας .

Γνωρίζετε ότι απεξάρτηση ζητούν πολλοί χρήστες κάνναβης, οι οποίοι μετά από κατάχρηση της ουσίας δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην καθημερινότητά τους, καθώς εμφανίζουν συχνά αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, προβλήματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα, ακόμα και συμπτώματα ψύχωσης;

Φαντάζεστε μια δημόσια διοίκηση με τους μισούς υπαλλήλους με συμπτώματα ψύχωσης ;

Tι αλλάζει στην απογραφή προσωπικού στο Δημόσιο – Πώς επηρεάζονται οι προσλήψεις (εγκύκλιος)

Νέα εφαρμογή απογραφης των δημοσίων υπαλλήλων πρόκειται να θέσει σύντομα σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Aνασυγκρότησης. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου σύμφωνα με την οποία  το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου θα ονομαστεί πλέον «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου» και σε αυτή θα απογράφεται στο εξής και το προσωπικό των Ν.Π.Ι.Δ., το οποίο μέχρι τώρα έπρεπε να μεταβεί σε άλλη διεύθυνση.
Η ακριβής ημερομηνία της έναρξης θα ανακοινωθεί στο site της απογραφής, ενώ η νέα εφαρμογή βρίσκεται ΕΔΩ.
Tι αλλάζει στις προσλήψεις