Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ



Εμφάνιση 3.jpg
            Αγαπητοί φίλοι,

            Έχω κι εγώ θητεύσει εδώ, στο Ευρωκοινοβούλιο, όχι και τόσο πολλά χρόνια πίσω. Και αναγνωρίζω σήμερα ανάμεσά σας δεκάδες παλαιούς φίλους. Κι έτσι νιώθω ότι βρίσκομαι σε οικογενειακό περιβάλλον. Περιστοιχισμένος από ανθρώπους με τους οποίους αγωνιστήκαμε για χρόνια μαζί, ώστε να κάνουμε την Ευρώπη, καλύτερη, ισχυρότερη, κοινωνικά πιο συνεκτική, πιο ενωμένη πολιτικά και πιο ανταγωνιστική οικονομικά.
            Ως Έλλην πολιτικός, είναι καθήκον μου να υπερασπίζομαι και να προωθώ τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝ/ΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την εντολή παραίτησης του Αν/τη Υπουργού κ. Χρ. Σπίρτζη προς τα μέλη της Διοίκησης της ΕΕΤΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα για την απαίτηση του Αν. Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη,  με έγγραφη  εντολή του, να παραιτηθούν τα μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή, νομοθετικά κατοχυρωμένη, η οποία ελέγχεται από τη Βουλή των Ελλήνων και ρυθμίζει, εποπτεύει και ελέγχει την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την αγορά παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.
Είναι πασιφανές πλέον, ότι ο κ. Σπίρτζης στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους ΣΥΡΙΖΑ, προβαίνει σε μια ακόμα αυταρχική και εκτός θεσμικού πλαισίου πράξη προς ικανοποίηση προειλημμένων αποφάσεων.

Ποια (κομματική) μύγα τσίμπησε τον κ. Σπίρτζη για την διακοπή της Digea και ζητά παραίτηση της ΕΕΤΤ;


Αθήνα 28 Απριλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποια (κομματική) μύγα τσίμπησε τον κ. Σπίρτζη για την διακοπή της Digea και ζητά παραίτηση της ΕΕΤΤ;
Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση των δύο αντιπροέδρων και των υπολοίπων μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), λόγω της διακοπής του σήματος της DIGEA, με διάφορες δικαιολογίες, οι οποίες δεν εξηγούν:
1.      Πως εξέδωσε πόρισμα ευθύνης της ΕΕΤΤ για πράξεις ή παραλείψεις της Digea, χωρίς να έχει ιδέα για τους τεχνικούς λόγους που προκάλεσαν το πρόβλημα; Ιδίως όταν μιλά πριν μιλήσει η ίδια η Digea, που ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι αναθέτει την σχετική έρευνα σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα; Είναι άραγε μάντης ή παντογνώστης οφθαλμός;
2.       Πως νοείται ευθύνη όλων των μελών της ΕΕΤΤ, που έχει ευρύτατες αρμοδιότητες (ταχυδρομεία, τηλεφωνία κ.λπ., διαδίκτυο κ.λπ.), για ένα μικρό μέρος μόνον των αρμοδιοτήτων τους; Ιδίως πως νοείται ευθύνη του αντιπροέδρου υπευθύνου για τα ταχυδρομεία! για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών; Την διάβασε σε βουλωμένο γράμμα που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε να αναγνώσουμε;
3.       Γιατί έσπευσε να αμφισβητήσει την ύπαρξη εφεδρικών συστημάτων, όταν από την σχετική ανακοίνωση της Digea προέκυψε ότι υπήρχε εφεδρικό σύστημα το οποίο δεν λειτούργησε;
4.       Γιατί μιλά για «λεγόμενη ανεξάρτητη αρχή» αμφισβητώντας την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία που την προβλέπει;
5.       Γνωρίζει ο κ. Σπίρτζης ότι η ανεξαρτησία των εθνικών ρυθμιστικών αρχών για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες θεσπίζεται από σειρά Ευρωπαϊκών Οδηγιών [1].  Οι οποίες ρητά αναφέρουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν λαμβάνουν εντολές από άλλους φορείς και ότι οι επικεφαλής και τα μέλη των ρυθμιστικών αρχών απολύονται μόνον εφ΄ όσον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, όπως οι προϋποθέσεις αυτές ρητά προβλέπονται στην εθνική νομοθεσία.
6.       Γνωρίζει ο κ. Σπίρτζης ότι σχετικός ελληνικός νόμος προβλέπει Πειθαρχική Διαδικασία «για κάθε παράβαση των υποχρεώσεων των μελών της ΕΕΤΤ που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία», ενώπιον πειθαρχικού συμβουλίου που αποτελείται από ένα Σύμβουλο Επικρατείας, ένα Αρεοπαγίτη και τρεις Καθηγητές ΑΕΙ;
Το κυριότερο όμως ερώτημα που τίθεται είναι αν η ξαφνική ευαισθησία του κ. Σπίρτζη αφορά την μη εκπομπή του σήματος των ιδιωτικών σταθμών (που οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι και ιδιοκτήτες της Digea και περισσότερο παντός άλλου βλάπτονται από κάθε τεχνικό πρόβλημα), ή την σπουδή του να ελέγξει η κυβέρνηση την αρχή αυτή (εξ ου και η έκφραση του «λεγόμενη ανεξάρτητη αρχή»), τοποθετώντας, όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε άλλες δημόσιες θέσεις χωρίς καμία αξιολογική διαδικασία, πολιτευτές, κομματικά στελέχη, φίλους και συγγενείς;
___________________________________________________
[1] με τελευταία την Οδηγία 2002/21/ΕΚ όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2009/140/ΕΚ

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Άμεση λήψη κοινών δράσεων από πλευράς ΕΕ για το μεταναστευτικό ζητούν ευρωβουλευτές του S&D

"Ευρωβουλευτές του S&D απευθύνονται σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για την τραγωδία στην Μεσόγειο ζητώντας άμεση λήψη κοινών δράσεων από πλευράς ΕΕ!

-Η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μαζί με συναδέλφους της από τη Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, (S&D) πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν σε κοινή δράση και εγρήγορση τους ηγέτες όλων των Ευρωπαϊκών χωρών για το Μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση του. Φυσικά συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες και Κύπριοι Ευρωβουλευτές, στηρίζοντας την Patrizia Toia, Ιταλίδα ευρωβουλευτή, αρμόδια στην Επιτροπή Μετανάστευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τους Ευρωβουλευτές των μεσογειακών χωρών αλλά τελικά δεκάδες συνάδελφοί τους στήριξαν αυτή τη προσπάθεια αφύπνισης των ηγετών και των αρμοδίων παραγόντων όλων των κρατών-μελών της Ένωσης. Το θέμα άλλωστε συζητείται σε βάθος σε αυτή την Ολομέλεια του Στρασβούργου όπου και αναμένεται να παρουσιαστούν και να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα"
 

Τζήμερος για Τσίπρα: Το βατερλώ ενός γελοίου

 Από αξιολύπητος γίνεται αξιοθρήνητος, έχει ύφος καρπαζωμένου ζήτουλα.
Οξύτατη επίθεση με βαρύτατους και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό έκανε πριν λίγο ο Θάνος Τζήμερος στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά έγραψε τα εξής:
 
ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ
 Ο Τσίπρας αλλάζει προφίλ. Από αξιολύπητος γίνεται αξιοθρήνητος. Άφησε το ύφος του τζάμπα μάγκα των ταμπούρλων και του go back και πήρε αυτό που του ταιριάζει περισσότερο: του καρπαζωμένου ζήτουλα.

Υπάρχει σκεπτόμενος Έλληνας που να μην αγανάκτησε ακούγοντας έναν ανερμάτιστο απατεωνίσκο (το υποκοριστικό αφορά τις ικανότητες, όχι τον όγκο της απάτης που είναι τεράστιος) ένα πανικοβλημένο μειράκιο, ένα στραπατσαρισμένο άθυρμα να προσπαθεί να συντάξει μια φράση με αρχή, μέση και τέλος και να μπερδεύεται; Υπάρχει αξιοπρεπής Έλληνας που να μην ντράπηκε για το επίπεδο "σκέψης", "κατανόησης" και "ικανοτήτων" ενός "διαπραγματευτή" που πήγε για λεφτά χωρίς μνημόνιο και βρέθηκε με μνημόνιο χωρίς λεφτά; Υπάρχει Έλληνας που δέχεται ως πρωθυπουργό ένα πολιτικό ρεντίκολο, έναν πυγμαίο της διεθνούς σκηνής, που μόνο να αυτογελοιοποιείται και να γελοιοποιεί τη χώρα του μπορεί;

Τους ψηφοφόρους τους τους κορόιδεψαν αισχρά. Τη χώρα τη διαπόμπευσαν. Τους εταίρους προσπάθησαν να τους εξαπατήσουν, αλλά τους πήραν χαμπάρι. Πόσο θα ανεχόμαστε αυτές τις κλινικές περιπτώσεις ανοϊκών να υποδύονται τον παραπλανημένο άπειρο γιατί δεν μπορούν ακόμα να αποδεχθούν το αυτονόητο, ότι κανένας δεν σου δανείζει χωρίς "χαρτιά"; Πόσο θα ανεχόμαστε αυτά τα διεθνή ανέκδοτα, τους αστείρευτους τροφοδότες γελοιογράφων και κωμικών εκπομπών να μας διασύρουν, να πνίγουν κάθε δημιουργικότητα, να διώχνουν κάθε άξιο Έλληνα, να καταστρέφουν ό,τι απόμεινε να θυμίζει ευρωπαϊκή χώρα, να έχουν την οικονομία σε καταστολή;

Ως πότε τα ζόμπι του σταλινικού σπλάτερ θα διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό σ΄ αυτή τη χώρα;
 

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ME ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΚΑΓΕ

http://www.haniotika-nea.gr/media/2014/06/Vassilis-Oikonomou1.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την τροπολογία για τα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) που κατέθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε πλήρη αρμονία και ακολουθία με την αρπαγή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων έρχεται η τροπολογία σκάνδαλο του κ. Στρατούλη, ο οποίος σπάει το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των γενεών, αφαιρώντας 4 δις από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών). Και όλα αυτά γίνονται για να καλύψει πρόσκαιρες ανάγκες μιας αδιέξοδης πολιτικής που στο όνομα μιας ''ηρωικής διαπραγμάτευσης'' δεν διστάζει να βάλει ''χέρι'' στα ασφαλιστικά ταμεία και στα 4 δις κεφάλαιο του ΑΚΑΓΕ που προορίζεται για τους επόμενους συνταξιούχους του 2019, σαν να μην υπάρχει αύριο!!
Δυστυχώς, είναι σαν να ζούμε τις τελευταίες μέρες μιας σύγχρονης Πομπηίας...».

Επίσκεψη μαθητών του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Εμφάνιση P1030542.JPG


Τις διαχρονικά ιδιαίτερες σχέσεις της Αρκαδίας με την Κύπρο τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στους μαθητές και καθηγητές του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας και στο Διευθυντή της Αρκαδικής Ακαδημίας, τους οποίους υποδέχθηκε στο γραφείο του την Τρίτη 28 Απριλίου 2015.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης την παγκόσμια επιρροή του Αρκαδισμού, ως προάγγελο της άνθισης των τεχνών και των επιστημών στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κοινή Αρκαδοκυπριακή διάλεκτο.
Αναφερόμενος στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο κ. Τατούλης τον χαρακτήρισε ηρωική μορφή του Κυπριακού αγώνα και συνάμα σύμβολο νεότητας της αντίστασης και υπογράμμισε τον υπερβάλλοντα ζήλο του στην «αναζήτηση του της ανηφοριάς και του μονοπατιού», όπως δήλωσε.  
Οι μαθητές και οι καθηγητές του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης για τον ήρωα, ποιητή και εθνομάρτυρα, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που συνδιοργανώνουν το 4ο Λύκειο Τρίπολης και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την υποβάθμιση του έργου του Κτηματολογίου από τις πράξεις της Κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η «περήφανη» κατά τ’ άλλα διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης, οδηγεί δυστυχώς στο αδιέξοδο, έναν ακόμη φορέα του Δημοσίου, με αφαίρεση των αποθεματικών του και την ώθηση σε παραίτηση στελεχών της Διοίκησης!
Η Κυβέρνηση βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα του Κτηματολογίου ύψους περίπου 250 εκατομμυρίων, τα οποία καταβλήθηκαν ως ειδικά τέλη υπέρ κτηματογράφησης από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, με συνέπεια να σταματούν οι μελέτες και να τίθεται σε κίνδυνο η ολοκλήρωση των έργων.
Καθυστερεί με τις ενέργειές της συμβάσεις σε εξέλιξη που έχουν προκηρυχθεί από το 2011 και συμβάσεις προς ανάθεση από τον διαγωνισμό του 2013 για την Κτηματογράφηση στο υπόλοιπο της χώρας.
Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός μιλά για χρηματοδότηση υπό αίρεση, αγνοώντας ότι η κάθε συγχρηματοδότηση πρέπει να τηρεί αυστηρό προγραμματισμό δαπανών και χρονοδιαγράμματος και η εταιρία δεν διαθέτει τους αντίστοιχους πόρους για την ετεροχρονισμένη χρηματοδότηση των έργων.
Επιπλέον, οι δασικοί χάρτες παραμένουν καθηλωμένοι εξαιτίας της αδράνειας, παρότι η κύρωσή τους θεωρείται προαπαιτούμενο για το Κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες που έχουν κυρωθεί αντιστοιχούν μόλις στο 0,56 της Επικράτειας.
Όσον αφορά στα σενάρια για σύνδεση του Κτηματολογίου με το Περιουσιολόγιο, παρά τη διαφορετική άποψη του Αναπληρωτή Υπουργού θα συνδράμει στην πιο εύκολη συλλογή των τελών και των στοιχείων κτηματογράφησης, ενώ δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων, γιατί το Ε9 διαθέτει λιγότερα στοιχεία σε σχέση με τα στοιχεία που καταγράφονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Την ίδια ώρα για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου απαιτείται έγκριση της χρηματοδότησης από τη νέα προγραμματική περίοδο ύψους 250 εκατομμυρίων και της αξιοποίησης αδιάθετων του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 100 εκατομμυρίων. Η διοίκηση τελεί υπό παραίτηση, η Κυβέρνηση δεν έχει καμία επίσημη θέση και η διχογνωμία και το αλαλούμ που χαρακτηρίζουν το Υπουργείο «βασιλεύουν» δημιουργώντας πολλές αμφιβολίες.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξασφάλισε χρηματοδότηση δεκάδων εκατομμυρίων για να ξεκινήσει και πάλι η προσπάθεια της κτηματογράφησης.
Η σημερινή Κυβέρνηση με τις ενέργειές της δε «βάζει χέρι» μόνο στα αποθεματικά του Κτηματολογίου. «Βάζει χέρι» στο σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο που διαθέτει η χώρα!

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου Βελτίωση – Διαπλάτυνση Δρόμου Κούβελα έως Διασταύρωση με την7η Επαρχιακή Οδό»



Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Βελτίωση – Διαπλάτυνση Δρόμου Κούβελα έως Διασταύρωση με την7η Επαρχιακή Οδό» από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, το Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Αριστείδη Σταθόπουλο και την ανάδοχο εταιρεία, τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει άμεσα ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.
Σκοπός κατασκευής του έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας της οδού και η εξασφάλιση της ασφάλειας των διαδρομών μεταξύ του δικτύου των οικισμών.
Το έργο αφορά στη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων της δημοτικής οδού από την Τ.Κ. Κούβελα έως διασταύρωση με την 7η Ε.Ο. και για συνολικό μήκος 4+060,03 χλμ, προκειμένου να εξασφαλισθεί ενιαίο πλάτος καταστρώματος της οδού. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται χωματουργικές εργασίες βελτίωσης με μικρές διαπλατύνσεις, κατασκευή σωληνωτών οχετών, εργασίες υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας, ασφαλτικά, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, φωτισμός κόμβου, κλπ.