Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ένταση και επεισόδια στα Εξάρχεια- Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό


Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας | Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών στα Προπύλαια
Και ξαφνικά το ήρεμο κλίμα το οποίο επικρατούσε από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας διαταράχθηκε. Ενώ η συγκέντρωση των χιλιάδων μεταλλωρύχων ολοκληρώθηκε ειρηνικά, στην συγκέντρωση κατά των μεταλλείων χρυσού ξαφνικά άναψαν τα αίματα.
Κάποιοι κουκουλοφόροι και κρανοφόροι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης και η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Η ένταση αυτή την ώρα έχει μεταφερθεί στους δρόμους των Εξαρχείων, γύρω από την Εμμανουήλ Μπενάκη, όπου οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ η Αστυνομία απάντησε με ρίψεις δακρυγόνων.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 20/4/2015

Logo.doe 

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί :
 ΔΕΥΤΕΡΑ  20  ΑΠΡΙΛΙΟΥ   2015   και ώρα 14.00  στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα  παρακάτω θέματα :
  1. Ψήφιση πίστωσης για Λοιπές αμοιβές λοιπών εκτελούντων ειδικές υπηρεσίες με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία
  2. Ψήφιση πίστωσης για Συντήρηση και επισκευή λοιπών μονίμων εγκαταστάσεων (πλην κτιρίων έργων)-κλιματισμός ΚΑΠΗ-ΩΔΕΙΟ Δερβενίου
  3. Έγκριση δαπάνης - ψήφιση πίστωσης για λοιπές δαπάνες γενικής φύσεως (μικρόφωνα για πολιτιστικές εκδηλώσεις)
  4. Έγκριση δαπάνης -ψήφιση πίστωσης- για προμήθεια προτζέκτορα
  5. Έγκριση δαπάνης -ψήφιση πίστωσης- για προμήθεια αναλώσιμων υλικών εκτύπωσης, φωτοτυπικών FAX, CD-DVD».
  6. Προγραμματισμός λογοτεχνικής εκδήλωσης μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη
  7. Προγραμματισμός συναυλίας Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης
  8. Προγραμματισμός εκδρομής μελών ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ηλίας Ανδρικόπουλος

Mε οδηγό την συμπατριώτισσα μας Στέλλα Χριστοδούλου ο Ολυμπιακός με δεύτερο "περίπατο" επί της ΑΕΚ στους τελικούς της Α1 βόλεϊ Γυναικών.

Εύκολα πήραν τα κορίτσια του Ολυμπιακού το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 βόλεϊ Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν και πάλι άνετα, 3-0 σετ (25-22, 25-14, 25-18) την ΑΕΚ στο κλειστό του Ιωνικού της Νέας Φιλαδέλφειας, και πλέον έχουν μπροστά τα ματς με τον ΠΑΟ για να φτάσουν σε ένα ακόμα πρωτάθλημα και σε ένα ακόμα νταμπλ.
Η ανωτερότητα της ομάδας του Γιάννη Νικολάκη ήταν φανερή και μονάχα στο πρώτο σετ, όταν και οι παίκτριές του δεν μπήκαν δυνατά, συνάντησαν... ανταγωνισμό από τις γηπεδούχες. Στη συνέχεια, στο δεύτερο και στο τρίτο σετ δηλαδή,  το ματς ήταν παράσταση για ένα ρόλο.
Οι «ερυθρόλευκες» δεν ξεκίνησαν καλά το ματς και έδωσαν την ευκαιρία στις παίκτες της Αεκ να πιστέψουν ότι μπορούσαν να μείνουν στο σετ, ως το φινάλε του. Διότι από το 4-7 το σκορ έγινε 10-8 υπέρ των «κιτρινόμαυρων». Εκεί ο Νικολάκης πήρε τάιμ άουτ και αυτό λειτούργησε. Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε πάνω στο φιλέ και πήρε πόντους, ενώ παράλληλα άρχισε να παίρνει λύσεις κυρίως από την Βέσοβιτς με το σκορ από 12-12 να πηγαίνει στο 13-18. Εκεί υπήρξε χαλάρωση, η Αεκ μείωσε σε 19-21 και στη συνέχεια σε 22-23, αλλά η Νέσοβιτς και ένα λάθος των γηπεδούχων έφερε το 0-1. Αντίθετα, το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Πρωταγωνίστριες οι «ερυθρόλευκες» που από την αρχή κυριάρχησαν. Με το σκορ από 1-4 να πηγαίνει σταδιακά σε 2-7 και σε 4-10. Πολυφωνία στην επίθεση για τα κορίτσια του Ολυμπιακού, κάτι που είχε ως συνέπεια να μεγαλώνει διαρκώς η διαφορά.
ΣΤΕΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
 Στο διάστημα εκείνο η Γιώτα ήταν εκείνη που πήρε πολλές μπάλες και τις τελείωσε, ενώ πόντους έδωσε και η Ευρωστίνια την καταγωγή Στέλλα Χριστοδούλου, με το σκορ να φτάνει και στο +12 (18-6). Η διαφορά παρέμεινε διψήφια, οι «ερυθρόλευκες» πίεσαν κι άλλο στο σερβίς και το σετ έληξε με 14-25.
Σε ό,τι αφορά το τρίτο, στην αρχή υπήρξε μια ισορροπία έως το 5-5, αλλά σε εκείνο το σημείο τα κορίτσια του Θρύλου ανέβασαν... στροφές. Πλέον στο ματς είχε «μπει» και η Νέσοβιτς για τα καλά, αλλά και η Κωνσταντινίδου, οπότε με ένα ακόμα σερί (0-5) το σκορ πήγε στο 5-10. Πλέον η Χριστοδούλου «έβαλε» στο ματς και την Μπραμπόροβα που ήταν ασταμάτητη, ενώ και η Βέσοβιτς τελείωσε τις επιθέσεις που πήρε για να τελειώσει στο σετ με 18-25 και ο Ολυμπιακός με 3-0 να πάρει την πρόκριση για τους τελικούς.
Τα σετ: 22-25, 14-25, 18-25.

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα την «Αναβίωση της Κλασικής Ολυμπιάδας»

Το 1ο  Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα την «Αναβίωση της Κλασικής Ολυμπιάδας» θα διοργανωθεί στην Πάτρα στις 29-31 Μαΐου στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.
Υπογράψτε για την αναβίωση της Κλασικής Ολυμπιάδας στην Ολυμπία στο http://www.classicolympics.gr
Η ημερομηνία υποβολής των κειμένων για το Συνέδριο παρατείνεται έως τις 20 Μαΐου.
Αναμένουμε την στήριξη και την συμμετοχή σας στις εργασίες του συνεδρίου, ως εισηγητές ή ως ακροατές, στην προσπάθεια για την αναβίωση της Κλασικής Ολυμπιάδας.
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Παντελής Γεωργογιάννης
Καθηγητής Πανεπιστημίου
http://elppo.gr/

Η Ζωή παίζει για την ζωή... Μια συναυλία της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στην ΜΚΟ Κοινωνική Στήριξη!

Ένα μουσικό ταξίδι διαφορετικό από τα συνηθισμένα θα λάβει χώρα στο θέατρο Άλμα την Κυριακή 26 Απριλίου.  Ξεναγοί μας θα είναι η Ζωή Τηγανούρια και ο Νίκος Αβατάγγελος οι οποίοι θα είναι οι μουσικοί καβαλιέροι μας στα πιο γνωστά tango, σε αγαπημένα βαλς και τραγούδια του κινηματογράφου και σε κομμάτια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.


Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
Δημοσιογράφος - blogger - Διαχειριστής του Πινακίου (http://pinakio.blogspot.gr/)

Ερώτηση Νίκου Ανδρπουλάκη προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Βρυξέλλες, 16 Απριλίου 2015
http://rethemnosnews.gr/wp-content/uploads/2014/05/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1.jpgΔελτίο Τύπου

Κατόπιν της υπερψήφισης δυο ξεχωριστών νόμων στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο που αφενός εξομοιώνουν τον Κομμουνισμό με το Ναζισμό και αφετέρου αναγνωρίζουν το ρόλο μιας εθνικιστικής οργάνωσης που για μια περίοδο στηριζόταν από τη Ναζιστική Γερμανία, ο ευρωβουλευτής και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε ερώτηση προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε, αναφορικά με το εάν και κατά πόσον οι εν λόγω νόμοι συνάδουν με αξίες του πολυκομματικού κοινοβουλευτικού συστήματος και του κράτους δικαίου, όπως ορίζονται στην Συμφωνία Σύνδεσης Ε.Ε.-Ουκρανίας.
Αναλυτικά η Ερώτηση
Την περασμένη εβδομάδα το Ουκρανικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο με τον οποίον απαγορεύεται η «προπαγάνδα υπέρ ολοκληρωτικών καθεστώτων », η αναπαραγωγή της οποίας «προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων τους ». Εκτός από τα σύμβολα του ναζισμού, ο νόμος αυτός θα εφαρμόζεται και στα Κομμουνιστικά σύμβολα (σημαίες, τραγούδια, ονόματα δρόμων και αγάλματα), εξομοιώνοντας ουσιαστικά τον Κομμουνισμό με τον ναζισμό.
Συγχρόνως, με απαράδεκτο ξεχωριστό νόμο, αναγνωρίστηκε ο ρόλος στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, μίας εθνικιστικής οργάνωσης, η οποία για μία περίοδο, στηριζόταν και από τη Ναζιστική Γερμανία.
Έχοντας υπόψη τη Συμφωνία Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ουκρανίας καθώς και την Μακροοικονομική Χρηματοδοτική Συνδρομή στην Ουκρανία, όπου βασικός όρος είναι ο σεβασμός εκ μέρους της Ουκρανίας των ουσιαστικών θεσμών της δημοκρατίας, στους οποίους περιλαμβάνονται το πολυκομματικό κοινοβουλευτικό σύστημα, το κράτος δικαίου και η εγγύηση του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:
1. Πιστεύει πως η υπερψήφιση από την Ουκρανική Βουλή των εν λόγω νόμων συνάδει με τις ανωτέρω υποχρεώσεις της Ουκρανίας;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, για το πολυνομοσχέδιο στην Παιδεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς επιβεβαίωσε, με τη σημερινή του συνέντευξη, ότι η Παιδεία μας επιστρέφει στις πιο μαύρες μέρες του παρελθόντος. Τίποτα δεν μένει όρθιο από την καταστροφική μανία του Υπουργού.
Στην Ανώτατη Παιδεία η διάλυση επέρχεται με την αναβίωση της συνδιοίκησης των ΑΕΙ με τους φοιτητές, με τη διατήρηση του καθεστώτος των αιωνίων φοιτητών,  με την επαναφορά του ασύλου στη χειρότερή του έκδοση.
Στη Μέση Παιδεία εγκαταλείπεται κάθε αξιοκρατική διαδικασία και προωθούνται σε όλες τις θέσεις ευθύνης οι κομματικοί ημέτεροι με την κατάργηση της αξιολόγησης και την αλλαγή του τρόπου επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης.
Η ιδεοληψία και ο φανατισμός σκοτώνουν οριστικά την Παιδεία μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Εμφάνιση Επε?νδυση Σκουριε?ς 2.png



Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γιώργου Βαγιωνά, του Υπεύθυνου του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελου Μπασιάκου, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, του Γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Θεόδωρου Ματάλα και του Μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Φίλιππου Ταυρή, συναντήθηκε με εκπροσώπους των συγκεντρωμένων μεταλλωρύχων έξω από τη Βουλή.
Αμέσως μετά ο κ. Α. Παπαμιμίκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις.
Μόνο έτσι θα χτίσει ισχυρή οικονομία, μόνο έτσι θα δημιουργηθούν δουλειές.
Ας αφήσει επιτέλους η Κυβέρνηση τα επικοινωνιακά παιχνίδια και ας ασχοληθεί επί της ουσίας με τους ανθρώπους και τη χώρα.



ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Γ.Λ.Κ. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Δ. ΜΑΡΔΑ



Η Υπεύθυνη του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ. της Νέας Δημοκρατίας κυρία Άννα Ασημακοπούλου, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δ. Μάρδας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία:
1ον. Εξήγγειλε διάφορες πρωτοβουλίες συγκράτησης των δαπανών του Δημοσίου. Μόνο που «ξέχασε» να αναφέρει ότι, τις περισσότερες από αυτές, τις είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Α. Σαμαρά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε τις είχε καταψηφίσει (όπως π.χ. την αναμόρφωση του Δημοσίου Λογιστικού), είτε δεν τις υποστήριξε (όπως π.χ. τον εξορθολογισμό των οδοιπορικών εξόδων και του λοιπού μη-μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο). Αναφορικά με την ανακοίνωση προθέσεων για μείωση των δαπανών στέγασης, υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θεσμοθετήσει περικοπές στα καταβαλλόμενα από φορείς του Ελληνικού Δημοσίου μισθώματα, από 10% έως και 25% ανάλογα με το ύψος του μισθώματος, εξοικονομώντας 15-17 εκατ. ευρώ περίπου.
2ον. Παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, «στεγνώνοντας» την πραγματική οικονομία. Πληρώνει η κυβέρνηση στο εξωτερικό, αλλά «ξεχνάει» να κάνει το ίδιο και στο εσωτερικό της χώρας …
3ον. Αναγνώρισε την αδυναμία της κυβέρνησης να συμφωνήσει με τους εταίρους της χώρας και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015. Για το λόγο αυτό, όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι έχει «στραγγίσει» τη ρευστότητα από τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, αλλά απείλησε μάλιστα ότι θα καταστεί υποχρεωτική δια νόμου η δέσμευση των διαθεσίμων όλων των κρατικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών ταμείων, από την κυβέρνηση …
Επειδή, με ευθύνη της κυβέρνησης, η πραγματική οικονομία έχει στεγνώσει από ρευστότητα και τα αποθέματα της οικονομίας έχουν συρρικνωθεί, καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τα πολλά λόγια, να άρει την αβεβαιότητα και να υλοποιήσει τη συμφωνία που υπέγραψε. Κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός ανεβαίνει και τα διαθέσιμα της υπομονής των Ελλήνων εξαντλούνται.

Μάρδας: Η πληρωμή των μισθών και των συντάξεων θα γίνεται χωρίς εμπόδια

Μάρδας: Η πληρωμή των μισθών και των συντάξεων θα γίνεται χωρίς εμπόδια
Καλά είναι τα νέα από την πορεία των εσόδων το Μάρτιο, ενώ ικανοποιητικές είναι οι πρώτες ενδείξεις και για τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

 Ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη απρόσκοπτη πληρωμή μισθών και συντάξεων και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της χώρας και των πιστωτών. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική, δεν απέκλεισε να μεταβιβαστούν, με ρύθμιση, στο υπουργείο Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα λέγοντας ότι τη δυνατότητα αυτή προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία από το 1951.

Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Ολλανδίας της Αγγλίας και της Πορτογαλία στις οποίες ένα ανάλογο καθεστώς βρίσκεται σε ισχύ.

Παρουσιάζοντας την εξέλιξη των μεγεθών του προϋπολογισμού ο Δημήτρης Μάρδας ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το Μάρτιο υπερέβησαν το στόχο κατά 1,062 δισ. ευρώ και ανήλθαν σε 4,232 δισ. ευρώ.
Στον ίδιο μήνα οι δαπάνες ανήλθαν σε 4,539 δισ. ευρώ έναντι στόχου 5,212 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 306 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 2,041 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι :

- Έχει συστήσει ομάδα εργασίας για τον εντοπισμό της σπατάλης στο δημόσιο.

- Άμεσα θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των δαπανών μετακινήσεων και διαμονής στο δημόσιο. Καταβάλλονται 177 εκατ. ευρώ για οδοιπορικά και μετακινήσεις κάθε χρόνο είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια για εξοικονομήσεις.

- Δημιουργείται επιτροπή για αναμόρφωση του δημόσιου λογιστικού.

- Ετοιμάζεται επιτροπή για στοχοθέτηση την εσόδων από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, ποτών και παράνομου τζόγου.

- Θα τοποθετηθεί το σύστημα εισφορών εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

- Έχει υποβάλει μελέτη για εξοικονομήσεις από προμήθειες του συστήματος υγείας.

- Έχει υποβάλει προτάσεις για το μαύρο χρήμα που έχει φύγει στο εξωτερικό.

- Το Μάιο θα υποβληθεί από την κυβέρνηση ι το μεσοπρόθεσμο με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% φέτος.

Financial Times: «Πόρτα» από το ΔΝΤ στην Ελλάδα για αναβολή πληρωμής της δόσης

Financial Times: «Πόρτα» από το ΔΝΤ στην Ελλάδα για αναβολή πληρωμής της δόσης
Απέρριψε το ΔΝΤ την ανεπίσημη προσέγγιση της Αθήνας για καθυστέρηση πληρωμής της δόσης προς το Ταμείο, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, Έλληνες αξιωματούχοι προσέγγισαν σχετικά το ΔΝΤ, γεγονός που αναδεικνύει την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά της χώρας, αλλά πήραν απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις και από τις δύο πλευρές, η Αθήνα πείστηκε να μην προχωρήσει σε συγκεκριμένο αίτημα αναβολής προς το Ταμείο. Οι FT αναφέρουν πως οι συζητήσεις (που έλαβαν χώρα στις αρχές του μήνα) είναι μια ένδειξη πως η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες να βρει αρκετά κεφάλαια ώστε να συνεχίσει να πληρώνει κανονικά μισθούς και συντάξεις και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις προς τους δανειστές.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει στο Ταμείο σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις μέσα στον Μάιο.

e-typos.com

Κυβέρνηση τηλεσχολιαστών - αξιωματική αντιπολίτευση κομπάρσων

tsipras-samaras-vouli
Παρκαρισμένοι στα κανάλια, από το πρωί μέχρι το βράδυ, υπουργοί και υπουργίνες, αναπτύσσουν την αριστερή θεωρία της έντιμης και περήφανης διαπραγμάτευσης.
Την ίδια στιγμή, χρεοκοπία, αναρχία και μεταναστευτικό κοχλάζουν ως ηφαίστειο λίγο πριν την έκρηξη και κανείς από αυτή την κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά», δεν τολμά να ακουμπήσει.
Τα στελέχη της κρατικής διοίκησης Τσίπρα, παραμένουν θεατές σε ένα έργο χωρίς σκηνοθέτη. Ο σκηνοθέτης είναι οι εξελίξεις που σέρνουν την πολιτική και τους πολιτικούς και όχι το αντίθετο.

διαβάστε τη συνέχεια... 
 
Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Το ηθικό «ξεβράκωμα» του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ... από τις Σκουριές


metalloryxoi-diadilosiΗ πρώτη απεργία που δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πως θα συμμετείχε όταν είναι κυβέρνηση;; Συμπέρασμα: το μπάχαλο των προηγουμένων ετών από το κόμμα της Κουμουνδούρου, ήταν για να ανέβει στην εξουσία. Το αριστερό μπάχαλο ήταν αρκετό μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο Μαξίμου.

Από το πρωί, τα δήθεν αριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως τα μεγάλα συμφέροντα του Eldorado έχουν υποκινήσει 4-5.000 χιλιάδες κόσμου που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του και τις οικογένειές τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη μεγάλη κινητοποίηση που γίνεται επί της κυβέρνησής του, βλέπει συμφέροντα και σκοτεινές δυνάμεις. Για όλες τις απεργίες και διαδηλώσεις των προηγουμένων ετών βρίσκονταν από πίσω οι εργαζόμενοι... ενώ σήμερα, ακόμη και τις απεργίες τις καθοδηγεί η πλουτοκρατία.

Το πολιτικό και ηθικό «ξεβράκωμα» του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τις Σκουριές και θα συνεχιστεί, γιατί η εξαπάτηση των δήθεν αριστερών, απέναντι στα λαϊκά μεσαία στρώματα, σιγά-σιγά αποκαλύπτεται.

Μετά την πολιτική απάτη με την περήφανη διαπραγμάτευση που οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία, αποκαλύπτεται και αυτή η ηθική, της τραβεστί αριστερής ευαισθησίας στις εργατικές κινητοποιήσεις.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!


Για 10η συνεχή χρονιά η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα δώσει το παρόν στις λιτανείες της Ιερής Εικόνας της πολιούχου Αγίου τόσο της Παραλίας Πλατάνου, όσο και του Αιγίου Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίας Τρυπητής) σήμερα Πέμπτη 16 Απριλίου στις 20.30 και αύριο Παρασκευή 17 Απριλίου στις 10:30 αντιστοιχα ! 

 Η φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ" του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας ("Παλαιάς"), κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη και "FIESTA LA MADONNA",καθώς και το march "INDEPENDENTIA"μετά το πέρας της λιτανείας!
 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

 

Διήγημα: «Έπειτα έπρεπε να μεγαλώσουμε» Του Νίκου Καρακάση // *

Pen writing

Μέσα στην απλότητα της, καμία υψιπετής κατάσταση δεν είχε την πιθανότητα να συμβεί ανάμεσα στο κρασί, τις μπίρες, το ούζο και τους καφέδες. Κάπου το ’85 πιθανόν. με τον Γιάννη, τον Σωτήρη, τον Βάκη, τον ψηλό αλλά και πολλούς άλλους ελπίζαμε να βρούμε μιαν άκρη αυτής της ζωής βουτώντας στην επιφάνεια της. Μια καφετέρια με το όνομα «κιβωτός» είχε περισώσει το τελευταίο παρεΐστικο πάρτι που συνέβαινε κάθε μέρα, από βέβαιη εξαφάνιση. Τώρα που σκέφτομαι το όνομα της καφετέριας γελάω με την ειρωνεία του ονόματος και εξηγούμαι: Ώρα επτά, ελεύθεροι από διάβασμα και τα λοιπά συναντιόμασταν στις ίδιες πλαστικές καρέκλες και κάναμε υπολογίσιμο λογαριασμό. Απέναντι από το πρώτο νεκροταφείο και πλάι στο Νέο κόσμο. Δεν χρειαζόταν καν να ανταλλάξουμε τηλέφωνα, όλοι, είτε από μακριά, είτε από κοντά βγαίναμε από τα σπίτια μας σαν σαλιγκάρια σε μεγάλα κέφια και συναντιόμασταν εκεί. Κάπως σαν την επιβίβαση των ζώων ανά ζευγάρι στην Κιβωτό. Εδώ είναι ο σαρκασμός.

Την άκρως επίκαιρη ταινία "Πρόμαχος" των Κόρτι και Τζον Βούρχις προσφέρει αυτήν την εβδομάδα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στους αναγνώστες του.


Γεμάτη πάθος για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και τη σημασία των «Ελγινείων» για την διεθνή ακτινοβολία της Ελλάδας η ταινία «Πρόμαχος» είναι το δραματοποιημένο χρονικό μιας προσπάθειας -και μάλιστα πριν αυτή υπάρξει καν στην πραγματικότητα. Ένα φιλμ, που δημιουργήθηκε πολύ πριν εκδηλωθεί η πρωτοβουλία με την Αμάλ Αλαμουντίν, περιεργάζεται τον αλύτρωτο πόθο της ελληνικής ψυχής, φτιαγμένο με τη φλόγα, το πείσμα και τον ρομαντισμό εκείνων που μάχονται για έναν σκοπό -ακόμη και εάν αυτός ο σκοπός μοιάζει άπιαστος και ανέφικτος.

Ο «Πρόμαχος» είναι ένας δυναμικός και ιδεαλιστής δικηγόρος, ο οποίος αποδύεται σε έναν άνισο αγώνα για τον επαναπατρισμό των αρχαίων μαρμάρινων μελών. Ο πρωταγωνιστής διαπνέεται από το πνεύμα της Αθηνάς Προμάχου, στην οποίαν ήταν αφιερωμένο το κολοσσιαίο άγαλμα μεταξύ Προπυλαίων και Ερεχθείου, στον Βράχο της Ακρόπολης. Κατ' ουσίαν όμως, το δράμα που ζει ο κεντρικός ήρωας της ταινίας δεν διαφέρει από τον «καημό» που ενέπνευσε τους δημιουργούς του «Προμάχου», τους Ελληνοαμερικανούς αδελφούς Κέρτε και Τζον Βούρχις. Ακούγοντας την πατρογονική φωνή μέσα τους, οι αφοι Βούρχις ανέθεσαν στον εαυτό τους την αποστολή να κοινωνήσουν σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν, δυνάμει σε ένα παγκόσμιο κοινό, το δίκαιο αίτημα για την αποκατάσταση της βέβηλης αρπαγής που διέπραξε πριν από δύο αιώνες ο λόρδος Έλγιν. Όμως, παράλληλα με την διεκδίκηση στην οποίαν δίνεται ο πρωταγωνιστής με όλες του τις δυνάμεις, εξελίσσεται μια δυνατή ανθρώπινη ιστορία, καθώς ο ερωτικός βίος του ήρωα μπλέκεται με τον νομικό αγώνα εις το όνομα της Ελλάδας. Με εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το καστ και με συμμετοχή σημαντικών διεθνών και Ελλήνων ηθοποιών (Γιώργος Χωραφάς, Τζανκάρλο Τζανίνι, Γιώργος Βογιατζής κ.α), η ταινία «Πρόμαχος» συγκινεί και συναρπάζει. Και, καθώς προηγήθηκε κατά μερικούς μήνες από ένα επεισόδιο που εκτυλίχθηκε, εν μέρει τουλάχιστον με φόντο το υπέροχο μουσείο της Ακρόπολης, ο «Πρόμαχος» δεν αποκλείεται να ψηλαφεί μια πραγματικότητα εν τη γενέσει της. Ακόμη και μόνο γι' αυτό, αξίζει την προσοχή οποιουδήποτε ενδιαφέρεται, όχι μόνο για την περιπέτεια των Μαρμάρων του Παρθενώνα αλλά και για κάθε δυνατή ιστορία που διηγείται η κινηματογραφική κάμερα -πολλώ δε μάλλον όταν σε αυτήν συμπρωταγωνιστεί η ίδια η ελληνική μοίρα.

NON PAPER- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Απίστευτο παραμύθι για την οικονομία! Αντί να κλαίνε, χαίρονται.



Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας
Απίστευτο παραμύθι για την οικονομία!


Αντί να κλαίνε, χαίρονται. Όμως, η αλήθεια δεν κρύβεται. Η κυβέρνηση δεν πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ οφειλές της τον Μάρτιο και χειροκροτεί τον εαυτό της. Ενώ άλλα 680 εκατ. ευρώ οφείλονται σε έκτακτες πληρωμές από την Ευρώπη! Όχι μόνο πρωτογενές πλεόνασμα επομένως δεν υπάρχει, αλλά δυστυχώς η χώρα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 ξαναβουτάει στα ελλείμματα που είχαν διαλύσει τη χώρα!

Αναλυτικότερα, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 1,7 δισ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2015, οφείλεται εξ’ ολοκλήρου:

Στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού οι πρόσφυγες;

Μέσα στα μέτρα που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος χθες σε υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θόδωρου Δρίτσα, αποφασίστηκε μεταξύ των άλλων και η διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς, αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές, όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Ανοίγει το Taxis για τη ρύθμιση των 100 δόσεων


taxisnet_aftodioikisi.gr_1Ανοίγει μέσα στις επόμενες μέρες η εφαρμογή στο Taxis για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των οφειλετών του Δημοσίου προκειμένου να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων.
Στο οικονομικό επιτελείο χρειάζονται άμεσα ρευστό για την πληρωμή μισθών και συντάξεων και για αυτό τρέχουν προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και η πληρωμή χρημάτων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δήλωση του Προέδρου της Δράσης κ.Θόδωρου Σκυλακάκη Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει γύρω σας κύριοι της κυβέρνησης;


Αθήνα 16 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Πρόεδρος της Δράσης κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Πορτογαλία έχει πλέον αρνητικά! επιτόκια, το ΔΝΤ μας κάνει «κρυφό δώρο» 1,5 με 2 δις μείωση του δημοσιονομικού κενού για το 2015, κι εσείς καθυστερείτε!
Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει γύρω σας κύριοι της κυβέρνησης;
Σε μια μέρα που τα ομόλογα της Πορτογαλίας πέρασαν σε αρνητικές αποδόσεις (δηλαδή οι επενδυτές πληρώνουν τόκο! για να τα διακρατούν[2]) και το ΔΝΤ έκανε δώρο στην κυβέρνηση 1,5 με 2 δις μικρότερο προβλεπόμενο δημοσιονομικό κενό για το 2015, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να καθυστερεί και να υπονομεύει μια συμφωνία με την Ευρώπη.
Αναρωτιέται κανείς αν κατάλαβε καν ότι η πρόβλεψή του ΔΝΤ (σε αντίθεση με τις προβλέψεις όλων των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών και οίκων[1]), με την εξωπραγματική ανάπτυξη 2,5% για το 2015 (αν υπάρξει συμφωνία) δεν γίνεται γιατί ρεαλιστικά μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά γιατί μειώνεται κατ’ αυτό τον τρόπο το απαιτητό από τους δανειστές δημοσιονομικό κενό του 2015 (του οποίου η διαπίστωσή μεταφέρεται στο 2016) και διευκολύνεται έτσι η κυβέρνηση να κλείσει μια ανεκτή πολιτικά συμφωνία. Μια συμφωνία που θα επαναφέρει την ομαλότητα στη χώρα και στην οικονομία.
Γιατί αν το είχε καταλάβει, αν καταλάβαινε τι συμβαίνει γύρω της, αντί να λέει μεγαλοστομίες περί θανάτου των μνημονίων, θα φρόντιζε να παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση στους δανειστές και να κλείσει ΤΩΡΑ, άμεσα συμφωνία. Η συγκυρία είναι πρωτοφανώς ευνοϊκή (μείωση τιμών καυσίμων 50%, ανάκαμψη Ευρωζώνης, πολύ χαμηλά διεθνή επιτόκια, ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι, φθηνό ευρώ) και εμείς κινδυνεύουμε να καταστραφούμε από την αντιμνημονιακή ανοησία, την ιδεοληψία και τον φόβο μην πειράξουμε κανέναν πελάτη του διαχρονικού κομματικού κράτους.


[1] «Η Deutsche Bank π.χ. προβλέπει ανάπτυξη 0,8% (έναντι 1,4% του κυβερνητικού στόχου) όταν πριν από μερικούς μήνες προέβλεπε επιτάχυνση της ανάπτυξης στο 2,5%, ενώ οι οικονομολόγοι της BofA Merrill Lynch θεωρούν πως η πρόβλεψή τους για ανάπτυξη 0,6% εφέτος είναι επισφαλής. Την ίδια ώρα οι προβλέψεις για επιστροφή στην ύφεση το 2015 συνεχώς πληθαίνουν. Οι οικονομολόγοι της Citigroup ήταν οι πρώτοι που αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους από ανάπτυξη 1% σε ύφεση 0,2% εφέτος για την ελληνική οικονομία, ενώ πτώση 0,5% του ΑΕΠ του 2015 προβλέπουν πλέον και οι οικονομολόγοι της Barclays.» http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=693398


Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ