Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ουρές και ανάσχεση κυκλοφορίας στην εθνική οδό Κορίνθου -Πατρών

Ουρές και ανάσχεση κυκλοφορίας στην εθνική οδό Κορίνθου -Πατρών

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των οδηγών στην εθνική οδό Κορίνθου -Πατρών . Οι οδηγοί είναι αγανακτισμένοι, γίατι η διέλευση των οχημάτων γίνεται σε μία λωρίδα λόγω έργων, αλλά πουθενά δεν βλέπουν όχημα της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων.

 

Στην Πλάκα για την λειτουργία του Επιταφίου ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Πλάκα για την λειτουργία του Επιταφίου ο Αλέξης Τσίπρας 
 Στην Αγία Αικατερίνη της Πλάκας παρακολούθησε την λειτουργία του Επιταφίου, ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Ο πρωθυπουργός και η Περιστέρα Μπαζιάνα ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου και συνομίλησαν με τους Πιστούς. 

 e-typos.com

Στην ακολουθία των Παθών στις «πίσω» θέσεις της εκκλησίας, ως απλός πιστός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την ακολουθία των Παθών στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τη Μεγάλη Πέμπτη: Αντί να πάρει την προβλεπόμενη από το πρωτόκολλο θέση μπροστά στον σολέα, ο Π.Παυλόπουλος στάθηκε μεταξύ των υπόλοιπων που παρακολουθούσαν την ακολουθία.

Ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, πλησίασε τον πρόεδρο για να τον οδηγήσει στη θέση που προβλέπεται αλλά εκείνος αρνήθηκε ευγενικά και έμεινε μεταξύ των υπολοίπων.

Μοίρασαν γκολ και βαθμούς Αστέρας Δερβενίου και Θύελλα Πετρίου

 1gp0kqhe
Στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", για το φετινό πρωτάθλημα, ο Αστέρας Δερβενίου, ήρθε ισόπαλος με τη Θύελλα Πετρίου με σκορ 1 – 1.
Nurdyp1nEimcgqoyΟ αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, μιας και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν στο γήπεδο χωρίς ιδιαίτερο πάθος, τα λάθη εκατέρωθεν κυριάρχησαν και έτσι οι φάσεις μπροστά στις εστίες ήταν ελάχιστες. Ο Αστέρας δημιούργησε τις περισσότερες φάσεις, αλλά τελικά η Θύελλα πήρε το βαθμό της ισοπαλίας μάλλον εύκολα.

Νέες συλλήψεις για κροτίδες σε Λουτράκι, Επίδαυρο και Καλαμάτα!

Πελοπόννησος: Νέες συλλήψεις για κροτίδες σε Λουτράκι, Επίδαυρο και Καλαμάτα! 
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για εμπορία και παράνομη κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, συνελήφθησαν...
μια 45χρονη Πολωνή στο Λουτράκι, μια 61χρονη σε χωριό του Δήμου Επιδαύρου κι ένας 24χρονος σε χωριό της Καλαμάτας.
Στην πρώτη περίπτωση στο Λουτράκι, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο κατάστημα της 45χρονης, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 2.300 παιδικά αθύρματα.
Στην Επίδαυρο, αστυνομικοί της ασφάλειας Ναυπλίου έκαναν έρευνα στο περίπτερο της 61χρονης, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 785 κροτίδες, 1.000 παιδικά αθύρματα, καθώς και το χρηματικό ποσό των σαράντα πέντε ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση των κροτίδων και των παιδικών αθυρμάτων.
Στην τρίτη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 24χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 350 κροτίδες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δύο νέοι σκοτώθηκαν ακαριαία πετώντας κροτίδα σε καλώδια της ΔΕΗ στη Μεσσηνία

Δύο νέοι σκοτώθηκαν πετώντας κροτίδα σε καλώδια της ΔΕΗ
Σε τραγωδία κατέληξε το παιχνίδι δύο νέων ανθρώπων στην 'Ανω 'Αμφεια Θουρίας, λίγο πριν τις 4.00 μετά το μεσημέρι κι έχασαν την ζωή τους από ηλεκτροπληξία, όταν πέταξαν κροτίδα σε καλώδια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, στην 'Ανω 'Αμφεια ή 'Ανω Γαρδίκη Θουρίας - όπως είναι περισσότερο γνωστή - λίγο έξω από την Καλαμάτα, ένας 23χρονος κι ένας 26χρονος, που έπαιζαν στην αυλή του σχολείου, το οποίο βρίσκεται σε σημείο με υψομετρική διαφορά και σε απόσταση, από διερχόμενα καλώδια της ΔΕΗ, έδεσαν μια κροτίδα σε καλώδιο και την πέταξαν προς τα σύρματα της ΔΕΗ.

Το καλώδιο όμως που πέταξαν, ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ και μη έχοντας προλάβει να αφήσουν το άλλο άκρο, πέθαναν ακαριαία από ηλεκτροπληξία.

Η αστυνομία που κλήθηκε ενεργεί προανάκριση.

Χρόνια Πολλά από το airetos.gr. Τα έθιμα του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα

ΑΠΟ ΤΗ Ρόδο ως τη Χαλκιδική και από τη Σύρο ως τη Λευκάδα, κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Εθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και πάλι στη μεγαλύτερη και πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης, της άνοιξης, της ζώης.

H Ακολουθία του Επιταφίου ( ζωντανή Μετάδοση)


Απευθείας Μετάδοση Ακολουθίας του Επιταφίου από τον Ι.Ναό αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης προεξαρχοντος του παναγιωτάτου μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου Μεγάλη Παρασκευή Εσπέρας 10-4-2015

Μειωμένη η φετινή έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα - Hλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

Μειωμένη η φετινή έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα 
Ελαφρά μειωμένη είναι φέτος σε σχέση με πέρυσι η έξοδος των Αθηναίων καθώς ο καιρός δεν ευνοεί τους εκδρομείς του Πάσχα.
Έως τις 1.00 μετά το μεσημέρι σήμερα, από τα διόδια των Αφιδνών προς τη Λαμία είχαν περάσει 23.164 αυτοκίνητα, αριθμός μειωμένος κατά 1,21% σε σχέση με πέρυσι οπότε την Μεγάλη Παρασκευή έως την ίδια ώρα είχαν περάσει 22.883.

Μειωμένος κατά 4% περίπου είναι και ο αριθμός των αυτοκινήτων που πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας προς την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, έως τις 1.00 μετά το μεσημέρι είχαν περάσει 30.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι τις ίδιες ώρες είχαν περάσει 33.000.

Η έξοδος των εκδρομέων, ολοκληρώνεται αύριο Μεγάλο Σάββατο, όπου αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας.

Αναλυτικά το Μεγάλο Σάββατο προβλέπεται σε όλη τη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις κα τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στη Δυτική Ελλάδα τους 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 με 16 βαθμούς.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα. Προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και άνοδο και θα φθάσει στη Δυτική Ελλάδα τους 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ.

ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015.

apoka

Με ευλάβεια και κατάνυξη έγινε η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου Ιησού, την Μεγ. Παρασκευή το πρωί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Ο Μητροπολίτης μας μπροστά σε ένα πολυπληθές εκκλησίασμα ανέπτυξε το Δοξαστικό του Εσπερινού και την Ευχή της Κεφαλοκλισίας ενισχύοντας το Χριστιανικό φρόνημα του Ποιμνίου του καλώντας το να συνεχίσει να προσέρχεται στις Ι. Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος τιμώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Ζωοδότη Χριστό.

Πάτρα: Η εκκλησία δεν είχε μόνο πιστούς - Διέκοψε ο παπάς τα δώδεκα Ευαγγέλια στον Άγιο Διονύσιο!

Πάτρα: Η εκκλησία δεν είχε μόνο πιστούς - Διέκοψε ο παπάς τα δώδεκα Ευαγγέλια στον Άγιο Διονύσιο!

Η εκκλησία ήταν ασφυκτικά γεμάτη, με την λειτουργία να παίρνει απρόβλεπτη τροπή...

Κάποιοι επιτήδειοι φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν την πολυκοσμία χθες Μ. Πέμπτη στην λειτουργία στον ιερό ναό του Αγ. Διονυσίου στην Πάτρα. Μάλιστα, ιερέας και κατα τη διάρκεια των δώδεκα ευαγγελίων διέκοψε και ενημέρωσε τους πιστούς απο άμβωνος πως θα πρέπει να προσέχουν τα πολύτιμα αντικείμενα και κυρίως πορτοφόλια στις τσέπες τους, καθώς στον χώρο είχαν παρεισφρήσει πορτοφολάδες!

Στόχος των επιτήδειων ήταν κυρίως ο γυναικείος πληθυσμός. Αγνωστο παραμένει μέχρι τώρα πόσοι έπεσαν θύματα των αγνώστων που εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό προσπάθησαν αν αρπάξουν ό,τι βρουν.

Η τακτική των «πορτοφολάδων» συναντάται σχεδόν πάντα σε εκδηλώσεις όπου συναθροίζεται πλήθος κόσμου. Ακόμη και την καρναβαλική περίοδο πολλά ήταν τα κρούσματα.

Πηγή: thebest.gr

Τρίπολη: Έργο τέχνης ο Επιτάφιος του Αγίου Βασιλείου - Δείτε την ιδιαιτερότητά του (Βίντεο)!

Τρίπολη: Έργο τέχνης ο Επιτάφιος του Αγίου Βασιλείου - Δείτε την ιδιαιτερότητά του (Βίντεο)! 
 Ως έργο τέχνης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού της Τρίπολης, με τους επιβλητικούς αγγέλους να σε καθηλώνουν και να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από επάνω τους. Πέρα από τον παραδοσιακό στολισμό με άνθη ο Επιτάφιος του Αγίου Βασιλείου, διακοσμείται στις πλευρές του με περίτεχνα σχέδια ή παραστάσεις οι οποίες δημιουργούνται με καρφίτσες και διακοσμητικές γυάλινες και πλαστικές πέρλες. Το σχέδιο του 2015 έχει ως εμπνευστή του την Πρεσβυτέρα Ελένη Σουρλίγγα.
Πρόκειται για μία εργασία ξεχωριστή αφού η βασική σύνθεση αποτελείται από τέσσερις Αρχαγγέλους οι οποίοι θλιμμένοι, επιβλητικοί και προσευχόμενοι στέκουν όρθιοι στις τέσσερις παραστάδες του Επιταφίου φυλάσσοντας τον Τάφο του Κυρίου, ακριβώς «ως φύλακες άγγελοι». Τα κεντρικά σημεία του επιταφίου έχουν κοσμηθεί με δύο εξαπτέρυγα ενώ οι τέσσερις κόγχες του επιταφίου κοσμούνται με μικρά πρόσωπα.»

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο, εύχονται σε όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας του Αστέρα Δερβενίου, ποδοσφαιριστές - προπονητές - φιλάθλους και στα οικεία τους πρόσωπα, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
Με υγεία, τύχη, και κάθε προσωπική ευτυχία.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ


Δραματικές στιγμές χθες Μεγάλη Πέμπτη  στα Εξαμίλια Κορινθίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου
Στον κατάμεστο ιερό ναό του χωριού πραγματοποιείτο η ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης γνωστή και ως ακολουθία των 12 ευαγγελίων .
Κατά την διάρκεια της ακολουθίας πριν λιγη ώρα , ο  ηλικίας περίπου 60 χρονών ιερέας του χωριού πατήρ Θωμάς Δασκαλάκης κατάρρευσε  μπροστά στο έκπληκτο εκκλησίασμα .
Μεταφέρθηκε πολύ σύντομα στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.
Το γεγονός έχει πραγματικά συγκλονίσει όλο το χωριό των Εξαμιλίων, που αναμένεται να κάνει ΠΑΣΧΑ με βαρύ πένθος.
 sfedona.gr

Τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής υπό την διεύθυνση του εκ Δερβενίου πρωτοψάλτη κ. Ηλία Γιουρούκου.


Τα ΕΓΚΩΜΙΑ της Μ. Παρασκευής από τηλεοπτικές εκπομπές στον ΑΝΤ1 & στον STAR, με την χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικηςυπό την διεύθυνση του εκ Δερβενίου χοράρχη, πρωτοψάλτη & πρώην Προέδρου Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Ηλία Γιουρούκου.

Ολόψυχα σας εύχομαι ένα λαμπρό ΠΑΣΧΑ πραγματικό "πέρασμα" απ' τα γήινα προς τα πνευματικά, απ το σκοτάδι προς το φως & την αλήθεια ! .. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ !!! ,,,
ΗΛΙΑΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ

Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου Λυκοποριάς

 https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t1.0-9/11073199_10203809182937766_8122468223039712037_n.jpg?oh=0c0395c0defd02ad4462986c58877419&oe=55999C75&__gda__=1437043376_b0e8a5e50e206e15a0e01f5bbf343e70
Την φωτογραφία μας την έστειλε η αναγνώστρια της ιστοσελίδας μας κ. Αναστασία Κοίλια από την Λυκοποριά. Την ευχαριστούμε.
Οι "Δυτικοί Κορινθιακοί Ορίζοντες" από το Δερβένι της εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Σε ποιους φορείς έβαλε «χέρι» η κυβέρνηση και πήρε τα αποθεματικά τους – Αποκαλύψεις από τη Νέα Δημοκρατία

Όλα τα στοιχεία για τους φορείς από τους οποίους η κυβέρνηση πήρε τα αποθεματικά προκειμένου να καλύψει μισθούς, συντάξεις και δόσεις στους δανειστές, έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα λόγω της χρηματοδοτικής ασφυξίας και της έλλειψης ρευστότητας που η ίδια έχει προκαλέσει με τις πράξεις της, επιχειρεί έναν εσωτερικό δανεισμό δεσμεύοντας τα αποθεματικά Ταμείων, ΔΕΚΟ και κάθε λογής δημόσιων Οργανισμών.
Η κυβέρνηση αναμένεται να στραφεί και στα ταμειακά διαθέσιμα  άλλων φορέων για τη διασφάλιση ρευστότητας, ως λύση έσχατης ανάγκης, που όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να συνεχιστεί.

Το ΥΠΕΣΔΑ λύνει προσωρινά το πρόβλημα της παραχώρησης των παραλιών στους δήμους – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Υπεγράφη η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για την απευθείας παραχώρηση με αντάλλαγμα των παραλίων προς τους ΟΤΑ, μετά από  συντονισμένες παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ.
Η ΚΥΑ λύνει προσωρινά το θέμα με βάση τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την 646/15 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για την επίλυση του θέματος αλλά αυτό αποτελεί προσωρινή και μόνο λύση, διότι δεν υπήρχε ο κατάλληλος χρόνος για διαβούλευση προκειμένου να ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματα των ΟΤΑ σε σχέση με τις υποχρεώσεις των δήμων και του ανταλλάγματος που πρέπει να καταβάλλεται στο Ελληνικό Δημόσιο.
Το Υπουργείο Εσωτερικών υποσχέθηκε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα λαμβάνει υπόψη, τόσο τις προτάσεις της ΚΕΔΕ όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην υπ’αριθμόν 113 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 7 Απρίλη 2015, όσο και στις διατυπώσεις της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τους Δήμους που βρίσκονται κυριολεκτικά όμηροι του χρόνου έκδοσης και των όρων που θα περιλαμβάνει η ετήσια ΚΥΑ  (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
Στην διαβούλευση για τη νέα νομοθετική ρύθμιση οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας μέσω της ΚΕΔΕ προτείνουν:
  1. Οι Δήμοι μπορούν, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, να παραχωρούν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ιδιαίτερα δικαιώματα σε αιγιαλούς και τις παραλίες που ευρίσκονται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, εφόσον με την παραχώρηση δεν παραβιάζεται ο προορισμός τους ως κοινόχρηστων πραγμάτων και δεν επέρχεται αλλοίωση στη φυσική μορφολογία τους και τα βιοτικά στοιχεία τους.
2.    Τα δικαιώματα που παραχωρούνται κατά την προηγούμενη παράγραφο μπορούν να αφορούν μόνο ήπιες και χαμηλής έντασης χρήσεις, οι οποίες δεν θίγουν το φυσικό ανάγλυφο και δεν προκαλούν οικολογική επιβάρυνση, με την επιφύλαξη των έργων που προβλέπονται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν. 2971/2001.
3.   Για την παραχώρηση της παραγράφου 1 εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 201 ν. 3463/2006 και του π.δ. 270/1981.
4.    Επί των πράξεων παραχώρησης της παραγράφου 1 ασκείται έλεγχος νομιμότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 225, 226, 227, 228 και 238 του Ν. 3852/2010.
Μέχρι θεσμοθετήσεως της ως άνω προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης και εν όψει του ότι η χρήση και εκμετάλλευση των παραλιών της χώρας από τους Δήμους αλλά και περαιτέρω από  τους εκμεταλλευτές κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας αφορά:
  1. την εντελώς ήπια διαχείριση που αναφέρεται μόνον σε ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και τοποθέτηση ξύλινου πυργίσκου για επίβλεψη των λουομένων από το ναυαγοσώστη προκειμένου να προληφθούν πνιγμοί καθώς και στην τοποθέτηση των νόμιμων στολιδιών της άμμου.
  2. οι ως άνω παρεμβάσεις εξυπηρετούν πλήρως την διαφύλαξη της κοινοχρησίας του χώρου, προστατεύουν τις ακτές από τη ρύπανση αφού οι χρήστες επιλαμβάνονται της καθημερινής καθαριότητας των ακτών και της αποκομιδής των απορριμμάτων, προστατεύουν τους  λουόμενους από τυχόν περιστατικά πνιγμών με την λειτουργία του πυργίσκου του ναυαγοσώστη, δεν παρεμποδίζουν την ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών προς τις ακτές, αλλά αντιθέτως προστατεύουν και τους λουόμενους που επιθυμούν να παραμένουν επί  πολλές ώρες και να κάνουν χρήση των ομπρελών, απαραίτητων για την προστασία της υγείας τους από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες.
Ταυτόχρονα γίνεται απλή χρήση του αιγιαλού απαγορευομένης άλλωστε οιασδήποτε κατασκευής κατασκευασμάτων που τυχόν προσβάλλουν την έννοια του κοινοχρήστου χώρου.  Εν όψει του ότι η ως άνω απόφαση του ΣΤΕ δεν παράγει δεδικασμένο και μέχρι της  θεσμοθετήσεως της νομοθετικής ρυθμίσεως που αναφέρεται ανωτέρω και μόνο για το έτος 2015 προτείνεται:  Να εκδοθεί σχετική ΚΥΑ με την οποία να προσδιορίζονται ακριβώς οι ανωτέρω επισημάνσεις και περαιτέρω προτείνεται να περιληφθούν στην ΚΥΑΔ10Β1027032ΕΞ2014/1033/11.02.2014 οι παρακάτω τροποποιήσεις ­ αντικαταστάσεις ­ προσθήκες:
¨Στο άρθρο 6 να ορίζεται προστίθεται εδάφιο μετά το σημείο…κοινοποιείται ο ισολογισμός της εταιρείας αυτής ως εξής:  Εξαιρούνται οι δημοτικές ανώνυμες επιχειρήσεις του αρ. 266 του ν. 3463/2006 από την  υποχρέωση καταβολής του 20% του συνολικού τζίρου τους. Η παραπάνω υποχρέωση αντικαθίσταται με το αντίστοιχο 20% της τεκμαρτής μισθωτικής αξίας που ισχύει για την παραχώρηση σε τρίτους”.  Στο αρ. 7 προστίθεται εδάφιο μετά το σημείο…με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία ως εξής:  Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης καταλογίζεται πρόστιμο σύμφωνα με τη νομοθεσία περί κοινοχρήστων χώρων σε επιτρεπόμενη ή μη θέση, το 50% του οποίου εισπράττεται από δήμο και το υπόλοιπο 50% από την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου,  Στο αρ. 9 τροποποιείται το στοιχ. γ ως εξής: δύναται να τοποθετηθεί αρθρωτό ξύλινο δάπεδο σε ποσοστό επιφανείας 30% και το αντάλλαγμα για την παραχώρηση του ως άνω χώρου θα είναι αντίστοιχο με το τέλος χρήσης κοινοχρήστου χώρου που επιβάλλουν οι ΟΤΑ α βαθμού απαλείφεται ο περιορισμός του στοιχ. ε του ά. 9.  Αντικαθίσταται το εδ. του ά. 14 με τα παρακάτω: “από 1 Ιουνίου 2015 θα βεβαιώνεται αυθαίρετη χρήση σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1080/80, όπως προτείνεται στο ά. 8 της παρούσης εξασφαλίζοντας την έγκαιρη προσέλευση των δικαιούχων και την εξασφάλιση νόμιμης δραστηριοποίησής τους αποτρέποντας την αυθαίρετη χρήση”.
ΑΠΟΦΑΣΗ

aftodioikisi.gr

Ασφαλιστικό: 5 έξοδοι κινδύνου για δημοσίους υπαλλήλους – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις νέες ρυθμίσεις

Διαβατήριο για έξοδο στη σύνταξη αποτελούν πέντε ευνοϊκές ασφαλιστικές ρυθμίσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους. Κερδισμένοι είναι οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι, ενώ ιδιαίτερα θετικές ρυθμίσεις ισχύουν για άνδρες που συμπλήρωσαν 25ετία τη διετία 2011-2012. Αντιθέτως, χαμένοι είναι οι ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν 25ετία στο Δημόσιο μετά την 1η Ιανουαρίου 2013. Στην περίπτωση αυτή πλήρης σύνταξη δίνεται στα 67 και μειωμένη στα 62, ενώ δεν προβλέπεται καμία ιδιαίτερη ρύθμιση για τους γονείς ανηλίκων.
Όσον αφορά τα πλασματικά έτη, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες για αναγνώριση, καθώς τα χρόνια για τα παιδιά μετράνε εξτρά. Ιδιαίτερα ευνοϊκή είναι και η διάταξη που προβλέπει μειωμένο «πέναλτι» για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010. Ακολουθούν αναλυτικά οι ευνοϊκές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που ισχύουν στο Δημόσιο.

Times: Σχέδια για να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ το Μάιο

vvΓια μυστικά σχέδια που συντάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση «για να πετάξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη τον επόμενο μήνα» κάνει λόγο δημοσίευμα των «Times».
«Οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν εκπονήσει κρυφά σχέδια για να αποβάλουν την Ελλάδα από το ενιαίο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς προετοιμάζονται η χώρα να κηρυχθεί σε πτώχευση τον επόμενο μήνα» αποκαλύπτει το δημοσίευμα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «ένα σημείωμα που συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, η οποία συνδέεται στενά με τη Γερμανία, αποκάλυψε τις προετοιμασίες για μια ελληνική έξοδο από το ευρώ».
«Το έγγραφο προειδοποιεί για «πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις» αυτή την άνοιξη, εν μέσω προβλέψεων ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα, εκτός εάν η Ευρωζώνη συμφωνήσει για την επόμενη δόση της βοήθειας για την χώρα εντός των επόμενων τριών εβδομάδων» υπογραμμίζουν οι «Times».

arouraios.gr

H Μεγάλη Εβδομάδα δεν σταματά για την κυβέρνηση

ImageHandlerΑργεί ακόμα η «ανάσταση» για την ελληνική κυβέρνηση η οποία μετά και το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα πλέον στρέφει το βλέμμα της και την προσοχή της στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στο συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης για το χρηματοδοτικό ζήτημα και εργάζονται πυρετωδώς γι” αυτό.
Μια πρώτη – μερική λύση – ίσως να είναι η μερική εκταμίευση των δόσεων, το δρόμο για την οποία άνοιξε το Euroworking Group της Μεγάλης Τετάρτης όταν και ενέκρινε το ελληνικό σχέδιο για κατάτμηση της αξιολόγησης που θα επιτρέψει, εμμέσως, και τμηματικές καταβολές χρημάτων προς τη χώρα μας.
Ο καθ” ύλην αρμόδιος Γιάνης Βαρουφάκης, πάντως, επιμένει να δηλώνει αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μια συμφωνία στις 24 Απριλίου καθώς «κάτι τέτοιο θα ήταν προς όφελος και των δύο πλευρών».
Θέλοντας, μάλιστα, να στείλει σήμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει στα αναγκαία βήματα δήλωσε την Μεγάλη Πέμπτη στο Bloomberg ότι «είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς, αλλά όχι να υποχωρήσουμε άτακτα».
Όσον αφορά το δημόσιο χρέος ο υπουργός Οικονομικών πήρε αποστάσεις από ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά ουτε αυτό χρειάζεται ούτε και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.
Αντίθετα μίλησε για την αναγκαιότητα σύνδεσης του δημοσίου χρέους με το ΑΕΠ, μέσω ρήτρας ανάπτυξης καθώς, όπως τόνισε, με αυτό τον τρόπο, «όσο περισσότερο μεγαλώνει η οικονομία, τόσα περισσότερα οικονομικά οφέλη θα έχουν οι πιστωτές μας».
Κυβερνητικός αξιωματούχος: Oι δανειστές μπορεί και να θέλουν να μας τελειώσουν
Πάντως την Μεγάλη Πέμπτη, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε λόγο για την πιθανότητα ύπαρξης ενός κακού σεναρίου, σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές καθυστερούν την εύρεση λύσης, ώστε «να μας φέρουν στο αμήν» και να υποχωρήσουμε.
«Η ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισίον αναζητούν έντιμο συμβιβασμό ή θέλουν να μας τελειώσουν τώρα ή τον Ιούνιο», είναι τα τρία σενάρια που πιστεύει ο κορυφαίος Έλληνας αξιωματούχος ότι βρίσκονται στο τραπέζι -ενώ όπως σημειώνεται δεν ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ωστόσο, η κυβερνητική πηγή δεν ανέφερε αν το «θα μας τελειώσουν», σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή το ότι θα αναγκαστεί να δεχτεί τις θέσεις των δανειστών…

arouraios.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



Εμφάνιση ANT.SAMARAS - XRISTIANOI - MESSHNIAS 1..jpg
Μ. Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από την Πύλο Μεσσηνίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η αγορά δεν αντέχει άλλο, πρέπει η συμφωνία να κλείσει τώρα. Κάθε άλλη καθυστέρηση δεν λέγεται διαπραγμάτευση, λέγεται μαρτύριο ασφυξίας.
Πρέπει η συμφωνία τώρα να κλείσει.

ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΑΙΓΕΙΡΑΣ-ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΚΡΑΤΑΣ ΑΠΟΨΕ ( 9 & 9.30 Μ.Μ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ) Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ - ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΤΗΣ!

Εμφάνιση DSC06123.JPG 
ΑIΓΕΙΡΑ: Aνταπόκρηση 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΓΑΚΟΣ

Το Πάσχα στην Αιγείρα τα έχει όλα: κατανυκτική ατμόσφαιρα, ανοιξιάτικο τοπίο και φυσικές ομορφιές, έθιμα και παραδόσεις που δεν συναντάμε ίσως στην Αιγιάλεια.

 Είναι μια μεγάλη γιορτή στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά η ορθόδοξη χριστιανική πίστη και η καταλυτική παρουσία του προστάτη της, Αγίου Παντελεήμονα, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος, με ένα ανοιξιάτικο τοπίο γεμάτο ομορφιά και μυσταγωγία. 

 Οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ξεκινούν απο τη Μεγάλη Πέμπτη!

 Ένα έθιμο στην όμορφη περιοχή της Αιγείρας, που «κρατά» από το 2004, πραγματοποιείται κάθε Μεγάλη Πέμπτη εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας. 

Την ώρα της Ακολουθίας των Παθών του Κυρίου που ο πρωτοπρεσβύτερος και αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής π. Χαράλαμπος Καρούζος βγάζει τον Εσταυρωμένο Χριστό, κλείνουν όλα τα φώτα εντός του ναού και η Φιλαρμονική αποδίδει μουσικά από το γυναικωνίτη το πένθιμο εμβατήριο "Marcia Funebre" του Σωτηρίου Κρητικού, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας "ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ" (από 1.1.1926 ως 18.5.1932 και από 26.6.1933 ως τη μέρα του θανάτου του: 16.4. 1945) καί ονομαστού Επτανήσιου μουσικού (κορνίστα) !


 Είναι ένα έθιμο που τηρείται ευλαβικά κάθε χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα και δημιουργεί στους πιστούς αισθήματα βαθύτερης κατάνυξης και συγκίνησης. 

Τη Μεγάλη Παρασκευή η Φιλαρμονική συνοδεύει τις περιφορά του Επιταφίου στην Αιγείρα παίζοντας τα: "Marcia Funebre" του Giuseppe Verdi, "Adagio" του Albinoni (διασκευή Παναγιώτη Παναγάκου) καί "Μεγάλη Παρασκευή".

 Με τις επιβλητικές της μελωδίες, η Φιλαρμονική συμβάλλει στη διάχυση των λατρευτικών πράξεων και εκτός του φυσικού τους χώρου (Εκκλησία), καθιστώντας την Ανατολική Αιγιάλεια έναν ανοικτό Ναό, όπου Παθαίνει, Σταυρώνεται και Ανίσταται ο Πρωταγωνιστής της Ιστορίας Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός! 

 Το Πάσχα στην Ανατολική Αιγιάλεια ειναι μια μοναδική εμπειρία!!

Ο Φάνης Κουρεμπές στη συνάντηση της ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευαγ. Αποστόλου, για τα προβλήματα διάθεσης της κορινθιακής σταφίδας



                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνάντηση της ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε.  με τον  αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σ. Ευαγ. Αποστόλου, παρευρέθηκε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φάνης Κουρεμπές καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος και οι βουλευτές Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου και Σια Αναγνωστοπούλου.
Αναπτύχθηκαν τα προβλήματα διάθεσης στης κορινθιακής σταφίδας από το Δ.Σ. της ΣΚΟΣ και ζητήθηκε η αρωγή της πολιτείας στην επίλυση τους.
Ο υπουργός  ανέλυσε την πολιτική της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και τόνισε ότι στην προσπάθεια αυτή η πολιτεία θα στηρίζει τον Έλληνα αγρότη αλλά και επιζητεί και τη βοήθεια του. Βασικό στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών. Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα δοθεί στη διαβούλευση το Μάιο του 2015.
Στο άμεσο ζήτημα της διάθεσης της κορινθιακής σταφίδας δήλωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί τη λογική της αύξησης των εξαγωγών των ποιοτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης και της σταφίδας, αρχής γενομένης από τις συμφωνίες που είναι σε εξέλιξη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρωσία.
Από τη μεριά του ο βουλευτής Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές, δήλωσε ότι μας είναι γνωστές οι πολιτικές που οδήγησαν στην απαξίωση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα. Ειδικά για τη σταφίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σταθεί απέναντι στην αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή που είχε τα αποτελέσματα που βιώνουν σήμερα οι παραγωγοί. Για μας η σταφίδα είναι προϊόν πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό. Ένα προϊόν μεγάλης θρεπτικής αξίας που επιβάλλεται να βρει τη θέση που του αρμόζει στην αγορά.
Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι συνεταιρισμοί και η Τ.Α. Προσπαθούμε την άμεση ανακούφιση των σταφιδοπαραγωγών και σχεδιάζουμε την πολιτική που θα αποτρέπει παράνομες ελληνοποιήσεις σταφίδας και θα σταματήσει την καταστροφή του προϊόντος και των παραγωγών.

                                                                               Το Γραφείο Τύπου

«Φιλικός Αγώνας Αγάπης» μεταξύ Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών



 Εμφάνιση b5.jpg
Ήταν όλοι εκεί! Γκάλης, Ιωαννίδης, Τσαρτσαρής, Παπαλουκάς και οι υπόλοιποι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές, δέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόσκληση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών σε φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ με σκοπό την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.
 Εμφάνιση b7.JPG
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Nick Galis Hall με τον κόσμο να συγκεντρώνεται από νωρίς έξω από το γήπεδο, φέρνοντας μαζί του είδη πρώτης ανάγκης όπως ρουχισμό, τρόφιμα και φάρμακα για το Παιδικό Χωριό SOS γεμίζοντας έτσι τα καλάθια αγάπης.

Το Mediterranean College, ως ο αποκλειστικός χορηγός εκπαίδευσης, έδωσε γι' ακόμη μια φορά  το δυναμικό παρών στον φιλανθρωπικό αγώνα στέλνοντας ένα κοινωνικό μήνυμα ενόψει των εορτών του Πάσχα.
 Εμφάνιση b6.JPG
Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκαν από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών οι κύριοι Νίκος Γκάλης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Λευτέρης Κακιούσης και Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ ο πρόεδρος των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης συγκέντρωσε τις υπογραφές των παικτών σε μια φανέλα την οποία θα παραδώσει στον πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλή Ξυνή για την μακρόχρονη προσφορά του στον Αθλητισμό.
 Εμφάνιση b1o.jpg
Οι παίκτες των δύο ομάδων, έδωσαν ένα ξεχωριστό δώρο σε κάθε παιδί που φιλοξενείται στο Παιδικό Χωρίο SOS. Η είσοδος ήταν ελεύθερη και μετά το τέλος του αγώνα, μικροί και μεγάλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και φωτογραφήθηκαν με τους παίκτες των δύο ομάδων.

Πληροφορίες: Mediterranean College: Εγνατία 2-4, Θεσσαλονίκη
T. 2310 547708, U. www.medcollege.edu.gr, @. medcollege@medcollege.edu.gr