Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ο νέος νόμος για τα κατοικίδια!

Ψηφίστηκε τη Δευτέρα το ν/σ που φέρνει αλλαγές στο νόμο για τα κατοικίδια αλλά και μεγαλύτερα πρόστιμα για τους παραβάτες. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο οι βασικότερες αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:

Θα πρέπει ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου να ενημερώνει τον κτηνίατρό του για τη μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.

ΠΕΡΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Γράφει ο Βλάσιος Τσιώτος

Βλάσης ΤσιώτοςΗ λειτουργία ενός Δημοτικού Συμβουλίου κατά την άποψή μας χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει μια Δημοτική Αρχή να διαχειρίζεται και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα ενός τόπου. Πριν λίγους μήνες ζήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το λυπηρό και πρωτότυπο φαινόμενο η Δημοτική Αρχή να αρνηθεί να καταθέσει τις θέσεις της για την ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου της πόλης του Ξυλοκάστρου με την πρωτοφανή δικαιολογία στα δημοτικά χρονικά ότι δεν επιθυμούσε να κάνει γνωστές τις προθέσεις της στους δημότες που παρακολουθούσαν το συμβούλιο γιατί δεν τους εμπιστευόταν!! Πρότεινε στους υπόλοιπους 3 αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας να συναντηθούν την επόμενη μέρα στο Δημαρχείο και να συζητήσουν εκεί μακριά από τα ανεπιθύμητα βλέμματα και αυτιά τις θέσεις της!
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/3/2015, ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συζητηθεί εκτάκτως πρόταση μας για την διαχείριση του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, καθώς και να τεθεί σε συζήτηση και ψηφοφορία το προτεινόμενο από εμάς νέο ψήφισμα περί μη μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ από άλλους Δήμους λόγω έκτακτης ανάγκης. Η δικαιολογία ήταν ότι την προηγούμενη μέρα το θέμα είχε συζητηθεί σε κλειστή συνάντηση των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων στο δημαρχείο! Πλήρης απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την άποψη μας. Να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες έκλεισε ο ΧΥΤΑ του Κιάτου, οι Δήμοι Σικυωνίων καθώς και Βέλου-Βόχας έχουν σταματήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων τους και το μοναδικό στην Κορινθία ΚΔΑΥ στο Μπολάτι αναστέλλει την λειτουργία του. Μέσα σε αυτή την συγκυρία ο Δήμαρχος έκρινε περιττό να συζητήσουμε το θέμα! Βέβαια εμείς τελικά αναπτύξαμε τις απόψεις μας νομότυπα χρησιμοποιώντας άλλο σχετικό θέμα της ημερήσιας διάταξης , το ψήφισμα που προτείναμε όμως δεν ψηφίστηκε ποτέ. Γιατί άραγε;
Εμείς πάντως παραμένουμε αμετακίνητοι στο προηγούμενο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2/10/2014 που εμείς προκαλέσαμε: «ο ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης είναι ένα σύγχρονο έργο που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μόνο τις δημοτικές ενότητες Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και Φενεού», καθώς και στην υπεράσπιση της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο τους 12.500 τόνους. Επίσης θεωρούμε προαπαιτούμενο για τη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας των στραγγιδίων όπως προβλέπεται από τη μελέτη κατασκευής.
Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα φέρνοντας θέμα προς συζήτηση πριν λίγο καιρό την διαφαινόμενη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και την προσπάθεια περιορισμού της συζήτησης όλων των κρίσιμων προβλημάτων του Δήμου μας σε ένα κλειστό συμβούλιο αρχηγών. Δεν εισακουστήκαμε. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε δημόσια την πρωτόγνωρη δημοτική αυτή πρακτική και την προσπάθεια στέρησης της πληροφόρησης των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών σε θέματα μείζονος σημασίας που αφορούν την ζωή τους. Παραμένουμε πιστοί στην υπόσχεση μας, να αποτελούμε την ασφαλιστική δικλείδα ευθύνης, σοβαρότητας και υπευθυνότητας για τον Δήμο μας και καλούμε την Δημοτική Αρχή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού αυτή έχει την θεσμική ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών καταστάσεων.
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΥΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για το θέμα που έχει ανακύψει με τον κο Κατρούγκαλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κου Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί.
Γιατί, τελικώς η “ελπίδα” δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%.
Το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός.
Αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο.
Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά.

Χρυσή Αυγή - Ο Τσίπρας συνεχίζει την καταστροφική πολιτική Σαμαρά

Ο Τσίπρας συνεχίζει την μνημονιακή πολιτική Σαμαρά που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της οικονομίας μας, την εκμηδένιση της εθνικής μας παραγωγής και την φτωχοποίηση των πολιτών.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΟΥΣΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Πανούση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Πανούσης βαφτίζει υπεύθυνη στάση, την ανικανότητα της συγκυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου να ελέγξει τους κουκουλοφόρους, που ανενόχλητοι λεηλατούν εκκλησίες, αποκεφαλίζουν και βεβηλώνουν αγάλματα, καίνε περιουσίες πολιτών και καταστρέφουν πανεπιστημιακές σχολές.
Ας στείλει, λοιπόν, το λογαριασμό τώρα ο… υπεύθυνος και ψύχραιμος κ. Πανούσης στην Κουμουνδούρου και όχι στους Έλληνες φορολογούμενους».  

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για την απόπειρα του κ. Τσίπρα να οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το πακέτο των 2 δις που ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, είναι το γνωστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πέτυχε ο κ. Σαμαράς στα τέλη του ’13, όπως τελικώς συμφωνήθηκε για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 από τον ίδιο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.
Ήδη πολλά από αυτά τα κονδύλια έχουν δεσμευτεί και καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.
Ας ασχοληθεί η κυβέρνηση με την ανάγκη, εμπροσθοβαρώς και εντός του 2015, να απορροφήσει τα κονδύλια αυτά και ας μην οικειοποιείται  μια δουλειά που ήδη έχει γίνει.

Θριάμβεψαν οι πρωταθλητές ψυχής



Οι πρωταθλητές ψυχής και ζωής θριάμβεψαν και επί τω έργω καταθέτοντας ενέργεια και δύναμη στο   3ο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων όπου χθες (18 Μαρτίου) έλαβε χώρα η 8η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμεΑ.
Στο κάλεσμα του διοργανωτή φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ» και του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Δήμου Φυλής, ανταποκρίθηκαν 17 φορείς από όλο το λεκανοπέδιο και το γήπεδο «πλημμύρισε» από  103 αθλητές που αγωνίστηκαν με πάθος, ενώ οι εθελοντές μετρούσαν 67 άτομα.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και στην συνέχεια όλο το φωτορεπορτάζ

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Ο Αστέρας Δερβενίου πήρε βαθμό από την Κόρινθο '06 μέσα στο Συνοικισμό και το Ζευγολατιό ξέφυγε στο +4!

http://i.imgbox.com/OTglhPEq.jpg


"Ού παντός πλείν είς Κόρινθον" (δεν είναι εύκολο να πάει κανείς στην Κόρινθο) έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και όμως  αυτό το κατέρριψαν στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής για το πρωταθλημα της Α1 κατηγορίας ,τόσο ο Αστέρας Δερβενίου που πέρασε από το γήπεδο του Συνοικισμού αποσπώντας  βαθμό εκτός έδρας μετά το ισόπαλο 1 – 1 με την Κόρινθο 2006 , όσο και η Ελλάδα Βέλου με το νικηφόρο  πέρασμα της από το ΔΑΚ ,με 0 - 3 επί της πάλαι ποτέ κραταιάς ομάδας του ΠΑΣ Κόρινθος.


Στο ντέρμπι του Συνοικισμού σε ένα αμφίρροπο αγώνα Κόρινθος ΄06 και Αστέρας Δερβενίου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 – 1. Στο σκορ προηγήθηκε ο Αστέρας  στο 53΄ με πλασέ του Ταμπουράκη ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την ασίστ με το τακουνάκι, του Πεθαίνου και νίκησε τον Ζιώγκα., παγώνοντας κυριολεκτικά το γήπεδο . Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Αμπαδιωτάκη στο 78΄ με κοντινή προβολή, μετά από σέντρα σουτ του Αράπογλου.ο οποίος είχε και δύο δοκάρια στο 12΄ και στο 73΄ προ κενής εστίας καθώς ο Ρουμελιώτης είχε κάνει έξοδο.  Καλή η διαιτησία του Αστέρη που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006: Ζιώγκας, Βουτσινάς, Φίλης, Παππάς Τ., Νεντέλτσεφ (60΄ Οικονόμου) , Πετρόπουλος ( 83΄ Τσουκαλας), Αμπαδιωτάκης Κ., Καλλάς (52΄ Παπαδόπουλος) , Ραμαντάν, Αράπογλου, Χατζόπουλος, 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης , Μπάκας, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαστρογιαννόπουλος, , Σιδέρης (76΄ Καψαλάς) , Ταμπουράκης, Σιώζος (54΄ Ταφα) , Πεθαίνος ( 87’ Μερκούρης).


Στο Ζευγολατιό η πρωτοπόρος ομάδα του ΑΟΖ επικράτησε με τον Μάκη Μυργιώτη, 1 – 0 επί του Κύψελου Κορίνθου και ξέφυγε στο +4 της Κορίνθου ΄06 μετά το ισόπαλο 1 – 1 με τον Αστέρα Δερβενίου στο Συνοικισμό, ενώ στο Πετρί η τοπική Θύελλα επικράτησε με 3 – 1επί των Αγίων Θεοδώρων. 
Την ίδια ώρα στο Κιάτο ο Πέλοπας έχανε 1 – 3 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου που πέτυχε την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ στα Αθίκια ο Τενεάτης επικράτησε με 2 - 1 επί του Παννεμεατικού. 
Στη κοινή τους έδρα ο τυπικά γηπεδούχος Ηρακλής Ξυλοκάστρου έχασε 1 – 3 απόι τον τυπικά φιλοξενούμενο Πανκαμαριακό.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν γενικά καλύτεροι, άνοιξαν το σκορ γκολ του Χρόνη, για να πετύχει το 0-2 ο Ντε Λούκας, διαμορφώνοντας και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, ενώ γενικά υπήρξαν και κάποιες φάσεις από τις δύο πλευρές, για περισσότερα τέρματα.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Ξυλοκάστρου μείωσε σε 1-2 με τον Καλύβα, μπαίνοντας και πάλι στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, για να διαμορφώσει το τελικό 1-3 όμως και πάλι ο Χρόνης, αυτή τη φορά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με το 2ο προσωπικό του τέρμα.
Τέλος στο γήπεδο της Κλένιας ο Α.Ο Σπαθοβουνίου , στο ντέρμπι της ουράς έχασε με τέρματα των Γεώργαρη και Καμπά, 0 – 2 από τον γειτονικό του Ατρόμητο Χιλιομοδίου.

Η 26η αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ  3 - 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.   0 - 2
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ  1 - 0
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛOYTΡAKIOΥ 1 - 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 1 - 3
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟ Υ 0 - 3
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ   1 - 1
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ – ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 2 - 1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 26 αγώνες)

Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
53-
11
59
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
57-
20
55
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
40-
23
48
Ν. ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
41-
25
45
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
41-
38
45
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
40-
33
43
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
36-
31
43
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
38-
47
37
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
40-
34
34
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
29-
37
34
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
32-
26
33
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
39-
42
33
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
36-
41
31
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
32-
33
27
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
34-
68
19

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
22-
101
3