Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΔΡΑΣΗ: Υπάρχει κανείς να αντιδράσει στην κουλτούρα της βίας και της ατιμωρησίας;



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του κ. Κουμουτσάκου.


Εκτός της χθεσινής επίθεσης στον κ. Κουμουτσάκο, μόνο την εβδομάδα που ολοκληρώνεται συνέβησαν τα εξής:

Οι εξωτερικοί αξιολογητές του ΕΚΠΑ, διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού, προπηλακίστηκαν καθώς προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους και τελικά αναγκάστηκαν να κρυφτούν.
Η παρουσίαση του βιβλιου της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου διεκόπη βίαια από κρανιοφόρους της ομάδας "Ρουβίκωνας".
Φοιτητής ιδιωτικού κολλεγίου ξυλοκοπήθηκε από φοιτητή δημοσίου πανεπιστημίου που συμμετείχε σε συλαλλητήριο και τελικά χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.
Φοιτητικοί σύλλογοι έκλεισαν με το "έτσι θέλω" τις σχολές, για να "διευκολύνουν" τους φοιτητές να συμμετέχουν στο εν λόγω συλλαλητήριο.

Τα φαινόμενα βίας έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς με την ανοχή μερίδας του πολιτικού συστήματος που τοποθετείται στα δύο πολιτικά άκρα. Η Ελλάδα έχει βαθύ πολιτισμικό και πολιτικό πρόβλημα. Η απαξίωση της πολιτικής, των πολιτικών και των θεσμών έγινε ταχύτατα και χωρίς πολλές αντιστάσεις. Η προσπάθεια να ανακτηθεί η κανονικότητα και η πολιτική ωριμότητα είναι η μεγάλη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και συνολικά του πολιτικού συστήματος.

Τέλος, από τις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν για το περιστατικό εις βάρος του κ. Κουμουτσάκου είναι σαφές ότι η αστυνομία είχε τη δυνατότητα να συλλάβει τους δράστες, ωστόσο, δεν το έπραξε (όπως, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έκανε σε καμία από τις περιπτώσεις που αναφέραμε και σε παλαιότερες, π.χ. για την επίθεση στον κ. Σκουρλέτη). Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διερευνήσουν τους λόγους και να αποδώσουν τις ευθύνες.