Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Κάλεσμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην ομογένεια να συμπαρασταθεί στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα

Εμφάνιση DSC_5643.JPG
Μήνυμα στους απανταχού της γης Πελοποννησίους να συμπαρασταθούν στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τον ανιδιοτελή πατριωτισμό τους έστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη βράβευση του κ. Ευσταθίου Συκιώτη, από τον Τυρό Αρκαδίας, για τη σημαντική του δωρεά για την αποπεράτωση του δρόμου Τυρού – Παλαιόχωρας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε ο «Μπάρμπα Στάθης» και στη μεγάλη του αγάπη για τον τόπο του, χαρακτήρισε πρότυπο μίμησης την ανιδιοτελή προσφορά, ενός ανθρώπου που αντιπροσωπεύει μια γενιά που αναγκάστηκε να ξενιτευτεί, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει αντιξοότητες και να δημιουργήσει σπουδαία πράγματα.

Η σημασία της δωρεάς αυτής δεν έγκειται τόσο στο οικονομικό μέγεθος, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, αλλά περισσότερο στην ψυχική καλλιέργεια που αντιπροσωπεύει και στη διαφορετική κουλτούρα της Πελοποννήσου, «αφού, πρώτα και κύρια πιστεύουμε στους ανθρώπους μας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε τέλος την ευγνωμοσύνη του για τη δωρεά του κ. Συκιώτη και κάλεσε τους ομογενείς Αρκάδες και Πελοποννήσιους να δείξουν για ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη τους και την αγάπη τους για τον τόπο τους, βοηθώντας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Τριανταφύλλου εξέφρασαν για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες τους στον κ. Συκιώτη, αλλά και προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αφού με τη βράβευση αυτή αναδεικνύει σε υπερτοπικό επίπεδο την ανιδιοτελή προσφορά του «Μπάρμπα Στάθη».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας σημείωσε ότι αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της Αρκαδίας οι άνθρωποί της, που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα και έχουν επανειλημμένα βοηθήσει τον τόπο τους και τη χώρα.
Παρόντες κατά την βράβευση ήταν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Περικλής Μαντάς και Βασίλειος Σιδέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, Θεόδωρος Ντάνος, Γεώργιος Μπακούρης και Ιωάννης Κατσίρης και ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Λαλουδάκης.