Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα από την απουσία του πρωθυπουργού που λείπει σε μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής,

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDYvMjcvZ2VubmltYXRhIHZvdWxpLmpwZw%3D%3D&t=0&w=820&h=457&a=CenterH είδηση πως ούτε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν θα μιλήσει στη Βουλή, ανάγκασε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά να του τηλεφωνήσει σε έξαλλη κατάσταση.
Ακόμα κι όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα από την απουσία του πρωθυπουργού που λείπει σε μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, όπου κρίνεται η τύχη της χώρας.

Η κα Γεννηματά κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα πως δεν φρόντισε να πει ένα ευχαριστώ στους 251 βουλευτές που τον ψήφισαν και τον εξουσιοδότησαν για να διαπραγματευτεί και να φέρει μία συμφωνία.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επέστρεψε την ελληνική οικονομία σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
«Ο κ. Τσίπρας κατάλαβε πολύ αργά ότι οι καταστροφικοί δραχμολάγνοι υπουργοί του πήγαιναν τελικά χέρι-χέρι με τον μεγάλο αντίπαλο και εχθρό Σόιμπλε με αντικειμενικό στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και Ευρωζώνης» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «έχει απόλυτη ευθύνη να δώσει οριστικό τέλος στο κυνήγι μαγισσών, να διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, να σταματήσουν οι άσκοπες θεωρίες περί τρόικας εσωτερικού και πραξικοπήματος που προσβάλλουν όσους μας στήριξαν ενεργά».
«Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η συμφωνία φέρει την υπογραφή του ίδιου του κ. Τσίπρα. Το υπογράψατε; Υποκύψατε;» τόνισε.
Έχει έρθει η ώρα να σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις, είπε η κ. Γεννηματά τονίζοντας πως η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί και να εφαρμοστεί, και πέραν αυτής χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον.

«θα μας βρείτε αρωγούς για το συμφέρον της χώρας, απέναντί σας σε παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή» τόνισε...