Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Football League – Play Offs: Προτελευταία στροφή


Στην τελική ευθεία βρίσκεται το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ στη Football League, με τις έξι ομάδες να αγωνίζονται σήμερα στις 19:00 στην προτελευταία αγωνιστική.
Με τις θέσεις ανόδου να έχουν κριθεί και τυπικά, τα παιχνίδια έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ και θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη Football League (19:00).
Ο Ηρακλής κατάφερε να πετύχει τον στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα και το σημερινό (7 μ.μ.) παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Καυτανζόγλειο θα έχει τον χαρακτήρα φιέστας.
 Τέλος, ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοξενεί την Παναχαϊκή.
Από δύο διαδοχικές ισοπαλίες κόντρα στις ομάδες που προβιβάστηκαν, την ΑΕΚ και τον Ηρακλή προέρχεται η Παναχαϊκή. Έτσι, αναρριχήθηκε στην 5η θέση, άφησε τον Ολυμπιακό Βόλου στην τελευταία και στο μεταξύ τους σημερινό παιχνίδι (19:00) θέλει έστω τον πόντο για να γλιτώσει την ουρά των πλέι οφ.
Τα προβλήματα είναι αρκετά για τον τεχνικό, Δημήτρη Σπανό. Συγκεκριμένα, στην αποστολή δεν μπήκαν οι τραυματίες Γεωργακόπουλος, Αναστασόπουλος, οι τιμωρημένοι Ασίγκμπα, Κοντοχρήστος και οι Σούλης, Φουρλάνος.
Η αποστολή: Δήμιζας, Παπαδόπουλος, Χαρτσιάς, Καρβουνιάρης, Άλμπι, Κάργας, Χούσα, Γκαντιάγκα, Πατινιώτης, Τρίγκας, Μπουντόπουλος, Κορέτας, Στεργίδης, Μασούρας, Χοτζάλι, Μαζιώτης, Κυβελίδης, Μαρουκάκης.

Η 9η Αγωνιστική
ΑΕK - ΑΕΛ
Ηρακλής - Απόλλων Σμύρνης 
Ολυμπιακός Βόλου - Παναχαϊκή

Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουνίου, δηλαδή τέσσερις ημέρες νωρίτερα απ' ότι αρχικά είχε προγραμματισθεί, θα ολοκληρωθούν τα πλέι οφ ανόδου από την Β΄ Εθνική στην Σούπερ Λίγκα, όπου ήδη προβιβάσθηκαν η ΑΕΚ και ο Ηρακλής.

Η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής έχει ως εξής:

«Μετά από αίτημα του συνδρομητικού καναλιού ΟΤΕ ΤV, η 10η αγωνιστική ημέρα των αγώνων play off της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2014 -2015, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Κυριακή 14-06-2015, μετατίθεται για την Τετάρτη 10-06-2015».

Η 10η Αγωνιστική (10/6/15)
 
Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ
ΑΕΛ - Ηρακλής
Απόλλων Σμύρνης - Παναχαϊκή