Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Τα κριτήρια & οι προϋποθέσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΓΑ – Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές

Τις προϋποθέσεις τα κριτήρια και τον αριθμό των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015 του ΟΓΑ καθορίζεται με απόφαση που ήδη δημοσιεύτηκε και ορίζει όλο το πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας.
Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2015 του ΟΓΑ 100.000 άτομα εκ των οποίων 85.000 άτομα να πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις). Επίσης 15.000 συνταξιούχοι, να πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις (4) απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
Στο εκδρομικό πρόγραμμα 49.000 άτομα εκ των οποίων 7.000 άτομα να πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές,10.000 άτομα να πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές, και τριάντα δύο χιλιάδες( 32.000) άτομα μονοήμερες εκδρομές.
Προϋποθέσεις συμμετοχήςστα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού:

– Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει, ή
– Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, ασφαλιστικά ενήμεροι ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, ή
– Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
– Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα. κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού:
– Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.
– Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Για την επιλογή των δικαιούχων των Προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2015 ορίζονται τα παρακάτω κριτήρια:
1. Στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών, καθορίζεται να περιληφθούν οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτά και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων πέραν του οριζόμενου ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ. Προτεραιότητα στην κλήρωση έχουν οι δικαιούχοι οι οποίοι δεν κληρώθηκαν τα τρία τελευταία έτη στα ανωτέρω προγράμματα.
2.Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών, έχουν και οι σύζυγοι αυτών, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.
Εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα Προγράμματα Κοινωνικού ή Ιαματικού Τουρισμού, ή Εκδρομών οι δικαιούχοι του ΛΑΕ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας ή τετραπληγίας.
Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες μετά απο ανακοίνωση του ΟΓΑ και θα γίνονται στα ΚΕΠ της χώρας

aftodioikisi.gr