Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Δυο ώρες στο ίδιο τραπέζι Τσίπρας – Σαμαράς για χάρη του... Παυλόπουλου

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/proedriko_04092014102106.jpg

Ήταν αναμφίβολα μια συνάντηση κορυφής. Ή καλύτερα, ένα γεύμα κορυφής, στο οποίο υποχρεώθηκαν να συνυπάρξουν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

Όλα έγιναν για χάρη του Προκόπη Παυλόπουλου, του νεοεκλεγέντα Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 12 Μαρτίου.

Το γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε με πρωτοβουλία του απερχόμενου Προέδρου, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θέλησε να... καθίσει στο ίδιο τραπέζι τον διάδοχό του αλλά κυρίως τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι σχέσεις των οποίων δεν είναι και στο καλύτερό τους σημείο.  

Πέρα από τις όποιες πολιτικές τους διαφορές, τους δυο άνδρες χωρίζει και η... (μη) παράδοση παραλαβή του Μεγάρου Μαξίμου, όταν ο Αντώνης Σαμαράς δεν περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα για να του παραδώσει τα κλειδιά. 

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σαμαράς μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο από την κυρίως είσοδο, αντίθετα από τον Προκόπη Παυλόπουλο που μπήκε και βγήκε από την πλαϊνή είσοδο, όπως προτάσσει το πρωτόκολλο, καθώς ακόμη δεν έχει ορκιστεί Πρόεδρος.
Παρών στο γεύμα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης.


Το γεύμα κράτησε σχεδόν δυο ώρες, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να βγαίνει χαμογελαστός αλλά χωρίς να κάνει δηλώσεις, λίγο πριν τις 15:45 λέγοντας μόνο ότι το γεύμα ήταν εξαιρετικό.

Ενώ ο πρωθυπουργός αποχώρησε, πεζός, από το Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν από τις 15:45, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμειναν μισή ώρα παραπάνω στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προκόπης Παυλόπουλος και Αντώνης Σαμαράς προέρχονται από την ίδια παράταξη και κάτι παραπάνω θα είχαν να πουν...
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφυγε από την πλαϊνή πόρτα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βγήκε από το Προεδρικό με το αυτοκίνητό του και χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Για την ώρα δεν είναι γνωστό το τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου ούτε κατά τη διάρκεια του γεύματος ούτε και μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό ήταν που σχολιάστηκε πολύ αφού ο Αντώνης Σαμαράς έφυγε σχεδόν μισή ώρα αργότερα. Το γεγονός αυτό έκανε πολλούς να αναρωτηθούν εαν ήταν τυχαίο, ή αν το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο μεταξύ των δυο ανδρών που δεν άντεχαν να καθίσουν για πολλή ώρα στο ίδιο τραπέζι....
.