Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Εκπτώσεις στα εισιτήρια από ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕλ για όσους μετακινηθούν για τις εκλογές

Εκπτώσεις στα εισιτήρια για όσους ταξιδέψουν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χορηγούν τόση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και τα ΚΤΕΛ, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χορηγεί έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Έκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, εφόρων και δικαστικών αντιπροσώπων για εκτέλεση υπηρεσίας, από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι για τους επιβάτες που θα αγοράσουν εγκαίρως τα εισιτήρια τους, θα παρέχεται και η έκπτωση προαγοράς 15%. Η προαναφερόμενη έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης τίτλων μεταφοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή, δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet. Η παραπάνω έκπτωση 30% θα παρέχεται αποκλειστικά για ταξίδια που πραγματοποιούνται από 22 έως και 28 Ιανουαρίου 2015. Η συγκεκριμένη έκπτωση, αναλογικά και κατά προσέγγιση, θα παρέχεται και στους εκλογείς-επιβάτες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου για ταξίδια που θα πραγματοποιούνται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Επίσης, για επιβάτες που λόγω ιδιότητας δικαιούνται έκπτωση (πχ. φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, κλπ.), εφαρμόζεται κατά περίπτωση η ευνοϊκότερη τιμολόγηση. Για τη χορήγηση των εκπτωτικών εισιτηρίων απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου σχετικού εγγράφου με το οποίο αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 ή να επισκέπτεται το www.trainose.gr

Έκπτωση 25% στα ΚΤΕΛ
Τα ΚΤΕΛ από την πλευρά τους χορηγούν έκπτωση 25% στην τιμή των εισιτηρίων των λεωφορείων για εκλογείς που θα μετακινηθούν για να ψηφίσουν, αλλά και για δικαστικούς αντιπροσώπους.
Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, δίδονται οδηγίες προς τα ΚΤΕΛ για την άμεση προτεραιότητα εξυπηρέτησης των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των εφόρων τους, στους τόπους διορισμού τους, καθώς και έκπτωση επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων, το διάστημα από 23 έως 27 Ιανουαρίου 2015.

elogika.gr