Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι εκλογές – Πώς λύθηκε το πρόβλημα με την αποζημίωση των δημοτικών υπαλλήλων (ΦΕΚ)

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφουν οι Κάρολος Παπούλιας και Αντώνης Σαμαράς λύνεται ο γόρδιος δεσμός της καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης υπαλλήλων Ο.Τ.Α. που κινδύνευε να τινάξει “στον άερα” τις εκλογές λόγω της απεργίας των εργαζομένων στους δήμους. Σύμφωνα με την ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ σήμερα “χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσεις των υπαλλήλων τους δεν συμψηφίζονται με οφειλές των φορέων αυτών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από οποιαδήποτε αιτία και είναι ακατάσχετες εις χείρας τρίτων”.
Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα λάβουν την αποζημίωση που τους οφείλεται από τις εκλογές του Μαΐου του 2014, γιατί το συγκεκριμένο κονδύλιο είχε παρακρατηθεί από τις Δ.Ο.Υ.  , συμψηφιζόμενο με οφειλές των συγκεκριμένων Δήμων προς το Δημόσιο.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από επανειλλημένες παρεμβάσεις του υπουργείου Εσωτερικών και επιστολή που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr στην οποία τονίζεται ότι υπάρχει κίνδυνος για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών αλλά και σχετική επιστολή της ΚΕΔΕ προς ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ.
Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναστείλει την απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει και οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα.
ΦΕΚ