Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Εντυπωσιακή υποδοχή για τον Κώστα Κόλλια στα χωριά Περιγιάλι,Λέχαιο, Άσσο και Ζευγολατιό.



 Εμφάνιση 060115 lexaio.JPG
Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλαξαν τα χωριά της Βόχας στον υποψήφιο Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια, στη διάρκεια της περιοδείας του στο Περιγιάλι, το Λέχαιο, τον Άσσο και το Ζευγολατιό.
Εμφάνιση 060115 arxaia korinthos.JPG
Ο κ. Κόλλιας ενημέρωσε τους παριστάμενους για αγροτικά ζητήματα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της τιμής ζώνης για τον υπολογισμό του φόρου ακινήτων. Όπως είναι γνωστό, η τιμή των 100 ευρώ που είχε καθορίσει το Υπουργείο για τα ακίνητα του πρώην Δήμου Άσσου Λεχαίου ήταν εντελώς αναντίστοιχη με την πραγματική αξία, αλλά και με τη φοροδοτική ικανότητα των δημοτών. 

Εμφάνιση 060115 krines.JPG
Εμφάνιση 060115 zevgolatio.JPGΟ Βουλευτής είχε επανειλημμένα θέσει το πρόβλημα στο αρμόδιο Υπουργείο, τόσο με ερωτήσεις, όσο και με απευθείας επαφές με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη και την Διευθύντρια Φορολογίας Κεφαλαίου του Υπουργείου. Έπειτα από ενέργειες του κ. Κόλλια, και σε συνεργασία με κατοίκους της περιοχής, το Υπουργείο αποδέχθηκε νέα στοιχεία, που τεκμηρίωσαν χαμηλότερη τιμή στα 69,50 ευρώ, και η οποία τέθηκε σε ισχύ με τη δημοσίευση  σχετικής υπουργικής απόφασης. 
  
Εμφάνιση 060115 assos.JPG
Ο κ. Κόλλιας απάντησε στις ερωτήσεις των παρισταμένων σχετικά με το πώς θα εφαρμοστεί η νέα τιμή ζώνης στα νέα εκκαθαριστικά και δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τις πιέσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι να γίνουν οι τροποποιητικές, αλλά και ότι θα επιδιώξει ανάλογες μειώσεις στους πρώην δήμους που έχουν ενταχθεί στον καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων. 
Σήμερα ο κ. Κόλλιας παρέστει στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου , στο Δερβένι
Η περιοδεία του κ. Κόλλια συνεχίζεται την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου σε άλλα χωριά του Δήμου Βέλου-Βόχας.