Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

"Φτωχή" νίκη για Αστέρα Δερβενιου ( 1 - 0 τους Αγίους Θεοδώρους ) - Παρέμεινε στο ρετιρε

6nofrunr
Τυχερός ήταν ο ΑΣ Άγιοι Θεόδωροι και έφυγε από το «Κώστας Βυζάς» με μόνο ένα τέρμα στις αποσκευές του.Μόνο αδικημένος θα πρέπει να θεωρείται ο Αστέρας Δερβενίου, καθώς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στους Αγίους Θεοδώρους και η νίκη του με 1-0, μπορεί να χαρακτηριστεί «φτωχή», μιας και οι παίκτες του Γιώργου Καραούζου σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες, για περισσότερα τέρματα. Ο Αστέρας ήταν εξαιρετικός, παίζοντας κατά διαστήματα σπουδαίο ποδόσφαιρο και αν μετέτρεπε σε τέρματα τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, τα δοκάρια που είχε και το πέναλτι που δεν του δόθηκε, τότε θα πετύχαινε μια πολύ ευρεία νίκη.
Πάντως κέρδισε με το παρά πάνω το χειροκρότημα των φίλων του, που έφυγαν από το γήπεδο πολύ ικανοποιημένοι και από την αγωνιστική προσπάθεια των παλιών αλλά και των νεαρών παικτών του, και από την νίκη. Ιδιαίτερα ικανοποιημένη ήταν και η τεχνική ηγεσία του Αστέρα, με τους κ.κ. Παπαγγελόπουλο και Καραούζο να βλέπουν στο γήπεδο τους ωραίους συνδυασμούς και τις εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις των παικτών της.

Δυναμικό ξεκίνημα στη πρεμιέρα της Α2 Κορινθίας γιά Αετό Κρυονερίου , Δάφνη Εξαμιλίων και Ολυμπιακό Άσσου


Δυναμικό ξεκίνημα στη πρεμιέρα της Α2 Κορινθίας έκαναν ο Αετός Κρυονερίου , η Δάφνη Εξαμιλίων και ο Ολυμπιακός Άσσου που συνέτριψαν με μεγάλα σκορ 
( 6 - 0, 5 - 0 & 4 - 0), αντίστοιχα , τον Φωκά, τα Ταρσινά και την Θύελλα Κάτω Διμηνιού. Μέ νίκες προχώρησαν η Δάφνη Πουλίτσας ( 3 - 1 τον Σαρωνικό) και η Πέραχώρα ( 3 - 0 τον Πανευρωστινιακό). Για τον Πνευρωστινιακό θα λέγαμε ότι βρέθηκε σε ασχημη μέρα όχι γιατί έχασε τον αγώνα  μόνο αλλα έχασε πέναλτι με τον Γιώργο  Κορδούλη ( άουτ,) ενώ τελειωσε το ματς με δέκα παίκτες  καθώς αποβλήθηκε ο Ντόσκου. Τέλος ισοπαλοι έληξαν οι αγώνες  Προόδος Αγίου Βασιλείου - Ισθμιακός 1 -1, Άρης Αρχαίας Κορίνθου Σολομός 2 - 2 και Πανσολυγειακός - Ηρακλής Λεχαίου 2 - 2.
  
Η 1η αγωνιστική
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ  1-1
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΤΑΡΣΙΝΑ 97 5-0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ  2-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ  4-0
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ 6-0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 2-2
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 3-1
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  3-0

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΕΚ 0-1 Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε..

 Νάστος:«Στα ίσα την ΑΕΚ»
Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά στο Αίγιο, όμως εν τέλει νίκησε με 1-0 τον Παναιγιάλειο κάνοντας ξεκίνημα με το δεξί στον νότιο όμιλο της Football League. Σκόρερ ο Αραβίδης (21'), δοκάρι ο Λαμπρόπουλος (9').

Πήρε, λοιπόν, αυτό που ήθελε στην πρεμιέρα της Football League η ΑΕΚ. Νίκησε στο Αίγιο, όμως ειδικά στο β' ημίχρονο προβλημάτισε με την εικόνα της στο δημιουργικό κομμάτι, όπου δεν έκανε φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Οσο για τον Παναιγιάλειο, έδειξε καλά στοιχεία… Αμυντικά ήταν κοντά οι γραμμές, ενώ επιθετικά κόντρα σε μία σαφέστατη ανώτερη, ποιοτικά, ομάδα είχε τις στιγμές του
Στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ πήρε αυτό που άξιζε… Η Ενωση ναι μεν ξεκίνησε μουδιασμένα δίνοντας το δικαίωμα στους Αιγιώτες να απειλήσουν στο 9' με τον Σκατσίλα, όμως μετά το δεκάλεπτο οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν παρά το γεγονός ότι οι Κορδέρο και Μπαρμπόσα έκαναν σε αρκετές περιπτώσεις εύκολα τις λανθασμένες μπαλιές.
Στο 9', λοιπόν, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έστειλε το προμήνυμα… Ηταν η φάση που ξεκίνησε από το φάουλ του Μπαρμπόσα με τον Λαμπρόπουλο να σημαδεύει με το κεφάλι το δοκάρι. Το 0-0 παρέμεινε έως το 21'. Και αυτό γιατί σε εκείνο το χρονικό σημείο η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα. Ο Μπαρμπόσα έκανε ωραία σέντρα με τον Αραβίδη να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη «εκτελώντας» τον Σταυριανό. Το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου με την ΑΕΚ να μην δημιουργεί κάποια επικίνδυνη κατάσταση στην αντίπαλη εστία και τον Παναιγιάλειο να μην μπορεί να αντιδράσει παίζοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά δυνατά στο όριο, πολλές φορές, του αντιαιθλητικού αμυντικά.
Στο β' μέρος και δη στο πρώτο τέταρτο η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά…  με τους γηπεδούχους να δημιουργούν μία-δυο φάσεις με αποκορύφωμα το σουτ του Ουρτάδο στο 57' Μία φάση, όπου ο Ανέστης χρειάστηκε να «τεντώσει» το κορμί του και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Ετσι ή αλλιώς η ΑΕΚ κρατούσε το 1-0 και έψαχνε τη μία καλή φάση για το δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» το ματς. Και στο 62' την είχε ο Ντούνης, ο οποίος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας μετά από μπαλια-τρύπα του Μπαρμπόσα, αλλά αστόχησε.

Στο 88', όμως, οι ισορροπίες στο ματς διαταράχθηκαν… Ο λόγος; Η «τραβηγμένη» από τα μαλλιά αποβολή του Αραβίδη με 2η κίτρινη κάρτα έβαλε φωτιά στο ματς με τους Αιγιώτες στο 90' να φθάνουν κοντά στο 1-1 με κεφαλιά του Ιωάννου. Το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε και η ΑΕΚ παρότι έπαιξε με τη φωτιά πήρε εν τέλει το τρίποντο.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Σταυριανός, Σπίνουλας, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Γκοτσούλας, Σταμόγιαννος, Τσατσαρής (54' Ουρτάδο), Πόνσε, Νάστος (59' Κατσικοκέρης), Σκατσίλας (79' Σεχολάρι), Μπούνας.
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα (90+2' Σαρρής), Πλατέλλας (83' Φαγέ), Ντούνης (63' Ζόριτς), Αραβίδης.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Στο Νότιο όμιλο, ο φιλόδοξος Ηρακλής Ψαχνών ξεκίνησε με το δεξί επικρατώντας στην έδρα του με 2-0 της Καλλιθέας που ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπριλάκη στο 75'.
Οι Ευβοιώτες «καθάρισαν» το ματς στο πρώτο 45λεπτο. Στο 36' ο Γουόρντεν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ράντι και με πλασέ έκανε το 1-0 για να έρθει στο 43' ο Νάκας με φάουλ να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση.
Από κει και πέρα, οι εκπρόσωποι της Κρήτης δεν τα κατάφεραν. Τα Χανιά κατάφεραν να πάρουν βαθμό από την Ερμιονίδα με το 0-0 που απέσπασαν σε ένα ματς με πολλά μαρκαρίσματα και δυο κόκκινες. Οι Χανιώτες έπαιζαν από το 36' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκοτόβου με τους γηπεδούχους να βλέπουν τον Παβίσεβιτς να ΄χει στο 88' την ίδια τύχη.
Οσο για την Επισκοπή παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αχαρναϊκό σε ένα ματς, όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Παπατόλιο με τους οικοδεσπότες να ισοφαρίζουν στο 58' με τον Δουμάνη.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:
Νότιος Όμιλος
Απόλλων Σμύρνης - Φωστήρας 1-0 (87' Κοτσώνης)
Ηρακλής Ψαχνών - Καλλιθέα 2-0 (36' Γουόρντεν, 43' Νάκας) 
Άλιμος – Πανηλειακός 1-1 (4' Ιωάννου – 14' Τσίτας)
Επισκοπή – Αχαρναϊκός 1-1 (58' Δουμάνης – 49' Παπατόλιος)
Ερμιονίδα – Χανιά 0-0
Παναιγιάλειος - ΑΕΚ 0-1 (21' Αραβίδης)

Συνωστισμός κορυφής Παναργειακός, Βάρδα, Μανωλάδα και Καλαμάτα

Μανδραϊκός – Αιολικός 0-1Χωρίς την μεγάλη έκπληξη κύλησε η τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου.  Σίγουρα η εντός έδρας ισοπαλία  1-1 της Καλαμάτας, με τον Ζακυνθιακό, καθώς αν κέρδιζε θα έμενε μονη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα και ήττα του Πανελευσινιακού στη Κ'ατω Αχαία επέφεραν συνωτισμό στην κορυφή του ομίλου.
 Οι υπόλοιποι τρεις πρωτοπόροι κέρδισαν, εντός ή εκτός έδρας. Η Δόξα Μανωλάδας κέρδισε 1-0 εκτός έδρας τον Παναρκαδικό . Ο ΠΑΟ Βάρδας έστω και δύσκολα 1-0 πήρε το τρίποντο  απέναντι  στον Ερμή Κιβερίου, και ο Παναργειακός 2-0 τον Βύζαντα Μεγάρων.  Στα υπόλοιπα παιχνίδια, Αχαϊκή –Πανελευσινιακός 2-1, Μανδραϊκός-Αιολικός 0-1 και Αστέρας Μαγούλας –Κύμη 1-0. 
 Ρεπό είχε ο ΑΟ Λουτρακίου.

H 3η Αγωνιστική
 Αχαϊκή - Πανελευσινιακός 2 - 1
Α.Ο. Μανδραϊκός - Αιολικός 0 - 1
ΠΑΟ Βάρδας - Ερμής Κιβερίου 1 - 0
Καλαμάτα  Ζακυνθιακός 1 - 1
Παναρκαδικός - Δόξα Ν.Μανολάδας 0 - 1
Παναργειακός - Βύζας Μεγάρων 2 - 0
Αστέρας Μαγούλας-  Κύμη 1 - 0
Ρεπό ο ΑΟ. Λουτρακίου

H βαθμολογία

1
Παναργειακός
3
8-1
7
2
ΠΑΟ Βάρδας
3
6-3
7
3
Δόξα Ν.Μανολάδας
3
2-0
7
4
Καλαμάτα
3
4-2
7
5
Αιολικός
2
5-1
6
6
Πανελευσινιακός
3
4-2
6
7
ΑΟ Λουτρακίου
2
2-0
4
8
Αστέρας Μαγούλας
3
2-3
4
9
Αχαϊκή
3
4-6
4
10
Ζακυνθιακός
3
4-6
2
11
Κύμη
3
1-3
1
12
Ερμής Κιβερίου
3
1-3
1
13
Παναρκαδικός
3
1-7
1
14
Α.Ο. Μανδραϊκός
2
0-2
0
15
Βύζας Μεγάρων
3
1-6
0

Οι επτά κατηγορίες ασφαλισμένων που θα πάρουν σύνταξη το 2015 χωρίς μειώσεις

Χωρίς να υποστούν καμία μείωση από το νέο τρόπο υπολογισμού και καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μπορούν να βγουν στη σύνταξη επτά κατηγορίες ασφαλισμένων μέσα στο 2015.
Με αναστολή μπορούν να συνταξιοδοτηθούν όσοι είναι ασφαλισμένοι σε Ταμεία ΔΕΚΟ – τραπεζών και στο Δημόσιο, δηλαδή να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης φέτος εφόσον έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, αλλά η σύνταξη να αρχίσει να καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για λήψη πλήρους σύνταξης.
Στην πράξη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος, η σύνταξή τους θα υπολογιστεί με βάση τα όσα ισχύουν το 2014, έστω και αν συμπληρώνουν την ηλικία συνταξιοδότησης μετά το 2015. Πέραν αυτών, υπάρχουν και οι κατηγορίες των ασφαλισμένων που βάσει νόμου δεν θα έχουν καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, είτε συνταξιοδοτηθούν το 2014 με αναστολή είτε συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015.
Οι επτά κατηγορίες ασφαλισμένων, που εξαιρούνται είναι:

«Παγώνουν» οι μισθοί στο Δημόσιο – Ποιοι την… γλιτώνουν

«Παγωμένοι» αναμένονται να μείνουν οι μισθοί σε όλο το δημόσιο, σύμφωνα με το σχέδιο του προυπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες δείχνουν ότι το προσχέδιο, δεν θα απέχει από το τελικό σχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση το Νοέμβριο, από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό, Χρήστο Σταικούρα.
Πιο συγκεκριμένα, το προσχέδιο προβλέπει ότι οι μισθοί σε όλο το δημόσιο θα «παγώσουν». Ωστόσο, αυξήσεις αναμένεται να δουν στις αποδοχές τους οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λινεμικοί), το πιθανότερο, όμως, από τον Ιούλιο του 2015.
Υπανθυμίζεται ότι οι Δικαστικοί ήδη έχουν αποκαταστήσει τις αποδοχές τους στα πρό των περικοπών επίπεδα με δικαστικές αποφάσεις.
Τέλος, εκτιμάται ότι οι αποδοχές των συνταξιούχων θα παραμείνουν, στην καλύτερη περίπτωση στα ίδια επίπεδα, υπό την προυπόθεση ότι τα επικουρικά ταμεία θα περάσουν τα «τέστ βιωσιμότητας» και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν με αυτόματες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και του εφ΄άπαξ για να ισοσκελίσουν τον προυπολογισμό τους.
Πάντως τα κονδύλια του προυπολογισμού για τη στήριξη των ταμείων θα είναι μειωμένα το 2015 κατά μισό δισ. ευρώ.

aftodioikisi.gr

Ντόρα: Κρίσιμοι οι επόμενοι 4 μήνες

Dora-Bakoyanni-1

Στην κρισιμότητα των αμέσων επόμενων μηνών για το μέλλον του τόπου πέρα και μακριά από την κρίση, στάθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του skai και τον Άρη Πορτοσάλτε.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς και πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων, εστίασε στην αναγκαιότητα να προωθηθούν κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, ενώ επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξουν γενναίες αλλαγές και βελτιώσεις στην φορολογική πολιτική, προκειμένου να ανακουφιστεί η ελληνική κοινωνία, η οποία έχει πληγεί από την κρίση.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον ραδιοφωνικό σταθμό skai και τον Άρη Πορτοσάλτε.
“Ο φόρος πετρελαίου που αυξήθηκε μείωσε τα έσοδα του κράτους. Ο φόρος της εστίασης που μειώθηκε αύξησε τα έσοδα του κράτους.
Είναι κρίσιμοι οι επόμενοι 4 μήνες. Δεν πιστεύω ότι ο ανασχηματισμός είναι η λύση. Τώρα να πάρουμε την απόφαση για τις αντικειμενικές αξίες.
Απαραίτητη θεωρώ να προηγηθεί η φορολογική μεταρρύθμιση. Είναι η βασικότερη μεταρρύθμιση που πρέπει να επιτευχθεί.
Οι μεταρρυθμίσεις είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να μπορεί να σταθεί αύριο η οικονομία μας”.

ysterografa.gr

Ανασχηματισμός... πρώτα στη Συγγρού για τη ΝΔ

Nea-Dimokratia-grafeia-Syggrou

Από τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν οι αλλαγές στην κυβερνητική λειτουργία, με τον “Μικροπολιτικό” των “Νέων” να προβλέπει ανασχηματισμό σε θέσεις ευθύνης στη γαλάζια παράταξη.
Οι αλλαγές στο κόμμα αναμένεται να αποτελέσουν προπομπό των αλλαγών που σκέφτεται ο Αντώνης Σαμαράς στο κυβερνητικό σχήμα, ώστε να υπάρξει βελτίωση της λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου, και την ίδια στιγμή να τεθεί η Συγγρού σε εκλογικό συναγερμό.
Μετά άλλωστε και από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπου διεφάνη ότι είναι μάλλον απίθανο να συγκεντρωθεί ο “μαγικός” αριθμός των 180 βουλευτών, ώστε να εκλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, η Συγγρού προετοιμάζεται εκ των πραγμάτων για εκλογές ανά πάσα στιγμή εντός του 2015.

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα Έμπολα στο Τέξας των ΗΠΑ!

ebola
Θετικός στον Έμπολα βρέθηκε ένας νοσηλευτής του νοσοκομείου στο Τέξας όπου νοσηλεύτηκε ο Τόμας Ντάνκαν, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή από τον ιό.
Ο νοσοκόμος ανέφερε χαμηλό πυρετό την Παρασκευή και τέθηκε σε απομόνωση εν αναμονή των προληπτικών ελέγχων.
Οι εξετάσεις έδειξαν πως πράγματι ο νοσηλευτής πάσχει από Έμπολα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Κυριακής από τις επίσημες αρχές των ΗΠΑ.
Ασφαλώς, στις ΗΠΑ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, με τις ειδικές υπηρεσίες να κάνουν συνεχώς προληπτικές εξετάσεις σε κάθε άνθρωπο που υπάρχουν ενδείξεις πως θα μπορούσε να έχει προσβληθεί από τον ιό.
Οι Αρχές προσπαθούν να προλάβουν την εξάπλωση του ιού, ωστόσο, το πρώτο κρούσμα είναι πλέον γεγονός (ο Τόμας Ντάνκαν είχε μεταφερθεί στις ΗΠΑ από την Αφρική και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο). Ο ιός δεν είναι πια μόνο στην Αφρική. Έχουμε πλέον ένα επίσημο κρούσμα στην Ισπανία και ένα στις ΗΠΑ.
Πάντως, για να προλάβουν τον πανικό που ενδεχομένως να δημιουργηθεί οι Αρχές τονίζουν πως τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να διαπιστωθούν κι άλλοι ασθενείς με Έμπολα, αλλά σημειώνουν πως υπάρχει σχέιο, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού.

ysterografa.gr

Πρώτη παγκόσμια για το νέο τραγούδι του David Bowie

bowie

Tο ολοκαίνουριο τραγούδι του David Bowie, Sue (Or In A Season Of Crime) ακούστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως την Κυριακή σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC.
Πρόκειται για ένα νέο τραγούδι, το οποίο θα βρίσκεται στη νέα συλλογή του διάσημου καλλιτέχνη, που θα αποτελείται από τρία CD, με τίτλο “Nothing Has Changed”.
Η συλλογή θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα είναι διαθέσιμο για download από το internet και το νέο τραγούδι.

Video

ysterogreafa.gr

Έξοδος από το Μνημόνιο: Στην Ουάσινγκτον το πρώτο βήμα μίας “μεγάλης διαπραγμάτευσης”!

imf
Λίγο μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδας) ολοκληρώθηκε η η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα με την Κριστίν Λαγκάρντ, για να συζητηθούν οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας μας από το ΔΝΤ.
Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και μετά την ολοκλήρωσή της η διευθύντρια του Ταμείου ενθάρρυνε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ επισήμανε πως η χώρα μας έχει πετύχει σημαντική πρόοδο στα δημοσιονομικά της.
Ακόμη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου, η κα. Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ θα τηρήσει τη δέσμευσή του να υποστηρίζει την Ελλάδα στο να πετύχει τους στόχους του προγράμματος.
Στη συνάντηση από την πλευρά του ΔΝΤ ελαβαν μέρος επίσης ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.
Δηλώσεις έκανε και ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος τόνισε πως “έγινε το πρώτο βήμα για έξοδο από το Μνημόνιο”. Όπως ανέφερε ο υπουργός οικονομικών η συζήτηση για τη μεταμνημονιακή σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ είναι μια «μεγάλη διαπραγμάτευση» και μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια».
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυρία Λαγκαρντ επέμεινε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, «για να γίνουν κτήμα του λαού».
Για “μετεξέλιξη της σχέσης με το ΔΝΤ” μιλάνε κυβερνητικές πηγές
Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για “μετεξέλιξη της σχέσης με το ΔΝΤ, με στόχο να βγουν όλοι κερδισμένοι”.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με τη συνάντηση Χαρδούβελη-Λαγκάρντ «οι συζητήσεις ξεκίνησαν» και «το ΔΝΤ είναι θετικό γιατί συνέβαλε σ’ αυτή την προσπάθεια».
Η κυβερνητική πηγή πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «στο τέλος, θέλουμε όλοι να είναι ευχαριστημένοι», τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «θέλουμε όλοι οι αγορές να πάρουν ένα θετικό μήνυμα. Είναι δύσκολο εγχείρημα», προσθέτοντας ότι «η “βεντάλια” άνοιξε».

υστερογραφα

Ποιο είναι το νέο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ – Όλα τα ονόματα και οι ψήφοι των παρατάξεων στη Γενική Συνέλευση

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, όπως είχε προβλέψει η aftodioikisi.gr,  τα αποτελέσματα που οδηγούν στην εκλογή του Κώστα Αγοραστού στη θέση του προέδρου κατά την συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα, είναι τα εξής (ψήφισαν 284 από τα 293 μέλη της Γενικής Συνέλευσης και βρέθηκαν 283 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 λευκό ψηφοδέλτιο):

Εκδήλωση «40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα»

  
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών,
                        «Το πολυσυζητημένο τέλος της μεταπολίτευσης»
Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος,
«Μεταπολίτευση: το τέλος των διχασμών»
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών,
                        «Μεταπολίτευση, 40 χρόνια μετά: επιτεύγματα και ελλείμματα».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.  Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.
 
Είσοδος ελεύθερη.
Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης
Λιβάδια Κοτύλης, 52051 Νεστόριο, Καστοριά
τηλ. 24670 62136
http://grammos-pes.gr

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Εγκαίνια έκθεσης «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο διπλωμάτης & ο επαναστάτης: πτυχές από τη δράση του» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων (Λεωφόρος Αμαλίας 22)

Εμφάνιση 001a.jpg
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Μουσείο Μπενάκη, συνδιοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο διπλωμάτης & ο επαναστάτης: πτυχές από τη δράση του» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων (Λεωφόρος Αμαλίας 22).
Τα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 150 χρόνων από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, θα πραγματοποιήσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Χρήστος Ε. Μαρκογιαννάκης, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.00.
Η έκθεση εστιάζει σε δύο πτυχές της δράσης του Ελευθερίου Βενιζέλου: την επανάσταση και τη διπλωματία, οι οποίες παρουσιάζονται μέσα από αντικείμενα και έργα από τις συλλογές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.
Έργα τέχνης, μουσειακά αντικείμενα, φωτογραφίες, έντυπα και επιστολικά δελτάρια της εποχής, μαζί με ευσύνοπτα κείμενα, παρουσιάζουν την πορεία και τους αγώνες του Ελευθέριου Βενιζέλου από τα βουνά της επαναστατημένης Κρήτης στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι την Ευρώπη του Μεσοπολέμου.
Διάρκεια έκθεσης: 17 Οκτωβρίου - 13 Δεκεμβρίου 2014
Εγκαίνια έκθεσης: 16 Οκτωβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11.00-14.00 & 18.00-20.00, Σαββατοκύριακα 11.00-14.00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: καθημερινά (9:00-16:00) 210 3692412, 210 3692292
Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr 

Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης θα βρείτε στον ιστότοπο : http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=40197acc-ec72-4c50-90b8-64e96dea160e 


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Μια ομιλία για τις τεχνικές διάδοσης του ψεύδους


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
undefinedΒρισκόμαστε στο τέλος της τριήμερης συζήτησής μας και μέσα στην αίθουσα αυτή ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις. Τι άκουσαν, όμως, εκεί έξω, ο λαός, αυτές τις μέρες; Ποια ήταν η επικοινωνιακή ατζέντα που επιβλήθηκε;
Την ώρα, που η χώρα διέρχεται μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της, την ώρα που η κυβέρνηση διεξάγει κρίσιμες διαπραγματεύσεις από τις οποίες εξαρτώνται πολλά, αυτό που για άλλη μια φορά κυριάρχησε ήταν η παραπολιτική, η παραφιλολογία, η σκανδαλολογία, η προπαγάνδα.
Το θέμα τέθηκε από την πρώτη ημέρα της συζήτησης. Ζητήθηκαν τότε από τον υπουργό Επικρατείας ονόματα και στοιχεία και δεν δόθηκε τίποτε.
Σήμερα, πληροφορηθήκαμε από επίσημα χείλη ότι δεν πρόκειται να δοθούν στοιχεία.

Βούλτεψη: Έξοδος από το Μνημόνιο χωρίς να δημιουργούμε νέα ελλείμματα

voultepsi
Η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον ΑΝΤ-1 υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην έξοδο από το Μνημόνιο με αφορμή τη συνάντηση που έγινε στην Ουάσινγκτον με την Κριστίν Λαγκάρντ
«Βρισκόμαστε στην έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς βέβαια να διαταραχθούν τα δημοσιονικά και χωρίς να δημιουργήσουμε νέα χρέη και νέα ελλείμματα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και τόνισε την ανάγκη ότι πρέπει «να προχωρήσουμε με ένα δικό μας πρόγραμμα, το οποίο δεν θα είναι το πρόγραμμα της στενής επιτήρησης που είχαμε, μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια της ύφεσης».
«Δεν μιλάμε για άτακτη κατάσταση. Μιλάμε για μία κατάσταση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αγορών. Δεν πρέπει να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό και στις αγορές ότι η Ελλάδα επιστρέφει στα παλιά. Δεν πρέπει να πισωγυρίσουμε», πρόσθεσε.

Λακόπουλος: Η Ντόρα άνοιξε παράθυρο στη λογική

Giorgos-Lakopoulos
Στην παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για την αναγκαιότητα “συνεννόησης” του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα, στέκεται ο Γιώργος Λακόπουλος με άρθρο του στα “Νέα”, κάνοντας λόγο για “παράθυρο στη λογική”.
Ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη τονίζει χαρακτηριστικά:
“Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι η πρώτη πολιτικός από τον ευρύτερο κυβερνητικό χώρο, που άνοιξε το παράθυρο στη λογική. Είπε ότι κατά την εκπόνωση εθνικού σχεδίου για την πορεία της χώρας, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Επίσης ζήτησε να σταματήσει ο παραλογισμός να μην καλεί ο Σαμαράς σε κατ’ ιδίαν συνάντηση τον Τσίπρα, και αν αυτός δεν προσέλθει, ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Δείχνοντας την οδό της εθνικής συνεννόησης, για τη σηματοδότηση της οποίας την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, οι προτάσεις αποκαθιστούν τη δημοκρατική τάξη. Αλλά ταυτόχρονα, είναι πολιτικά ευφυείς για τα κόμματα που κυβερνούν. Όποιος θέλει να καταλάβει γιατί, το καταλαβαίνει”.

ysterografa.gr