Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αναλυτικές οδηγίες για τον ΕΝΦΙΑ έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Αναλυτικές οδηγίες για τον ΕΝΦΙΑ από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πότε θα μάθουν οι φορολογούμενοι τις νέες δόσεις που πρέπει να καταβάλλουν 
Τις νέες δόσεις του ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβάλουν σε βάθος εξαμήνου θα γνωρίζουν από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι, ενώ από τις 22 Σεπτεμβρίου θα εκτυπώνουν τα εκκαθαριστικά τους οι φορολογούμενοι, για τους οποίους θα γίνει νέα εκκαθάριση του φόρου.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι μετά την ψήφιση του νόμου που αφορά στον ΕΝΦΙΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες της θα προβούν με εντατικούς ρυθμούς στις απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου το νέο νομοθετικό πλαίσιο να ενσωματωθεί σταδιακά και το ταχύτερο δυνατόν στα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, η υλοποίηση της εφαρμογής του νέου νόμου θα γίνει ως εξής:

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ. Πλησιάζει στο… μηδέν η ΔΗΜΑΡ!

dimoskopisi

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,6 μονάδες έναντι της ΝΔ παρουσιάζει μία ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Το πιο αξιοσημείωτο στοιχεία της έρευνας, ωστόσο, μοιάζει να είναι η νέα… κάθοδος της ΔΗΜΑΡ προς το μηδέν!
Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ 23%
ΝΔ 20,4%
ΚΚΕ 5,6%
Χρυσή Αυγή 5,3
Ποτάμι 4,8%
Ελιά 4,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,0%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%
Η ΔΗΜΑΡ δεν εμφανίζεται στη δημοσκόπηση, καθώς βρίσκεται κάτω από το 1%.
Στο 11,6% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι, 5,1 % δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, 5% άκυρο ή λευκό, ενώ 6,8% λέει ότι δεν θα ψηφίσει.
Σε άλλη ερώτηση της έρευνας, το 54% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή, ενώ το 41% θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές.

ysterografa.gr

Βρέθηκε ο νέος πρόεδρος για τη ΝΕΡΙΤ! Δείτε ποιος αναλαμβάνει στα... δύσκολα

nerit 

Σύμφωνα με το site typologies.gr νέος πρόεδρος στη ΝΕΡΙΤ αναλαμβάνει ο Πέτρος Μάης.
Ο κ. Μάης ήταν γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών στην ΕΡΤ, επί τρικομματικής, ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει με συνταξιοδότηση.
Το τελευταίο διάστημα είχε άτυπη παρουσία στο Ραδιομεγάρο και προέρχεται από το χώρο της ΝΔ.

Μαλλιά - κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ! Αγριος καυγάς Βενιζέλου - Χρυσοχοϊδη! Αντωνίου: «Μας έχεις γα@@σει με τα διόδια!»

Μαλλιά - κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ! Αγριος καυγάς Βενιζέλου - Χρυσοχοϊδη! Αντωνίου: «Μας έχεις γα@@σει με τα διόδια!»
 Σκληρές κουβέντες ειπώθηκαν στην σύσκεψη που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας. Κόκκινο πανί για τους συναδέλφους του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης όταν άσκησε κριτική στην στάση του ΠΑΣΟΚ ακόμα και το θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε: «Να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή. Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία. Ειμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν υπάρχει κόμμα! Δεν βρίσκω κάποιον θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή να μιλήσω».

Απαντώντας ο Λεωνίδας Γρηγοράκος του είπε: «Εμείς απολογούμαστε για σένα! Ήσουν 25 χρόνια μέσα σ'όλα και τώρα κάνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα».

Τον λόγο πήρε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για θεσμικό ατόπημα. Εσύ δεν ήσουν εκεί όταν ζητούσαμε πρόωρες εκλογές το 2009;»

Στην αντιπαράθεση μπήκε και η Τόνια Αντωνίου η οποία εκνευρισμένη απευθύνθηκε στον κ. Χρυσοχοϊδη λέγοντας: «Μας έχεις γα...σει με τις αυξήσεις στα διόδια!»

Ο υπουργός Μεταφορών οργισμένος, έφυγε πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη.

newsit

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν στη Βουλή»



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αντισταθεί μαζί με τους αγρότες και θα καλύψει το κόστος της νομικής εκπροσώπησης

Οι πολίτες οφείλουν να αντισταθούν στα κροκοδείλια δάκρυα των εκπροσώπων του κοινοβουλίου, οι οποίοι ενώ έχουν ψηφίσει νόμους, στη συνέχεια καταθέτουν ερωτήσεις και εκφράζουν απόψεις για τις κοινωνικές επιπτώσεις των προβλέψεων των σχετικών νόμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποπαράγραφος ΙΑ.2 του Ν. 4254/14, η οποία ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα στον πιο δυναμικό τομέα της Πελοποννήσου, αυτόν της αγροτικής μας οικονομίας.
Όπως έχει επισημάνει στο παρελθόν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με τις παρεμβάσεις του προς το αρμόδιο Υπουργείο, και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφασή του, είναι εντελώς παράνομη η δέσμευση χρημάτων των αγροτών από επιδοτήσεις, οι οποίες καταβάλλονται στους λογαριασμούς τους, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Ταμείων, η οποία όμως δύναται να συμβεί μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει ενυπόγραφη συμφωνία του δικαιούχου παραγωγού και όχι ερήμην του.
Άποψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ότι η νομιμοποίηση αυτής της παρανομίας με την ψήφιση νόμου οδηγεί σε ολική καταστροφή τους αγρότες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τάσσεται απέναντι σε τέτοιες λογικές, διότι, όπως πολλές φορές έχει τονίσει, ο πρωτογενής τομέας και η αγροτική μας οικονομία αποτελούν θεμέλιο της περιφερειακής της οικονομίας και γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι ανάπτυξη χωρίς αγρότες δεν υπάρχει.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει την πρωτοβουλία και θα καλύψει το κόστος της νομικής εκπροσώπησης των αγροτών της Πελοποννήσου προς τα αρμόδια Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια, ώστε να αποδείξει ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντισυνταγματικός. 


Επίθεση Μαξίμου σε Τσίπρα με αφορμή το θέμα της ΝΕΡΙΤ

Megaro-Maximou
 Επικρίσεις κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για παροχολογία διατύπωσαν κυβερνητικές πηγές, εν όψει της παρουσίας του στη Θεσσαλονική για την 79η ΔΕΘ.
«Δεν χρειάζεται να δούμε τι είπαν στην πολιτική γραμματεία για να καταλάβουμε το μέγεθος της παροχολογίας που θα αναπτύξει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη» σημείωσαν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σχετικά με τη μετάδοση της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ουδεμία ανάμειξη είχε το Μαξίμου στη ΝΕΡΙΤ και κυρίως στο θέμα των ειδήσεων.
«Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σ’ αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία» συμπλήρωσαν.

Ντάισελμπλουμ: Παραγωγικές συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόικα στο Παρίσι

daisel

Στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε το Eurogroup με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να κάνει λόγο για παραγωγικές συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική πλευρά στο Παρίσι.
«Το Εurogroup ενημερώθηκε για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος. Η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα είχαν παραγωγικές συζητήσεις στο Παρίσι για να προετοιμάσουν τον επόμενο έλεγχο που θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Όταν ο έλεγχος ολοκληρωθεί το Εurogroup θα συζητήσει τα αποτελέσματα και τα διάφορα εμπλεκόμενα θέματα που άπτονται του τέλους του τρέχοντος προγράμματος στα τέλη του έτους», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Τρία σενάρια για τις εκλογές και ένα σενάριο για διπλές εκλογές

Η παρουσία των Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου στη ΔΕΘ ήταν σαφώς προεκλογική. Μέχρι και το δίλημμα των εκλογών έθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «σταθερότητα ή περιπέτεια», ενώ δήλωσε ανοιχτά ότι «προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα». Αυτό πυροδότησε εκ νέου σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που παραμένει μία ισχυρή πιθανότητα αλλά δεν είναι η μόνη. Οι διαρροές στην ψηφοφορία για την τροπολογία με τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ επέτειναν την αίσθηση ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε εκλογές, πολύ περισσότερο όταν η Τρόικα δεν δείχνει διάθεση να τη διευκολύνει.
Σενάριο 1
-Εκλογές σύντομα, Οκτώβριο-Νοέμβριο, πριν από τις συνομιλίες για την απομείωση του χρέους, με διακύβευμα ποιος είναι ο καταλληλότερος μεταξύ Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα να διαχειριστεί τη μεγάλη διαπραγμάτευση.
Σενάριο 2
-Εκλογές τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο με αφορμή την προεδρική εκλογή, εφόσον δεν διασφαλιστούν οι 180 ψήφοι για τον υποψήφιο που θα προτείνει η κυβέρνηση.
Σενάριο 3
-Εκλογές το 2016 εφόσον εκλεγεί πρόεδρος από την παρούσα Βουλή.
Στις σχετικές συζητήσεις διερευνάται και το ενδεχόμενο να μην εξασφαλιστεί αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές και επομένως να γίνουν επαναληπτικές εκλογές, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα δεν μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Με αυτό το ενδεχόμενο συνδέονται οι εκτιμήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Ο νόμος εφόσον δεν εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία, που είναι το πιθανότερο, θα ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

aftodioikisi.gr

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους – Ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του

BxO_XCGIQAAp10H.jpg-large

Ο Οσκαρ Πιστόριους κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ.
Η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους προκάλεσε από την πρώτη στιγμή παγκόσμιο ενδιαφέρον, και ήταν για πολύ καιρό πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.
Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι, ενώ υπήρξε απευθείας μετάδοση της ανάγνωσης της ετυμηγορίας.
Ο Όσκαρ Πιστόριους άκουγε με έντονα συναισθήματα την ανάγνωση της ετυμηγορίας, και συχνά σκούπιζε τα μάτια του.
Η δικαστίνα πάντως αμφισβήτησε ευθένως τις καταθέσεις των μαρτύρων, υποστηρίζοντας ότι η απόφασή της δεν μπορεί να στηριχτεί σε όσα είπαν ως στοιχεία.
Την Πέμπτη το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι κρίνει τον Όσκαρ Πιστόριους αθώο για φόνο εκ προμελέτης. Επεσήμανε ότι η κατηγορούσα αρχή δεν κατάφερε να προσκομίσει επαρκή στοιχεία για την ενοχή του.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών κύκλων θα του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως 15 ετών.
Επίσης κρίθηκε αθώος και για την κατηγορία της παράνομης κατοχής πυρομαχικών.
Ο Πιστόριους θα παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του, στις 13 Οκτωβρίου.

Δένδιας: Με ποια δικαιολογία κρίνεται αντισυνταγματικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές;

dendias_15072014093252

Την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση του ΣτΕ για την απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.
Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας είπε:
«Πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις, να υπάρχει ενα σταθερό περιβάλλον που θα δημιουργεί εμπιστοσύνη στον λαό
Με ποια δικαιολογία κρίνεται αντισυνταγματικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές;
Ως υπουργός αλλά και ως μπακαλόπαιδο δεν άκουσα καθόλου ευχάριστα την απόφαση του ΣτΕ για τα καταστήματα».

ysterografa.gr

«Στον Ηφαιστίωνα ανήκει ο τάφος στην Αμφίπολη»

amfipolis
 Την δική του θεωρία εξέφρασε ο αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρος Μαυρογιάννης για τον ένοικο του τάφου της Αμφίπολης, που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΑΝΤ-1 ο τάφος ανήκει στον παιδικό φίλο, αξιωματικό και συνοδοιπόρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ηφαιστίωνα.

υστερογραφα

Δραματική τροπή στην υπόθεση Γιαννακάκη: Ο σύζυγος δηλώνει ότι μετανοεί για το πλαστό πτυχίο αλλά η βουλευτής τον χωρίζει

Μετανιωμένος για την υπόθεση του πλαστού πτυχίου από το London School of Economics που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr εμφανίζεται τώρα ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη,  Κώστας Γασπαρινάτος, που ήταν μέχρι πρότινος υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού: «Οι ανοησίες πληρώνονται και πρέπει να πληρώνονται. Ήταν όμως μια ανοησία των 23-24 χρόνων. Από τότε πήρα στον τομέα του κινηματογράφου και του πολιτισμού τρία μεταδιδακτορικά», δήλωσε χαρακτηριστικά στο star.
Mάλιστα, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της Μαρίας Γιαννακάκη ότι δεν γνώριζε πως το πτυχίο του ήταν πλαστό. «Με καλύπτει απόλυτα η δήλωση της συζύγου μου. Γνωριστήκαμε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, το 1997. Ποτέ δεν της είχα μιλήσει για τα «πτυχία» μου. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο της το είπα, όταν ήδη είχα υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση. Αντέδρασε έντονα».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μετά την αποκάλυψη έχει καταθέσει αίτημα διαζυγίου. Το μόνο, ωστόσο, που δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής είναι γιατί περίμενε να πάρει το θέμα δημοσιότητα και μετά να κάνει σχετική δήλωση, γεγονός που προκαλεί υπόνοιες ότι επιχείρησε να «ξεχαστεί».

Η απάντηση της Σοφίας Βούλτεψη για την εκστρατεία λάσπης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
κυβερνητική εκπρόσωπος

Οι μάσκες έπεσαν! Τώρα ξέρουμε ποιο είναι το κέντρο που καθοδηγεί από μέρες την εναντίον μου επίθεση ψεύδους, άρα συκοφαντική.
Από χθες, το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα «Η Αυγή», πήρε η ίδια τη σκυτάλη των προσωπικών επιθέσεων.
Μια εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας με προφανή πολιτική στόχευση και από διαφορετικά «παραρτήματα» που ανήκουν στο ίδιο κέντρο αποσταθεροποίησης. Απαντώ σε ένα προς ένα συνοπτικά:
Σχετικώς με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχω διορίσει συγγενείς μου, επειδή είναι πλήρως αναληθές και συκοφαντικό και δεν έχω διορίσει κανέναν, ο λόγος έχει από χθες δοθεί στη Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα Σχετικώς με την περιουσιακή μου κατάσταση, διαθέτω μόνο μια πρώτη κατοικία τριάντα ετών, στην οποία κατοικώ με την οικογένειά μου και το ήμισυ μιας εξοχικής κατοικίας, ήτοι… 35 τ.μ. Αυτό που αναφέρεται ως «οικόπεδο» αποτελεί μέρος παλαιού συνεταιρισμού από 28 ετών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την αξία και την αξιοποίησή του), που αποκτήθηκε από ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους σημερινούς συκοφάντες μου. Επομένως, δεν διαθέτω ουσιώδη ακίνητη περιουσία, ούτε εισοδήματα από αυτήν.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ραδιοφωνική συνέντευξη δεν αφορούσε στην πρώτη κατοικία, αλλά στις επενδύσεις σε ακίνητα, κάτι που προφανώς δεν περιλαμβάνει την πρώτη κατοικία
 Σχετικώς με την θέση μου σε εταιρία, από αυτήν έχω αποχωρήσει πλήρως από τις 6 Μαΐου 2014, πολύ πριν μου ανατεθούν τα καθήκοντα του υφυπουργού, δυστυχώς για τους συκοφάντες.
Οι συκοφάντες καλούνται να ανασκευάσουν και κυρίως να δημοσιοποιήσουν τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς (οι δικοί μου είναι ελλειμματικοί), τα δικά τους «πόθεν έσχες» (αν έχουν υποβάλει ποτέ) και τις δικές τους φορολογικές δηλώσεις.
Ειδικά η εφημερίδα «Η Αυγή», που από σήμερα πήρε τη σκυτάλη των προσωπικών εναντίον μου επιθέσεων, καλείται να δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» των επιφανών στελεχών της.

Άλλως τον λόγο θα λάβει και για αυτούς η Δικαιοσύνη.
Για να μην ψάχνουν για την αυριανή τους έκδοση, τους ενημερώνω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού πήγα τρεις φορές για μπάνιο, πέντε φορές στο σούπερ-μάρκετ και τρεις ημέρες στο χωριό του άνδρα μου, την Βυτίνα Αρκαδίας. Επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνοδεύομαι από τον άνδρα μου;
Σοφία Βούλτεψη


Όσον αφορά το θέμα με την ΝΕΡΙΤ που έχει δημιουργηθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον Βήμα FM τόνισε ότι η ΝΕΡΙΤ «είναι Ανεξάρτητη Αρχή και «δεν έχει καμία επαφή με την Κυβέρνηση», ενώ χαρακτήρισε ψευδή τα σχετικά δημοσιεύματα.
Αναφερόμενη στην παραίτηση του πρόεδρου Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη της ΝΕΡΙΤ είπε ότι δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο παραιτήθηκαν.

Τον ΕΝΦΙΑ στο Ευρωκοινοβούλιο φέρνει η Εύα Καϊλή

Εναντίον του ΕΝΦΙΑ και της πολλαπλής εξοντωτικής φορολόγησης τάχθηκε η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή νωρίτερα μιλώντας σε εκπομπή στην τηλεόραση του mega.
Μάλιστα φέρνει το θέμα άμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο όπως αποκάλυψε.
Η ίδια έγραψε σχετικά στο fb:
Παράλογος ο ΕΝΦΙΑ: Η πολλαπλή φορολόγηση παραβιάζει βασικές αρχές του φορολογικού δικαίου και το ερώτημα για τις "φαεινές" ιδέες της Τρόικας απευθύνω με αναφορά μου στο Ευρωκοινοβούλιο άμεσα, ώστε να προστατεύσουμε το δικαίωμα στην ιδιοκτησία από την υπέρμετρη φορολογία. Είναι ένας άδικος νόμος, πρέπει να διορθωθεί, να επανασχεδιαστεί και να γίνει λογικός, κλιμακωτός και δίκαιος, χωρίς να παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Σύνταγμα

Αυτά θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ: Πέντε πυλώνες για επανεκκίνηση οικονομίας και 300.000 θέσεις εργασίας

tsipras-deth-660-eurokinissi
Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες στην Κουμουνδούρου για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης με στόχο να οριστικοποιηθούν οι εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο της Κουμουνδούρου, δεσπόζουσα θέση στην ομιλία του κ. Τσίπρα, θα έχει το θέμα της διαπραγμάτευσης για το χρέος, καθώς ορίζεται ως το πιο σημαντικό και είναι κοινή πεποίθηση πως μία θετική εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, θα απελευθερώσει πόρους.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τους πέντε πυλώνες των δεσμεύσεών του σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Αναλυτικά οι πέντε πυλώνες:
Αναχαίτιση ανθρωπιστικής κρίσης Επανεκκίνηση Οικονομίας Αντιμετώπιση Ανεργίας: 200.000 – 300.000 θέσεις εργασίας Θεσμικοί μετασχηματισμοί (λειτουργία του κράτους, συλλογικές συμβάσεις) Ανασυγκρότηση παραγωγικής βάσης
Βαρύνουσας σημασίας τέλος, συνιστά το κομμάτι για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανασυγκρότηση της οικονομίας αλλά και την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει με κοστολογημένα μέτρα και θα κάνει λόγο για:
Κατάργηση της εξίσωσης του ΦΠΑ θέρμανσης
Αποκατάσταση μέρους των χαμηλότερων συντάξεων Διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και χρέη στο δημόσιο Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το δημόσιο Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ Κόκκινα δάνεια δημιουργία ενδιάμεσου φορέα Δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού
Επίσης ο κ. Τσίπρας θα κάνει αναφορά σε ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα ψηφίσει αν γίνει κυβέρνηση.
arouraios.gr

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Το «κεφάλι» του Αντώνη Σαμαρά επί πίνακι, ως άλλοι Τζιχαντιστές, ζητούν συντονισμένα ο ένας μετά τον άλλο προσδοκώντας την πτώση της Κυβέρνησης και της χώρας. Διακομματικά εκλογές απαιτούν και εισηγούνται οι γκουρού της ελληνικής πολιτικής σκηνής αδιαφορώντας για την κοινωνική θέληση.
Δημοσκοπήσεις εκτός τόπου και χρόνου διαδέχονται η μία την άλλη για μία υποθετική κάλπη, σε ένα υποθετικό θέμα, σε έναν υποθετικό χρόνο. Οι επιστήμονες που αδυνατούσαν τα βράδια των τελευταίων εκλογών διενεργώντας exit polls να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία για τα αποτελέσματα τώρα, μπορούν να διαπιστώσουν τι ψηφίζει ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα στις βουλευτικές εκλογές της ημέρας που διενεργούνται σε μέσα ενημέρωσης αμφίβολης μετοχικής σύνθεσης και ηθικής επιχειρηματικότητας.
Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων όπως ο κ. Τσίπρας της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ο ομοϊδεάτης πλέον κ.Καμμένος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ζητούν την άμεση διενέργεια εκλογών και προφανώς την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας διεθνώς. Επιχειρηματίες μέσων μαζικής ενημέρωσης αρνούνται να ξεχρεώσουν τα τεράστια χρέη τους παραδίδοντας στις τράπεζες τις μετοχές τους και αναμένουν την αναμπουμπούλα για να χαρούν. Ο κ.Κουβέλης επιμένει να διαλύει το κόμμα του κατ’ εντολή προφανώς των πολιτικών δημίων του. 
Ο κ.Βενιζέλος λοξοκοιτά αλλά φοβάται. Η πολιτική αστάθεια της ακυβερνησίας θα φέρει συμφορές και στο τέλος αυτός που θα τις προκαλέσει θα πληρώσει την οργή του λαού...
Η Ελλάδα μόνο από έναν μικρό ή έναν τρελό μπορεί να σωθεί. Ο κ.Σαμαράς δεν είναι μικρός και στο χέρι του είναι αν θα αφουγκραστεί καλά την ελληνική κοινωνία το επόμενο δίμηνο και θα είναι αυτός που θα γράψει η ελληνική ιστορία. Αν δεν καταφέρει να "εκτελέσει" του "εκτελεστές" του θεσμικά, να κουρέψει την προβιά της χώρας, η Ιστορία θα τον ξεγράψει και θα ψάξει για κάποιον νέο, γεννώντας το αύριο με φυσιολογικό τοκετό.  Χωρίς τις καισαρικές τομές της μίζας.
Έναν οποιαδήποτε νέο. Όχι φυσικά τον κ.Τσίπρα, που δεν δικαιούται να κυβερνήσει επιδιώκοντας την ακυβερνησία…
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε την επιχειρησιακή ικανότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Πελοποννήσου»



«Αναγνωρίζουμε την αυτοθυσία των μελών του πυροσβεστικού σώματος Πελοποννήσου»
 Εμφάνιση DSC_3413.jpg
Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πυροσβεστικού Σώματος για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής του ικανότητας, μέσω των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, αποφασίστηκε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής κ. Αθανασίου Μαργαλιά και του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνου Γιόβα την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε κόσμημα την εξέλιξη της πυροπροστασίας στην Πελοπόννησο, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της επιχειρησιακής τους ικανότητας και την αυτοθυσία των μελών του πυροσβεστικού σώματος και δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίζει να υποστηρίζει τη λειτουργία της και την αναβάθμιση των υποδομών της.
«Πέρα από την άμεση βελτίωση των υποδομών απαιτείται και βελτίωση της οργανωτικής δομής των πυροσβεστικών υπηρεσιών ώστε να αυξηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα τους» δήλωσε ο κ. Τατούλης και επεσήμανε για ακόμα μία φορά την ανάγκη να μεταφερθεί η αρμοδιότητα της δασικής υπηρεσίας στην αιρετή Περιφέρεια «ώστε να επιτευχθεί μια δημιουργική σχέση με αποτέλεσμα τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα δάση για καλύτερη προστασία τους, δεδομένης και της εγκατάλειψης που παρατηρείται».
 Εμφάνιση DSC_3403.jpg
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε τέλος την ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Μαργαλιάς από την πλευρά του, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η Πελοπόννησος θεωρείται από τις προβληματικές περιοχές της χώρας στο επίπεδο της πυροπροστασίας, δεδομένων των γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών της, η επιχειρησιακή ικανότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών έχει αποδειχθεί υψηλού επιπέδου. Ο κ. Μαργαλιάς χαρακτήρισε τους κοινοτικούς πόρους ως τη μόνη διέξοδο για την ανανέωση και αναβάθμιση του στόλου των οχημάτων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνεχίσει να βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο.
Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Γιόβας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την πολύτιμη συμπαράσταση και συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε ότι η Περιφέρεια ήδη συνδράμει σημαντικά τις πυροσβεστικές υπηρεσίες με λιμενοδεξαμενές, αναλώσιμα οχημάτων και μέσων πυρόσβεσης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Νίκος Μπότσαρης, τμηματάρχης του τμήματος επενδύσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του αρχηγείου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο κ. Παντελής Κορεσιάδης, Πυραγός, και οι σύνδεσμοι της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου με το αρχηγείο.       

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Εμφάνιση Family_photo_ECPP_Conference.jpg 

Οσλο,  12 Σεπτεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Όσλο, όπου  τονίσθηκε η ανάγκη διασφάλισης συμμετοχής της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων και επισημάνθηκε ότι οι Κοινοβουλευτικοί πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως η μη εφαρμογή των αποφάσεων και η παραπληροφόρηση.
Μάλιστα, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Anne Brasseur, δήλωσε ότι οι Κοινοβουλευτικοί έχουν την ευθύνη να διορθώνουν τα κακώς κείμενα, να ηγούνται του διαλόγου και να συμβάλλουν ως προς τη συνταγματική προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Όσον αφορά στο ζήτημα της Ουκρανίας, η  Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους κινδύνους, τόσο τους στρατιωτικούς όσο και τους ανθρωπιστικούς, από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Εμφάνιση 15208231095_8a4220f6e3_k.jpg
Ιδιαίτερη αναφορά στο κείμενο των συμπερασμάτων έγινε στην επισήμανση του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη ότι "στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του 5ου προ Χριστού αιώνα, η αποτελεσματική συμμετοχή στα κοινά αποτελούσε μέρος ολόκληρης της ζωής της κοινωνίας, όλης της εκπαίδευσης των πολιτών, ενώ με τον όρο «παιδεία προς τα κοινά» διακρίνονταν οι ενεργοί στα κοινά Αθηναίοι, οι «πολίτες», από τους αδιάφορους και απολιτικούς «ιδιώτες»".
 Εμφάνιση φωτογραφία.jpg
Στο περιθώριο της Διάσκεψης στην οποία μετείχαν οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Μεϊμαράκης συνομίλησε με τους περισσότερους από τους ομολόγους του, αποκομίζοντας την άποψη ότι οι κυβερνήσεις των χωρών που εκπροσωπούν, επιβραβεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός αντιμετωπίζοντας θετικά την οικονομική κρίση.
 
Εμφάνιση 15203814791_f678220110_k.jpg

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη με τον Διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου

Εμφάνιση 20140912_090720.jpg 
Συνάντηση σήμερα πραγματοποίησε με πρωτοβουλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας   κ.Πελοπίδας Καλλίρης με τον Διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου κ. Ιωάννη Άρχοντα όπου συζήτησαν θέματα του νοσοκομείου Κορίνθου και ευρύτερα θέματα για την κάλυψη των αναγκών της υγείας των πολιτών της Π.Ε Κορινθίας.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που παίρνει η διοίκηση του Νοσοκομείου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας με το νέο προγραμματισμό δράσεων του νέου ΕΣΠΑ .
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορίνθιας διαβεβαίωσε τον Διοικητή ότι  η Περιφερειακή Ενότητα Κορίνθιας καθώς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες τους , διότι ο στόχος είναι κοινός , καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και κάλυψη των αναγκών όλων των πολιτών .
Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου   κ. Άρχοντα να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη και τους ανασφάλιστους και ο Διοικητής τον διαβεβαίωσε ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες όλων».

62 Βουλευτές υπογράφουν ερώτηση του Κώστα Κόλλια για την παρακράτηση των αγροτικών ευρωπαϊκών ενισχύσεων για οφειλές ΟΓΑ

62 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνυπέγραψαν ερώτηση που
κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στη Βουλή προς τους
Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, σχετικά με την πιθανότητα παρακράτησης
των αγροτικών ευρωπαϊκών ενισχύσεων για οφειλές προς τον ΟΓΑ. Σχετικά με το
θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Στα πλαίσια νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ψηφίστηκε πριν
μερικούς μήνες διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να
παρακρατούν οφειλές από πάσης φύσεως πληρωμές που καταβάλλονται από το
δημόσιο και τους φορείς του. Ο νόμος δεν αναφερόταν συγκεκριμένα στην ενιαία
αγροτική ενίσχυση, πλην όμως, το Υπουργείο Εργασίας, με εγκύκλιό του δίνει
μια διασταλτική ερμηνεία, σύμφωνα με την οποία οι παρακρατήσεις αφορούν και
πληρωμές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επειδή πρόκειται για ερμηνεία του Νόμου, την οποία σε καμία
περίπτωση δεν εγκρίναμε, έκρινα σκόπιμο να καταθέσω σχετική ερώτηση
προς τους συναρμόδιους Υπουργούς. Τονίζω ότι ο νόμος αναφέρεται, μεταξύ
άλλων, σε επιδοτήσεις «που καταβάλλονται από το Δημόσιο, τους φορείς του
Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και Α.Ε. του δημοσίου τομέα». Όμως ο ΟΠΕΚΕΠΕ
δεν «καταβάλλει» τις ενισχύσεις στους αγρότες, αλλά μεσολαβεί, μεταξύ
της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Έλληνα αγρότη για την κατανομή των
ενισχύσεων.
Επιπλέον επεσήμανα ότι ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει
ρητά ότι «οι ενισχύσεις...καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους», καθώς
η εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών αποτελεί στόχο της κοινής γεωργικής
πολιτικής. Ο τέως Επίτροπος Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Τσιόλος έχει
επιβεβαιώσει αυτή την αρχή, δηλώνοντας ότι οι ενισχύσεις είναι για τους γεωργούς
και όχι για οποιονδήποτε δημόσιο φορέα, είτε συλλέγει φόρους είτε συλλέγει
οποιοδήποτε άλλο χρέος των αγροτών. Με βάση αυτόν τον κανονισμό, κάθε
συμψηφισμός που γίνεται σήμερα, για παράδειγμα με οφειλές προς τον ΕΛΓΑ ή τις
Τράπεζες, γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την έγγραφη συγκατάθεση του
δικαιούχου. Εξάλλου, αν το κράτος αρχίσει να παρακρατά χρήματα των αγροτών,
ενδέχεται και άλλοι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί, να αξιώσουν το ίδιο, με ολέθρια
βεβαίως αποτελέσματα.
Τόνισα ότι σήμερα 300.000 αγρότες απειλούνται να μείνουν χωρίς
ασφάλιση, χωρίς σύνταξη, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ακόμα χειρότερα,
ήδη σήμερα αγρότες με οφειλές προς τον ΟΓΑ που δεν έχουν ασφαλιστική
ενημερότητα, δεν μπορούν να εισπράξουν αποζημιώσεις και ενισχύσεις που έχουν
κατατεθεί στους λογαριασμούς τους. Προφανώς κανένας αγρότης δεν περιέρχεται
σκοπίμως σε αυτή τη θέση. Οι οφειλές έχουν διογκωθεί εξαιτίας αντικειμενικής
αδυναμίας πληρωμής τους.
Βεβαίως η βιωσιμότητα του ΟΓΑ πρέπει να διαφυλαχθεί, πλην όμως
υπάρχουν άλλα μέσα που δεν περιλαμβάνουν ούτε δεσμεύσεις λογαριασμών,
ούτε κατασχέσεις. Πρότεινα την αναστολή της εφαρμογής της διάταξης για
τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ μέχρι να ενεργοποιηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις,
όπως η ρύθμιση των κόκκινων δανείων και η νέα ρύθμιση οφειλών προς τον
ΟΓΑ. Επιπλέον, ζήτησα την απόσυρση της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας
που αναφέρεται στην ενιαία ενίσχυση ή την προσθήκη ρητής προϋπόθεσης ότι
οποιαδήποτε παρακράτηση από τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις πρέπει να γίνεται με
γραπτή συγκατάθεση του δικαιούχου.
Την ερώτηση που κατέθεσα συνυπογράφουν 62 συνάδελφοι Βουλευτές
από τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που καταδεικνύει την γενικευμένη ανησυχία για
τις συνέπειες από τυχόν εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου. Πιστεύω τα συναρμόδια
Υπουργεία να αναγνωρίσουν την ορθότητα των επιχειρημάτων μας και να δώσουν
την ευκαιρία στους αγρότες μας να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με τρόπο που
να ανταποκρίνεται στις πραγματικές, ελάχιστες δυνατότητές τους.»

                                    ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
1. ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
2. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
3. ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
4. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
5. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
 6. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
7. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
9. ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
10.ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 11.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
12.ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
13.ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
14.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
15.ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
16.ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
17. ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
18.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
 19.ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 20. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
21. ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 22.ΣΚΟΝΔΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
23. ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
24.ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
25. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
26.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
27. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
28. ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
29. ΜΑΚΡΗ ΖΕΤΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
30.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
31.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
32.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
33.ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
34.ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
35. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
36. ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 37.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
38.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
39. ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
 40. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
41.ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
42.ΒΛΑΧΒΕΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
43.ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
44.ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
 45. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
46. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
47. ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
 48. ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
49.ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
50. ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
51.ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
52.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
53.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
54.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
 55.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
56. ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
57.ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ-ΣΟΔΗ ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ
58.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
59. ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ
60.ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
61. ΜΠΡΙΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
62.ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στον Αγιασμό στο Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου ο Χρίστος Δήμας. Συνάντηση με την δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας παρέστη στην τελετή Αγιασμού, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, του Γενικου Λυκείου Ξυλοκάστρου αποδεχόμενος την πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου και των καθηγητών.
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Καλύβα, τους Αντιδημάρχους κ. Αλογογιάννη, κ. Δ. Κάσσιο, κα Αγ. Κλειώση και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δουβή. Συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και συμφώνησαν στην στενή συνεργασία σε αρκετά ζητήματα. Τέλος, ο κ. Δήμας επισκέφθηκε και συζήτησε με το προσωπικό του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Βίντεο από την εκδήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Ξυλόκαστρο

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ