Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ολυμπιακός: Οι αριθμοί στις φανέλες των παικτών

Ολυμπιακός: Οι αριθμοί στις φανέλες των παικτών
 Δείτε τους αριθμούς που θα φοράνε τη νέα σεζόν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.
Ο Κώστας Μήτρογλου είχε επιλέξει αρχικά το “88”, ωστόσο μετά την αποχώρηση του Σαβιόλα πήρε το “7”, ενώ και ο Ομάρ άλλαξε το “15” με το “14” του Σάμαρη.

Δεν βρήκαν κάτοχο τα νούμερα "1", "4", "12", "13", "15" και το "21". Ο Αυλωνίτης πήρε το "24" του Μανωλά, ο Γιαννούλης το "20" του Χολέμπας, ο Κασάμι το "11", ο Αφελάι το "6" και ο Ντουρμάζ το "9".

Οι αριθμοί στις φανέλες:


2. Γιάννης Μανιάτης
3. Αλμπέρτο Μποτία
5. Λούκα Μιλιβόγεβιτς
6. Ιμπραχί Αφελάι
7. Κώστας Μήτρογλου
8. Ντελβίν Εντινγκά
9. Τζίμι Ντουρμάζ
10. Αλεχάντρο Ντομίνγκες
11. Παϊτίμ Κασάμι
14. Ομάρ Ελαμπντελαουί
16. Ρομπέρτο
17. Δημήτρης Διαμαντάκος
18. Ανδρέας Μπουχαλάκος
19. Νταβίδ Φουστέρ
20. Κώστας Γιαννούλης
22. Ερίκ Αμπιντάλ
23. Δημήτρης Σιόβας
24. Τάσος Αυλωνίτης
25. Κώστας Φορτούνης
26. Αρτούρ Μαζουακού
27. Χόρχε Μπενίτες
30. Λεάντρο Σαλίνο
33. Λευτέρης Χουτετσιώτης
42. Μπάλας Μέγκιερι
55. Γκεβόργκ Γκαζαριάν
77. Ματιέ Ντοσεβί
99. Μάικλ Ολαϊτάν

Χατζηνικολάου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Δεν αποκλείω ούτε τον Καραμανλή! (videos)

xatzinikol
 Ο Νίκος Χατζηνικολάου επέστρεψε δυναμικά τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και σχολίασε την επικαιρότητα, ενώ προέβλεψε πως ο νέος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προέρχεται από τον Κεντροδεξιό χώρο! Δεν απέκλεισε μάλιστα ούτε την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, παρά τις σχετικές ...

Περισσότερα στο ysterografa.gr

Πάτρα: Οι κομμωτές θα φορούν μόνο τα εσώρουχά τους!

komotriesΘέλεις να κουρευτείς, αλλά βαριέσαι να πας στον κοντινότερο μπαρμπέρη, όπου θα δεις πάλι τα ίδια και τα ίδια, και θες κάτι πιο εξωτικό. Ένα κομμωτήριο θα έχει τη λύση. Νέα επιχειρηματικά σχέδια στην Πάτρα και σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να δούμε να λειτουργεί… κομμωτήριο με «σέξι κομμωτές»! Ποιο θα είναι το χαρακτηριστικό του νέου εγχειρήματος; Πως οι κομμωτές και οι κομμώτριες που θα εργάζονται εκεί θα φορούν μόνο… τα εσώρουχά τους. Όπως πληροφορηθήκαμε, την ιδέα είχε γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας από τον χώρο των sex shops ο οποίος αποφάσισε να «επεκταθεί» επιχειρηματικά και στον χώρο της κομμωτικής. Όμως ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό κι έτσι αποφάσισε να προβεί στο παραπάνω εγχείρημα. Το sexy – strip κομμωτήριο θα λειτουργεί μόνο με ραντεβού σε κτίριο επί της οδού Ρήγα Φεραίου (σε όροφο).
Στην Πολωνία

Καταρράκτες Νέδας: Απόβαση Ρώσων με άριστη φιλοξενία των Πλατανιωτών

neda
Ρώσοι επισκέπτες βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στον ποταμό Νέδα και στους καταρράκτες της με τους κατοίκους του χωριού Πλατάνια Μεσσηνίας να τους προσφέρουν άψογη φιλοξενία και να τους βοηθήσουν στην καταβασή τους στους καταρράκτες με ασφάλεια.Μάλιστα οι κάτοικοι επιστράτευσαν και δικά τους αγροτικά οχήματα με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες και να τους μεταφέρουν σε έναν καλά κρυμμένο παράδεισο,αυτόν της Νέδας.Οι φωτογραφίες είναι από κάτοικο του χωριού Πλατάνια.
ilialive.gr

 

ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ : ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ


Θετικότατες εντυπώσεις έχει προκαλέσει η κινητικότητα του Κορίνθιου Υπουργού Νίκου Ταγαρά τους τελευταίους μήνες.
Ο Νίκος Ταγαράς είναι κυριολεκτικά πανταχού παρών σε όλα τα τεκτενόμενα της Κορινθίας και όχι μόνο.
Ήταν ο μοναδικός πολιτικός της Κορινθίας που παραβρέθηκε σε όλες τις ορκομωσίες των νέων δημάρχων και των νέων δημοτικών συμβουλίων των εξι δήμων του νομού.
Παραβρέθηκε στην ορκομωσία της Περιφερειακής  αρχής στην Τρίπολη ,ήταν  στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στην έκθεση Θεσσαλονίκης και χθες παραβρέθηκε στον εορτασμό της Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι. Παρόν ήταν κι στις μεγαλύτερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του νομού.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι επιστρέφοντας οδικώς από έκθεση της Θεσσαλονίκης  είχε δύο συναντήσεις στη διαδρομή με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Δήμαρχο Μετσόβου. Και κατάφερε να φτάσει στην ώρα του και στην λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι
Αν τω μεταξύ σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες μας έχει δει δεκάδες φορείς της Κορινθίας κι έχει συζητήσει μαζί τους και περιβαλλοντικά και άλλα θέματα . Ταυτόχρονα ο Νίκος Ταγαράς έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Βουλή και το Υπουργικό Συμβούλιο αφού είναι ο υπεύθυνος για την κατάρτιση τριών νομοσχεδίων σχετικά με τις χρήσεις γης σε όλη την χώρα. Το ένα ψηφίστηκε ήδη.
Οι  αυτοδιοικητικοί της Κορινθίας έχουν μια χρυσή ευκαιρία στα χέρια τους ώστε να πραγματοποιήσουν μεγάλα αποχετευτικά έργα και άλλα σημαντικά έργα για το περιβάλλον τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Κορίνθιου Υπουργού Περιβάλλοντος.
Απ ότι γνωρίζουμε ο Νίκος Ταγαράς με διακριτικό τρόπο τους έχει διαμηνύσει κάτι τέτοιο.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες μας από το Πρωθυπουργικό περιβάλλον ο Αντώνης Σαμαράς είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το παραγόμενο έργο από τον Κορίνθιο Υπουργό. Όπως τόνιζε μάλιστα σε στενό του συνεργάτη  ο Νίκος Ταγαράς συνδυάζει την παραγωγικότητα έργου μαζί με την αποτελεσματικότητα.
Εδώ βέβαια φαίνεται και η εμπειρία του Νίκου Ταγαρά ο οποίος δεν βρέθηκε από το πουθενά σε μια Υπουργική καρέκλα όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοι του στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Έχει περάσει  και έχει δώσει με επιτυχία εξετάσεις σε όλα τα σκαλοπάτια της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής: Πρόεδρος Κοινότητας , Δήμαρχος , πρόεδρος ΤΕΔΚ , Νομάρχης , Περιφερειακός Σύμβουλος ,Βουλευτής  τώρα και Υπουργός.

sfedona.gr

Πλήθος κόσμου τίμησε την Παναγία Γιάτρισσα Πολιούχο του Λουτρακίου (VIDEO))


Η δυνατή φθινοπωρινή βροχή αναστάτωσε αρκετά την μεγάλη θρησκευτική και εμπορική πανήγυρη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λουτράκι παραμονή και ανήμερα της εορτής της Παναγίας της Γιάτρισσας.
Η δυνατή φθινοπωρινή βροχή αναστάτωσε αρκετά την μεγάλη θρησκευτική και εμπορική πανήγυρη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λουτράκι  παραμονή και
ανήμερα της εορτής της Παναγίας της Γιάτρισσας.
Παρόλα αυτά όμως πλήθος κόσμου και φέτος έσπευσε να προσκυνήσει την Χάρη Της  και να ζητήσει την ευλογία και βοήθειά Της στα χίλια μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.
Πλήθος πιστών ακολούθησε Κσι την περιφορά της εικόνας,με την φιλαρμονική Λουτρακίου να την συνοδεύει μελωδικά. Χωροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιου, η εικόνα  κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Εκεί  , με την παρουσία του υπουργού κ.Ταγαρά , των βουλευτών Χρίστου Δήμα και Κώστα Κόλλια, του δημάρχου κ.Γκιώνη και πολλών δημοτικών συμβούλων, τελέσθηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία.

-
 

Ξέσπασμα του Μητροπολίτου Κορίνθου για το αντιρατσιστικό (video)



"Όταν θα μιλάμε και θα λέμε: Γιατί μας σφάζετε, θα είμαστε και ρατσιστές;" βροντοφώναξε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος ...

Δείτε το βίντεο:

 myblogs.gr

Στον Άη Σώστη της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγιου - ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ


 Γράφει ο καθηγητής Χρήστος Γερ. Σιάσος

Κάθε χρόνο, στις 7 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα λατρευτικές εκδηλώσεις στο ιστορικό νησάκι του Βασιλαδιού στο Μεσολόγγι προς τιμή του Αγίου Σώζοντος (Αη Σώστης).

Το νησάκι βρίσκεται δυτικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου στη συμβολή με τον Πατραϊκό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος. Την οργάνωση των εκδηλώσεων αναλαμβάνει ο Σύλλογος «Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Στις εκδηλώσεις αυτές, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρονται εκλεκτοί μεσολογγίτικοι θαλασσινοί μεζέδες, παραδοσιακά γλυκά, ρεβανί και αλευρίσιος χαλβάς κουταλιού.

Την παραμονή της εορτής τελείται ο Εσπερινός και ανήμερα η Θεία Λειτουργία. Οι προσκυνητές που θελουν να παρακολουθήσουν τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία μεταφέρονται με τις γαΐτες (βαρκες χωρίς καρίνα) και πριάρια, προσφορά των ψαράδων της περιοχής που τους παραλαμβάνουν από το νησί της Τουρλίδας.

Η Μέρκελ, οι δημοσκοπήσεις και οι… αστικοί μύθοι

Angela-Merkel

Twitter@EmOikonomidis
Η σχέση των πολιτικών με τις δημοσκοπήσεις, συνθέτει έναν από τους ομορφότερους… αστικούς μύθους, με διαχρονική αντοχή, αξία και χρησιμότητα.
Ανάλογα με τις παραλλαγές της αφήγησης μάλιστα, προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για τις πραγματικές διαστάσεις της προσωπικότητας ενός πολιτικού, και πόσο κοντά στο επίπεδο του ηγέτη βρίσκεται ο… ήρωας της μικρής ιστορίας μας.
Τελευταίο και εξαιρετικά ηχηρό παράδειγμα, το δημοσίευμα του “Spiegel” για την Άνγκελα Μέρκελ και τις αναρίθμητες δημοσκοπήσεις που παρήγγειλε από διαφορετικές εταιρείες τα τελευταία πέντε χρόνια, προκειμένου να διαγνώσει τις περιοδικές διαθέσεις της γερμανικής κοινωνίας, και στη συνέχεια να καταλήξει σε κρίσιμες αποφάσεις.
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Καγκελαρίας, δείχνει να δουλεύει σε εντυπωσιακούς ρυθμούς, ακόμη και σε εκλογική περίοδο, εξηγώντας εν πολλοίς γιατί η άλλοτε Ανατολικογερμανίδα, που γεννήθηκε στη… λάθος πλευρά του Τείχους του Βερολίνου, είναι εκείνη που τα τελευταία χρόνια κάνει κουμάντο στην Ευρώπη της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης.
Τι μας λέει λοιπόν η σχετική αφήγηση; Ότι η Μέρκελ είναι περίπου… αναποφάσιστη και διστακτική, και θέλει να διαβάζει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, προτού καταλήξει σε κρίσιμες αποφάσεις. Ενίοτε μάλιστα, όπως στο παράδειγμα της Ελλάδας, πήγε κόντρα στο ρεύμα, και επέλεξε να στηρίξει την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, ενώ η πλειοψηφία της γερμανικής κοινωνίας επιθυμούσε να μας δει εκτός της ζώνης του κοινού νομίσματος.
Στην αφήγηση υπάρχει φυσικά… δράκος. Που δεν είναι άλλος από την κοινή λογική. Η Άνγκελα Μέρκελ έχει αποφασίσει κι άλλες φορές στο παρελθόν κόντρα στη “γενική αίσθηση” που υπήρχε στη γερμανική κοινωνία. Δεν αποφάσισε ωστόσο ποτέ… κόντρα στους σχεδιασμούς του βαθέως γερμανικού κατεστημένου, τέκνο του οποίου άλλωστε είναι και η ίδια, αν σκεφτούμε ότι στο παρελθόν “εκτέλεσε” πολιτικά τόσο τον Χέλμουτ Κολ όσο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκειμένου να ανέλθει στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών.
Κατά τα λοιπά… έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

ysterografa.gr

Τσίπρας: Στις αρχές του 2015 θα γίνουν εκλογές

Tsipras_EU 

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο CNBC προέβλεψε ότι εκλογές θα γίνουν στην Ελλάδα στις αρχές του 2015, καθώς είναι δύσκολο να εκλεγεί από την παρούσα κυβέρνηση Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε πολιτική και δεν βλέπω άλλη διέξοδο από το να έχουμε εκλογές και να αλλάξουμε κυβέρνηση, να έχουμε μια καινούργια πλειοψηφία στην Βουλή προκειμένου να επαναδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα έχει 29% ανεργία, ένα ποσοστό απαράδεκτο για ευρωπαϊκή χώρα. Την ίδια στιγμή ο μεγάλος κίνδυνος για όλη την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα, είναι ο αποπληθωρισμός. Το πρόγραμμα της τρόικας αναγκάζει την Ελλάδα να δίνει 4,5% εκ του πρωτογενούς πλεονάσματος προκειμένου να πληρώνονται οι τόκοι των δανείων. Είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη με τέτοιες υποχρεώσεις, για αυτό δεν είμαι τόσο αισιόδοξος.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό στους Ευρωπαϊους είναι πως μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα δεν είναι μια απειλή για την Ευρώπη, αλλά μια πρόκληση προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο κοινό μας πρόβλημα» κατέληξε.

Tελετή αγιασμού στη Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ                                  Κόρινθος 8 -9-2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

                                                                       Πρόσκληση 
 Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην τελετή αγιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15/ 09/2014 και ώρα 12:00 μ.μ. 
Ο αγιασμός θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιο.

 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου          Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας
           Πέτρος Τατούλης                                    Πελοπίδας Ι. Καλλίρης

4ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου

Εμφάνιση 4ο Αντιρατσιστικο_press.jpg

Ζωή χωρίς σύνορα, ζωή χωρίς αγκυλώσεις!


Η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου προσκαλεί όλους τους κατοίκους της πόλης  στο 4ο  Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 & 14 Σεπτέμβρη.

Με συναυλίες, συζητήσεις, διεθνή κουζίνα και με μια σειρά καλλιτεχνικά δρώμενα, γιορτάζουμε την ισότητα, αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα και δυναμώνουμε τη συλλογική αντίσταση ενάντια στο φασισμό και τις συμμορίες των νεοναζί, ενάντια στο ρατσισμό και σε κάθε μορφή καταπίεσης. Κάνουμε πράξη την ακλόνητη πεποίθησή μας, ότι ο κόσμος αυτός θα αλλάξει μόνο μέσα από τις δράσεις και τους αγώνες μαςž τις δράσεις και τους αγώνες καθενός από εμάς.

Δίνουμε ραντεβού:

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Οι αιρετές Περιφέρειες αποτελούν την ελπίδα ανάκαμψης της χώρας»



«Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας ταυτίζεται με την ανάπτυξη του τόπου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, για την εκλογή του προεδρείου και της οικονομικής Επιτροπής και χαρακτήρισε «μεγάλη κληρονομιά» την πρώτη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου «την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος των πολιτών».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε παράλληλα ότι «με την εμπειρία αυτή θα πρέπει να επιτύχουμε την ανασύνθεση και την αλληλεπίδραση των διαφορετικών προσεγγίσεων, υπερασπιζόμενοι απόλυτα τη θεσμική λειτουργία» και ευχήθηκε ευδόκιμο θητεία στον κ. Χαράλαμπο Σκούρο, το νέο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
«Μόνο μέσα από τους κανόνες της δημοκρατίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μείζονα προβλήματα αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες, ώστε να αποδείξουμε ότι ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα του τόπου και τη διέξοδο που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης της χώρας» δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQAATu7wBFT59C_gPLK6P6Gz13GgyOMUHRWLiPcJauKYkjHpxbdyyQcO2PuZOjGyGLwp9zdSjNL8FkaiWY_SQPAmCAU8Az3ppREgwQrzGR8pFy5ME9YRtZxblXoaiXKYivl1G_9nQd7bga/s1600/%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9C%CE%A0%CE%9F%CE%A3+%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A3+%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%A3+%CE%A0%CE%95%CE%A3%CE%A5+%CE%A0%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%9F%CE%A5.PNGΟ νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Σκούρος ζήτησε από όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση στα ζητήματα που αφορούν τους Πελοποννήσιους πολίτες, καθώς και σεβασμό στον κανονισμό λειτουργίας του συμβουλίου, «ώστε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο στις συνεδριάσεις».
Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο κ. Παναγιώτης Γατσόπουλος, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχθηκε η κα Βιλιάλη Μαρία Ελένη Σούκουλη, τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οι κ.κ. Κωνσταντίνος Λέγγας, Γεώργιος Ρουμελιώτης, Απόστολος Γκούνης, Ιωάννης Σαρρής, Ιωάννης Τζεφεράκος, Νικόλαος Πατσαρίνος, Παναγιώτης Αλευράς και Νικόλαος Γόντικας και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οι κ.κ. Αθανάσιος Γκίκας, Παναγιώτης Καρράς, Αλέξιος Αλεξόπουλος, Γεώργιος Μπακούρης, Ιωάννης Μπουκουβάλας, Θεοφάνης Κουρεμπές, Ανδρέας Πουλάς και Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

2.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών την Τετάρτη

Οι πρώτες 3.000 προσλήψεις αναπληρωτών διαφόρων ειδικοτήτων ανακοινώθηκαν το περασμένο Σάββατο, ενώ μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσληψη άλλων 2.000 αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής.

Ειδικότερα, προσλήφθηκαν 586 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο Ολοήμερο Τμήμα των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων και 421 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο απογευματινό πρόγραμμα των κλασσικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων.

Επίσης, προσλήφθηκαν ως προσωρινοί αναπληρωτές 1.134 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 356 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και 198 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ02, 100 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ03, 67 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04.01, 33 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04.02 και 100 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04.04 για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, είχε αναφέρει ότι μέσω της μείωσης των αποσπάσεων τα κενά έπεσαν από 22.000 σε 16.500, ενώ έκανε γνωστό ότι δόθηκε μάχη για τους 19.500 αναπληρωτές.

«Τώρα λέω για πρώτη φορά ότι οι 19.500 δεν είχαν εξασφαλιστεί. Δεν είχαμε βρει τα λεφτά γι' αυτούς. Κάναμε αγώνα όχι με ηρεμία, όχι μιλώντας πάντα την ελληνική γλώσσα αλλά και άλλες, ξένες. Φιλοδοξία του υπουργείου, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι τα κενά να είναι λογικά που θα εμφανίζονται όπως κάθε χρόνο και λογικώς καλύπτονται αμέσως στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα κενά τα οποία σκοτώνουν είναι τα κενά στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά. Σε δημοτικά όπου έχεις έναν δάσκαλο, αν δεν είναι αυτός εκεί, τότε τα παιδιά είναι αδέσποτα και είναι παιδάκια μικρά», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα σχολικά εγχειρίδια, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου διαβεβαιώνουν ότι το 95% των βιβλίων βρίσκεται ήδη στις σχολικές μονάδες και ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχει καλυφθεί το 100%.

Πηγή: ΑΠΕ

Ο Ηλίας Νιάρρος νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πραγματοποιήθηκε κατά την χθεσινή πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης,

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εξελέγη ο Ηλίας Νιάρρος από την συμπολίτευση, Αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Λάσκος από την μείζονα αντιπολίτευση   και γραμματέας ο κ.  Αθανάσιος Σκόνδρας από την συμπολίτευση
Την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου απαρτίζουν οι: Δημαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος ( Πρόεδρος) , Παναγιώτης Καλύβας 
 ( Αντιπρόεδρος) , Κλειώση ΑγγελικήΝικόλαος  Κεκερής, Δημήτριος Κάσσιος  - Βλάσιος Τσιώτο , Σπύρος Αποστολόπουλος (τακτικά μέλη) , Γεώργιος Ματσούκας, Ηλίας Κατσούλης , Αναστάσιος Παναγουλόπουλος - Ψυχογιός Κωνσταντίνος, Καραβάς Ανδρέας (αναπληρωματικά μελη).
Την Επιτροπή  Ποιότητας Ζωής απαρτίζουν οι: Εμμανουήλ Αλογογιάννης ( Πρόεδρος) , Παναγιώτης Καλύβας, Δημήτριος Κάσσιος, Δημήτριος Δουβής, Χωλέση - Μαγγίνα Σταυρούλα  - Γκαϊνά Ευφροσύνη , Χαράλαμπος Φίλης (τακτικά μέλη), Κλειώση Αγγελική, Κωνσταντίνος Κουσουλός , Αναστάσιος Γκιολής - Γεωργία - Βασιλική Μαστέλου, Νικόλαος Λάσκος (αναπληρωματικά μελη)
Τέλος εκπρόσωποι στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  εκλέχθηκαν οι Ηλίας Ανδρικόπουλος, Αναστάσιος Γκιολής, Νικόλαος  Κεκερής , Γεωργία - Βασιλική Μαστέλου , Βλάσιος Τσιώτος


Συντάξεις: Ποιοι γλιτώνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας

Ευκαιρίες για ταχύτερη έξοδο από την αγορά εργασίας προσφέρει μια σειρά διατάξεων για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Η «έξοδος» με μειωμένη σύνταξη μπορεί να γίνει από τα 50 έως τα 60 για όσους πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, με μεγάλες κερδισμένες τις μητέρες ανηλίκων.
Για όσους κλειδώνουν το δικαίωμα από το 2013 και μετά, πρόωρη σύνταξη –όπου αυτή προβλέπεται- δίνεται στα 62 (καθώς πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 67). Πάντως, όσοι ασφαλισμένοι ετοιμάζονται να επισπεύσουν την έξοδο στη σύνταξη πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
-Το «πέναλτι» για κάθε έτος που υπολείπεται του ορίου ηλικίας είναι 6% τον χρόνο (δηλαδή 30% την πενταετία) σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
-Ειδικό καθεστώς ισχύει στο Δημόσιο, καθώς όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 έχουν μείωση 4,5% τον χρόνο. Για όσους κλειδώνουν δικαίωμα από το 2011  και μετά το πέναλτι είναι 6% τον χρόνο, όπως και στα ασφαλιστικά ταμεία.
-Όσοι αποχωρήσουν πρόωρα δεν δικαιούνται πλήρη σύνταξη, ακόμα και μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας με το οποίο θα ελάμβαναν την παροχή χωρίς μείωση. Δηλαδή η μείωση συνεχίζει να τους ακολουθεί εφ’ όρου ζωής.
-Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Η επιλογή της μειωμένης συνταξιοδότησης αφαιρεί από τον ασφαλισμένο το εκ του νόμου δικαίωμά του για λήψη του 40% της πλήρους αποζημίωσης στην περίπτωση της εξόδου από την εργασία. Αυτό γιατί κατά τη μειωμένη συνταξιοδότηση η απόδοση της παροχής αποζημίωσης γίνεται με τη ρητή συγκατάθεση του εργοδότη στον οικειοθελή αποχώρηση του εργαζομένου.
-Στο ΙΚΑ για τη μειωμένη σύνταξη απαιτούνται 100 τουλάχιστον 100 ημέρες ασφάλισης κάθε χρόνο τα τελευταία 5 έτη πριν από την υποβολή του σχετικού αιτήματος. Οι ημέρες ασφάλισης αυτές είναι απαραίτητο να είναι πραγματική ασφάλιση ή επιδοτούμενος χρόνος ανεργίας. Ο συγκεκριμένος χρόνος των 100 ημερών δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με εξαγορά πλασματικών ετών του ν. 3863/2010 ούτε με εξαγορά στρατιωτικής θητείας.
-Δεν ισχύει η προϋπόθεση των 100 ημερών ανά έτος για τις μητέρες ανήλικων τέκνων.
-Για τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών η προϋπόθεση αυτή είναι για 750 ημέρες την τελευταία 5ετία για τη χορήγηση μειωμένης σύνταξης. Στο Δημόσιο δεν υπάρχει τέτοια προϋπόθεση.
-Στις περιπτώσεις εξόδου από την εργασία με το καθεστώς της πρόωρης σύνταξης ο ασφαλισμένος μπορεί να κάνει κανονικά χρήση των πλασματικών ετών για προσαύξηση αλλά και για θεμελίωση του σχετικού δικαιώματος. Ωστόσο, η αναγνώριση δεν φέρνει πιο κοντά το όριο ηλικίας για πλήρη συνταξιοδότηση ούτε χαμηλώνει το τελικό ποσοστό μείωσης.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:


Πηγή: Έθνος

Νέο Μισθολόγιο: Ποια είναι η «χρυσή τομή» που αναζητά η κυβέρνηση και ποιες οι ανησυχίες των υπαλλήλων

Στην τελική ευθεία κατάρτισης του νέου ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να βρίσκεται η αρμόδια ομάδα εργασίας των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πλαίσιο που θα αφορά το μέγεθος των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου και να τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το ΥΔΜΗΔ, προς το παρόν η αρμόδια ομάδα έχει ολοκληρώσει την «χαρτογράφηση» του συνόλου των αποδοχών που λαμβάνει μέχρι σήμερα το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
Το επόμενο στάδιο, που αφορά και το πιο δύσκολο σκέλος της κατάρτισης του νέου μισθολογίου, είναι η σύνδεση τριών σημείων με τις αποδοχές που θα λαμβάνει από εδώ και στο εξής ο κάθε δημόσιος λειτουργός. Αυτά είναι:
- Η θέση ευθύνης
- Τα προσόντα
- Η απόδοση του υπαλλήλου
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτή η «χρυσή τομή» επιδιώκεται να βρεθεί προκειμένου να καταρτιστεί ένα δίκαιο πλαίσιο γύρω από τις αποδοχές που λαμβάνει κάθε δημόσιος υπάλληλος. Από την πλευρά τους όμως οι εργαζόμενοι δεν ενστερνίζονται τα κυβερνητικά προτάγματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνουν λόγο για «πετσόκομμα μισθών στο δημόσιο τομέα».
Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοιγμα της «ψαλίδας» στις αποδοχές μεταξύ υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και των συναδέλφων τους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο απαξιώνονται οι υπάλληλοι ΔΕ και ΥΕ, οι οποίοι σε ορισμένα υπουργεία και δημόσιους φορείς, είναι αυτοί που «σηκώνουν» το μεγαλύτερο όγκο εργασίας.
Οι ανησυχίες των δημοσίων υπαλλήλων ότι το νέο μισθολόγιο μόνο αξιοκρατικό και δίκαιο δεν θα είναι, αποτυπώνονται όλο και πιο έντονα με την πάροδο του χρόνου. Χαρακτηριστική είναι πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία επικαλούνταν  «ασφαλείς πληροφορίες πως θα αρχίσουν να «ξεπηδούν»  κάποιους ειδικά μισθολόγια αποδεικνύοντας πως η εκάστοτε εξουσία έχει πάντα την λογική του «Διαίρει και Βασίλευε» και ποτέ να δημιουργεί προϋποθέσεις ισονομίας μεταξύ των εργαζομένων».

aftodioikisi.gr

Έγκυος για δεύτερη φορά η Κέιτ Μίντλετον

kate-middleton-smiling-face 

Twitter@EmOikonomidis
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το παλάτι του Μπάκινγχαμ, η Κέιτ Μίντλετον είναι έγκυος και περιμένει το δεύτερο παιδί της.
Η Δούκισσα του Κέμπριτζ, σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ αποτελεί τα τελευταία χρόνια το πιο αγαπημένο θέμα των βρετανικών ΜΜΕ, που έσπευσαν να την αναγορεύσουν σε διάδοχο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα.
Κάθε δημόσια εμφάνισή της κεντρίζει το ενδιαφέρον, όπως και οι δράσεις της, ενώ ο γάμος της καθώς και η γέννηση του πρώτου παιδιού της, του πρίγκιπα Γεώργιου, ήταν από τα πιο πολυφωτογραφημένα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να ευχηθούν δημοσίως στο ζευγάρι.
Στην ανακοίνωση του παλατιού αναφέρεται ότι η Κέιτ Μίντλετον ταλαιπωρείται και σε αυτή την εγκυμοσύνη της από πρωινές αδιαθεσίες, όπως συνέβη και με την εγκυμοσύνη του πρίγκιπα Γεώργιου, και για τον λόγο αυτό τυγχάνει ιατρικής φροντίδας στο Κένσινγκτον.

 

Το Ιράν προσεύχεται για τον Χαμενεϊ. Υπεβλήθη σε εγχείρηση προστάτη. Video πριν από την επέμβαση

Khamenei
Twitter@EmOikonomidis
Η Τεχεράνη κράτησε βαθιά την ανάσα της, όταν ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να ενημερώσει τον λαό του ότι μετά από μερικές ώρες θα έμπαινε στο χειρουργείο για εγχείρηση προστάτη.
Ο 75χρονος Χαμενεϊ υπεβλήθη σε εγχείρηση προστάτη το πρωί της Δευτέρας, και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Τεχεράνης “όλα πήγαν καλά”, ενώ δεν εκφράζεται κάποιος φόβος για περαιτέρω προβλήματα υγείας.
Τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ επισκέφτηκε ήδη στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, ενώ η είδηση για την επέμβαση του Χαμενεϊ προκάλεσαν… συναγερμό στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο.
Ο Χαμενεϊ ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία του Ιράν από το 1989, διαδεχόμενος τον ηγέτη της Ιρανικής Επανάστασης Αγιατολάχ Χομεϊνί, αποτελεί την πιο εμβληματική προσωπικότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κρατάει στα χέρια του τα… κλειδιά του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, ενώ είναι ο φυσικός ηγέτης των Φρουρών της Επανάστασης.
Στη σύντομη δήλωση που έκανε στην τηλεόραση πριν από την επέμβαση, προκειμένου να καθησυχάσει τους πολίτες του Ιράν, ο Χαμενεϊ επεσήμανε ότι επρόκειτο και εγχείρηση ρουτίνας, που ήταν προγραμματισμένη.
“Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω ανάγκη τις προσευχές όλων σας”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.
Σύμφωνα με την επίσημη ιατρική ενημέρωση που ακολούθησε, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τοπική και όχι ολική αναισθησία, διήρκησε μισή ώρα, και ο Χαμενεϊ είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Video

ysterografa.gr

Ο Λυκούδης ανακοινώνει την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ

Spyros-Lykoudis-Fotis-Kouvelis

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Αριστερά αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως ο Σπύρος Λυκούδης, βάζοντας ταφόπλακα στα σενάρια εκλογής του Φώτη Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και οδηγώντας τη ΔΗΜΑΡ στα πρόθυρα της οριστικής διάλυσης.
Ο Σπύρος Λυκούδης υπήρξε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της Δημοκρατικής Αριστεράς το άτυπο “Νο2″ του κόμματος, στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη, διετέλεσε Γραμματέας και ήταν το πρόσωπο που λειτουργούσε συνθετικά, αλλά και με πολιτική προοπτική, καθώς είναι πάγιες οι θέσεις του για την ανάγκη ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.
Η αποχώρηση του Σπύρου Λυκούδη από τη Δημοκρατική Αριστερά οδηγεί εκ των πραγμάτων το κόμμα στην οριστική διάλυση, και φυσικά βάζει ταφόπλακα στα σενάρια εκλογής του Φώτη Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να προκύψει ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια από τη σημερινή Βουλή, και να αποφευχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ίδιο το μέλλον του Σπύρου Λυκούδη, καθώς η θέση του στον χώρο της Κεντροαριστεράς είναι διακριτή, και θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που έρχονται.

ysterografa.gr

Ο Τράγκας αποκάλυψε την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών

Giorgos-Tragas

Τον Μάρτιο του 2015 προσδιόρισε ως χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών ο Γιώργος Τράγκας, στο ξεκίνημα της εκπομπής του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm”, το πρωί της Δευτέρας.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος και εκδότης προέβλεψε ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει πλειοψηφία 180 βουλευτών, ώστε να εκλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, και να αποτραπεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Τράγκα, οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2015.

Ξεκίνημα με ένταση & διακοπή στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής – Αποχώρησε η παράταξη Σγουρού καταγγέλοντας τη Δούρου

Ένταση κυριάρχησε στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής. Από τα όσα έλαβαν χώρα στο πρώτο συμβούλιο της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, όπου είχε σκοπό την ανάδειξη προεδρείου και οικονομικής επιτροπής, συμπεραίνει κανείς ότι οι εντάσεις μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, ενδεχομένως θα γιγαντωθούν και θα αποτελέσουν «ρουτίνα» την επόμενη περίοδο.
Η παράταξη του επικεφαλής, πλέον, της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Σγουρού αποχώρησε καταγγέλοντας την παράταξη της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου. Και αυτό γιατί ενώ υπήρξε σύγκλιση ως προς το πρόσωπο που πρότεινε η «Δύναμη Ζωής» για τη θέση του προέδρου του συμβουλίου, τον Θεόδωρο Σχινά, δεν υπήρξε συναίνεση ως προς το πρόσωπο που πρότεινε η πλευρά Σγουρού για τη θέση του αντιπροέδρου, για την οποία προτάθηκε ο Χάρης Δαμάσκος.
Η παράταξη Δούρου φέρεται να αρνηθηκε να στηρίξει την επιλογή αυτή. Ο Θεόδωρος Σχινάς εκλέχθηκε με 76 ψήφους, από τους συνολικά 101 συμβούλους. Αντιθέτως, ο Χάρης Δαμάσκος έλαβε μόνο 50 και δεν εκλέχθηκε αντιπρόεδρος. Υπενθυμίζεται ότι, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου, πρέπει να προέρχονται από την αντιπολίτευση. Στη θέση του γενικού γραμματέα εκλέχθηκε η Φωτεινή Βρύνα, από την παράταξη του Γιώργου Κουμουτσάκου.
Η ένταση

Το πρόγραμμα των χιλίων ημερών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την ώρα που εδώ στην Ελλάδα συνεχίζουμε να ακούμε ξανά και ξανά περί προγραμμάτων «εκατό ημερών», που, αναγκαστικά, παραπέμπουν σε πάτημα κουμπιών και χρήση μαγικών ραβδιών, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι αναφέρεται σε κάτι το ρεαλιστικό.
Μιλά για πρόγραμμα χιλίων ημερών και μόλις πρόσφατα παρουσίασε την διαδικτυακή πύλη, όπου θα αναρτώνται όλα τα στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των κυβερνητικών του δεσμεύσεων.
Ο νέος ιστότοπος ονομάζεται «Βήμα προς Βήμα», βρίσκεται στη διεύθυνση www.passodopopasso.italia.it. Και θα ενημερώνεται μέχρι την 28η Μαΐου 2017.
Το γεγονός είχε προαναγγελθεί με τον Ρέντσι να χρησιμοποιεί λίγες μέρες νωρίτερα στο Twitter την ομώνυμη ετικέτα passodopopasso για να αναφέρεται σε αυτά τα θέματα.
«Πρόκειται για ένα παζλ. Τώρα διαθέτουμε το εξωτερικό περίγραμμα και, βήμα-βήμα, θα το γεμίσουμε με ψηφίδες και περιεχόμενο», είπε, επιδιώκοντας την συμμετοχή, τη συνευθύνη και τον έλεγχο όλων.
«Με τον τρόπο αυτό ο καθένας θα φέρει ευθύνη και θα δίνει λόγο για την δράση του», είπε.
Παράλληλα, οι αναρτήσεις άρχισαν αμέσως με αναφορές στη μείωση κατά 50% των συνδικαλιστικών αδειών, τη δυνατότητα μετάθεσης των δημοσίων υπαλλήλων σε ακτίνα πενήντα χιλιομέτρων από τον τόπο διαμονής τους και την έγκριση ορίου για τους μισθούς των διευθυντικών στελεχών του δημοσίου.
Φυσικά, ο κ. Ρέντσι δεν παραλείπει να επαναλάβει ότι «εργαζόμαστε για να προωθήσουμε, όπως όλοι, την στρατηγική μας στην Ευρώπη. Δεν θεωρούμε ότι οι μισθοί στην χώρα μας πρέπει να μειωθούν, θέλουμε να κάνουμε χρήση της ήδη υπάρχουσας ευελιξίας».
Πλην όμως, όπως είπε, στόχος του παραμένει η έγκριση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου που να προβλέπει «σταδιακά αυξανόμενες εγγυήσεις για τον εργαζόμενο, ανάλογα με την προϋπηρεσία του», καθώς «η γερμανική πραγματικότητα, στο εργασιακό, θα πρέπει να θεωρηθεί ένα χρήσιμο πρότυπο»…

elzoni.gr

Nέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο Χαράλαμπος Σκούρος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQAATu7wBFT59C_gPLK6P6Gz13GgyOMUHRWLiPcJauKYkjHpxbdyyQcO2PuZOjGyGLwp9zdSjNL8FkaiWY_SQPAmCAU8Az3ppREgwQrzGR8pFy5ME9YRtZxblXoaiXKYivl1G_9nQd7bga/s1600/%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9C%CE%A0%CE%9F%CE%A3+%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A3+%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%A3+%CE%A0%CE%95%CE%A3%CE%A5+%CE%A0%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%9F%CE%A5.PNG
Πραγματοποιήθηκε η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.
Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης, ως ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος κρατώντας τις ισορροπίες παρά τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν σε όλη τη διάρκεια
Nέος  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου εξελέγη ο κ. Χαράλαμπος Σκούρος, από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. ο οποίος προέρχεται από το συνδυασμό " ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" του  Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη. Συγκεκριμένα έλαβε 30 υπέρ και 19 κατά
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Γατσόπουλος ο οποίος προέρχεται από τη παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα" του κ.Οδυσσέα Βουδούρης όπως ορίζει ο νόμος .
Νέα γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου η κ. Μαριλένα Σούκουλη από τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία - Πράξη Ανάπτυξης"  του κ Γιώργου Δέδε. Ο συνδυασμός του Κ.Νίκου Γόντικα (ΚΚΕ) του κ.Παναγιώτη Κάτσαρη.(ΑΝΤΑΡΣΙΑ) και του Δημήτρη Δολτσινιάδη (Χρυσή Αυγή) ψήφισαν σε όλα λευκό Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την αποχώρηση του κ. Μανώλη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την καθυστερημένη παρουσία του Περιφερειάρχη.