Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Πολη φτιαγμενη μεσα στην θαλασσα

Η μεγάλη ανατροπή που σχεδιάζει το Mega

Maria-Sarafoglou-2

Μετά την αποχώρηση της Όλγας Τρέμη από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, το κανάλι των εκδοτών σχεδιάζει μια σειρά από αλλαγές για να επανέλθει στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, και να ανταπεξέλθει στον δύσκολο ανταγωνισμό, ενόψει και των πολιτικών εξελίξεων που αναμένονται από το φθινόπωρο.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει η “Real News” στο ένθετο “Real Life”, στο Mega σχεδιάζουν να μειώσουν αρκετά, έως και να… καταργήσουν τα παράθυρα με σχολιαστές όπως τον Γιάννη Πρετεντέρη, και να δώσουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού μια περισσότερο σύγχρονη νότα.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, φαίνεται ότι η Μαρία Σαράφογλου κερδίζει τη μάχη για τη διαδοχή της Όλγας Τρέμη, με τη νεαρή παρουσιάστρια να θεωρείται η πιο φερέγγυα και αξιοπρεπής λύση, με παράλληλη στροφή του Mega στα νεώτερα ηλικιακά κοινά.

ysterografa.gr

Η ΝΔ προωθεί τον Αγοραστό για να “αλώσει” την ΕΝΠΕ

Kostas-Agorastos

Μετά την ΚΕΔΕ, στην οποία η Νέα Δημοκρατία θέλει να επικρατήσει, προωθώντας στο αξίωμα του προέδρου τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, η Συγγρού σχεδιάζει αντίστοιχη “έφοδο” και στην ΕΝΠΕ, με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της “Real News”, η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μπορεί να κερδίσει… χωρίς αντίπαλο τη μάχη, λόγω της υψηλής δημοφιλίας και αποδοχής του σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, καθώς και ως συνέπεια των θετικών για τη “γαλάζια” παράταξη ισορροπιών που έχουν διαμορφωθεί.
Ο Κώστας Αγοραστός εξελέγη για πρώτη φορά Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην αυτοδιοικητική αναμέτρηση του 2010, και στις εκλογές του 2014 έκανε… περίπατο.

Κατεδαφίστηκαν 170 αυθαίρετα σε παραλίες και δάση

Σε κατεδαφίσεις 170 αυθαίρετων κτισμάτων που είχαν οικοδομηθεί παράνομα σε αιγιαλούς, παραλίες και δασικές εκτάσεις στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά προχώρησαν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ύστερα από το «πράσινο φως» που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, από τα συνολικά 643 τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε κατεδαφίσει μέχρι τις 28 Ιουλίου τα 170. Τα περισσότερα 77 βρίσκονταν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα 65 στη Δυτική Ελλάδα, ενώ 34 κατεδαφίσεις έγιναν στα Ιόνια Νησιά. Στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, οι περισσότερες κατεδαφίσεις έγιναν στη Λακωνία (29) και ακολουθούν η Αρκαδία (27), η Κορινθία (14), η Αργολίδα (4) και η Μεσσηνία (3). Ανάμεσα στα κατεδαφισθέντα κτίρια στην Αργολίδα περιλαμβάνεται αυθαίρετο εστιατόριο στη θέση Μπανιέρες, στο λιμάνι του Ναυπλίου, που είχε κατασκευάσει ο επιχειρηματίας σε χώρο νοικιασμένο από το Λιμενικό Ταμείο και, στη συνέχεια, το εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα να αποτελεί εστία μόλυνσης.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι περισσότερες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων έγιναν στην Αχαΐα (40), ενώ ακολουθούν η Αιτωλοακαρνανία (18) και η Ηλεία (7). Στα Ιόνια Νησιά κατεδαφίστηκαν 24 αυθαίρετα στην Κεφαλλονιά, εννέα στην Κέρκυρα και ένα στη Ζάκυνθο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο εργολαβίες κατεδαφίσεων, που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων. Επίσης, επίκεινται νέες κατεδαφίσεις, με σκοπό την πιο γρήγορη αποκατάσταση των αιγιαλών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα πρωτόκολλα κατεδάφισης που υλοποιούνται τώρα είναι και υποθέσεις που εκκρεμούσαν από Περιφέρειες και Νομαρχίες ακόμη και 20 χρόνια.
Ο συνολικός αριθμός των αυθαιρέτων σε Πελοπόννησο, Δ. Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, εκτιμώνται σε 1.000. Ωστόσο, για να κατεδαφιστεί ένα αυθαίρετο, θα πρέπει η υπόθεση να έχει τελεσιδικήσει και να υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια. Πάντως, η συγκεκριμένη Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατά το γενικό γραμματέα της Γιώργο Διδασκάλου, κατέχει την πρώτη θέση στη χώρα στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «αξίζουν συγχαρητήρια στους προϊσταμένους και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου, διότι κατέστησαν την υπηρεσία την πιο δραστήρια στη χώρα, αλλά και γιατί έχουν προτείνει και υλοποιούν τις κατεδαφίσεις με συγκεκριμένο τρόπο ιεράρχησης».
Πηγή: Καθημερινή

Εθελοντική κινητικότητα: Νέα τροπολογία επιταχύνει τη διαδικασία

Νέα τροπολογία που επιταχύνει και απλουστεύει τη διαδικασία της εθελοντικής κινητικότητας ψηφίστηκε στη Βουλή και συγκεκριμένα στο σχέδιο νόμου «Νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής και άλλες διατάξεις». Με την τροπολογία αυτή δίνεται πλέον η δυνατότητα να ολοκληρωθούν άμεσα, δηλαδή και πριν από τις καταληκτικές ημερομηνίες που προβλέπει ο νόμος, οι διαδικασίες μετάταξης μέσω της εθελοντικής κινητικότητας από τους φορείς υποδοχής.
Συγκεκριμένα, η σύνταξη της απόφασης για την εκάστοτε μετάταξη θα μπορεί να συνταχθεί από την επόμενη μέρα υποβολής της αίτησης και όχι μετά τη λήξη της προθεσμίας, όπως όριζε μέχρι τώρα ο νόμος.
Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει η τροπολογία εδώ.

aftodioikisi.gr

Τι θα πληρώσετε για τα ακίνητα – Αναλυτικά παραδείγματα

«Φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων άρχισαν να παραλαμβάνουν από χθες μέσω του taxis οι ιδιοκτήτες ακινήτων και αγροτεμαχίων, ενώ ιδιαίτερα ακριβά θα πληρωθούν τα λάθη στο Ε9.
Η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Αυγούστου και οι επόμενες δόσεις κάθε τέλος του μήνα έως και τον Δεκέμβριο.
Οι «χαμένοι» του ενιαίου φόρου είναι, κυρίως, οι φορολογούμενοι με μεσαία ακίνητη περιουσία και όσοι έχουν τακτοποιημένους αυθαίρετους χώρους. Το φόρο γλιτώνουν, όσοι διαθέτουν γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα, αλλά και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου.
Παραδείγματα
Στο Περιστέρι, ιδιοκτήτης με νεόδμητο διαμέρισμα 90 τ.μ. στον 2ο όροφο πολυκατοικίας και δύο προσόψεις και με τιμή ζώνης 1.050 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 428,82 ευρώ.
Στο Ηράκλειο Αττικής, ιδιοκτήτης με διαμέρισμα 120 τ.μ. στον 2ο όροφο πολυκατοικίας που χτίστηκε προ 20ετίας, με δύο προσόψεις και τιμή ζώνης τα 1.150 ευρώ ανά τ.μ., θα πρέπει να πληρώσει 485 ευρώ.
Στη Φιλοθέη, ιδιοκτήτης διαμερίσματος 80 τ.μ. 1ου ορόφου, που χτίστηκε προ 10ετίας, με δύο προσόψεις και τιμή ζώνης τα 5.250 ευρώ ανά τ.μ., θα πρέπει να πληρώσει 1.232 ευρώ. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 140 ευρώ συμπληρωματικό φόρο, καθώς η ακίνητη περιουσία του υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.
Στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης διαμερίσματος 80 τ.μ. 1ου ορόφου που χτίστηκε προ 15ετίας με μία πρόσοψη και τιμή ζώνης 650 ευρώ ανά τ.μ., θα κληθεί να πληρώσει 556,30 ευρώ.
Για κάτοχο αγροτεμαχίου 40 στρεμμάτων στη Λάρισα, αρδευόμενο, με μονοετή καλλιέργεια, ο ενιαίος φόρος ανέρχεται σε 96,80 ευρώ.
Ακριβά τα λάθη
Ακριβά θα πληρώσουν τα λάθη οι ιδιοκτήτες ακινήτων, εφόσον είχαν γράψει ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία στο Ε9, σύμφωνα με εγκύκλιο της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων.
Αναλυτικά, όσοι κάνουν λάθη στο Ε9, θα μπορούν να υποβάλλουν τις τροποποιητικές, αλλά ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα υπολογιστεί με βάση τις δυσμενέστερες παραδοχές για το φορολογούμενο.
Για όσους καταθέσουν τελικά τροποποιητική δήλωση για την περιουσιακή κατάσταση τους για τα έτη 2011, 2012 και 2013 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου που λήγει η προθεσμία, δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο, εάν υπάρχει ποσό φόρου ακίνητης περιουσίας για καταβολή ή εάν το ποσό του φόρου είναι μηδενικό.
Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό, το ποσό αυτό συμψηφίζεται με το πρόστιμο και τυχόν διαφορά μέχρι και του ποσού των 100 ευρώ δεν θα ζητηθεί από τις εφορίες.
Παραδείγματα
Φορολογούμενος υπέβαλε δήλωση στοιχείων ακινήτων το Μάρτιο του 2014, για να τροποποιήσει τη δήλωση του φόρου ακίνητης περιουσίας του έτους 2013. Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό και το ποσό προς επιστροφή είναι 15 ευρώ. Λόγω του εκπρόθεσμου της υποβολής της δήλωσης, ο προϊστάμενος της αρμόδιας εφορίας επιβάλλει αυτοτελές πρόστιμο ύψους 120 ευρώ, το οποίο συμβιβάζει στο 1/3 δηλαδή 40 ευρώ. Με το πρόστιμο αυτό συμψηφίζεται το ποσό της επιστροφής των 15 ευρώ, αλλά η εφορία δεν ζητά τα υπόλοιπα 35 ευρώ του προστίμου από τον φορολογούμενο.
Φορολογούμενος αποκτά για πρώτη φορά περιουσιακά στοιχεία εντός του 2012. Δεν υποβάλλει, όμως, δήλωση στοιχείων ακινήτων, ως όφειλε, εντός του 2013, αλλά υποβάλλει τη δήλωση Ε9 τον Αύγουστο του 2014. Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσης αυτής είναι μηδενικό.
Στην περίπτωση αυτή δεν θα επιβληθεί το αυτοτελές πρόστιμο.
Πηγή: real.gr

Ο Βλασης Τσιωτος για τα νεα πεζοδρομια στην παραλια του Ξυλοκαστρου [Video]

Ο Βλασης Τσιωτος για τα νεα πεζοδρομια στην παραλια του Ξυλοκαστρου[Video]
 Στο καυτό θέμα των νέων πεζοδρομίων που κατασκευάζει η απερχόμενη Δημοτική αρχή αναφέρεται με δηλώσεις του στο Drtv ο Βλάσης Τσιώτος.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε μια από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του, μετά τις εκλογές, μεταξύ των άλλων, δηλώνει πως το έργο χρειάζεται νέα μελέτη!..
Μια  νέα μελετη που όπως λέγει χαρακτηριστικα θα δινει τα ιδια δικαιωματα σε ολους τους καταστηματαρχες της παραλιας.
Εδώ  βεβαία ο κος Τσιώτος εννοεί το μείζον θέμα του πάρκινγκ προκειμένου να δουλεύουν ικανοποιητικά όλα τα μαγαζιά μαζικής εστίασης. Κάτι,που όπως λένε ορισμένοι καταστηματάρχες θα είναι το νο 1 πρόβλημα αν ολοκληρωθεί το έργο…
Ο καιρός θα δείξει.. και η νέα Δημοτική αρχή θα κρίνει! Ο λόγος βέβαια για τον κο Ανδρικόπουλο!

freddotv.gr

Απίστευτη ταλαιπωρία για την εύρεση μέσω ΤΑΧΙSnet του ενιαίου φόρου ακινήτων – Προσέξτε τις παγίδες και τα λάθη – Σενάρια για πληρωμή σε 7 δόσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για την εύρεση μέσω ΤΑΧΙSnet του ενιαίου φόρου ακινήτων – Προσέξτε τις παγίδες και τα λάθη – Σενάρια για πληρωμή σε 7 δόσεις
 Διαβάστε βήμα προς βήμα πως θα βρείτε στο ΤΑΧΙSnet το εκκαθαριστικό σημείωμα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
- Δεν έχουν αναρτήσει την ανάλυση ποσών και συνεπώς οι φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν εαν υπάρχει λάθος στον φόρο ακινήτων 
- Αλαλούμ για τους παντρεμένους
 – Αν η σύζυγος σας έχει ακίνητο στο όνομα της δεν φαίνεται στην ανάρτηση – Διαβάστε οδηγίες
- Ανοίγει παράθυρο για να πληρώσουμε σε 7 δόσεις
Ενιαίος φόρος ακινήτων για κάθε ιδιοκτήτη, με όποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε με πλήρεις δυνάμεις τις επιχειρήσεις στην Γάζα

Benjamin-Netanyahu

Ο Νετανιάχου, σε διάγγελμά του, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας, για «όσο χρόνο χρειαστεί», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
«Καταστρέψαμε χιλιάδες τρομοκρατικούς στόχους Γάζα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε πίσω τον αγνοούμενο στρατιώτη.
Μετά την καταστροφή των τούνελ, ο στρατός θα συνεχίσει να επιχειρεί μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών. Η Χαμάς θα πληρώσει “αβάσταχτο” τίμημα για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στο Ισραήλ. Είμαι περήφανος για τους ισραηλινούς στρατιώτες μας, νιώθω τον πόνο των οικογενειών που έχασαν τους γιους τους, θυσιάστηκαν για την προστασία του Ισραήλ», τόνισε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν ότι  μερικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού αποχώρησαν από την Γάζα, αλλά τελικά, όπως τόνισε και ο Νετανιάχου, επρόκειτο για ανασυγκρότηση των στρατευμάτων.

ysterografa.gr

22χρονος σκοτώθηκε από κεραυνό την ώρα που περπατούσε - Η μοιραία κίνηση που του στοίχισε τη ζωή

keravnoi

Ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής βρέθηκε νεκρός  χθες το απόγευμα σε ορεινή περιοχή της Λάρισας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, ο θάνατος του οφείλεται σε ηλεκτροπληξία από κεραυνό.

Ο άτυχος νεαρός βρέθηκε σε ορεινή περιοχή στην Καλλιπεύκη Λάρισας όταν ξαφνικά εκδηλώθηκε καταιγίδα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από τον κεραυνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες αργότερα κάτοικοι της περιοχής, που πέρασαν από το σημείο και τον βρήκαν νεκρό, ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο, ενώ κλήθηκε και έσπευσε ιατροδικαστής.
Από την αυτοψία του διαπιστώθηκε πως ο νεαρός άντρας, χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που περπατούσε, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Ο 22χρονος όταν εκδηλώθηκε η καταιγίδα, πήγε να προστατευτεί κάτω από δέντρο και αυτή όπως φαίνεται, ήταν η κίνηση που του στοίχισε τη ζωή.