Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η πρόκριση στα χέρια του...ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0 - 0 με την Σταντάρ στο Βέλγιο


Ο ΠΑΟ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League μετά την ισοπαλία (0-0) με τη Σταντάρ.
Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι της χρονιάς ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε “διπρόσωπος”, αφού στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε πίεση και έκανε πολλά λάθη, που δεν τα... πλήρωσε. Αντίθετα, στην επανάληψη ήταν το... αφεντικό του αγώνα,  έχασε ευκαιρίες και είχε και δοκάρι. Τελικά, η επανεμφάνιση των”πρασίνων” σε ευρωπαϊκό αγώνα μετά από ένα χρόνο ήρθε με ισοπαλία , ένα αποτέλεσμα που του δίνει ελαφρύ προβάδισμα για τον επαναληπτικό του “Απ. Νικολαΐδης”.

Η Σταντάρ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στον αγώνα και πίεσε τον Παναθηναϊκό, που προσπάθησε να έχει ψυχραιμία στο παιχνίδι του. Οι Βέλγοι επιχείρησαν να κλείσουν τους “πράσινους” στα καρέ του Κοτσόλη, αλλά πέρα από την φάση που ο Τριανταφυλλόπουλος έδιωξε σωτήρια προ του Ντε Καμάργκο (7'), δεν κατάφεραν να φτιάξουν κλασική ευκαιρία.
 Το “τριφύλλι” έκανε αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου στο πρώτο 20λεπτο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει όπως θα ήθελε την μπάλα και να δημιουργούνται και κάποια κενά στην άμυνα. Η ομάδα του Γκάϊ Λουζόν όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μέτρια εικόνα της ελληνικής ομάδας, ενώ κινδύνεψε για πρώτη φορά στο 21', όταν ο Πέτριτς βρήκε ωραία τον Μπεργκ (ελάχιστες φορές βρήκαν χώρο για να κινηθούν απειλητικά), όμως ο Σουηδός δεν τέλειωσε καλά τη φάση.
Πέρα από το ξαφνικό δυνατό σουτ του Νάνο (30') η Σταντάρ διατήρησε τον έλεγχο του ματς, πίεσε για να ανοίξει το σκορ και στο 38' έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ντε Καμάργκο. Το “τριφύλλι” -παρά τα λάθη που έκανε στο χώρο του κέντρου και της άμυνας- δεν το... πλήρωσε και πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0.
 Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι απόλυτος κυρίαρχος και να πλησιάζει την περιοχή του Καβασίμα, έχοντας πολύ καλή στιγμή στο 52', με τον Τριανταφυλλόπουλου και στο 57' με τον Πέτριτς. Οι “πράσινοι” συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και στο 65' έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, με το δοκάρι του Σίλντενφελντ. Εκτός εστίας πέρασε και το σουτ του Ατζαγκούν, δύο λεπτά αργότερα
Ο Αναστασίου πέρασε στο 72 τον Καρέλη στη θέση του Μέντες, θέλοντας έτσι να “χτυπήσει” το ματς, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ντε Καμάργκο. Η εικόνα της αναμέτρησης -και το σκορ- δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Οι “πράσινοι” δεν σκόραραν παρά τις προσπάθειες του Κλωναρίδη, ενώ και οι Βέλγοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 90', με τον Κουτρουμπή να Κόβει υποδειγματικά τον Εζεκιέλ πριν το τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη.
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (71’ Καρέλης), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (84’ Κλωναρίδης), Πέτριτς (64’ Πράνιτς), Μπεργκ.
Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Σταμ, Τεσέιρα, Αρσλάναγκιτς, Βαν Ντάμε, Σιμάν (62’ Μποκού), Μαρκέ, Καρσελά, Μπιά (82’ Μπομπό), Ντε Καμάργκο, Εζεκιέλ 

Παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας

Παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας για προσωπικούς λόγους
 Παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας, ο οποίος θα αποχωρούσε από το δικαστικό Σώμα στις 30 Ιουνίου 2015, λόγω συνταξιοδότησης.
 Ο κ. Κολιοκώστας εισήλθε στο δικαστικό Σώμα τον Νοέμβριο του 1978 και προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Σεπτέμβριο του 2009.

Παράλληλα, είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της Εισαγγελίας Εφετών.

Ενίσχυση δασικών υπηρεσιών με δεκατέσσερα νέα οχήματα

 
Σε ενίσχυση των κατά τόπους δασικών υπηρεσιών με νέα οχήματα προχωρά το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε εργασίες όπως αντιμετώπιση λαθροϋλοτομιών, προστασία από πυρκαγι
ές και άλλους κινδύνους των δασών, περιπολίες, έλεγχοι και πράξεις χαρακτηρισμού, διαχείριση δασών, προσημάνσεις, παραλαβές ξυλείας, δασών, δασικές χαρτογραφήσεις και άλλες εργασίες που εκτελεί η Δασική Υπηρεσία στην ελληνική ύπαιθρο.
Σχετικά με το θέμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς δήλωσε:
«Προσπαθούμε, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής, να ενισχύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το έργο και τη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας. Τόσο με υλικούς όσο και με άυλους πόρους. Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά οι δασικοί υπάλληλοι στοχεύει στην προάσπιση των δασών μας, στην πάταξη της λαθροϋλοτομίας, στην προστασία του δασικού πλούτου από πυρκαγιές και αυθαίρετη ανθρώπινη παρέμβαση κάθε είδους. Σε αυτόν τον αγώνα οι δασικοί υπάλληλοι έχουν στο πλευρό τους την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Προσπαθούμε, με κάθε τρόπο, να μεταβιβάσουμε πόρους στα κατά τόπους δασαρχεία και τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες για την αποκατάσταση, τη διαχείριση και την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων».

Το ΥΠΕΚΑ παρέλαβε μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, δεκατέσσερα οχήματα με εκτός δρόμου δυνατότητες, μάρκας Nissan Qashqai, Diesel, κυβισμού 1600 cc, με σκοπό την ενίσχυση των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών (Δασαρχεία, Διευθύνσεις Δασών), οι οποίες χρησιμοποιούν οχήματα με εκτός δρόμου δυνατότητες. Η προμήθεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρύτερης πολιτικής του Υπουργείου και της κυβέρνησης για μείωση του κόστους χρήσης των κρατικών οχημάτων με την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων και μεγάλου κυβισμού οχημάτων με νεώτερα, οικονομικότερα, σύγχρονης τεχνολογίας και μικρότερου κυβισμού. Πηγή χρηματοδότησης είναι το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 292.000 ευρώ.
Τα δεκατέσσερα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από τα δασαρχεία Αμφιλοχίας, Αργολίδας, Αριδαίας, Θηβών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κορίνθου, Λαγκαδά, Ξάνθης, Ξυλοκάστρου, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Φουρνά, Χαλκίδας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κορινθία, Μεσσηνία και Λακωνία για αύριο Πέμπτη 31 Ιουλίου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Αττικής (ΠΕ Δυτικής Αττικής, ΠΕ Πειραιά και ΠΕ Νήσων) και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, προβλέπεται για αύριο, Πέμπτη 31 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν, άμεσα, τυχόν πυρκαγιές.
Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Υπογράφεται η σύμβαση ΜΕΤΚΑ - ΕΡΓΟΣΕ για Κιάτο - Ροδοδάφνη

Ένα βήμα πριν από τη σύναψη σύμβασης με την εταιρεία ΜΕΤΚΑ βρίσκεται πλέον η ΕΡΓΟΣΕ για το έργο της Σιδηροδρομικής Γραμμής Κιάτο- Ροδοδάφνη.
Σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ενημερώθηκαν από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να προχωρήσει αυτό το σημαντικό αυτό έργο, ενώ αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ Κώστα Σπηλιόπουλο.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, το έργο «Κατασκευή Υπολειπόμενων Έργων Υποδομής, Επιδομής, Σηματοδότησης- Τηλεδιοίκησης, Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων σηράγγων για τη νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Κιάτο- Ροδοδάφνη (Α.Δ. 715)», αποτελεί ένα σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή σε όλη την περιοχή και στο σιδηροδρομικό μεταφορικό έργο.
Η προβλεπόμενη δαπάνη, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της υπηρεσίας, ανέρχεται σε 273 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ και αναθεώρηση, στην οποία περιλαμβάνεται και ποσοστό 9% για απρόβλεπτες δαπάνες και ποσό για απολογιστικές εργασίες. Μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, το συμβατικό τίμημα διαμορφώθηκε στα 227 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ και χωρίς αναθεώρηση.
Η χρηματοδότηση του έργου εντάσσεται εν μέρει στο έργο κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα-Πάτρα Τμήμα Κιάτο Διακοπτό, το οποίο έως 31.12.2012 συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και από 1.1.2013 και μετά από αμιγώς εθνικούς πόρους.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, ανέφερε ότι αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και η σύνδεση των μεγάλων λιμανιών με το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Για το συγκεκριμένο έργο είπε ότι στον διαγωνισμό που έγινε στις 31.12.2013 μειοδότης αναδείχθηκε η ΜΕΤΚΑ με έκπτωση 17,4%.
Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, έχει γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο και πλέον η ΕΡΓΟΣΕ είναι έτοιμη να προχωρήσει στη σύναψη της σύμβασης.

Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου- Να απέχετε από την εκδήλωση της Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής...


Γίνεται γνωστό, κατόπιν πληροφοριών που κατέφθασαν δυστυχώς μόλις τώρα

στα Γραφεία μας, ότι σήμερα 30 Ιουλίου 2014 και περί ώρα 9.00 μ. μ. στην πόλη της Κορίνθου και στην πλατεία του «Φλοίσβου», θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής. Υπευθύνως σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται για Ορθόδοξη Χριστιανική εκδήλωση αλλά για εκδήλωση Προτεσταντικής παραφυάδας αιρετικής αποκλίσεως, γι’ αυτό και σας συνιστούμε, να απόσχητε από την συγκεκριμένη εκδήλωση και να μη επηρεασθήτε από όσα θα ακουσθούν κατ’ αυτήν.

Ως Κορίνθιοι είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να κατηχηθούμε στην Χριστιανική πίστη από το «στόμα του Χριστού» τον ίδιο τον Απόστολο Παύλο, αλλά και εις το διηνεκές να κατηχούμεθα και από τις δύο προς Κορινθίους Επιστολές Του, ως εκ τούτου δεν χρειαζόμαστε ουδεμία άλλη κατήχηση εκτός αυτής της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, που συνεχώς και αδιακόπως από την εποχή του προστάτου μας
Αγίου Αποστόλου Παύλου διασώζει την αλήθεια της πίστεως απαραχάρακτη. Ένεκα τούτου καλούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως να πληροφορήσουν τον Ορθόδοξο κόσμο ώστε να μην παρασυρθούν εξ αγνοίας.

Ας επιδείξουμε για άλλη μία φορά ότι «ιστάμεθα εδραίοι εν τη καρδία» (πρβλ. Α’ Κορ. ζ ́, 37) και ότι δεν συντρέχει κίνδυνος, με την χάρη του Θεού,«Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου».

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ: ΠΟΙΗΜΑΤΑ (ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ)

img2

της Ανθούλας Δανιήλ
Η γενιά του '30 τον είχε, στο κέντρο και στην κορυφή, ηγέτη και δάσκαλο. Οι επόμενες και οι μεθεπόμενες συνέχισαν σαν να μην είχε φύγει. Η ποίησή του σημάδεψε τον αιώνα. Πολλά ποιήματά του τραγουδήθηκαν και βρήκαν πλατιά απήχηση στον κόσμο που τον διάβαζε, αλλά και στον άλλο που δεν τον διάβαζε. Τα δοκίμιά του θεωρούνται υποδειγματικά, τα Ημερολόγιά του κατατοπιστικά, το σύνολο του έργου του σταθμός στα ελληνικά Γράμματα. Είναι ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης, αυτός που μας έφερε το πρώτο Νόμπελ στην Ελλάδα. Ο συνοδοιπόρος Οδυσσέας Ελύτης επανέλαβε...

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ - Hmiskoumpria

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΦΑΤΜΕ - ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ - ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

O ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ

του Φίλιππου Φιλίππου

To μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη H ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα (1920), που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Κέρκυρα από τις Εκδόσεις Ιδέες* με επιμέλεια, πρόλογο και γλωσσάρι του Αριστείδη Κάντα, μας δίνει μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τον σημαντικό μας πεζογράφο. Σε αυτό, ο συγγραφέας μιλάει για τον άνθρωπο που είναι μόνος και αδύνατος στην κοινωνία: ο Καραβέλας, όταν πεθαίνει η γυναίκα του, τα χάνει όλα – περιουσία, υπόληψη, αξιοπρέπεια. Ο Θεοτόκης, ο πρωτεργάτης του κοινωνικού μυθιστορήματος στην Ελλάδα...
img8

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

img8
συνέντευξη στην Τίνα Πανώριου

Ο Παύλος Σακκάς συμπλήρωσε τριάντα χρόνια στη μαχόμενη Ψυχιατρική και είναι αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διετέλεσε και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο...

Διαβεβαιώσεις Βρούτση για τα Ταμεία των ενστόλων

Giannis-Vroutsis
 Ο Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει πρόνοια για τα Ταμεία των ενστόλων.
«Με δεδομένη την αρχή βιωσιμότητας στα ταμεία του ένστολου προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, θα υπάρχει πρόνοια που θα προφυλάσσει σε κάθε περίπτωση το αξιόμαχο αυτών των κρίσιμων πυλώνων της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και διευκρίνισε ότι:
1. Τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.
2. Στην εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας, θα υπάρξει “ρήτρα αξιομάχου” δηλαδή ειδική πρόνοια που θα λαμβάνει υπόψη τη διασφάλιση του αξιομάχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.
3. Διασφαλίζεται πλέον οριστικά η βιωσιμότητα των ταμείων έτσι ώστε οι νέες γενιές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να λαμβάνουν απρόσκοπτα αυτές τις παροχές.

Παρατείνεται η κράτηση του Στάθη Μπούκουρα

boukouras

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απορρίφθηκε η αίτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα, για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Παράλληλα με άλλο βούλευμα παρατείνεται για άλλο ένα εξάμηνο η προσωπική του κράτηση.

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην Γάζα – Χτυπήθηκε αγορά, τουλάχιστον 15 νεκροί

gaza1

Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε αγορά στην Γάζα, παρά την τετράωρη εκεχειρία που είχε ανακοινωθεί.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 15 νεκρούς και 150 τραυματίες.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δύο ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν την περιοχή Σετζάγια στις παρυφές της Γάζας.

Προκόπης Παυλόπουλος: Να αναλάβει η τρόικα τις ευθύνες της

Prokopis-Pavlopoulos

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″ και τον Σπύρο Χαριτάτο, για την τρόικα, την ΕΛΣΤΑΤ και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξη του Προκόπη Παυλόπουλου στον Σπύρο Χαριτάτο:
“Η πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος έχει τεθεί απο το 2012 από τη ΝΔ και τον Σαμαρά.
Αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος,η ΝΔ έχει ανακοινώσει και τους βασικούς άξονες.
Ο νόμος που ισχύει για το πόθεν έσχες των πολιτικών είναι πολύ αυστηρός, δεν είναι ζήτημα Συντάγματος
Ο κ.Ρήγας αντέδρασε ενώ δεν ήταν παρών και απρόκλητα ήθελε να αμφισβητήσει πράγματα που δεν αμφισβητούνται.
Ομόφωνα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έκανε δεκτή την πρόταση μου.
Ρώτησα αν είναι δυνατόν ενώ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ.Γεωργίου να μένει στη θέση του επικεφαλής ΕΛΣΤΑΤ.
Καιρός η Τρόικα να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να αλλάξει ρότα.
Η κυβέρνηση έχει ένα σημαντικό ατού στη διαπραγμάτευση που είναι η ομολογία σφαλμάτων.
Το να κάνεις επανειλημμένες εκλογές δεν είναι κάτι το οποίο διευκολύνει τα πράγματα”.

ysterografa.gre

Ένταση και αντιδράσεις μετά την αθωωτική απόφαση για τη Μανωλάδα

Manolada

Ένταση και αντιδράσεις προκάλεσε στην Πάτρα η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για το περιστατικό της Μανωλάδας.
Από τους τέσσερις κατηγορουμένους, μονάχα ο ένας κρίθηκε ένοχος, και αυτός για την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ ακόμη ένας καταδικάστηκε για απλή συνέργεια.
Αναφορικά με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, η απόφαση είναι επίσης αθωωτική.
Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, μετανάστες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορούσε πυροβολισμούς μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.

Ο Βορίδης με ατζέντα για τη "Νέα Κεντροδεξιά"

Makis-Voridis

Ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης είναι ένα από τα στελέχη του χώρου της Κεντροδεξιάς που αναμένεται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στο μέλλον, γι’ αυτό και έχει πρόσθετη αξία η ατζέντα την οποία παρουσίασε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Λάμπρο Καλαρρύτη.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών”, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε με νόημα:
“Οι διαιρέσεις στον ευρύτερο χώρο της Παράταξης μπορούν να ξεπεραστούν. Δεν είναι κάτι που βλέπω με όρους πολιτικού συμβιβασμού, αλλά ως μετάβαση σε μια εθνική συζήτηση για το πού θέλουμε να πάει η χώρα, ποιός θα είναι ο ρόλος της ως περιφερειακής δύναμης στην περιοχή μας, ποιό θα είναι το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθήσει, και ποιά η νέα οικονομία της.
Από τη στιγμή που οι παραπάνω παράμετροι θα διατυπωθούν, θα έρθουν και οι συγκλίσεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς”, ήταν τα λόγια του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη.

υστερογραφα

Το 36o River Party... σας καλωσορίζει!


  
Εμφάνιση river party 3.JPG 
Το 36ο River Party
άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο, 26 Ιουλίου.
Εμφάνιση river party 19.JPGΕμφάνιση river party 8.JPG
Σήμερα στις 18.00 το πάρτυ ξεκινά και επίσημα
με την πιο καλή ελληνική μουσική!
Εμφάνιση river party 16.JPG Εμφάνιση river party 15.JPG 

φωτογραφίες 
από τις πρώτες ημέρες του Φεστιβάλ...
Εμφάνιση river party 7.JPGΕμφάνιση river party 14.JPG 

Για κάθε διευκρίνιση, λεπτομέρεια
ή οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε,
είμαστε πάντα στη διάθεσή σας στο press@live2.gr,
καθώς επίσης και στα 6973 042 676 (Μαρία Παναγιωτοπούλου)
ή 6976 408 158 (Γεωργία Ζούμπα)

Σας ευχαριστούμε... και σας περιμένουμε!

Γραφείο Τύπου της Live2

Οι άνθρωποι της μέρας - Μια ιστορία από την Ελλάδα του σήμερα

makis_psomiadis_lista_stimena_1638553_b
Επιχείρηση ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην αρχή της κρίσης και αντιμετώπισε όλες τις αντιξοότητες. Παρόλα αυτά κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και σταδιακά να αναπτυχθεί ώστε σήμερα να απασχολεί αρκετές δεκάδες – κυρίως νέους – ανθρώπους. 

Λόγω τη φύσης της δραστηριότητας (υπηρεσίες προς επιχειρήσεις) η συγκεκριμένη επιχείρηση ως και σήμερα προσλαμβάνει συνήθως δοκιμαστικά για κάποιο διάστημα. Όσοι καταφέρνουν να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις παραμένουν, ενώ οι υπόλοιποι απολύονται και αντικαθίστανται από άλλους. Όλα γίνονται σύμφωνα με το νόμο και δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό. 

Πώς θα κάνετε το iPhone να δουλεύει καλύτερα

Πώς θα κάνετε το iPhone να δουλεύει καλύτερα

Μικρά μυστικά για να «τρέχει» πιο γρήγορα από πριν
Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και δεν είναι λίγες οι φορές που παθαίνουμε «πανικό» όταν διαπιστώνουμε ότι δε λειτουργούν το ίδιο καλά με πριν.
Προτού χάσετε τον έλεγχο και πανικοβληθείτε, δοκιμάστε μερικά από τα παρακάτω κόλπα και πού ξέρετε… ίσως καταφέρετε να κάνετε το κινητό σας να «τρέχει» πιο γρήγορα από πριν:

46 διατάξεις που οδηγούν ταχύτερα στη σύνταξη 250.000 εργαζομένους στο Δημόσιο [λίστα]

Μεγάλη ευκαιρία να θεμελιώσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, μόνο με τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης έχουν 250.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στη συνέχεια μπορούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το κατά περίπτωση όριο ηλικίας. Πρόκειται για 46 συνολικά διατάξεις, που δίνουν τη δυνατότητα ταχύτερης εξόδου σε όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012. Μάλιστα συγκεκριμένες διατάξεις έχουν βρεθεί και στο «μικροσκόπιο» της τρόικας, καθώς επιτρέπουν τη συνταξιοδότηση από τα 50 έως και τα 60 (και ενώ πλέον το όριο για πλήρη σύνταξη είναι στα 67 και για μειωμένη στα 62). Ουσιαστικά οι συγκεκριμένες διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα να «κατοχυρωθεί» δικαίωμα μόνο με τα χρόνια ασφάλισης. Ειδικά για τις μητέρες απαιτείται ταυτόχρονα με τα έτη ασφάλισης να υπάρχει και ανηλικότητα του τέκνου.
Τη χρονιά που οι ασφαλισμένοι «πιάνουν» τα έτη ασφάλισης κλειδώνουν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία το συγκεκριμένο όριο ηλικίας. Οποτε φτάσουν αυτό το όριο μπορούν να αποχωρήσουν, ανεξαρτήτως της ηλικίας συνταξιοδότησης τη συγκεκριμένη χρονιά. Αναλυτικά οι διατάξεις για κατοχύρωση μόνο με τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης είναι οι εξής:

Δρακόντειο πόθεν έσχες στο Δημόσιο

Εκτεταμένο πόθεν έσχες χωρίς εξαιρέσεις για όλους όσοι έχουν οποιαδήποτε δυνητική επαφή με δημόσιο χρήμα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο αυστηροποιούνται και οι ποινές φτάνοντας σε δεκαετή κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ. Με τις νέες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης συγκροτείται και ειδική Επιτροπή Ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, η οποία θα ελέγχει τις δηλώσεις όλων των πολιτικών προσώπων, από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων μέχρι τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη όλων των επιτροπών διαγωνισμών προμηθειών και παροχής κρατικών υπηρεσιών.
Η Επιτροπή Ελέγχου θα αποτελείται από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, που όπως επισημαίνεται θα ενεργούν υπό τον θεσμικό τους ρόλο και όχι ως εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και έναν υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και η λειτουργία της θα είναι ανεξάρτητη.
Ειδικότερα: Υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει δήλωση ή υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ. Εάν ο υπόχρεος τελεί το αδίκημα με σκοπό την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου που απέκτησε ωφελούμενος της ιδιότητάς του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 500.000 ευρώ. Αν η συνολική αξία της αποκρυπτόμενης περιουσίας υπερβαίνει συνολικά τις 300.000 ευρώ, τότε τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 έτη και χρηματική ποινή από 20.000 – 1 εκατ. ευρώ.
Εάν διαπιστωθεί ότι η παράλειψη υποβολής δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης οφείλεται σε αμέλεια επιβάλλεται χρηματική ποινή, ενώ το δικαστήριο εκτιμώντας τις περιστάσεις μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη. Ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή προβλέπεται και για τρίτο πρόσωπο, το οποίο εν γνώσει του συμπράττει στην υποβολή ανακριβούς δήλωσης.
Οι δηλώσεις πόθεν έσχες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ενιαίας ειδικής εφαρμογής και θα υπόκεινται σε ηλεκτρονική επεξεργασία από ειδική βάση δεδομένων, που θα προβαίνει σε μέθοδο ανάλυσης επικινδυνότητας.

aftodioikisi.gr

Μπαλτάκος: Τι να έλεγα στον Κασιδιάρη; Φύγε ρε φασίστα, αλήτη από το γραφείο μου;

Takis-Baltakos

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος δηλώνει… αμετανόητος, για τις επαφές που είχε με τη Χρυσή Αυγή, και οδήγησαν τελικά στην απομάκρυνσή του από το Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως καταγράφει ο σημερινός “Βηματοδότης” στο “tovima.gr”, ο Τάκης Μπαλτάκος δεν έχει μετανιώσει καθόλου γι’ αυτό που έγινε, και θεωρεί ότι έπραξε ορθά.
“Ηθελα τότε επαφή με τους χρυσαυγίτες. Δεν μου μιλούσαν και δεν γνωρίζαμε τις κινήσεις τους. Οταν ήρθε στο γραφείο μου ο Κασιδιάρης, νόμιζα ότι θα άλλαζαν τακτική και ήθελα να ήμουν φιλικός μαζί του. Τι να του έλεγα; Φύγε, ρε φασίστα, αλήτη, από το γραφείο μου; Θα έχανα την επαφή. Ετσι λοιπόν του συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον τρόπο.
Για μένα ήταν αναμενόμενη η προφυλάκιση. Δεν ήταν δυνατόν να είχαν δευτεροκλασάτα μέλη ή στελέχη δεύτερης διαλογής στη φυλακή και να είχαν έξω έναν Μιχαλολιάκο και έναν Κασιδιάρη. Δημιούργησαν οι χρυσαυγίτες αυτό το βίντεο με μένα νομίζοντας ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση ή θα εκβιάσουν τους δικαστές. Αστεία πράγματα…”, ανέφερε ο Τάκης Μπαλτάκος στον “Βηματοδότη”.

 

Βαρουφάκης: Χωρίς τρόικα μετά το… 2050

Giannis-Varoufakis

Στο περιθώριο της μεγάλης συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αποχώρηση της τρόικας από την Ελλάδα, και το τέλος της εποχής των Μνημονίων, ο καθηγητής Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η στιγμή αυτή θα αργήσει… μερικές δεκαετίες ακόμη.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, και σημείωσε με νόημα ότι “η Ελλάδα θα βρίσκεται σε εποπτεία, τουλάχιστον μέχρι το 2050″.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει μεταφερθεί στους ώμους των Ευρωπαίων φορολογουμένων, και η διαχείρισή του γίνεται κεντρικά από τις Βρυξέλλες, ενώ η διαχείριση αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα πτώχευσε στο τέλος του 2009, και έκτοτε… παραμένει πτωχευμένη.

ysterografa.gr

Η Γερμανία γνωρίζει τι σημαίνει ναζισμός; Εμείς;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τελικά η χώρα που περισσότερο έχει συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο κίνδυνο αποτελεί η επανάκαμψη του ναζισμού, είναι η Γερμανία.
Λογικό, θα πει κάποιος, αφού μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την πλήρη αποκάλυψη των ναζιστικών θηριωδιών, η χώρα πορεύτηκε μέσα σε ένα ισχυρό σύνδρομο ενοχών.
Ναι, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι χώρες που έπεσαν θύματα αυτής της θηριωδίας – με πρώτη την Ελλάδα – ζουν την επανάληψη του εφιάλτη με έναν σχεδόν ανέμελο τρόπο.
Ούτε δικαιολογεί το γεγονός ότι με τόσο μεγάλη ευκολία και για λόγους πολιτικού καιροσκοπισμού, κάποιοι εδώ δέχονται να συνυπολογίζονται οι ψήφοι τους με αυτές των ναζί.
Στη Γερμανία, λοιπόν, το φαινόμενο της νεοναζιστικής έξαρσης αντιμετωπίζεται με κάθε τρόπο και σε κάθε του λεπτομέρεια – έστω και στην πιο «αθώα».

Άμεση ενεργοποίηση του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού για το Αεροδρόμιο της Τρίπολης



Εμφάνιση touristikos organismos peloponnisoy.jpg 
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 μεταξύ του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη και φορέων ξενοδοχειακών, επαγγελματικών και τουριστικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, σχετικά με τη λειτουργία πολιτικού Αεροδρομίου στην Τρίπολη. Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων-νος Μαρινάκος, οι Αντιπρόεδροι Δημήτρης Πολλάλης και Δημήτρης Παππάς καθώς επίσης και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Αργολίδας κ. Ευστάθιος Κωτσιόπουλος και το μέλος αυτού κ. Ιωάννης Γεωργιδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι φορείς ενημέρωσαν εκτενώς τον  Υπουργό για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει αναφορικά με το θέμα αλλά και για όσες άλλες υπολείπονται, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος υπαγωγής του Αεροδρομίου της Τρίπολης σε διαδικασία ΣΔΙΤ.

Η λειτουργία του Αεροδρομίου της Τρίπολης τόσο για πολιτική όσο και για εμπορική χρήση, θα συμβάλλει δραστικά στην τουριστική αναπτυξιακή εξέλιξη ολοκλήρου της Πελοποννήσου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού και των τοπικών επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης, σημείωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επιτάχυνση των αναγκαίων παρεμβάσεων τόσο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και από τα συναρμόδια Υπουργεία για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού για την Πελοπόννησο εγχειρήματος.

Έτσι κυκλοφορεί η Πόλα Ρούπα! Η αστυνομία την ψάχνει σε Ακράτα και Κιάτο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ


Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Αστυνομία οι φωτογραφίες της καταζητούμενης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα.
Στις τέσσερις από τις πέντε φωτογραφίες, που προέρχονται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, η Ρούπα εικονίζεται με αλλαγμένα χαρακτηριστικά, και συγκεκριμένα με βαμμένα ξανθά μαλλιά.
Έτσι κυκλοφορεί η Πόλα Ρούπα! Η αστυνομία την ψάχνει σε Ακράτα και Κιάτο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΣτην ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει πως η Ρούπα ενδέχεται να κυκλοφορεί με το υπ’ αριθμ. ΥΗΤ-2959 αυτοκίνητο, μάρκας HYUNDAI ACCENT, χρώματος ασημί, το οποίο είχε αγοράσει με πλαστή ταυτότητα ο Νίκος Μαζιώτης.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου επικεντρώνονται σε περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Κυψέλη, τη Νέα Χαλκηδόνα, τη Νέα Ιωνία, τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη και το Γραμματικό, καθώς και στις περιοχές του Κιάτου και της Ακράτας