Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού νίκησαν σε φιλανθρωπικό αγώνα τους παλαιμάχους της Κορινθίας

http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/07/a233.jpg
 Την Δευτέρα 30 Ιουνίου, ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Εκδηλώσεων «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ» με την μέριμνα του Αιδεσ. Εφημερίου του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου – Μακαρίου Κορίνθου κ. Παύλου Στρούμπα και του κ. Παν Λαμπρινού, Προέδρου του Συνδέσμου παλαιμάχων Ν. Κορινθίας ο σπουδαίος φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας των παλαίμαχων Κορινθίας – Ολυμπιακού Πειραιώς, με σκοπό την ενίσχυση των Φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Ι. Μητροπόλεώς μας και ιδιαίτερα των συσσιτίων, με τον Μητροπολίτη Διονύσιο να δίνει το παρών, όπως και δεκάδες ιερείς. Οι παλιές… δόξες των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν στην Κόρινθο όπου έδωσαν τον 622ο αγώνα τους με φιλανθρωπικό χαρακτήρα όπου επικράτησαν με 2-1, με τον Τζιωρτζιόπουλο που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Βετεράνων , να σημειώνει και τα δυο τέρματα και τον Καλογερόπουλο να έχει δοκάρι, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Κολιάκος.
Ολυμπιακός: Φιλανθρωπική νίκη των παλαιμάχων (photo) | onsports.gr

Οι 11 που ξεκίνησαν για τον Ολυμπιακό ήταν οι Κελεσίδης, Συρίγος, Μίχος, Πάντος, Γ. Σιδέρης, Καλτσάς, Καλαμάρας, Τζιωρτζιόπουλος, Μπονόβας, Σταυρόπουλος και Καλογερόπουλος, ενώ αγωνίστηκαν επίσης οι Κοψαχείλης, Καρασαββίδης, Μπαρμπαρής, Ασπρογέρακας, Γ. Γκαβέζος, Γλύκας, Κτενάς, Κουμαριάς, Μαντάζης, Γαϊτανάρος και Βασιλειάδης. Την αποστολή ακολούθησαν οι Γκαϊτατζής, Σ. Γκαβέζος, Αγγελής, Λεβαντής, Σορώτος και Κριμιτζάς. Προπονητής ήταν ο Αντώνης Τζανετουλάκος και φροντιστές οι Πέτρος Ρηγούτσος και Νίκος Τουλγέρογλου.
Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξαν εκατέρωθεν βραβεύσεις, με τον Μητροπολίτη κ. Διονυσίο να χαρίζει σε κάθε συμμετέχοντα το μετάλλιο της Μητρόπολης. Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού, κ. Αντώνης Γλύκας, απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, με τη Θύρα 7 της Κορίνθου, αλλά και οργανωμένους από πολλές άλλες περιοχές – ανάμεσά τους η Νεμέα, το Άργος, το Ναύπλιο και άλλες – να στήνουν το δικό τους… πάρτι στις κερκίδες με συνθήματα υπέρ του Θρύλου, πυρσούς και τύμπανα αφού πρώτα όλοι οι παριστάμενοι στο γήπεδο έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/07/a281.jpgΟ αγώνας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων έως το τέλος ενώ στις κερκίδες παρέστη ενθουσιώδες κοινό 400-500 περίπου ατόμων, οι οποίοι απόλαυσαν από κοντά τις παλιές και νέες δόξες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Μετά την λήξη του αγώνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των παλαίμαχων στην «Κροκίδειο αίθουσα», οι οποίοι μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, από την άψογη  φιλοξενία, υποσχέθηκαν ότι θα ξανάρθουν και ότι θα καταστήσουν την συγκεκριμένη αναμέτρηση θεσμό».

 Ο επόμενος αγώνας των Βετεράνων μας είναι προγραμματισμένος για τις 7 Ιουλίου στην Κηφισιά».

Μειώνονται κατά 5,2% οι επικουρικές συντάξεις - ΣΥΡΙΖΑ: «Μαύρη μέρα»...

Μειώνονται κατά 5,2% οι επικουρικές συντάξεις - ΣΥΡΙΖΑ: «Μαύρη μέρα»...Δείτε πώς διαμορφώνονται στο εξής οι επικουρικές συντάξεις, έπειτα από τη μείωση ύψους 5,2% που αποφάσισε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου. Πώς αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι ζητά από την κυβέρνηση με δήλωσή του ο βουλευτής του κόμματος, Αλ. Μητρόπουλος...
 eklogika.gr

Ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο σοσιαλδημοκράτης Μ. Σουλτς

Ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο σοσιαλδημοκράτης Μ. ΣουλτςΜε απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα 2,5 χρόνια ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης, Μάρτιν Σουλτς. Ποιοι τον ψήφισαν, πόσες ψήφους έλαβαν οι υποψήφιοι των άλλων ευρωπαϊκών κομμάτων...

Απεργίες στη ΔΕΗ - Τι θα κάνει η κυβέρνηση εάν «κατέβουν διακόπτες»...

Απεργίες στη ΔΕΗ - Τι θα κάνει η κυβέρνηση εάν «κατέβουν διακόπτες»...Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ». Δείτε για ποιες ημέρες προανήγγειλε κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ (με κινδύνους για προβλήματα ηλεκτροδότησης), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο. Τι αποφάσισαν ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχαν για το θέμα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, προειδοποίησε ότι θα αντιδράσει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που οι συνδικαλιστές «κατεβάσουν διακόπτες». Τι δήλωσε και τι υποστήριξε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαπας...
eklogika.gr

Στα σχολεία οι βαθμοί των πανελλαδικών

panelladikes
Στα σχολεία της χώρας έχουν σταλεί από το μεσημέρι οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οι υποψήφιοι μπορούν,επίσης, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.  Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Παπαμιμίκος: Ναι στην επίταξη για τη ΔΕΗ, αν χρειαστεί

Andreas-Papamimikos
Τη μεθολογία των επίταξης των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, στην περίπτωση που προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα μπλακ-άουτ, έδειξε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, στο πλαίσιο παρουσίας του στην εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
“Για το θέμα με τους απεργούς και τα συνδικάτα, δεν θέλω να πιστέψω ότι θα φτάσουν στο σημείο να κατεβάσουν τους διακόπτες. Δεν γνωρίζω τι θα αποφασίσει η κυβέρνησης σε μια τέτοια περίπτωση, η δική μου άποψη όμως είναι ότι πρέπει να φτάσουμε μέχρι το τέλος, δηλαδή την επίταξη.
Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν να κατεβάσει τους διακόπτες, και να χαθούν έτσι χιλιάδες θέσεις εργασίας, να χαθούν έδοδα από τον τουρισμό, και να χαλάσει η εικόνα της χώρας”, σημείωσε με νόημα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

ysterografa.gr

Νέα απογραφή των φορέων του Δημοσίου – Γιατί το ΥΔΜΗΔ επικαιροποιεί το Μητρώο (έγγραφο)

Στην εκ νέου επικαιροποίηση του «Μητρώου Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης» προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κι αυτό γιατί «δεδομένου ότι το περιεχόμενο του «Μητρώου» έχει δυναμικό χαρακτήρα, η διαδικασία επικαιροποίησής του είναι διαρκής. Στη συγκεκριμένη μάλιστα συγκυρία όπου συντελούνται αλλαγές στις οργανωτικές δομές των υπουργείων (συγχωνεύσεις ή διασπάσεις ή ανακατανομή των αρμοδιοτήτων τους) και στους φορείς που ανήκουν στο Δημόσιο Τομέα (καταργήσεις, συγχωνεύσεις κ.λπ.), η επικαιροποίησή του κρίνεται επιβεβλημένη», προστίθεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Ο Φραγκούλης Φράγκος γύρισε την πλάτη στον Μπαλτάκο

Fragoulis-Fragos

Στην κινητικότητα την οποία επιδεικνύει ο Τάκης Μπαλτάκος στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, με συναντήσεις και ζυμώσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα, αναφέρεται ο “Βηματοδότης”.
Σύμφωνα με την έγκριτη στήλη του Συγκροτήματος Λαμπράκη, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, και πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, συναντήθηκε πρόσφατα με τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, κάνοντας μια ανιχνευτική συζήτηση για τη δημιουργία ενός δεξιού κόμματος.
Ο “Βηματοδότης” αναφέρει ότι ο Φραγκούλης Φράγκος επιφυλάχτηκε να απαντήσει, ουσιαστικά όμως γύρισε την πλάτη στον Τάκη Μπαλτάκο, καθώς δεν θα ήθελε να συνδέσει το όνομά του με τον πρώην Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά τις ταπεινωτικές αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη.

ysterografa.gr

Ο Βουλγαράκης κάνει τα… βαφτίσια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Giorgos-Voulgarakis
Ο Γιώργος Βουλγαράκης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:
“Μου ζήτησε σήμερα ένας φίλος απ τα παλιά, βουλευτής σήμερα και πολύ δραστήριος μάλιστα, να του πω την άποψη μου για την αλλόκοτη-πολιτικά συμπεριφορά,της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Του είπα λοιπόν,οτι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, ως πρώην μικρό κόμμα, δεν εχει μάθει να συμπεριφέρεται ως μεγάλο , η δε ΝΔ, ως πρώην μεγάλο κόμμα , δεν εχει μάθει να συμπεριφέρεται ως μικρό.
Ετσι τα στελέχη της σημερινής ΝΔ δε μπορούν να διαχειριστούν τη μοναξιά, ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να διαχειριστούν την πολυκοσμία…. Αυτό, στα ματιά του κόσμου, ειναι απολύτως προφανές. Μονο αυτοί δεν το έχουν καταλάβει ακόμα !!!”

Η εθνική συμφιλίωση και το “βρώμικο ’89″

Konstantinos-Mitsotakis-Xarilaos-Florakis-Leonidas-Kyrkos
Twitter@EmOikonomidis
Η 1η Ιουλίου του 1989 θα μνημονεύεται από τον ιστορικό του μέλλοντος ως το tipping point μιας Ελλάδας που… έμεινε πίσω. Που ξεκίνησε για μια μεγάλη αλλαγή, και κατέληξε μέσα από συμβιβασμούς με τη μετριότητα, τις εθνικές παθογένειες και τις παρεμβάσεις των εξωθεσμικών παραγόντων, στην Ελλάδα που χρεοκόπησε στα χέρια του τελευταίου των Παπανδρέου ο οποίος έγινε πρωθυπουργός.
Σαν σήμερα λοιπόν, πριν από 25 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Χαρίλαος Φλωράκης έδιναν τα χέρια για τον ιστορικό συμβιβασμό των πολιτικών επιγόνων εκείνων που πρωταγωνίστησαν στον Εμφύλιο. Η Νέα Δημοκρατία, ως μητέρα-παράταξη της (κεντρο) Δεξιάς και ο Συνασπισμός (της Αριστεράς και της Προόδου) αποφάσισαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη, ο οποίος ορκίστηκε την επομένη, στις 2 Ιουλίου του 1989, πρωθυπουργός.
Ήταν η πρώτη ουσιαστική απόπειρα της χώρας να απεγκλωβιστεί από το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”. Η πρώτη και… οδυνηρή, αν σκεφτεί κανείς ότι η εθνική συμφιλίωση βαφτίστηκε “βρώμικο ’89″, η κάθαρση για το σκάνδαλο Κοσκωτά έμεινε… στο ράφι, και ο Παύλος Μπακογιάννης πλήρωσε με τη ζωή του τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε στη σύμπραξη των δυο μεγάλων παρατάξεων.
Σήμερα, στην Ελλάδα του Μνημονίου, της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, η έννοια της εθνικής συμφιλίωσης προβάλει και πάλι ως ζητούμενο. Με την απόχρωση της συναίνεσης. Μόνο που η όποια συναίνεση επιτυγχάνεται σήμερα, συνιστά ουσιαστικά άθροισμα μειοψηφιών, αν σκεφτεί κανείς πόσο μαζικές ήταν οι κομματικές πλειοψηφίες πριν από 25 χρόνια, και πόση απαξίωση βιώνει το σημερινό πολιτικό σύστημα, με τα πιο ενεργά και ανήσυχα κύτταρα της κοινωνίας να βρίσκονται… στον καναπέ του σπιτιού τους.
Η κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την Αριστερά, πριν από 25 χρόνια, ήταν ένα θεαματικό και εθνικά αναγκαίο βήμα. Το γεγονός ότι εκ των υστέρων κακοποιήθηκε, και στο τέλος… δαιμονοποιήθηκε, επιβεβαιώνει την εθνική παθογένεια που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αξίζει να τη θυμόμαστε και να τη μνημονεύουμε. Έστω και για το ατελές της προσπάθειας…

ysterografa.gr

Πρωτιά για τη ΔΑΚΕ Ευαγγελισμού….

Evangelismos
Μεγάλη νίκη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων στην ΠΟΕΔΗΝ κατέγραψε η ΔΑΚΕ Ευαγγελισμού με 6 έδρες σε εκλογικό σώμα 1600 εργαζομένων.
Η νίκη αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι η πρώτη φορά που οι γαλάζιοι γιατροί έκοψαν πρώτοι το νήμα σε μία περίοδο που η κυβέρνηση “σπάει αυγά” και δρομολογεί αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και στο χώρο της Υγείας.
Για την ιστορία, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τρίτη, ακολουθώντας το ΠΑΜΕ…..

ysterografa.gr

Προσλήψεις στα νοσοκομεία προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης!

Προσλήψεις στα νοσοκομεία προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης!Περίπου 3.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, προανήγγειλε με δηλώσεις του ο νέος υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης! Πότε θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι προσλήψεις και ποιες ειδικότητες θα αφορούν. Τι είπε ο υπουργός Υγείας σχετικά με παλαιότερες δηλώσεις του για την ανακατανομή των πόρων του προϋπολογισμού υπέρ του τομέα της Υγείας. Δείτε ακόμη, τι θέση πήρε ο κ. Βορίδης σχετικά με την άποψη που εξέφρασε με δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για το ίδιο θέμα η βουλευτής της Ν.Δ. Φ. Πιπιλή. Κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο διοργανώνου ν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας κ. Βορίδη...

Εξελέγη η επταμελής Συντονιστική Επιτροπή του Ποταμιού – Από ποια μέλη αποτελείται

Εξελέγη η επταμελής Συντονιστική Επιτροπή του Ποταμιού, από την πρώτη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής του κόμματος – Ποια είναι τα μέλη που την αποτελούν
Την επταμελή Συντονιστική Επιτροπή του εξέλεξε το Ποτάμι κατά την πρώτη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής του κόμματος. Η επιτροπή αποτελείται από τους Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Παύλο Ελευθεριάδη, Λεωνίδα Καστανά, Αννα Λυδάκη, Γιώργο Μαυρωτά, Θανάση Σκόκο, Χριστίνα Ταχιάου.
Επίσης στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν εκ μέρους των περιφερειών οι Κυριάκος Καραγιώργης (Κρήτη), Σπύρος Καχριμάνης (Πελοπόννησος), Αναστασία Μήλιου (Βόρειο Αιγαίο), Χρήστος Τριανταφυλλίδης (Κεντρική Μακεδονία).
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξελέγησαν οι Λευτέρης Αλωνιάτης, Μαρία Βιτωράκη, Δημήτρης Κοντοπίδης, Μάκης Παπούλιας, Δήμητρα Τριανταφύλλου.
Σημειώνεται ότι εν τέλει τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής του Ποταμιού, είναι 86 και όχι 70 όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά. Τα μέλη που αποτελούν την Πανελλήνια Επιτροπή του κόμματος, εξελέγησαν από τους 466 συνέδρους, που ψήφισαν συνολικά για την ανάδειξη του οργάνου. Η αύξηση στον αριθμό, προκύπτει από την εξομάλυνση, που προβλέπεται στο καταστατικό του κινήματος προκειμένου να υπάρχει η ποσόστωση ανά φύλο (58 άνδρες και 28 γυναίκες) αλλά και για να εκπροσωπούνται και όλοι οι νομοί της χώρας, από τους οποίους προήρθαν υποψηφιότητες.
Η τροπολογία για την εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσότερων νομών προστέθηκε στο καταστατικό κατόπιν πρότασης των συνέδρων. Στην Πανελλήνια Επιτροπή θα συμμετέχουν και οι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού, όπως επίσης προβλέπει το καταστατικό.

eklogika.gr

Χρυσή Αυγή: Προφυλακιστέος ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Χρυσή Αυγή: Προφυλακιστέος ο βουλευτής Αρτέμης ΜατθαιόπουλοςΠροφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτ. Ματθαιόπουλος από τις εφέτες ανακρίτριες και τον αρμόδιο εισαγγελέα που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ποιο είναι το σκεπτικό των ανακριτριών σχετικά με την προφυλάκισή του, ποιες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει και τι φέρεται να υποστήριξε στο δισέλιδο υπόμνημα με το οποίο επέλεξε να απολογηθεί. Σε ποιους βουλευτές της Χ.Α. θα σταλούν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες και πότε αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια...

4ήμερο ταξίδι στη Ρώμη με 175€ το άτομο


logo
 
07/01/2014
rom

4ήμερο ταξίδι στη Ρώμη, 27-30 Ιουλίου
με 175€ το άτομο, από Θεσσαλονίκη

Πακέτο για 2 άτομα, συνολικό κόστος πακέτου είναι 350 ευρώ.

Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται:
arrow Αεροπορικά εισιτήρια για Θεσσαλονίκη - Ρώμη - Θεσσαλονίκη με όλους τους φόρους
arrow Διαμονή 3 νύχτες σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό σε ξενοδοχείο 4* 

Με μεγαλη επιτυχια το 4ο festival παραδοσιακης μουσικης και χορου στην Στιμαγκα Κορινθιας[Video]

Με μεγαλη επιτυχια το 4ο festival  παραδοσιακης μουσικης και χορου στην Στιμαγκα Κορινθιας[Video]
 Στιμαγκα-Με μεγαλη επιτυχια πραγματοποιηθηκε για 4η συνεχομενη χρονια το φεστιβαλ παραδοσιακης μουσικης και χορου,απο τον χορευτικο\λαογραφικο συλλογο »Θυαμις»Η κεντρικη πλατεια της τοπικης κοινοτητας κατακλυστηκε απο κοσμο που συνεχως χειροκροτουσε τους νεαρους χορευτες!Πολλοι οι χορευτικοι συλλογοι που συμμετειχααν απο την Κορινθια και οχι μονο.. Στο τραγουδι live ο Παναγιωτης Λαλεζας!.. !

 freddotv.gr

Όταν το «Κάψε το σενάριο» συνάντησε την Εορδαϊκή Δύναμη



Η ακριτική Πτολεμαΐδα αποδείχθηκε κομβικό σημείο μεταξύ αθλητισμού και πολιτισμού, καθώς ο αθλητικός σύλλογος Taekwondo Εορδαϊκή Δύναμη άνοιξε με επιδείξεις την παράσταση του «Κάψε το σενάριο».

Διαβάστε περισσότερα 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: AITIA KAI ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ



ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
Ο όρος κατάθλιψη αναφέρεται συχνά στην καθημερινή μας ζωή για να περιγράψει μία κατάσταση «στενοχώριας» ή «απογοήτευσης». Η κλινική όμως διάγνωση της κατάθλιψης...
αναφέρεται σε μία σειρά από συμπτώματα και ενδείξεις που εμφανίζονται για ένα χρονικό διάστημα και επιφέρουν αλλαγές στη λειτουργικότητα του ατόμου.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Δημιουργούμε νέα στοχευμένη οικονομία με την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο»



Εμφάνιση DSC00945.JPG 
«Δημιουργούμε μια νέα στοχευμένη οικονομία για πρώτη φορά στη χώρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, κατά την παρουσίαση της βελτιστοποίησης χρήσης του μετρικού δικτύου της Πελοποννήσου από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήματος Ισθμός – Λουτράκι από τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΣΕ κ. Γρηγόρη Σαμπατακάκη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε το πρόγραμμα πιλοτικό για τη χώρα, γιατί αφενός είναι η πρώτη φορά που συμπράττει ο ΟΣΕ με την Περιφέρεια, το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και πιθανώς με ιδιώτες επενδυτές και, αφετέρου, γιατί πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εναλλακτικής χρήσης όλου του δικτύου, το οποίο θα υιοθετηθεί στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα. «Ευθύνη μας δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, αλλά η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου, ρεαλιστικού και βιώσιμου σχεδίου» δήλωσε ο κ. Τατούλης εμφατικά.
Καταθέτουμε μια νέα πρόταση που καλύπτει το ενδιαφέρον, που εμείς δημιουργήσαμε σε ένα δίκτυο, το οποίο μόνο κόστος συνεπαγόταν για τον ΟΣΕ, λόγω των αναγκών συντήρησής του, τόνισε ο κ. Τατούλης και συμπλήρωσε ότι «δημιουργούμε νέα στοχευμένα οικονομικά προϊόντα, νέα δίκτυα και νέες προτάσεις τουριστικών προϊόντων, ενώ παράλληλα αποτρέπουμε την ερήμωση υφισταμένων δομών του ΟΣΕ που έχουν χαρακτηριστεί μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για τις καινοτομίες του σχεδίου, όπως για τη δυνατότητα τοποθέτησης οπτικών ινών και φωτοβολταϊκών παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές, «οι οποίες θα πολλαπλασιάσουν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Αναφορικά με τον προαστιακό Ισθμού – Λουτρακίου ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι αποτελεί πρόκληση για μια νέα προοπτική για το Λουτράκι, ώστε να μην είναι ταυτισμένο μόνο με το Καζίνο, και τόνισε ότι «επενδύουμε στο Λουτράκι και το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την ανάδειξη του Ισθμού».
«Εκεί που τολμούμε με μεθοδικότητα και ολοκληρωμένο σχέδιο μπορούμε να πετύχουμε» τόνισε ο κ. Τατούλης τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι το τρένο attraction και η ανίχνευση νέων προκλήσεων που θα αποτελέσουν το παράδειγμα για όλη τη χώρα» και συμπλήρωσε ότι «ενώ ήμασταν έτοιμοι προεκλογικά, παρουσιάζουμε σήμερα τα έργα αυτά για να μη θεωρηθεί ότι θα αποτελούσαν αντικείμενο εκμετάλλευσης».
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλος ανέφερε ότι στόχος είναι να επανεκκινήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, το οποίο είναι ενεργό και για την αναβάθμιση του οποίου δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, με διαφορετικές χρήσεις ανά τμήματα, όπως τουριστική για το τμήμα Κόρινθος – Άργος ή ως προαστιακός στην Καλαμάτα. Ο κ. Θεοφανόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για εναλλακτικό τρόπο χρήσης του δικτύου, ώστε να αναπτυχθεί ένα συνολικό εμπορικό προϊόν στο επίκεντρο του οποίου θα είναι ο σιδηρόδρομος.
Ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΣΕ κ. Σαμπατακάκης παρουσίασε την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον Ισθμό στο Λουτράκι, η οποία κατέστη εφικτή μετά το έντονο ενδιαφέρον και τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τον κ. Σαμπατακάκη το έργο έχει προϋπολογισμό 11,5 εκατομμύρια ευρώ, έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και έχει ήδη αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά. 
Παρόντες κατά την παρουσίαση ήταν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ.κ. Νικολάκου και Παπαφωτίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας.     

Κίνδυνος για μπλακ άουτ μέσα στον Ιούλιο -Τι θα γίνει με την πώληση της ΔΕΗ

dei-660_23
Στο «κόκκινο» ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για το μείζων θέμα της πώλησης του 30% της ΔΕΗ , με την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα συνδικάτα να παίρνουν θέση μάχης και τους καταναλωτές αλλά και χιλιάδες τουρίστες να βρίσκονται αντιμέτωποι με πιθανά μπλακ άουτ στην καρδιά του καλοκαιριού.

Το χαρτί της επιστράτευσης
Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους συνδικαλιστές να φτάσουν στα άκρα κατεβάζοντας τους διακόπτες, στέλνοντας μηνύματα σε όλους τους τόνους πως η χώρα δεν πρόκειται να βυθιστεί στο σκοτάδι, επιβαρύνοντας μάλιστα τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.
Από την άλλη επιθυμεί να πείσει τους βουλευτές της να στηρίξουν την στρατηγική που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Υπάρχει μια πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες, ώστε όλα να προχωρήσουν κανονικά» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνομιλία με δημοσιογράφους, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων αλλαγών, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που έρχεται αύριο στη Βουλή.
Περιοδείες ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει τις κινητοποιήσεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έχει κάνει το θέμα της ΔΕΗ «σημαία» και ήδη έχουν ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με την εξόρμηση των στελεχών αλλά και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις όπου υπάρχουν μονάδες και εργοστάσια της Επιχείρησης. Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να δοθούν οι γενικές κατευθύνσεις, με τα στελέχη του κόμματος να υπόσχονται «καυτό καλοκαίρι».
Σε θέση μάχης οι εργαζόμενοι
Την ίδια ώρα τα σωματεία των εργαζομένων στην ΔΕΗ απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες πραγματοποιώντας 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Τετάρτη όπου και θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο στην Βουλή.
Ήδη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο την Πέμπτη έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στην οδό Χαλκοκονδύλη ενώ το βράδυ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο δήμος και φορείς της Μεγαλόπολης, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από την Δυτική Μακεδονία με καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και την Φλώρινα.
Πάντως μεγάλος στόχος των συνδικαλιστών είναι οι κινητοποιήσεις τους να μην είναι αποκομμένες από την κοινωνία αλλά να συμμετέχουν σε αυτές όλες οι τοπικές κοινωνίες.

arouraios.gr

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνει για πρώτη φορά το «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας» για μαθητές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει εφέτος για πρώτη φορά το «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας».
Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και θα προβληματιστούν γύρω από τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες μορφωτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Αναλυτικά, στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων το οποίο ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν: παιδαγωγικά εργαστήρια, υπαίθρια μαθήματα και παιχνίδια, επισκέψεις στο Θησείο, την Αρχαία Αγορά, την Πνύκα, την Παλαιά Βουλή, ξεναγήσεις στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας με το τρενάκι, αθλοπαιδιές που θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός», συνάντηση με τον Συνήγορο του Παιδιού καθώς επίσης και θεατρικές δραστηριότητες, με την καθοδήγηση θεατροπαιδαγωγών- με θέματα: «Στη Δημοκρατία όλοι Ψηφίζουν», «Στη Δημοκρατία έχουμε Δικαιώματα» και «Σεβόμαστε τους Κανόνες της Δημοκρατίας».
Ένα μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε χώρους του Εθνικού Κήπου, προσφέροντας έτσι στους μαθητές τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση.
Το πρόγραμμα θα έχει τριήμερη διάρκεια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα τριήμερα προγράμματα για μαθητές προερχόμενους από 8 σχολεία, που ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Ο Αβραμόπουλος «κατέστρεψε» τη θεωρία των άκρων

samaras-avramopoulos
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ήρθε να πει το αυτονόητο, ότι κάποια στιγμή ίσως υπάρξει ανάγκη συνεργασίας, από τα νέα κοινοβουλευτικά κόμματα που θα επιλέξει ο Ελληνικός λαός.
περισσότερα
www.tokentro.gr

Ο κόσμος να χαλάσει, η πατρίδα θα γίνει το διαμάντι της Ευρώπης

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
Ο Ιούνιος του Μουντιάλ παραχωρεί αύριο τη θέση του στον ζεματιστό Ιούλιο των διακοπών. Με το   70 % των Ελλήνων να μη  μπορούν να τις χαρούν, αλλά και με τη δόλια πατρίδα να  βγαίνει ακροποδητί από την κρίση, προς κρυφή δυσφορία της ξενοκρατίας και των δανειστών.

Πάνε  πέντε χρόνια, από την Κυριακή 29 Ιουνίου του 2009, που η πέννα αυτή ξεκίνησε  τις  (συχνά ανάποδες ) σκέψεις της σε αυτήν εδώ την πρωτοποριακή εφημερίδα. Κοντά σε ένα λαό που έχει υποστεί τα πάνδεινα ,έχει περιπέσει σε κατάθλιψη  ,αλλά δεν εννοεί να το βάλει κάτω. Η πρωτοπορία του –δηλαδή τα νιάτα όλων των ηλικιών-εξακολουθούν να τραγουδούν ,να χορεύουν, να αντιστέκονται και να κερδίζουν μάχες...

Η Κατάρα της Μακαραπάνα και η… μικρή ΔΕΗ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Ιουνίου, πολλές πόλεις της Βενεζουέλας, ανάμεσά τους και η πρωτεύουσα Καράκας, βυθίστηκαν στο σκοτάδι και έμειναν χωρίς ρεύμα μέχρι τα ξημερώματα της επομένης, με την εθνική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Corpoelec να μην απαντά στα τηλεφωνήματα όσων ζητούσαν να πληροφορηθούν τι συμβαίνει.
Την επομένη, ο υπουργός Ηλεκτροδότησης Τζέσε Σακόν δήλωσε ότι η βλάβη σημειώθηκε στην πολιτεία Αράγουα και επηρέασε το Καράκας και στη συνέχεια τις πολιτείες Μιράντα, Καραμπόμπο, Φαλκόν και την περιοχή των Άνδεων.
Στο Καράκας η διακοπή του ρεύματος διήρκησε περίπου τρεις ώρες με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι συρμοί του μετρό και πολλοί άνθρωποι να μείνουν εγκλωβισμένοι στα βαγόνια κάτω από τη γη.
Η βλάβη σημειώθηκε την ώρα που ο Μαδούρο μιλούσε στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια της μετάδοσης μιας τελετής για την απονομή των εθνικών βραβείων δημοσιογραφίας.
Οπότε, καταλαβαίνετε τι συνέβη.

Ιστορική Μαρτυρία Αιματος για την άλωση της Λευκωσίας από υιο του Σουλεϊμαν το 1570

Ιστορική Μαρτυρία Αιματος για την άλωση της Λευκωσίας από υιο του Σουλεϊμαν το 1570











Tου Παντελή Καρύκα
Ο σουλτάνος Σελίμ Β’, ήταν γιός και διάδοχος του Σουλεϊμάν, του λεγόμενου μεγαλοπρεπή.
Αμέσως μετά την άνοδο του στον θρόνο αποφάσισε να εκστρατεύσει κατά της βενετοκρατούμενης Κύπρου.
Την 1η Ιουλίου 1570 η τουρκική αρμάδα μεθόρμισε στον όρμο της Πάφου και την επομένη τα τουρκικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στη Λεμεσό, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Αυτό ήταν λογικό καθώς ο Ενετός στρατιωτικός διοικητής του νησιού Έκτωρ Βαλιόνε, δεν διέθετε παρά 6.000 πεζούς και 500 ιππείς, έναντι 82.500 Τούρκων. Ωστόσο παρά την γενναία αντίσταση Ενετών και Ελλήνων η πρωτεύουσα του νησιού Λευκωσία έπεσε στις 9 Σεπτεμβρίου 1570.
Να πως περιγράφει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός τα της αλώσεως της Λευκωσίας στο χρονικό του :
«Ωστόσο στις συνοικίες πολεμούσαν ανδρειωμένα ακόμα οι κάτοικοι και μάλιστα στο μέρος του αποστόλου Πέτρου και Παύλου, έμπροσθεν της καθεδρικής εκκλησίας των Ρωμαίων (των Ελλήνων), και στα πέριξ, όπου θανατώθηκαν πολλοί μοναχοί, και ιερείς του αυτού γένους, και δύο επίσκοποι Ρωμαίοι.
 Ένα πλήθος μέγα δυστυχών έτρεχε στην πλατεία, κλαίγοντας και ολολύζοντας. Και ο εχθρός δεν άφηνε ζωντανό μήτε άνδρα μήτε γυναίκα μήτε βρέφος, τέλος πάντων ότι συναντούσε αφάνιζε με την μάχαιρα και έβλεπες σε μια στιγμή την ωραιότατη εκείνην πόλη ένα άμορφο θέαμα, στους δρόμους να τρέχει το αίμα, και να κοκκινίζει το έδαφος και σε κάθε λίγο διάστημα βουνά από θανατωμένους. Ποίων τα κεφάλια, ποίων τα χέρια, ποίων ποδάρια διαχωρισμένα, ποίων το μυαλό έξω, ποίων τα εντόσθια χυμένα στη γη και ανακατεμένα με τους νεκρούς χοίρους, η τύχη των οποίων ήταν ίδια με των πολιτών. Παρελθούσης της ημέρας, όπου κατακτήθηκε η χώρα, έγινε παζάρι, και πρώτα πουλήθηκαν τα ωραία παιδιά και τα ωραία κορίτσια.
Άρχισαν να καταισχύνουν τα παιδιά, τις παρθένες, τις τίμιες γυναίκες, και όσοι εναντιώνονταν τους έκοβαν τα κεφάλια». Αυτά έκαναν οι Τούρκοι το 1570. Τα ίδια έκαναν το 1974

 hellasforce.com