Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Σκληρή μάχη γιά άνοδο από Παννεμεατικό και Α.Ο Λουτρακίου – Ανασκόπηση του πρώτου γύρου της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPtgXj5cpLPlpL9LCRirAfNHA-i93D32ptB8fR5sqUwkIR76-mU2zw14vSyNnQCPHwXeO7CTXVj3p5MHAr6cufPgujxQjUNM934fnNl13E9-VTCpTErsher_zNFHis7rqB7sGo8L1y8Gw/s400/2c3718b544-735484.jpg 
Mε την ευκαιρία της λήξης , το περασμένο Σάββατο (4/1), του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας θα επιχειρήσουμε μια ανασκόπηση για τις 16 ομάδες πού μετέχουν σε αυτό παρουσιάζοντας την δυνατότητές τους , τις αδυναμίες τους ποιες από αυτές παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τίτλο καθώς και τις ομάδες που πασχίζουν για σωτηρία…

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟ πρώτος γύρος έληξε με τον Παννεμεατικό και τον ΑΟ Λουτρακίου να τερματίζουν τις 15 αυτές αγωνιστικές πρώτοι στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας ισόβαθμοι σε όλα ( βαθμούς (36), τέρματα (35 – 8), νίκες (11) , ισοπαλίες (3) και ήττες (1)).  Έτσι οι δύο πρωτοπόρες ομάδες ,  μοιράζονται και τον άτυπο τίτλο του "Πρωταθλητή χειμώνα", της Α1 Κορινθίας  και "χέρι - χέρι" βαδίζουν προς την κατάκτηση του μοναδικού εισιτηρίου που οδηγεί σε τίτλο και άνοδο, όπου αναμένεται να δώσουν, κατά το 2ο  γύρο  σκληρή μάχη για την τελική επικράτηση καθώς οι ομάδες παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική. Έχουν ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥαποσπασθεί κατά 6 βαθμούς από τις ισόβαθμες με 29 βαθμούς ομάδες του Ολυμπιακού Λουτρακίου (28-14) και της Θύελλας Πετρίου ( 29-19) με 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες έκαστη, οι οποίες θα προσπαθήσουν να μειώσουν την διαφορά τους από τους 2 πρωτοπόρους κάνοντας , στο τέλος ένας εκ των δύο ακόμα και την έκπληξη.
Τις ομάδες του Ολυμπιακού και της Θύελλας ακολουθεί 2 βαθμούς πίσω (27) ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου με 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες και τέρματα 19 - 14

ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥΑπό 25 βαθμούς, συγκέντρωσαν κατά τον πρώτο γύρο, ο Αστέρας Δερβενίου (22-19), ο Πανκαμαριακός (26-22) που έχουν από 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες έκαστος, καθώς και η Ελλάδα Βέλου (28-18) με 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. 
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣΤις τρεις αυτές ομάδες ακολουθεί με 23 βαθμούς  ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 6 ήττες και τέρματα 31-18, ενώ ένα βαθμό πίσω (22) βρίσκονται οι ομάδες του Κύψελου Κορίνθου (6 νίκες, 4 ισοπαλίες, 5 ήττες και τέρματα 22-16) και οι Άγιοι Θεόδωροι (7 νίκες, 1 ισοπαλία, 7 ήττες και τέρματα 15-15. Πιο χαμηλά με 18 βαθμούς βρίσκεται ο περυσινός πρωταθλητής Πέλοπας Κιάτου, ο οποίος προτίμησε το τοπικό πρωτάθλημα, παρά την συμμετοχή του στην Γ΄ Εθνική όπου είχε προκριθεί μέσα από μπαράζ. Ο Πέλοπας έχει  5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 20-31. Μάχη για παραμονή στην κατηγορία και από ότι φαίνετε κερδίζουν δίνουν οι ομάδες του ΑΟ Σπαθοβουνίου (με  13 βαθμούς, 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 10 ήττες και τέρματα 17-35) και της Αναγέννησης Κιάτου (με 11 βαθμούς, 3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 10 ήττες και τέρματα 19-35). Σε κίνδυνο βρίσκεται ο Πανσολυγειακός (με 3 βαθμούς, 1 νίκη, 14 ήττες και τέρματα 19-35) ν’ ακολουθήσει στην κάθοδο τον ήδη υποβιβασμένο Σαρωνικό Γαλατακίου (με -2 βαθμούς, 15 ήττες και τέρματα 0-35), στην  επόμενη (Α2) κατηγορία, ο οποίος δεν μετέχει του πρωταθλήματος.
 Οι σκόρερς
Τα 19 γκολ έφτασε ο Μάκης Μυργιώτης μετά τα τέσσερα που σημείωσε κόντρα στους Αγίους Θεοδώρους και οδηγεί πάντα την κούρσα των σκόρερ στην Α1, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. 
Στην 2η θέση με 11 γκολ βρίσκεται ο Κρισάφη του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ακολουθεί ο Αράπι της Ελλάδας Βέλου με 10 και ο Μπασιώτης του Ολυμπιακού Λοκάστρου με 8. Συνοπτικά ο πίνακας των σκόρερ: 
19 γκολ: Μυργιώτης (Παννεμεατικός)
11 γκολ: Κρισάφη (Ηρακλής Ξυλοκάστρου)
10 γκολ: Αράπι (Ελλάς Βέλου)
8 γκολ: Μπασιώτης (Ολυμπιακός Λουτράκιου)
7 γκολ: Αποστολάκης (ΑΟ Λουτράκι), Ζερβός (ΑΟ Λουτράκι), Κοσμάς (Θύελλα Πετρίου)
6 γκολ: Λίλιος (Πέλοπας), Τσιπάς Ν. (Πανκαμαριακός), Σαϊσανάς Ν. (Θύελλα Πετρίου)
5 γκολ: Κονιδάρης (Κύψελος), Χουσελάς Π. (Θύελλα Πετρίου), Ρούπας (Ελλάς Βέλου), Χρυσαφίδης (ΑΟ Λουτράκι), Μακρυγιάννης (Αστέρας Δερβενίου)


Οι Πορτογάλοι αποχαιρέτησαν τον Εουσέμπιο στο "Ντα Λουζ" (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ Reuters
Οι Πορτογάλοι έχασαν την Κυριακή τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τους... ήρωα και οι φίλοι της Μπενφίκα είχαν την ευκαιρία να στείλουν την Δευτέρα το "ύστατο χαίρε" στον θρυλικό Εουσέμπιο, μέσα στο Ντα Λουζ
Εκατοντάδες φίλαθλοι Μπενφίκα -και όχι μόνο- θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον Εουσέμπιο, στον τελευταίο γύρο του θριάμβου που έκανε στο “Ντα Λουζ” της Λισαβόνα όπου διέπρεψε ως αθλητής.
Αποχαιρέτησαν τον Εουσέμπιο στο `Ντα Λουζ` (ΦΩΤΟ)
Επιθυμία του Εουσέμπιο ήταν το φέρετρό του να βρεθεί στο στάδιο της Μπενφίκα, εκεί όπου γνώρισε απίστευτες στιγμές δόξας με την κόκκινη φανέλα.
 Η σορός του βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής σε παρεκκλήσι του “Ντα Λουζ” όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος ως ένδειξη σεβασμού για την απώλεια του "μαύρου πάνθηρα" Η πομπή θα περάσει μέσα από τους δρόμους της Λισαβόνας με προορισμό το Δημαρχείο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη τελετή, ενώ οι σημαίες στην πορτογαλική πρωτεύουσα θα κυματίσουν μεσίστιες.
 ΦΩΤΟ Reuters

REUTERS

Πιο γκάφα, δε γίνεται! Άκυρο το ΦΕΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων; – Το υπογράφει ο... Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!

Πιο γκάφα, δε γίνεται! Άκυρο το ΦΕΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων; – Το υπογράφει ο... Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!
 Γκάφα ή απλά ανικανότητα; Για γέλια ή μήπως για κλάματα; Μάλλον, λίγο απ’ όλα.

Έπαθαν σοκ όσοι είδαν τη φωτογραφία που κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου με το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Και έπαθαν σοκ όταν συνειδητοποίησαν πιο όνομα συνοδεύει τον τίτλο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αντί για Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός εμφανίζεται ο πατέρας του, πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
 Αν υπάρχει αστεία πλευρά του θέματος είναι πως στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, υπουργός είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ με την... υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!
Αλλά αν πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά, λάθη σαν αυτό μάλλον είναι ανεπίτρεπτα. Γιατί το ΦΕΚ ουσιαστικά θέτει σε ισχύ έναν νόμο. Κι εδώ μιλάμε για τον νόμο που καθορίζει τον Ενιαίο Φόρο για τα Ακίνητα, έναν νόμο που κρίνει τις ζωές εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων.

Ένα ΦΕΚ που υπογράφεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το... μισό υπουργικό συμβούλιο!

Με λάθος όνομα ενός υπουργού, ενδεχομένως να μην είναι έγκυρο. Και τότε, θα αρχίσει το πανηγύρι!

newssit.gr

Το Δερβένι τιμά τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης.
Σε λίγη ώρα στις 6:00 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής παρουσία πλήθους κόσμου.
Αύριο Τρίτη , 7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πανηγυρική, Αρχιερατική, αρχαιοπρεπή   Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου , Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων,  στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου.
 Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά μέσα από τα Ιερά κείμενα και τα δρώμενα στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.
Η Ακολουθία του όρθρου θα αρχίσει στις 7:00 το πρωί , ενώ η Υποδοχή του Μητροπολίτου θα πραγμαποοιηθεί 8:00.  Η προσέλευση των Αρχών στον Καθεδρικό Ναό θα γίνει στις 9:45.
   Μετά την Θεία λειτουργία θα ακολούθησει ανταλλαγή ευχών  στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου προς όσους τίμησουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου. .
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου Aγίου αλλά και να αγιασθούν προσωπικά.
Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 6ης έως 8ης Ιανουαρίου 2012 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Πως ένας Ιταλός λέει την ώρα...αγγίζοντας έναν γάιδαρο (βίντεο)



Ένα μονόλεπτο ιταλικό βίντεο με πρωταγωνιστές δύο Ιταλούς και έναν γάιδαρο έχει τρελλάνει το διαδίκτυο και ξεπέρασε το 2.680.000 επισκέψεις 

 Δείτε μέχρι το τέλος για να καταλάβετε πως ένας Ιταλός μαθαίνει την ώρα...αγγίζοντας έναν γάιδαρο.

 eirinika.gr

2014: με καλά νέα, Έλληνες πρωτοπόρους και νέα φιλικά sites αλλά και best of 2013!!!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποκλειστικό: Ο Έλληνας Αινστάιν, ο Κων/νος Δασκαλάκης που έλυσε τον γρίφο του Νας μιλάει στο Eirinika: Τα ρούχα μας θα είναι στο Ίντερνετ, η κούπα του καφέ μας θα είναι στο Ίντερνετ, το αυτοκίνητο... περισσότερα





ΤΑΞΙΔΙ / ΕΛΛΑΔΑ
Γιατί ένα ευτυχισμένο αφιέρωμα του Eirinika.gr στην Καλαμάτα ''έριξε'' τον server μας! Καλαμάτα - H πιο ευτυχισμένη πόλη στην Ελλάδα! ''Χορεύει'', έχει θάλασσα στα πόδια της, ωραία καφέ! (φωτό)
 περισσότερα



TOP WOMAN / NEWS
Το ποδόσφαιρο ξεκουράζει την Άρτεμη Αλεξιάδου που μίλησε στο Eirinika.gr για την κορυφαία επιστημονική διάκριση της μαζί και για τα 2,5 εκατ. ευρώ που την τίμησαν οι Γερμανοί! (Φωτό - βίντεο) περισσότερα.



Αποκλειστικό: Η Θεσσαλονικιά επιστήμων Μαρία Τζώρτζιου επικεφαλής σε διεθνή projects της NASA -Μια μεγάλη συνέντευξη μιας μοναδικής Ελληνίδας στην Ειρήνη Νικολοπούλου περισσότερα.






eirinika.gr -
Irene Nikolopoulou

Ο Ιερώνυμος μαζί με τον Μεσογαίας Νικόλαο στη Ραφήνα

Ieronimos-Mesogaias
Πηγή: www.romfea.gr
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Παντοβασιλίσσης Ραφήνας.
Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στην ομιλία του, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιστορική για την Ιερά Μητρόπολη.
Στα 80 αυτά χρόνια δεν αξιωθήκαμε της ευλογίας να βρεθεί ανάμεσά μας, ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας μας, και σήμερα είναι η πρώτη φορά που έρχεται και μάλιστε τέτοια ημέρα που είναι η εορτή των Φώτων”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.
Σε άλλο σημείο ο κ. Νικόλαος υπογράμμισε “Θέλουμε να εκφράσουμε την χαρά μας γι΄ αυτό το γεγονός, την ευγνομωσύνη μας, να ξέρετε πως σε εσάς έχουμε στραμμένο τον σεβασμό μας, την προσευχή μας και την ελπίδα μας.”
Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η Εκκλησία και περιθωριοποιείται και προσβάλετε με πρωτοφανή τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα, υβρίζεται και φαίνεται ότι η ασέβεια και η αθεϊα επεκτίνεται. Ταυτόχρονα όμως διαπιστώνουμε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη της Εκκλησίας, μεγάλη ελπίδα και μεγάλη προσδοκία, η οποία επικεντρώνεται και στο δικό σας πρόσωπο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: “Καταλαβαίνουμε ότι η αποστολή σας, είναι εξαιρετικά δύσκολη και πολύ μεγάλη. Δεν είναι να αγιάζεται και φωτίζεται τα ήσυχα νερά του λιμανιού της Ραφήνας, αλλα τον πολυτρικυμιώδη και ταραγμένο ωκεανό της συγχρόνου εποχής.”
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας για την ευγενική και τιμητική πρόσκληση, όπου λειτούργησαν στον περικαλή και κατανυκτικό ναό της Παντοβασίλισσας.
Επίσης ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του, τους οποίους όπως ανέφερε, όλοι έχουν και αντιμετωπίζουν και οι άρχοντες και ο λαός και ο καθένας ξεχωριστά.
Ο Αρχιεπίσκοπος με αφορμή την σημερινή εορτή αναφέρθηκε στην κοσμική σοφία και την ουράνια σοφία, τονίζοντας ότι δεν είναι υπάρχει μόνο η ανθρώπινη σοφία, αλλά η άνωθεν σοφία από τον Θεό.
“Το πρόσωπο ευτελίζεται και καταστρέφεται αν έχει μόνο την κοσμική σοφία, χάνει την αξία του, και ότι χάνει την αξία του εύκολα περιφρονείται”, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.
Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε: “Ας σκεφτεί ο καθένας από εμάς, πόση σοφία πήρε από τα γράμματα που είναι σπουδαία, αλλά και πόση σοφία από την αγράμματη γιαγιά του, η οποία δεν είχε σπουδές και διδακτορικές γνώσεις αλλα είχε την χάρη.”
Τέλος με πομπή μετέβησαν στον Κεντρικό Λιμένα της Ραφήνας όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Ο Χάκινεν έστειλε mail στον Σουμάχερ: Κρατήσου

Mika-Hakkinen-Michael-Schumacher
Twitter@EmOikonomidis
Η Ιστορία της Formula 1 έγραψε ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν… σχεδόν ο μεγαλύτερος όλων, τουλάχιστον στη νεώτερη γενιά, έστω κι αν δεν κατάφερε να ξεπεράσει στις καρδιές των οπαδών του αθλήματος τον ανυπέρβλητο Άιρτον Σένα.
Υπήρχε ωστόσο και ένας πιλότος, ίσως ο μόνος που δυσκόλεψε τόσο πολύ τον Σουμάχερ στα χρόνια στα οποία άρχιζε να χτίζει τον μύθο του. Κι αν δεν ήταν άτυχος, ή οι τεχνικοί της ομάδας του τόσο… ανίκανοι, ώστε να χάσει δυο φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή από τον Σουμάχερ στο νήμα, ο περί ου ο λόγος Μίκα Χάκινεν θα έγραφε πιθανότατα τη δική του, ξεχωριστή ιστορία.
Ο Φινλανδός αρκέστηκε τελικά μονάχα σε δυο τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή, έναντι 7 του Μίκαελ Σουμάχερ, κανείς ωστόσο δεν θα ξεχάσει ότι ο ίδιος ο Γερμανός τον είχε αναγνωρίσει ως ισοϋψή του. Όπως και κανείς δεν θα ξεχάσει εκείνη τη συγκλονιστική προσπέραση του Χάκινεν στον Σουμάχερ, στο Γκραν Πρι του Σπα το 2000, πιθανότατα την πιο θεαματική που μας χάρισε τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο Μίκα Χάκινεν δεν ξέχασε τον Μίκαελ Σουμάχερ σε αυτή τη δύσκολη, οριακή μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή, και έστειλε το δικό του, ξεχωριστό μήνυμα. “Ο Μίκαελ αντιμετωπίζει ακόμη μια πρόκληση, από τις τόσες που κατάφερε να ξεπεράσει στη ζωή και την καριέρα του. Πρέπει να δώσει τη μάχη ως το τέλος, ακριβώς όπως κάναμε εμείς στις πίστες. Κάνε μου όμως μια χάρη: Αυτή τη φορά μην προσπαθήσεις να είσαι ο πιο γρήγορος. Πάρε όσο χρόνο σου χρειαστεί για να γίνεις καλά. Και να είσαι και πάλι μαζί μας”, έγραψε ο Μίκα Χάκινεν σε ένα mail που έστειλε στην οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ.
Ο “ιπτάμενος Φινλανδός” είχε με τη σειρά του δώσει μια αντίστοιχη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το 1995, όταν έπεσε σε κώμα μετά από ατύχημα στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας.
Δυο μεγάλοι ανταμώνουν σε ραντεβού με το πεπρωμένο.

ysterografa.gr

Η Μέρκελ υπέστη κάταγμα στη λεκάνη ενώ έκανε σκι στην Ελβετία

Τη μάτιασαν! Βγήκε ξινό στη Μέρκελ το σκι στην Ελβετία – Έπεσε και χτύπησε τη λεκάνη της – Θα μείνει τρεις εβδομάδες στο κρεββάτι!

Μάλλον έπιασαν οι... κατάρες όσων υπομένουν την πολιτική της λιτότητας που υποστηρίζει με θέρμη η Άνγκελα Μέρκελ. Οι φωτογραφίες της εφημερίδας Bild που έδειχναν την καγκελάριο της Γερμανίας να κάνει σκι στο πολυτελέστατο St. Moritz της Ελβετίας, όσο να ‘ναι προκάλεσαν πολλούς.

 Σύμφωνα με το BBC, η Μέρκελ, η οποία είναι δεινή σκιέρ, έκανε σκι στις Ελβετικές Άλπεις στα σύνορα με την Ιταλία και πέφτοντας υπέστη ελαφρύ κάταγμα του πυελικού οστού (της λεκάνης) αλλά και εκτεταμένους μώλωπες.
Ο τραυματισμός της δεν είναι σοβαρός αλλά για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τουλάχιστον θα πρέπει να μείνει στο κρεββάτι της, σε ακινησία.
Η Καγκελάριος φέρεται, σύμφωνα με τα Γερμανικά Μέσα, να έχει κάταγμα στο οπίσθιο πυελικό δακτύλιο δηλαδή στη λεκάνη. Η Μέρκελ Βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες για διακοπές στην Ελβετία ενώ λόγω του ατυχήματος, ακυρώθηκαν οι συναντήσεις της για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

 Και σήμερα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών της στην Ελβετία, η Μέρκελ έπεσε ενώ έκανε σκι και χτύπησε στη λεκάνη.
Όπως είπε ο Ζάιμπερτ: η Άγκελα Μέρκελ υπέστη «μώλωπες σε συνδυασμό με ατελές κάταγμα του οπίσθιου συνδέσμου της λεκάνης». «Πιστεύουμε ότι πήγαινε σε χαμηλή ταχύτητα», πρόσθεσε. Η Μέρκελ δεν μπορεί να ταξιδέψει με αεροπλάνο και πρέπει να ξαπλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο, στις επόμενες τρεις εβδομάδες, δήλωσε επιπλέον ο Ζάιμπερτ. 

Ο Ζάιμπερτ κατέληξε λέγοντας ότι η Καγκελάριος θα μπορεί να εργάζεται από το σπίτι και θα είναι κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.
Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη θα προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου. Θα ακυρωθούν το ταξίδι της στην Πολωνία και η συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέρ Μπέτελ.

 DW

ΛΟΥΤΡΑΚΙ:ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΚΤΩΔΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΟΠΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Υπό καταρρακτώδη βροχή τελέσθηκε η εορτή των Θεοφανίων.


Λόγω της έντονης βροχόπτωσης η φιλαρμονική δεν κατέστη δυνατό να ακολουθήσει την πομπή ,παρόλα αυτά έπαιξε τα εμβατήρια έξω από την εκκλησια.
Ενώ ο κόσμος αψήφησε την βροχή και ακολουθησε την πομπή έως το λιμάνι όπου οι ιερεις τέλεσαν τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων.
Από την σημερινή ήμερα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και καποια απρόοπτα αφού ο αγιασμός δεν τελέσθηκε εκεί οπού είχε τοποθετηθεί η εξέδρα, γιατι καποιοι ιδιόκτητες των σκαφών, δεν φρόντισαν να τα πάρουν, ώστε να διευκολυνθεί  η τελετή. Έτσι ο αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος αποφάσισε να μεταφέρει την τελετή στον καινουργιο λιμένα της πόλης.

Δειτε το βιντεο


lcitynews.blogspot.gr

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ - Έως και -51C˚

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ - Έως και -51C˚

Την ώρα που οι μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή εδώ και δύο δεκαετίες, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το πολικό ψύχος μετακινείται προς τα ανατολικά, ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο Σικάγο και τη Μινεσότα.

Το πολικό ψύχος προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις στις μεσοδυτικές πολιτείες με χιλιάδες πτήσεις να ακυρώνονται ή να καθυστερούν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com, περισσότερες από 7.300 πτήσεις καθυστέρησαν και 3.514 ακυρώθηκαν χθες Κυριακή στις ΗΠΑ.
«Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες θα επεκταθούν στο βόρειο και κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ σήμερα», προειδοποίησε χθες Κυριακή η μετεωρολογική υπηρεσία. «Σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους, οι θερμοκρασίες αυτές θα φτάσουν σε επίπεδα επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, έως και τους μείον 60 βαθμούς Φαρενάιτ (-51 βαθμοί Κελσίου)».
Σε αυτές τις συνθήκες ενδέχεται να δημιουργηθούν κρυοπαγήματα σε μη καλυμμένο δέρμα σε διάστημα λίγων λεπτών, προειδοποίησαν οι ειδικοί.
Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Μαρκ Ντέιτον ζήτησε να παραμείνουν σήμερα κλειστά όλα τα σχολεία, ώστε να προστατευθούν οι μαθητές από το κρύο.
Η ίδια απόφαση ελήφθη και στο Σικάγο, όπου στον ιστότοπο της πολιτείας του Ιλινόις αναφέρεται ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για να παιδιά να πάνε στο σχολείο όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν και πνέουν τόσο δυνατοί άνεμοι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μπομπ Όβαρετς, οι πολικές θερμοκρασίες δεν θα διατηρηθούν για πολύ καιρό στις ΗΠΑ, «μέχρι το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία σίγουρα θα αρχίσει να επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα σε όλη τη χώρα».
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία στο Σικάγο και την Ιντιανάπολη ενδέχεται να φτάσει τους -24 βαθμούς Κελσίου, στη Μινεάπολη τους -34, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε χθες ήταν στις πόλεις Μπάμπιτ και Εμπάρας της Μινεσότα (-40 βαθμοί Κελσίου).

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στη Νεα Υόρκη, με τον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης Μπιλ Ντε Μπλάζιο, να βγαίνει με ένα φτυάρι από το σπίτι του προκειμένου να καθαρίσει το πεζοδρόμιο μπροστά από την εξώπορτά του και τους κατοίκους της πόλης με τα πάντα παγωμένα να κάνουν παγοδρομίες...

newsit.gr

Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των υδάτων στην Πάτρα



dogma.gr

 Με τον Αγιασμό των υδάτων στο μώλο της Αγίου Νικολάου και τη δεξαμενή ολοκληρώθηκαν στην Πάτρα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των θεοφανείων.

Ο πρωταθλητής πυγμαχίας Γιώργος Γεωργόπουλος είναι ο πιστός ο οποίος έπιασε το σταυρό τον οποίο έριξε στη θάλασσα από φέρυ μπότ ο επικεφαλής της εκκλησίας των Πατρών Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Ανδριανός: Καμία ανοχή στη βία μέσα και έξω από τα γήπεδα

andrianos
Για τα σοβαρά επεισόδια στον αγώνα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής μεταξύ του Αιγάλεω και της ΑΕΚ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και τόνισε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης είναι μηδενική ανοχή σε κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά.
«Τα κρούσματα της βίας, όπως και κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά, να αντιμετωπίζονται χωρίς καμία ανοχή», τόνισε και συνέχισε πως «…η βία δεν έχει θέση μέσα και έξω από τα γήπεδα και τους αγωνιστικούς χώρους».
Τέλος διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία θα φροντίσει ώστε οι ελληνικές οικογένειες να επιστρέψουν στα γήπεδα.
«Όσο και αν κάποιοι ανεγκέφαλοι επιδιώκουν το αντίθετο, οι ελληνικές οικογένειες, με την συντονισμένη δράση της Πολιτείας και κάθε εμπλεκόμενου φορέα, θα επιστρέψουν στις κερκίδες» κατέληξε.

“Καίει” Αιγάλεω-ΑΕΚ το φύλλο αγώνα

aiga_600_450
Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών στο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης” που στιγμάτισαν το ματς του Αιγάλεω με την ΑΕΚ αναμένεται να στοιχίσουν και στις δύο ομάδες. 
 Διαβάστε όσα έγραψε μεταξύ άλλων στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Παναγιώτης Γαβρίλης:

Θεοφάνεια με… αντιεξουσιαστές στον Πειραιά

theofaneia-stavros
Με την παρουσία αντιεξουσιαστών που φώναζαν συνεχώς συνθήματα αλλά και με ισχυρή παρουσία της αστυνομίας έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος τόνισε στις δηλώσεις του:  «Να κάνουμε αυτά που πρέπει για να βγει η Πατρίδα από την κρίση, να ελπίζουν οι νέες γενιές σε ένα καλύτερο μέλλον».
Στα παγωμένα νερά έπεσαν 10 βατραχάνθρωποι για να πιάσουν το σταυρό και οι οποίοι ευχήθηκαν να ξεπεραστεί η κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα μας.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, έδωσε το παρών στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά  και μετά την ολοκλήρωσης της λειτουργίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 «Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη χώρα μας, γιατί αναλάβαμε ήδη την Προεδρεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια πολύ πολύ σοβαρή υπόθεση για εμάς τους Έλληνες.
Μια ευκαιρία να αναδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να είναι το κέντρο της Ευρώπης, γιατί η Ευρώπη ξεκινάει από τη χώρα μας. Επομένως, Ελλάδα χωρίς Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει».

ysterografa.gr

Σαμαράς: Το φως της πίστης να λάμπει στην πατρίδα μας (video)

kalam1
Κάτω από συνεχή βροχή και άσχημες καιρικές συνθήκες διεξήχθει ο καθιερωμένος Αγιασμός τον υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στον αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.
Εκτός του Πρωθυπουργού το παρών στην τελετή έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης , οι βουλευτές του νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης , ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νομού.
 «Εύχομαι να λάμπει πάντα μέσα σε όλους μας το φως της πίστης και στο Χριστό και στις αξίες μας και στις αρχές μας και πάνω από όλα στην πατρίδα μας. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα με ξεχωριστό καιρό που μας δίνει όμως μια ξεχωριστή δύναμη. Να είστε όλοι καλά» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς.

Video





Ο Τατούλης έφαγε μαζί με τον Σαμαρά στην Καλαμάτα

Antonis-Samaras-Messinias-Xrysostomos
Όπως μεταδίδει το tharrosnews.gr, σε δείπνο σε εστιατόριο της Μαρίνας στην Καλαμάτα παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδεία  αρκετών αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Πιο συγκεκριμένα, εκτός του Πρωθυπουργού, στο δείπνο βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι βουλευτές του Νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι δήμαρχοι των Δήμων του Νομού Μεσσηνίας καθώς και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη αλλά και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νομού.
Η παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο ίδιο τραπέζι με τον Πρωθυπουργό έδωσε λαβή σε σενάρια ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου, καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιόν θα στηρίξει.
 

"Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός".

Osama-Bin-Laden
Πώς θα περνούσε, αλήθεια, η ανθρωπότητα… τον καιρό της, αν δεν υπήρχαν οι θεωρίες συνωμοσίας για να μας απασχολούν και να σκανδαλίζουν τη σκέψη;
Η απάντηση προφανώς και είναι… εξαιρετικά δύσκολα, και για τον λόγο αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι επανήλθαν στην επικαιρότητα σενάρια και αναλύσεις για τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν από την ειδική μονάδα SEALS των ΗΠΑ στο Αμποταπάντ του Πακιστάν, στις 2 Μαϊου του 2011.
Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό του Κουβέιτ Αμπντουλάχ αλ-Ναφίσι, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν δολοφονήθηκε εκείνη τη μέρα, αλλά απήχθη ζωντανός από τους Αμερικανούς κομάντος, προκειμένου να μελετηθεί η προσωπικότητα και η συμπεριφορά του, και να εξαχθούν πληροφορίες για τη λειτουργία του δικτύου της Αλ Κάιντα.
Ο ακαδημαϊκός από το Κουβέιτ εδράζει τον ισχυρισμό του στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον θάνατο του ιδρυτή και ηγέτη της Αλ Κάιντα, καθώς το πτώμα του ενταφιάστηκε στη θάλασσα, ενώ δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν.
“Δεν μου φαίνεται λογικό μια υπερδύναμη σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να κυνηγάει τον σεϊχη Οσάμα για δέκα ολόκληρα χρόνια, και όταν τον βρίσκει, απλώς να τον σκοτώνει”, σχολίασε με νόημα ο Αμπντουλάχ αλ-Ναφίσι.
Η προβολή της συνέντευξης και οι παραπάνω ισχυρισμοί προκάλεσαν αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και την… εξέγερση της κοινής λογικής, καθώς κύκλοι της αμερικανικής διπλωματίας σχολίαζαν ότι στην περίπτωση που είχε υπάρξει απαγωγή του Οσάμα Μπιν Λάντεν, και ο “σεϊχης του τρόμου” ήταν ζωντανός και στα χέρια των ΗΠΑ, η σχετική είδηση θα είχε διαρρεύσει… εντός ολίγων λεπτών.

usterografa.gr

Αργίες 2014: Τα «δώρα» που μας φέρνει ο καινούργιος χρόνος

Μην μας παρεξηγείτε που ακόμη δεν μπήκε ο νέος χρόνος εμείς κοιτάζουμε τις αργίες. Άλλωστε είμαστε σίγουροι ότι λίγο-πολύ όλοι το κάνουμε, κρυφοκοιτάζοντας το ημερολόγιο για να δούμε αν το νέο έτος μας φέρνει κάποιο ημερολογιακό… μπαξίσι. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως κάθε χρόνος ξεκινά με αργία, την Πρωτοχρονιά. Και αν αληθεύει η γνωστή ρήση πως ό,τι κάνεις στην αρχή του χρόνου θα το κάνεις και την υπόλοιπη χρονιά, εμείς επαυξάνουμε, αναζητώντας από τώρα ποιες ημέρες θα… ξεκουραστούμε επισήμως μέσα στο 2014.
Και όντως, το νέο έτος δεν μας απογοητεύει: Με τέσσερα τριήμερα, δύο απολαυστικά γιορτινά τετραήμερα και τρία… σχεδόν τριήμερα, δεν τα πάει κι άσχημα ο καινούριος χρόνος:
Ιανουάριος
Τον αγαπάμε όχι μόνο γιατί ξεκίνησε με αργία, όπως πάντα, αλλά και γιατί φέτος μας επιφυλάσσει και το πρώτο τριήμερο της χρονιάς. Τα Θεοφάνια, στις 6 Ιανουαρίου, πέφτουν Δευτέρα και μας εξασφαλίζουν τρεις ημέρες ξεκούραση από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της χρονιάς.
Φεβρουάριος 
Συγχωρούμε τον Φεβρουάριο που δεν μας χαρίζει καμία επίσημη αργία. Δεν του κρατάμε κακία αφενός επειδή ούτως ή άλλως έχει λιγότερες ημέρες, 28 φέτος, και περνά γρήγορα, αλλά και επειδή η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πέφτει Παρασκευή και μπορούμε να τη γιορτάσουμε δεόντως με ξενύχτι, χωρίς να νοιαζόμαστε για το πώς θα ξυπνήσουμε το επόμενο πρωί.
Μάρτιος 
Δεύτερο τριήμερο της χρονιάς, χάρη στη Σαρακοστή που ξεκινά στις 3 Μαρτίου. Παραδοσιακά, η Καθαρά Δευτέρα μας χαρίζει την ευκαιρία για την πρώτη ανοιξιάτικη εξόρμηση τριών ημερών. Η γιορτή της 25ης Μαρτίου, από την άλλη, φέτος πέφτει Τρίτη. Παραλίγο… δεύτερο τριήμερο σε έναν μήνα, αλλά αυτό σημαίνει πως αν σπεύσετε να σπαταλήσετε μία ημέρα από την άδειά σας, έχετε ένα ωραιότατο τετραήμερο. Διαφορετικά, υπομονή περίπου έναν μήνα για το επίσημο τετραήμερο της χρονιάς.
Απρίλιος 
Η Κυριακή του Πάσχα φέτος πέφτει στις 20 Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως οι αργίες της Μεγάλης Παρασκευής και της Δευτέρας του Πάσχα πέφτουν 18 και 21 Απριλίου αντίστοιχα. Και ιδού, 18-21/4 έχετε το πρώτο (και όχι μοναδικό) τετραήμερο του 2014.
Μάιος 
Τι ωραίο που θα ήταν ένα τριήμερο τον Μάιο… Λόγω άνοιξης όμως συγχωρούμε την Πρωτομαγιά που πέφτει Πέμπτη. Άλλωστε το να επιστρέφεις από α(πε)ργία και να είναι Παρασκευή, ήτοι μια ανάσα από σαββατοκύριακο και πάλι, είναι ίσως εξίσου απολαυστικό.
Ιούνιος
Όπως πάντα Δευτέρα, η ημέρα του Αγίου Πνεύματος μας χαρίζει ένα πρώιμο καλοκαιρινό τριήμερο για να κάνουμε τις πρώτες μας βουτιές. Φέτος, ετοιμάστε τα μαγιό σας για τις 9 Ιουνίου.
Ιούλιος 
Προσπεράστε αυτόν τον φειδωλό σε δώρα μήνα και απλώς φροντίστε να κάνετε βουτιές, ακόμη και τις εργάσιμες ημέρες του. Τουλάχιστον θα σας αποζημιώσει ο επόμενος μήνας Αύγουστος
Ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει Παρασκευή και μας βολεύει ιδιαίτερα, επιτρέποντας σε αδειούχους και μη να επιχειρήσουν τριήμερη απόδραση την πιο περιζήτητη περίοδο του καλοκαιριού.
Σεπτέμβριος 
Το κάρμα είναι άτιμο πράγμα, γι’ αυτό και μετά από το «δωράκι» του Αυγούστου, ο Σεπτέμβριος μας αφήνει «ξεκρέμαστους», χωρίς καμία αργία.
Οκτώβριος 
Το «πεσκέσι» του Οκτωβρίου είναι η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, που αν δεν το έχετε παρατηρήσει πέφτει πάντα ίδια ημέρα της εβδομάδας με την 25η Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε άλλη μία ωραιότατη Τρίτη (και πάλι παραλίγο τριήμερο) και άλλον έναν πειρασμό να ζητήσουμε μια ημέρα άδεια την Δευτέρα.
Δεκέμβριος 
Όπως πολύ καλά καταλάβατε, προσπεράσαμε χωρίς καμία αναφορά τον Νοέμβριο γιατί αποτελεί άλλον έναν «άχρηστο» από πλευράς αργιών μήνα, και περνάμε κατευθείαν στο «ζουμί», ήτοι στο χριστουγεννιάτικο δώρο που μας κάνει το 2014 λίγο πριν αποχωρήσει: Οι αργίες των Χριστουγέννων (25-26/12) πέφτουν φέτος Πέμπτη και Παρασκευή. Και όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό σημαίνει πως πέρα από το τετραήμερο του Πάσχα, φέτος χαμογελάμε και για ένα αναπάντεχο τετραήμερο Χριστουγέννων.

Πηγή: in2life

ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΦΕΝΕΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !



Είναι από τις εκδηλώσεις που μένουν ανεξίτελες στη μνήμη των παρευρεθέντων όσα χρόνια και αν περάσουν .
Και ο λόγος είναι ότι σε αυτή την εκδήλωση πρωταγωνιστές ήταν εκατό (100) και πλέον μικρά  παιδιά από ολόκληρο τον πρώην Δήμο Φενεού τα οποία πήραν όλα και το καθένα ξεχωριστά ένα όμορφο χριστουγενιάτικο δώρο για τα οποίο  είχαν φροντίσει οι οργανωτές.
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μεσινιωτών Φενεού «ο Άγιος Κωνσταντίνος» και με την στήριξη του Δήμου Σικυωνίων και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου πραγματοποίησαν αυτήν την υπέροχη  εκδήλωση  που χάρισε ενθουσιασμό , γέλιο , χαρά και διασκέδαση σε όλα τα παιδιά του Φενεού αλλά και σε πλήθος κατοίκων της περιοχής.

Οι  Φενεάτες  μαζί με τα παιδιά τους από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 4/1/2014 ,  είχαν κατακλύσει την μεγάλη  αίθουσα τελετών του Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου Φενεού στο  Μεσινό και είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο ακόμα και στους διαδρόμους του σχολείου.