Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ούτε τώρα ο Παναθηναϊκός! “Χ”αλάρωσε και το... πλήρωσε









 Είχε την ευκαιρία, όμως την... κλώτσησε. Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος για 87' κρατούσε το «τρίποντο» κόντρα στην Εστορίλ για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, όμως στα φινάλε όχι μόνον ισοφαρίστηκε, αλλά παραλίγο να χάσει κιόλας. Ετσι, ολοκλήρωσε την παρουσία του στον όμιλο χωρίς νίκη, με απολογισμό 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Το 1-1 στη Λεωφόρο θα μπορούσε να ήταν εύκολη νίκη για τους «πράσινους» αν ο Καρέλης δεν είχε δύο δοκάρια. Θα μπορούσε, όμως, να ήταν και… διπλό, αν ο καταπληκτικός Στιλ δεν είχε αντιδράσει όπως οι τερματοφύλακες μεγάλης κλάσης στο 89' στο εξ' επαφής πλασέ του Μπαλμπόα και δεν είχε κρατήσει (έστω) το «Χ»
Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε πολλές αλλαγές στην 11άδα των “πρασίνων”, ξεκινώντας με εννέα Έλληνες παίκτες τον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε με... ζήλο στον αγωνιστικό χώρο, έκανε λάθη στην μεσαία γραμμή, με την Εστορίλ να πατά καλύτερα, παρά την έντονη βροχόπτωση. Το “τριφύλλι” συνέχισε να παρουσιάζει κακή εικόνα (δεν υπήρχε κίνηση από τους παίκτες), αφού ήταν ελάχιστες οι φορές που έπαιξε με τη μία την μπάλα.

Οι φίλοι των “πρασίνων” που βρέθηκαν στο γήπεδο προσπάθησαν να βοηθήσουν στο να ανεβάσει στροφές το “τριφύλλι”, που όμως έχασε στο 28' τον κινητικό Μπούρμπο, με πρόβλημα τραυματισμού. Η εικόνα του ματς άλλαξε από το 30' και μετά, με τους Πορτογάλους να έχουν την καλύτερη τους ευκαιρία στο 36', με τον Στιλ να αποκρούει το σουτ του Αρτούρ και τους γηπεδούχους να... ξυπνάνε και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες με τους Καρέλη (38'), Κουτρουμπή (39') και Δώνη (43'). Η καλύτερη στιγμή των "πρασίνων" ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Καρέλη να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Βάγκνερ.

Η βροχή σταμάτησε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει δυνατά και να ανοίγει το σκορ στο 55' με τον Καρέλη. Οι “πράσινοι” ήταν εμφανώς βελτιωμένοι, με τον Καρέλη να έχει νέα μεγάλη ευκαιρία, με το δοκάρι στο 59'. Πάντως, η νίκη του Παναθηναϊκού οφείλεται και στον Στιλ, που στο 76' έκανε τεράστια απόκρουση, στο κοντινό σουτ του Σεμπά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Μπούρμπος (λ.τ. 28' Τριανταφυλλόπουλος), Λαγός, Ατζαγκούν (61' Πράνιτς), Δώνης, Μπύοι, Ντίνας (68' Μπεργκ), Καρέλης
ΕΣΤΟΡΙΛ: Βάγκνερ, Ταβάρες, Μανό, Εμίδιο Ραφαέλ, Νασιμέντο, Μπαμπάνκο (72' Αμάντο), Εσίτι, Σεμπά, Καμπρέρα, Αρτούρο (61' Κλέμπερ), Κούκα (68' Μπαλμπόα).