Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Κώστας Κόλλιας: «Υπογράφεται τη Δευτέρα η χρηματοδότηση του τυποποιητηρίου της ΕΑΣ Νεμέας»



Εντάσσεται την Δευτέρα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης το τυποποιητήριο ελαιολάδου της ΕΑΣ Νεμέας, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Επικοινώνησα σήμερα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία του φακέλου που έχει υποβάλει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας για την υλοποίηση της επένδυσης του τυποποιητηρίου ελαιολάδου. Όπως πληροφορήθηκα, σήμερα ο φάκελος έφυγε με θετική εισήγηση από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Γεωργικών Διαρθρώσεων και ήδη βρίσκεται στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα κ.Κορασίδη για υπογραφή.
Δεδομένου ότι ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός έχει εγκριθεί και ο φάκελος είναι πλήρης, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι τη Δευτέρα ο κ.Κορασίδης θα υπογράψει την οριστική ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, από όπου θα λάβει και τη σχετική χρηματοδότηση.
Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου διότι τρία χρόνια αγώνα, μαζί με τον πρώην Πρόεδρο της ΕΑΣ κ. Γ.Γεωργούση, τον νυν Πρόεδρο κ.Χρ.Γρηγορίου, τη Διευθύντρια κ. Αρ.Αϊβαλή και τους συνεργάτες τους, βρίσκουν επιτέλους αίσιο τέλος.  Οι κοπιώδεις προσπάθειες που καταβάλαμε από κοινού έπιασαν τόπο, ώστε σύντομα οι αγρότες της Νεμέας θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Η προστιθέμενη αξία που θα αποκτήσει το ελαιόλαδο της Νεμέας, με κόστος σημαντικά μειωμένο για τους παραγωγούς, θα δώσει ώθηση και ανταγωνιστικότητα στην αγροτική οικονομία του Δήμου.
          Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ το έργο μέχρι την εκταμίευση του κονδυλίου, είναι πάντως δεδομένο ότι όλα τα εμπόδια έχουν αρθεί και η επένδυση είναι διασφαλισμένη. Είμαι βέβαιος ότι η ΕΑΣ Νεμέας θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της μονάδας τυποποίησης και αυτό αποδεικνύεται από τη μαχητικότητα, την υπομονή και την επιμονή με την οποία επεδίωξε την υλοποίηση του έργου. Θέλω να διαβεβαιώσω τους παραγωγούς της Κορινθίας, τους εκπροσώπους τους και τις συνεταιριστικές οργανώσεις ότι θα στέκομαι πάντα αρωγός στις αναπτυξιακές τους προσπάθειες, διότι είναι πεποίθησή μου ότι παρόν και το μέλλον της Κορινθίας μπορεί να θεμελιωθεί στέρεα στους αγρότες μας και την αγροτική παραγωγή».