Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Αθήνα για τα προαπαιτούμενα

commision

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα περιθώρια στενεύουν και πρέπει εντός 48 ωρών να βρεθεί η χρυσή τομή με την τρόικα για τα προαπαιτούμενα, ώστε να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι διεξάγονται συστηματικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ότι εκτίμηση είναι πως το βασικό θέμα είναι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ψαλίδα να κλείσει με διαχειρίσιμο τρόπο.
Στο μεταξύ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, επισήμανε τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε χθεσινό άρθρο του για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. «H Ελλάδα μετά από χρόνια στασιμότητας και ύφεσης, μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις των ελληνικών Αρχών με την τρόικα, ο Μ. Σχοινάς δήλωσε ότι συνεχίζονται και ότι αφορούν την περάτωση της τρέχουσας αξιολόγησης, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μεταμνημόνιο εποχή, στις οποίες κεντρικό σημείο είναι και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.
Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε στη συνέχεια τα όσα δήλωσε στις 6 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, ότι δηλαδή η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή.