Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Σημίτης: Η φράση “λεφτά υπάρχουν” έκανε κακό και στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα

Kostas-Simitis

Από τα πρώτα λεπτά του χαιρετισμού του στην εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης θέλησε να διαχωρίσει τη θέση του με τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου και όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στο Ζάππειο.
“Η προχθεσινή εκδήλωση δείχνει ότι κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν”, σημείωσε με νόημα ο Κώστας Σημίτης, χωρί, πάντως να κατονομάσει τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ανέφερε, ωστόσο, πως η φράση “Λεφτά υπάρχουν”, έκανε κακό και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρώην Πρωθυπουργός άσκησε ωστόσο κριτική και στην τωρινή ηγεσία, υπογραμμίζοντας πως τον τελευταίο χρόνο δεν έχει γίνει ουσιαστικά κάτι σημαντικό σχετικά με την αλλαγή του ΠΑΣΟΚ και την μετεξέλιξή του.
“Δεν έχουμε χρόνο για μικροκομματικές τακτικές”, τόνισε ο Κώστας Σημίτης και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί λύση: “Κόμματα εξουσίας χωρίς προοπτική συρρικνώνονται”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σημίτης σημείωσε τέλος πως το ΠΑΣΟΚ “δεν χρειάζεται κλακαδόρους και παλαιοκομματικές τακτικές”, αλλά πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια στο λαό, για την κρίση και για το Μνημόνιο. Τόνισε, άλλωστε πως “η επιτήρηση από την ΕΕ δεν πρόκειται να σταματήσει με την έξοδο από το Μνημόνιο”.
Κάλεσε ακόμη την ηγεσία του κόμματος να δώσει φωνή σε νέους ανθρώπους, ώστε το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει την εικόνα του και να περάσει στην κοινωνία νέες ιδέες. “Με δύναμη τη γνώση και την εμπειρία μας”, κατέληξε.

ysterografas.gr