Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Πάνε να «σπάσουν» τα ισόβια για τον Παπαγεωργόπουλο – Ο εισαγγελέας πρότεινε την ελάφρυνση της ποινής του

Βασιζόμενος στην παραδοχή του πρώην ταμία του Δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σαξώνη ότι είχε ξεκινήσει την πλαστογραφία από το 1997, δηλαδή πριν αναλάβει καθήκοντα δημάρχου ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ο εισαγγελέας πρότεινε την ελάφρυνση των κατηγοριών τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια.
Συγκεκριμένα, για τον τέως δήμαρχο πρότεινε την ένοχη του για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση, από άμεση συνέργεια, ενώ για τον Μιχάλη Λεμούσια για τις πράξεις της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση, ενώ η αρχική κατηγορία ήταν της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε πλαστογραφία.
Παρ” όλα αυτά, ο κ. Εισαγγελέας τόνισε πως τόσο ο Μιχάλης Λεμούσια όσο και ο Β. Παπαγεωργόπουλος γνώριζαν για την υπεξαίρεση και πως ενθάρρυναν είτε δια παραλείψεως τον Παναγιώτη Σαξώνη να συνεχίσει την υπεξαίρεση.
Αν υιοθετηθεί η πρόταση του εισαγγελέα από το δικαστήριο, τότε με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας «σπάνε» τα ισόβια του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του Μιχάλη Λεμούσια, αφού για την άμεση συνέργεια προβλέπεται ποινή από 10 έως 20 έτη.
Για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορουμένους, πρότεινε την ενοχή τους για τις πράξεις που καταδικάστηκαν και στον πρώτο βαθμό.
Για τον Παναγιώτη Σαξώνη, ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την υπεξαίρεση στα ταμία του δήμου κατ” εξακολούθηση, για πλαστογραφία κατ” εξακολούθηση, και την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες κατ” εξακολούθησην,ενώ για τους πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, Γιώργο Γκαϊδατζή και Θωμά Γκόλα, πρότεινε την ενοχή τους για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση δια παραλείψεως και δια το έργο.

aftodioikisi.gr