Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Γιατί ο («υπουργός των απολύσεων») Κ. Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς την παραμονή του στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Με σιγουριά η στήλη μπορεί να συμπεράνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απογοητευτεί στο ενδεχόμενο μετακίνησής του από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό. Το είπε, άλλωστε, ο ίδιος με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου για τη «Νέα Διαύγεια»: Κρίνει το έργο του μακροπρόθεσμο, θεωρεί πως σειρά από ζητήματα του υπουργείου που αφορούν κυρίως το κομμάτι της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τώρα αποκτούν στέρεες βάσεις και δεν χάνει την ευκαιρία να θυμίσει ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων του παρέλαβε ένα «ολοστρόγγυλο μηδέν» στο κομμάτι της κινητικότητας και συμπλήρωσε ένα πενταψήφιο νούμερο διαθεσιμοτήτων σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όταν, δε, ρωτήθηκε εάν θεωρεί πως έχει ολοκληρώσει το έργο του στο υπουργείο απάντησε με το αφοπλιστικό: «Είναι αφελές για οποιονδήποτε υπουργό να ισχυρίζεται ότι ο κύκλος του σε οποιοδήποτε υπουργείο έχει κλείσει, ειδικά αν το έργο του αφορά δράσεις μακροπρόθεσμες», απάντησε, ενώ  αποστροφές του λόγου του, αναφερόμενος βεβαίως σε ζητήματα του ΥΔΜΗΔ, χαρακτηρίζονταν από μια προοπτική του τύπου «σε καναδυό μήνες θα είμαστε εδώ και θα τα ξαναπούμε».
Το σίγουρο είναι πως, αν και οι αντίπαλοί του τον αποκαλούν «υπουργό των απολύσεων»,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται ως επιτυχής υπουργός από, τουλάχιστον ορισμένα, στελέχη της ΝΔ. Άλλωστε, σε δύσκολες περιόδους απέδειξε ότι αποτελεί προνομιούχο συνομιλητή της τρόικας και κερζίζοντας «πόντους» ως προς την προσωπική του πολιτική εξέλιξη. Άρα, είναι πιο εύκολη η συνέχεια στο συγκεκριμένο τομέα, παρά μια νέα αρχή σε άλλο υπουργικό θώκο…

aftodioikisi.gr