Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Ο Σαμαράς... τρέχει τον ανασχηματισμό. Οι τελευταίες πληροφορίες

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει αρχίσει, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.
Για το λόγο αυτό ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έχει αλλεπάλληλες επαφές, προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις και να ανακοινώσει το νέο υπουργικό σχήμα. Ήδη φαίνεται να έχει καταλήξει σε αρκετά υπουργεία, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να συναντιέται την Κυριακή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να «κλειδώσει» ο ανασχηματισμός.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πρέπει πια να θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών και η μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Τις τελευταίες ώρες το όνομα του Νίκου Δένδια επανέρχεται και παίζει εκ νέου δυνατά για τη θέση του ΥΠΟΙΚ. Δεν πρέπει, πάντως, να αποκλείεται και κάποιο όνομα – έκπληξη.
Στο τραπέζι παραμένει φυσικά το όνομα του Μάκη Βορίδη, όπως και αυτό του Σταύρου Δήμα, που όπως αποκάλυψαν τα “Υστερόγραφα” βρίσκεται ανάμεσα στις λύσεις που προκρίνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Δεδομένη θεωρείται επίσης η υπουργοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου και προορίζεται είτε για το υπουργείο Ανάπτυξης είτε για το Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από το Αγροτικής Ανάπτυξης, άλλωστε πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αποχώρηση του Αθανάσιου Τσαυτάρη, ενώ από το υπουργείο Παιδείας θα αποχωρήσει σχεδόν σίγουρα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Ο Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται πως μετακινείται από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο κ. Αρβανιτόπουλος ίσως να καταλάβει τη θέση του η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Εκτός του Ανδρέα Λοβέρδου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ «φλερτάρουν» ακόμη με κάποιο υπουργείο ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Τέλος, για το θέμα που προέκυψε μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Ντόρας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τίθεται θέμα υπουργοποίησης της κας. Μπακογιάννη.
Πάντως, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παίξει δυνατά το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ.

υστερογραφα