Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

2η Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια Φιλικά προς Μητέρες & Βρέφη "Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω."

Εμφάνιση afisa2.png
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κόρινθος, 14 Ιουνίου 2014, 9 μ.μ.
Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος “σβούρα”, Σίνα 37
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (20.000 μέλη) διοργανώνει και φέτος για 2η φορά την Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη. Η δράση έχει τίτλο «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω.» και πραγματοποιείται την περίοδο 27/4/2014 – 27/6/2014 σε 45 πόλεις στην Ελλάδα.
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών, των εγκύων, του ευρύτερου πληθυσμού και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την υποχρέωση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή.
Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα, ENCA Hellas και του Δικτύου για την Βρεφική Διατροφή, IBFAN Ελλάδος.
Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας συμμετέχει στη δράση «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω.» με την εξής εκδήλωση:
Το
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας σας καλούν στις 9:00 μ.μ. στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "σβούρα" (Σίνα 37, Κόρινθος) για:
Ø  προβολή του ντοκιμαντέρ "Freedom for Birth"
Ø  διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού
Ø  συζήτηση
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας:
Έφη Γκίνου, Κατερίνα Ζαρρή-Χαραλαμπίδη, Βασιλική Κλέτσα