Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΥΠΔΜ: Παράταση στην αξιολόγηση των υπαλλήλων σε Δημόσιο και ΟΤΑ (εγκύκλιος)

Παράταση δόθηκε και επισήμως πλέον για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και εν όψει των εκλογών, μετατοπίζεται χρονικά στις 18 Ιουλίου για το προσωπικό στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους και στην 1η Σεπτεμβρίου για τους δήμους και τις περιφέρειες.
 Πιο αναλυτικά, με εγκύκλιο που εξέδωσε  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ορίζεται ότι οι σχετικές προθεσμίες για τη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης έτους 2013 διαμορφώνονται ως εξής:
ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ως τις 19 Μαΐου 2014 πρέπει να έχει εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή αυτό αφορά την προθεσμία που έχουν οι υπηρεσίες για να υπολογίσουν τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να ενταχθούν από τον αξιολογητή σε κάθε μία από τις τρεις κλίμακες βαθμολόγησης (με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με 7 ως 8 ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με 1 ως 6 ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων).
  • ως τις 18 Ιουλίου 2014 πρέπει να έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
ΟΤΑ
Κατ” εξαίρεση για τους ΟΤΑ Α” και Β” βαθμού και «λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη διεξαγωγή των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών» οι προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:
  • η σχετική Απόφαση επιμερισμού των ποσοστών πρέπει να έχει εκδοθεί ως τις 30 Ιουνίου 2014 και
  • οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να έχουν συνταχθεί ως την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο η παράταση των προθεσμιών δίνεται, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αντιμετώπισης ενδεχόμενων ερμηνευτικών προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης, την επικείμενη διενέργεια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών.
Μετά το πέρας των ως νέων προθεσμιών, τα υπουργεία καλούνται να συγκεντρώσουν για το σύνολο των φορέων που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων για την αξιολόγηση του προσωπικού.
Ειδικά τη συγκέντρωση στοιχείων για τους δήμους και τις περιφέρειες αναλαμβάνει η Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών και για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις η Διεύθυνση Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εδώ.
 
aftodioikisi.gr