Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΦΕΟΥΔΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το ένα μετά το άλλο διαλύονται τα σύγχρονα φέουδα της Ελλάδας. Οι τσιφλικάδες του 19ου αιώνα αντικαταστάθηκαν από τα κομμουνιστικά συνδικάτα και έπρεπε να περάσουν 100 χρόνια, να αλλάξει ο παγκόσμιος χάρτης και να βρεθεί ένα ενιαίο νόμισμα, μετά από πολύ αίμα για να σπάσουν τα δεσμά των Ελλήνων. 

Να μπορέσει να πληρώνει ο Έλληνας μισό κιλό ψωμί και να μην αγοράζει 350 γραμμάρια. Να μπορέσει να πιεί γάλα τόσο φθηνά όσο και ο Γερμανός και ο Ολλανδός. Να μπορέσει να αγοράσει τις βιταμίνες του σε υποπολλαπλάσια τιμή.

Όλοι οι κλάδοι που απεργούν απεριόριστα και διαλαλούν το δίκιο τους έχουν πράγματι δίκιο. Έχουν πράγματι δίκιο γιατί κάποιος αόρατος εχθρός τους διαβεβαίωσε πως υπάρχει για πάντα μία παχιά αγελάδα να αρμέγουμε όλοι μας που λέγεται Ελλάδα. Που βγάζει γάλα απεριόριστο.

Κανείς δεν σκέφτηκε πως μπορεί η αγελάδα να ψοφήσει κάποια μέρα. Κανείς δεν σκέφτηκε πως το φαί της αγελάδας είναι δανεικό και τοκιζόμενο. Έτσι από αύριο όλοι θα διαλαλούν πάλι γεμάτοι εθνική έπαρση στις πρωινές εκπομπές τον ανένδοτο αγώνα τους εις βάρος της εξυπηρέτησης του λαού.

Όλοι μαζί βουλευτές, φαρμακοποιοί, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, βιβλιοπώλες, δημοσιογράφοι να χύσουν την καρδάρα με το γάλα που μαζεύτηκε με αίμα τα τελευταία πέντε χρόνια της παγκόσμιας ντροπής. 

Εξάλλου ποιος υπηρετεί ποιον σε αυτή τη χώρα ήταν πάντα ασαφές. Τόσο ασαφές όσο και η δημοκρατία μας. Τόσο ασαφές όσο και ο πατριωτισμός μας. Τόσο ασαφές όσο και η θρησκεία μας…

thedayaftergr.blogspot.gr