Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Νόμος και τάξη» και για τους αιρετούς: Συνελήφθησαν δήμαρχος & αντιδήμαρχοι Ωρωπίων για τον εμπρησμό των διοδίων

Στη σύλληψη του δημάρχου Ωρωπού Γιάννη Οικονομάκου και των δύο αντιδημάρχων Βαγγέλη Λεμπούση και Χρήστου Τσεκρεζή για το χθεσινό εμπρησμό των διοδίων της Μαλακάσας προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγο η ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες αλλά οι τρεις άνδρες βρίσκονται στην Αστυνομική Διεύθυνση ΒΑ Αττικής στο Μαρούσι, όπου είχαν κληθεί να δώσουν κατάθεση. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αστυνομική Διεύθυνση ΒΑ Αττικής έχουν κληθεί να καταθέσουν και άλλοι αντιδήμαρχοι αλλά και πρόεδροι Συλλόγων της περιοχής που έλαβαν μέρος στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κατέληξε στον εμπρησμό. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει στη σύλληψη και αυτών.
Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας άσκησε σήμερα αυτεπάγγελτη δίωξη για τον χθεσινό εμπρησμό, ενώ στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα βίντεο από τα διόδια, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιθούν οι δράστες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με τη σύλληψη των αιρετών του Δήμου Ωρωπού, αφενός εφαρμόζεται το δόγμα «νόμος και τάξη» και στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και μάλιστα αυτούς που έχουν στηριχθεί από τη ΝΔ, όπως ο κ. Οικονομάκος και αφετέρου ο δήμαρχος Ωρωπίων «ηρωοποιείται» στην περιοχή. Είναι ενδεικτικό ότι σε ανακοίνωσή του Δήμου Ωρωπού γνωστοποιείται ότι ο δήμος θα παραμείνει σήμερα κλειστός  »σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για τη σύλληψη – δίωξη των εκλεγμένων αιρετών οργάνων του δήμου καθώς και δημοτών του, οι οποίοι αγωνίζονται και διεκδικούν το αυτονόητο για τον τόπο τους ενάντια στα διόδια.
aftodioikisi.gr