Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η Χίλαρι αντιμέτωπη με τους "σκελετούς της ντουλάπας"

Hillary-and-Bill-Clinton
Twitter@EmOikonomidis
Ακόμη και στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης η οποία αλλάζει δεδομένα και διαμορφώνει νέες συμμαχίες στον πλανήτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής παραμένουν εκ των πραγμάτων η υπερδύναμη η οποία κατάφερε να επιβιώσει από τον Ψυχρό Πόλεμο. Και στη συνέχεια, να χαράξει την πυξίδα της παγκοσμιοποίησης, κατά τρόπο που να φέρνει την Ουάσινγκτον στην καρδιά της.
Ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ λοιπόν, παραμένει το… πλησιέστερο σε πλανητάρχη υπόδειγμα ηγέτη που καλούμαστε να διαχειριστούμε, μια παράμετρος που εκ των πραγμάτων αναγορεύει τις προεδρικές εκλογές της Αμερικής σε tipping point για τον πλανήτη και τα χρόνια που έρχονται.
Με τον Μπαράκ Ομπάμα να μετράρι αντίστροφα για το δεύτερο μσό της τελευταίας θητείας του στο Οβάλ Γραφείο, το ενδεχόμενο να είναι η Χίλαρι Κλίντον υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές του 2016, και στη συνέχεια να κερδίσει την αναμέτρηση, φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο… της ζωής μας.
Η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, φαντάζει ως αναγκαίο κακό, χωρίς ρεαλιστική εναλλακτική λύση, τόσο στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών όσο και στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών. Η παραπάνω παράμετρος ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί ο κατάλληλος που θα τη σταματήσει, και τότε η στήριξη προς εκείνον θα είναι θυελλώδης.
Τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν στις ΗΠΑ τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ και οι εκτιμήσεις, ότι η υποψηφιότητα της Χίλαρι φαντάζει “προβληματική”, ακόμη και… χωρίς αντίπαλο. Με την πρόσθετη επισήμανση ότι η εμβληματική πολιτικός η οποία ηττήθηκε το 2007-8 από τον Μπαράκ Ομπάμα στη μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, θα κληθεί να αντιμετωπίσει, και να απαντήσει με πειστικό τρόπο στους “σκελετούς της ντουλάπας”.
Δηλαδή, όσα συνόδευσαν την 8ετή παρουσία του Μπιλ Κλίντον στον Λευκό Οίκο, με έμφαση στις ερωτικές περιπέτειες του πρώην Προέδρου, και τους λόγους που έκαναν τη Χίλαρι να επιδείξει τέτοιες αντοχές. Η “ταμπακιέρα” θέλει να εμφανίσει τη Χίλαρι Κλίντον ως μια γυναίκα χωρίς φραγμούς ως προς την ευχέρεια να θυσιάσει ακόμη και την προσωπική, ηθική αξιοπρέπειά της, στον βωμό του να πετύχει τους πολιτικούς στόχους της.
Αυτή η οπτική απεικόνιση της Χίλαρι στο μυαλό του μέσου Αμερικανού, της έφραξε το δρόμο το 2007. Η λογική λέει ότι μπορεί να το ξανακάνει…

ysterografa.gr