Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

«Σφήνα» Βενιζέλου στη γενέτειρα των Παπανδρέου: Κατεβάζει δικό του περιφερειάρχη κόντρα στον «κολλητό» του ΓΑΠ, Α. Κατσιφάρα

Μετά τους εμφύλιους στη ΝΔ σε Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ήρθε και η σειρά του ΠΑΣΟΚ και, μάλιστα, στο άντρο των «παπανδρεϊκών», την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την οποία ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Γιάννης Ζαφειρόπουλος.
Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση του εκλεγμένου με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ νυν περιφερειάρχη,  ακραιφνή «παπανδρεϊκού» και προσωπικού φίλου του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, «δείχνει» προς τον Χαριλάου Τρικούπη και τον Β. Βενιζέλο, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του, μιας και προηγείται στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις.
Ο, καταγόμενος από την Ηλεία, Γιάννης Ζαφειρόπουλος σε δήλωσή του εμφανίζεται ως ανεξάρτητος, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου αρχών με αυτοδιοικητικά, κοινωνικά, επιστημονικά και συνδικαλιστικά στελέχη που αναπτύχθηκε και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας, αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός ανεξάρτητου, αδέσμευτου και πλουραλιστικού ψηφοδελτίου μ’ επικεφαλής τον ίδιο.
Ωστόσο, σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον ενημέρωσε για την υποψηφιότητά του τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καθώς και αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη της Περιφέρειας, στελέχη της Πρωτοβουλίας των «58» και τον Πρόεδρο της «Νέας Ελλάδας», Ανδρέα Λοβέρδο.

aftodioikisi.gr