Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Νίκη με Κερμενίδη, η Κόρινθος

Επιστροφή στις νίκες για την Κόρινθο, που λύγισε με 1-0 την αντίσταση της ΑΕ Μεσολογγίου στο βροχερό Δημοτικό Στάδιο.
Το γκολ του Νίκου Κερμενίδη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (5') αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει στη Μπάρτσα το πολύτιμο τρίποντο, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, που κυριάρχησε η δύναμη. Η Κόρινθος είχε ένα καλό 20λεπτο στην αρχή, όμως, στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα. Στάθηκε μάλιστα, τυχερή, καθώς στο 40' ο Μιχαλόπουλος αστόχησε σε πέναλτι.

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναρκαδικό, αλλά και στη μεταγραφική ενίσχυση! Η διοίκηση ετοιμάζεται να τρέξει το μεταγραφικό σχεδιασμό, με στόχο να ενισχύσει την ομάδα σε θέσεις που πονά.



Αποτελέσματα 9η αγωνιστική
Κόρινθος - ΑΕ Μεσολογγίου 1-0
Παναρκαδικός - Μεσσηνιακός 0-1
Πανναυπλιακός - Δόξα Ν. Μανωλάδας 1-2
Ατρόμητος Αχαΐας - ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1
Εθνικός Σαγέικων - Αχαϊκή 0-1
ΠΦΟ Πανόπουλου - ΑΕ Ερμιονίδας 2-0
ΠΑΟ Βάρδας - Παναργειακός 2-3
Άρης Αιτωλικού - Καλαμάτα 0-1

9αρα η Περαχώρα, Άρης, Ταρσινά και Φωκάς τα ντέρμπι

Παρά τη συνεχή βροχή και τα προβλήματα σε κάποια ματς, η 10η αγωνιστική της Β' κατηγορίας, διεξήχθη κανονικά, χωρίς καμία αναβολή στους δύο ομίλους.
Στον 1ο όμιλο, η Περαχώρα αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της με το εντυπωσιακό 2-9 επί του Μαψού. Στο ντέρμπι του Συνοικισμού, ο Άρης Κορίνθου επικράτησε 4-2 του Αίαντα Αγιονορίου, που έχει παράπονα από την διαιτησία. Με νίκες προχώρησαν Δάφνη Εξαμιλίων, ΑΣ Λουτρακίου και Άγιος Γεώργιος.

Στο ντέρμπι του 2ου ομίλου, τα Ταρσινά πήραν τη νίκη με 4-2 επί του ΑΟ Λεχαίου και διατηρήθηκαν στην κορυφή. Με την διαιτησία τα έχουν και οι Λεχαιώτες, που έχασαν έδαφος, όπως και ο Απέσσας, που ηττήθηκε με 2-0 απ' τον Φωκά, στο άλλο μεγάλο ματς. Η Δάφνη Πουλίτσας νίκησε 0-2 τη Θύελλα Λεοντίου και η Λυκοποριά λύγισε (1-0) τον Παμφενεατικό.


1ος όμιλος
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 2-0
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡ. 1-0
ΜΑΨΟΣ - ΠΕΡΑΧΩΡΑ 2-9
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 1-2
ΑΡΗΣ ΚΟΡ. - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝ. 4-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. - ΣΟΦΙΚΟ ’05 0-3 α.α.
ΑΙΑΣ ΚΟΡ. - ΑΟ ΡΟΜΑ 1-0

2ος όμιλος
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 1-0
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛ. 0-2
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β. - ΛΑΥΚΑ 2-4
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧ. 0-0
ΤΑΡΣΙΝΑ ’97 - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 4-2
ΦΩΚΑΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ 2-0
ΡΕΠΟ: ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ

Αναβολές και απειλή αποχώρησης από Σολωμό!

Με τη διεξαγωγή μόλις τεσσάρων αναμετρήσεων συνεχίστηκε την Κυριακή (2/12) το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.
Η κακοκαιρία στάθηκε αιτία για να αναβληθούν οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός Άσσου - Κόρινθος '06 και Πανευρωστινιακός - Αετός Κρυονερίου. Στο Βραχάτι, ο αγώνας Ζευγολατιό - Ξυλοκέριζα διεκόπη στο 16' με το σκορ στο 0-0, ενώ στο 75' σταμάτησε η αναμέτρηση Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - Τενεάτης και ενώ το σκορ ήταν στο 1-3.

Στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν παρά τα προβλήματα, στο Σολωμό, η τοπική ομάδα έμεινε στο 1-1 με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, έχοντας νέα παράπονα από την διαιτησία και απειλεί πλέον να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα! Το Διμηνιό κέρδισε 4-0 το Αγγελόκαστρο, ο Ηρακλής Λεχαίου 3-0 την Προοδευτική Περιγιαλίου και ο Ισθμιακός 4-1 τη Στιμάγκα.



Αποτελέσματα:
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. 4-0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. 3-0
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 4-1
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΤΕΝΕΑΤΗΣ διεκ. (1-3)
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. διεκ. (0-0)
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. αναβ.
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. 1-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06 αναβ.

Αστέρας - Σπαθοβούνι 3 - 0

Image Hosted by ImageShack.us
Συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί του, ο Αστέρας πήρε άλλους τρεις πόντους, αφού στο «Κώστας Βυζάς» νίκησε τον ΑΟ Σπαθοβουνίου με 3 – 0. Ο Αστέρας δυσκολεύτηκε να επικρατήσει, αφού μέχρι το τρίτο του τέρμα που επιτεύχθηκε στο 70’, ο ΑΟ Σπαθοβουνίου ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και δημιούργησε αρκετές τελικές φάσεις, αλλά ήταν πολύ άστοχος.
Ο ικανότατος τερματοφύλακας του Αστέρα Λιβανός δεν έκανε τη μεγάλη απόκρουση, αλλά γενικά ο ΑΟ Σπαθοβουνίου ήλεγχε σε μεγάλο μέρος του αγώνα το ρυθμό και ανάγκασε την άμυνα του Αστέρα να αποδείξει για άλλη μια φορά το πόσο καλά λειτουργεί τη φετινή περίοδο. Ενδεχόμενα, οι παίκτες του Αστέρα να φάνηκαν κατώτεροι των προηγούμενων εμφανίσεών τους, αν τους χρεώσουμε και τη μεσοβδομαδιάτικη εμφάνισή τους στο Κύπελλο κόντρα στον Πέλοπα Κιάτου. Ο Μακρυγιάννης, όμως, με τη μεγάλη κλάση του “ετελείωσε” τον αγώνα με τα δύο του τέρματα και την ασίστ του στο πρώτο τέρμα.
 Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Αστέρα, αφού στο 9’  ο Μακρυγιάννης, σε κτύπημα πλάγιου φάουλ, έστειλε “συστημένη” τη μπάλα στο κεφάλι του Γιαννόπουλου που εκτέλεσε από πολύ κοντά τον νεαρό τερματοφύλακα Καραμήτο του Σπαθοβουνίου για το 1 – 0. Το τέρμα αυτό ανάγκασε τους παίκτες του Σπαθοβουνίου να βγουν γρήγορα στην επίθεση και έτσι απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα. Οι κεντρώοι παίκτες του Αστέρα δεν μπορούσαν να ελέγξουν το ρυθμό - φάνηκε η κούρασή τους  – κι έτσι η αμυντική τετράδα του Αστέρα έπιασε δουλειά. Η εξαιρετική της απόδοση ανάγκασε τους παίκτες του Σπαθοβουνίου να καταφύγουν σε σουτ έξω από την περιοχή, μιας και δύσκολα ελευθερώνονταν από τα μαρκαρίσματα του Μαστρογιαννόπουλου, του Μετεβελή και του Πολύζου. Όμως ο Βάθης, ο Καραβάς και ο Μούτσος που τα επεχείρησαν από τις περισσότερο ευνοϊκές θέσεις, αστόχησαν απελπιστικά. Από την άλλη πλευρά το πολύ καλό παιχνίδι του γρήγορου Καραγιαννίδη στην κορυφή της επίθεσης, ταλαιπωρούσε την άμυνα του Σπαθοβουνίου. Στο 31’ ο Μακρυγιάννης ελίχθηκε παράλληλα με τη γραμμή της περιοχής και δύο μέτρα μέσα από αυτήν έπιασε ένα χαμηλό σουτ που μάλλον αιφνιδίασε τον Καραμήτο και πέτυχε το 2 – 0. Ο Αστέρας συνέχιζε να παίζει, μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, από τη μέση και μπροστά νευρικά, ενώ αμυντικά δεν κινδύνευε ιδιαίτερα.
Το β’ μέρος είχε με την ίδια εικόνα στο ξεκίνημά του και στο 58’ ο Παν. Γεώργαρης  του Σπαθοβουνίου είχε τη σπουδαιότερη ευκαιρία για την ομάδα του, αφού στο απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ που επεχείρησε, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’ ο Μακρυγιάννης από τ’ αριστερά έβγαλε μπαλιά λουκούμι, παράλληλα με την εστία του Σπαθοβουνίου, αλλά ο Καραγιαννίδης και κυρίως ο Κουτρούλης δεν ήταν στις κατάλληλες θέσεις για να τη σπρώξουν στα δίχτυα. Στο 70’ ο  Μαστρογιαννόπουλος σε μια επέλασή του από δεξιά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο ερχόμενος Μακρυγιάννης, με γυριστό βολέ, πέτυχε το 3 – 0. Η είσοδος στον αγώνα του αποθεραπευθέντος Αναγνωστόπουλου ηρέμησε πάρα πολύ το παιχνίδι του Αστέρα και οι προσθήκες των νεαρών Τάφα και Καλυτέρη, στις θέσεις των δύο κεντρικών αμυντικών Πολύζου και Γιαννόπουλου (για λόγους προφύλαξης από ενδεχόμενες δεύτερες κάρτες), οι οποίοι με τη φρεσκάδα τους έδωσαν αέρα στην επίθεση του Αστέρα, δημιούργησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο απανωτές ευκαιρίες για τον Αστέρα. Ο Τάφα αστόχησε από εξαιρετική θέση λίγο πλάγια δεξιά και ο Γκόλγκαρης είχε δύο πολύ καλά σουτ λίγο πάνω από το δοκάρι του Καραμήτου. Έτσι ολοκληρώθηκε ο αγώνας αφήνοντας γλυκιά γεύση για τους φίλους του Αστέρα.
 Ο διαιτητής κ. Πάγκας  με τους βοηθούς του κ.κ. Σπηλιώτη και Τάγκαλη είχαν μια πολύ καλή διαιτησία. Λίγες γκρίνιες από πλευράς Σπαθοβουνίου ήταν στα επιτρεπτά όρια.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Λιβανός, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος (77’ Τάφα), Γιαννόπουλος (85’ Καλυτέρης), Αντωνόπουλος, Γκόλγκαρης, Μακρυγιάννης, Κουτρούλης, Καραγιαννίδης, Λιθοξόου (70’  Αναγνωστόπουλος).

Άργος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την φονική κακοκαιρία - Μαρτυρικός θάνατος για γυναίκα σε υπόγειο - Καταστράφηκαν δρόμοι και περιουσίες!


 - Συγκλονίζει ο θάνατος της γυναίκας που εγκλωβίστηκε στο υπόγειο του σπιτιού της
- Αυτοκίνητα κατέληξαν πάνω σε μαντρότοιχους - Κλειστά όλα τα σχολεία της πόλης
- ''Ήταν η ισχυρότερη βροχή των τελευταίων 35 ετών'' λέει στο NewsIt ο Aντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
- Καταστροφές και στην Κόρινθο - Η πρόγνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα

Χιόνια ακόμα και στην Αττική την Τρίτη - Πού θα χτυπήσει το κύμα ψύχους

Χιόνια ακόμα και στην Αττική την Τρίτη - Πού θα χτυπήσει το κύμα ψύχους 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ στα ανατολικά, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Την ώρα που όλη η χώρα είναι συγκλονισμένη από τον άδικο χαμό μιας 54χρονης γυναίκας από τη Σερβία που πνίγηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Άργος, την πόλη που «βούλιαξε» από την καταρρακτώδη βροχή που ξέσπασε χθες το βράδυ, η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει... παντού, με χιόνια στα ορεινά, καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μετρά. καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στη νότια Πελοπόννησο.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 6 ως 14 βαθμούς κελσίου. σε περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρα. Καταιγίδες πιθανώς ισχυρές θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο. τα φαινόμενα από το βράδυ στη Θεσσαλία θα σταματήσουν.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 6 ως 11 βαθμούς κελσίου. σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στην Πάρνηθα και το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 8 ως 11 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. περαιτέρω πτώση το βράδυ.

Με εντολή Αρβανιτόπουλου στο Πειθαρχικό ο Θ. Πελεγρίνης - "Ξεχείλισε το ποτήρι" με τη θεατρική παράσταση

Με εντολή Αρβανιτόπουλου στο Πειθαρχικό ο Θ. Πελεγρίνης - `Ξεχείλισε το ποτήρι` με τη θεατρική παράσταση
- Την ώρα που τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά και το εξάμηνο θεωρείται χαμένο πήγε να πρωταγωνιστήσει σε θεατρική παράσταση στο Παρίσι
- Για πρώτη φορά πρύτανης πανεπιστημίου παραπέμπεται σε Πειθαρχικό Συμβούλιο
- Όλη η δήλωση του Κ. Αρβανιτόπουλο για τον Θ. Πελεγρίνη
- Αρβανιτόπουλος: "Διάλογος με τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ υπό μία προϋπόθεση: Αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις τους"

Έκτακτη επιχορήγηση από το υπ. Εσωτερικών στον δήμο Άργους

mixelakisvouli
Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών θα δοθεί άμεσα στον δήμο Άργους, για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, όπως ανακοινώθηκε από το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την πόλη, υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο, κατά τη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της πόλης, ανέφερε ότι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα δοθούν κονδύλια στον δήμο, για την αποκατάσταση των υποδομών και για αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Άργους- Μυκηνών.
Άμεσα θα υπάρξει, όπου απαιτείται, παρέμβαση από την περιφέρεια Πελοποννήσου, για αποκατάσταση των ζημιών στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, ενώ έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών στις υποδομές.
Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, ξεκινά η καταγραφή και αύριο θα βρίσκεται στην περιοχή ο διοικητής του ΕΛΓΑ, Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος θα συντονίσει το έργο της καταγραφής και θα δώσει οδηγίες.
Σημειώνεται ότι έχουν καταστραφεί τρία βασικά γεφύρια, δύο στα ορεινά της επαρχίας, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στα χωριά Καπαρέλι και Γυμνό, που εξυπηρετούνται μέσω δευτερευόντων δρόμων, ενώ το τρίτο γεφύρι βρίσκεται πίσω από το κάστρο της πόλης, στον δρόμο από την περιοχή Μαχαιρά προς Χούνι.
Εξάλλου, ζημιές έχουν υποστεί περισσότερα από 200 σπίτια, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ζήτησε από τους υπουργούς να δοθεί επιπλέον επίδομα θέρμανσης στους πλημμυροπαθείς.
Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Άργους- Τρίπολης.

ystergrafa.gr

OHE: O Άσαντ έχει εμπλοκή σε εγκλήματα πολέμου

Bashar-al-Assad
Για πρώτη φορά σε μια έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ κατηγορείται ευθέως για εμπλοκή σε εγκλήματα πολέμου, με την υποσημείωση ότι υπάρχουν οι σχετικές αποδείξεις.
Η εξέλιξη αυτή έχει κρίσιμη σημασία για τον μελλοντικό ρόλο του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία η οποία θα προκύψει από την απόπειρα της διεθνούς κοινότητας να φέρει τα δυο αντιμαχόμενα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά και τη συμφωνία της Δαμασκού να παραδοθούν στον ΟΗΕ τα χημικά όπλα της, και στη συνέχεια να καταστραφούν.
Μέχρι σήμερα, ο Μπασάρ αλ Άσαντ αρνείται πεισματικά να παραμερίσει, και το καθεστώς της Συρίας επιμένει ότι κάθε συζήτηση για το μελλοντικό status quo των πολιτικών δυνάμεων της περιοχής δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τον σημερινό Πρόεδρο της χώρας να έχει κεντρικό ρόλο.
Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του ΟΗΕ, που αποκαλύφτηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπάρχουν στοιχεία για την απευθείας εμπλοκή όχι μόνο του Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων του καθεστώτος της Δαμασκού, σε εγκλήματα πολέμου.

Υπογραφές ομογενών για να μη μετατραπεί σε τζαμί η Αγιά Σοφιά

agiasofia
Κοντά στις 21.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής, το ψήφισμα της ομογενειακής οργάνωσης Hellenic American Leadership Council (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας), με αίτημα να μην μετατραπεί η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί.
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο του ψηφίσματος, επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου εξετάζει αίτηση που υπέβαλαν πολίτες για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας, που λειτουργεί από το 1934 ως μουσείο, σε τζαμί. Σχέδιο νόμου έχει εισαχθεί για την μετατροπή της και πάλι σε “σύμβολο κατάκτησης” της Κωνσταντινούπολης, ενώ τον Νοέμβριο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς υποσχέθηκε ότι το κτίριο σύντομα θα “χαμογελά” ξανά, ως τέμενος.
Το ψήφισμα θα παραδοθεί στην UNESCO, η οποία, το 1985, έχει κηρύξει την Αγία Σοφία Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας.
Η AHEPA, με ανακοίνωση της, απευθύνει κάλεσμα για ανάληψη δράσης για το ζήτημα, μέσα από την υπογραφή του παραπάνω ψηφίσματος και την επικοινωνία με το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μουσείων και την Επιτροπή της Γερουσίας για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
Ο πρόεδρος της AHEPA, Άντονι Κουζούνης απέστειλε επιστολή στην UNESCO, με την οποία επισημαίνεται ότι εάν η Αγία Σοφία μετατραπεί σε τζαμί θα χάσει τα χριστιανικά και βυζαντινά χαρακτηριστικά της, τα οποία θα πρέπει να προστατευτούν, βάσει της συνθήκης για τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την οποία επικύρωσε η Τουρκία.

Βλάχος: Ο Καραμανλής δεν στέλνει τελεσίγραφα

Giorgos-Blaxos
Ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος υπήρξε από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, στο ξεκίνημα τουλάχιστον της ηγεσίας του πρώην πρωθυπουργού στη Ρηγίλλης.
Μετά τη διαδοχή του Μιλτιάδη Έβερτ στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, την 21η Μαρτίου του 1997, ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε τον Γιώργο Βλάχο για τη νευραλγική θέση του Γραμματέα Οργανωτικού, και του ανέθεσε αυξημένα καθήκοντα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1998, καθώς και για τις εθνικές εκλογές του 2000.
Σήμερα, ο Γιώργος Βλάχος μίλησε στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″ και την εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου, αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα του “Βήματος της Κυριακής”, περί τελεσιγράφου από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή προς τον Αντώνη Σαμαρά, για τη μη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
“Ο Καραμανλής ούτε τελεσίγραφα στέλνει, ούτε απειλές”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βλάχος, και συνέχισε: “Ο Στουρνάρας όταν μας συναντά, θυμίζει ότι είναι σοσιαλδμοκράτης. Πώς μπορεί να βρεθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας;”.

Το "Mentalist" συνεχίζεται και μετά την εξόντωση του "Red John"

The-Mentalist
Οι σεναριογράφοι του “The Mentalist” γνωρίζουν ότι η δουλειά τους δεν είναι καθόλου εύκολη, επιχειρώντας να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών μετά την εξόντωση του “Red John”, δείχνουν ωστόσο αποφασισμένοι να το… παλέψουν.
Έτσι, η πετυχημένη τηλεοπτική σειρά συνεχίζεται… δυο χρόνια μετά, με το επεισόδιο που προβλήθηκε την Κυριακή στις Ηνωμένες Πολιτείες να δείχνει τι κάνουν οι πρωταγωνιστές της, μετά τα συγκλονιστικά επεισόδια της προηγούμενης περιόδου.
Ο “Patrick Jane” (Simon Baker), δηλαδή ο “Mentalist”, βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία, η “Teresa Lisbon” (Robin Tunney) είναι αστυνομικός στο Κάνον Ρίβερ, το ζευγάρι “Rigsby-Van Pelt” (Owain Yeoman-Amanda Righetti) έχει δημιουργήσει το δικό του γραφείο ερευνών, και ο “Kimball Cho” (Tim Kang) κατάφερε να γίνει δεκτός στο FBI.
Στον επίλογο της προηγούμενης περιόδου, το CBI διαλύθηκε λόγω της υπόθεσης του “Red John”, και την εποπτεία των υπηρεσιών του ανέλαβε το FBI.

Μιχελάκης: Κλείνουν οι ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις – Απολύονται οι υπάλληλοι

Το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων που έχουν τρεις ζημιογόνες χρήσεις και την απόλυση των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτές επιβεβαίωσε μιλώντας στο ρ/σ βήμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
«Υπάρχει η νομοθεσία του Καλλικράτη. Οι εταιρείες των δήμων που έχουν τρεις ζημιογόνες χρήσεις κλείνουν. Δεν είναι κάτι καινούργιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης. Και πρόσθεσε, όταν ερωτήθηκε για το προσωπικό: «Το προσωπικό απολύεται η αν υπάρχουν ανάγκες μεταφέρονται στους δήμους». Έφερε δε ως παράδειγμα τις ΔΕΥΑ, τονίζοντας ότι ένα μία εταιρεία ύδρευσης είναι ζημιογόνα είναι αυτονόητο ότι οι λειτουργίες της θα μεταφερθούν στον κεντρικό δήμο.
Ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να αναφερθεί σε αριθμό μετακινήσεων ή απολύσεων στους δήμους τονίζοντας ότι «θα μπορεί να μιλήσει για αιρθμούς όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα τέλη του χρόνου, αρχές του επόμενου. Εκεί θα δούμε που έχουμε ελλείψεις και που πλεόνασμα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σαμαράς-Βενιζέλος, από την τρόικα… στις εκλογές

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Twitter@EmOikonomidis
Στον πρόλογο μιας ακόμη “γεμάτης” εβδομάδας, με επαφές, συναντήσεις και ζυμώσεις στο περιθώριο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα να παραμένει ανοιχτή, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα λένε και πάλι το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχουν μπροστά τους ατζέντα κοντινού αλλά και… μακρινού μέλλοντος, καθώς το πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται ακόμη πιο “δύσκολο”, με λεπτές, οριακές ισορροπίες, και το αποτύπωμα μιας τρίτης εκλογικής αναμέτρησης εντός του 2014 να επανέρχεται διαρκώς στο προσκήνιο, με κλιμακούμενη ένταση.
Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί, που κατάφεραν να παραμερίσουν τις εύλογες διαφορές τους, και να οικοδομήσουν μια σχέση πάνω στην οποία στηρίζεται κατά μεγάλο μέρος η σταθερότητα της ίδιας της κυβέρνησης, θα συζητήσουν τις εξελίξεις που τελούν υπό διαμόρφωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά τη συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία, και με την Ελλάδα να έχει την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Προεδρίας για να αλλάξει την πολιτική και κοινωνική ατζέντα γύρω από την οποία περιστρέφεται η καθημερινότητα των ευρωπαϊκών κοινωνιών, την εποχή της σύνθετης και βαθιάς οικονομικής κρίσης.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλούνται να επικαιροποιήσουν και τη στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην αντιπολίτευση, κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, που εντείνει την κριτική του, διατηρεί ανοιχτό το “προσκλητήριο αποστασίας” προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ με αφορμή και την υπόθεση των υποβρυχίων, επαναφέρει την παράμετρο της σκανδαλολογίας στον δημόσιο βίο.
Στον επίλογο του μέλλοντος που έρχεται, θα μπορούσε κανείς να δει την προοπτική μιας τρίτης εκλογικής αναμέτρησης, δηλαδή εθνικών εκλογών, εκτός από τις “φιξαρισμένες” ευρωεκλογές και αυτοδιοκητικές εκλογές. Μια προοπτική που τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξορκίζουν, παραμένει ωστόσο την πολιτική επικαιρότητα. Είτε ως φήμη, είτε ως υποψία, είτε ως… δρομολογούμενο σενάριο.

ysterografa.gr

Η Google τιμά τα γενέθλια της Κάλλας

Maria-Kallas
Στη Μαρία Κάλλας είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων της μεγάλης Ελληνίδας.
Η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 στη Νέα Υόρκη, και “έφυγε” από τη ζωή στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977 στο Παρίσι.
Περιγράφεται ως κορυφαία υψίφωνος, και μέχρι και σήμερα η πλέον γνωστή ντίβα της όπερας παγκοσμίως.

Ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, Νικόλας, νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Ενστάσεις από τον Καρογιάν

diko

Ο γιος του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, Νικόλας Παπαδόπουλος, ήταν ο μεγάλος νικήτης στη μάχη με τον Μάριο Καρογιάν για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) στην Κύπρο. Ο κ. Καρογιάν εξέφρασε τις ενστάσεις του για το αποτέλεσμα και την όλη διαδικασία, αλλά η νίκη του κ. Παπαδόπουλου επί της ουσίας δεν αμφισβητείται.
Ο Παπαδόπουλος συγκέντρωσε το 52% των ψήφων και ο Καρογιάν το 48%.
Η καταμέτρηση κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας και παρά τις ενστάσεις και τις εντάσεις που παρουσιάστηκαν, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του.
Το προβάδισμα του Καρογιάν στην επαρχία Λευκωσίας δεν στάθηκε αρκετό για να ανατρέψει την υπεροχή του Νικόλα Παπαδόπουλου.
Στην πρωτεύουσα της Κύπρου ο Καρογιάν έλαβε 3612 ψήφους και ο Παπαδόπουλος 3299, αλλά στο σύνολο ο δεύτερος είχε καλύτερο ποσοστό.
Το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου κάνει λόγο για καθαρή νίκη αφού η διαφορά που προκύπτει στους ψήφους είναι αφού αφαιρεθούν όλα τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια καθώς και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα 400 περίπου ψηφοδέλτια της Πάφου.
Τη νέα ηγεσία του κόμματος εκλέγουν τα 38.605 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στην Κύπρο, με τον σημερινό πρόεδρο Μάριο Καρογιάν να αναμετράται με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, γιο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 09.00 το πρωί και έκλεισαν στις 18.00 το απόγευμα.

Υποψήφιους χωρίς κομματικά ένσημα αναζητά η ΝΔ για τις εκλογές ΟΤΑ

Στα «πρόσωπα» και όχι στα κομματικά «ένσημα» στοχεύει η Νέα Δημοκρατία για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οπως αναφέρει δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής«, στις συνεχείς συσκέψεις που γίνονται στον τρίτο όροφο της Λεωφόρου Συγγρού, τα στελέχη επεξεργάζονται πληροφορίες και μηνύματα που φτάνουν από την κοινωνία και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εποχές των χρισμάτων έχουν τελειώσει…

Δήμοι: Στο ΑΣΕΠ κόλλησε η εθελοντική κινητικότητα-έρχεται διαθεσιμότητα 6.000 υπαλλήλων

Έχουν περάσει σχεδόν δυόμιση εβδομάδες από τη συμφωνία μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών από τη μια πλευρά και της ΚΕΔΕ για την εθελοντική κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων αλλά ακόμη δεν έχουν λυθεί καν τα τυπικά (σ.σ. ψήφιση σχετικής διάταξης από τη Βουλή), ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η Κίνα εκτόξευσε το πρώτο διαστημικό όχημά της στη Σελήνη

china
Η Κίνα εκτόξευσε έναν πύραυλο που μεταφέρει στο φεγγάρι ένα τηλεκατευθυνόμενο εξερευνητικό όχημα, το “Κουνέλι από νεφρίτη”, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.
Ο πύραυλος Μεγάλη Πορεία απογειώθηκε μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης στη 01:30 της Δευτέρας (19:30 της Κυριακής ώρα Ελλάδας) από τη βάση εκτόξευσης δορυφόρων της Σιτζιάνγκ (νοτιοδυτική Κίνα). Η αποστολή Chang’e-3 σηματοδοτεί ένα κρίσιμο στάδιο του φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος της Κίνας.
Με αυτή την πρώτη αποστολή, η Κίνα αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη προσελήνωσή της. Θα γίνει η τρίτη χώρα που το πετυχαίνει αυτό, μετά τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ.
Το “Κουνέλι από νεφρίτη” είναι ένα σεληνιακό όχημα με έξι τροχούς, το όνομα του οποίου παραπέμπει στην κινεζική μυθολογία. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα αποβιβαστεί στα μέσα Δεκεμβρίου στο δορυφόρο της Γης.
Το όχημα θα κάνει επιστημονικές αναλύσεις, ιδίως γεωλογικές. Εφοδιασμένο με ηλιακά πλαίσια για να του παρέχουν ενέργεια, θα στείλει επίσης στη Γη τρισδιάστατες φωτογραφίες του δορυφόρου της.
Η μηχανή παντός εδάφους θα είναι σε λειτουργία για τρεις μήνες, στη διάρκεια των οποίων θα μετακινείται με μία μέγιστη ταχύτητα 200 μέτρων την ώρα.
Η Κίνα αφιερώνει δισεκατομμύρια δολάρια για την κατάκτηση του διαστήματος, την οποία θεωρεί ως σύμβολο της νέας δύναμης της χώρας υπό την αιγίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος. Ένα θέμα που εγγράφεται στο “κινεζικό όνειρο”, το ιδρυτικό σλόγκαν της πολιτικής του προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

ysterografa.gr

Ιερώνυμος: Κάποιοι ωθούν προς δημοκρατική εκτροπή

Ieronumos
Πηγή: www.romfea.gr
«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα». Κατηγορηματικός και δίχως περιστροφές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αγανακτεί για την εικόνα της σημερινής Ελλάδας που έχει καταντήσει «περίγελως της Ευρωπαϊκής Ένωσης», στηλιτεύει όσους οδηγούν σε εκτροπή τη Δημοκρατία και εκτιμά πως η αγανάκτηση και οι ανάγκες των Ελλήνων θα οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις.
Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο αρχιεπίσκοπος καταδικάζει τα κρούσματα βίας και νεοναζισμού, διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το ισλαμικό τέμενος και δηλώνει κάθετα αρνητικός στα σύμφωνα συμβίωσης.
Ο κ. Ιερώνυμος εμφανίζεται έτοιμος για αλλαγές στις δομές της Εκκλησίας, ακόμα και στην ισοβιότητα των αρχιερέων, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε εκπροσώπους από όλα τα κόμματα για να ξεκαθαριστεί το θέμα της «δήθεν αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας» και εξηγεί πως ο ρόλος της εκκλησίας δεν εξαντλείται στις φιλανθρωπίες, τις ελεημοσύνες και τα συσσίτια.
«Η κοινωνία μας, ο λαός μας, δεν αντέχει άλλο. Τα όποια περιθώρια έχουν εξαντληθεί. (…) Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα», τονίζει ο αρχιεπίσκοπος και επισημαίνει πως «πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι αλλά καθαροί, λέγοντας την αλήθεια στο λαό. Να έχουμε υπομονή και συνεχώς να προσπαθούμε γιατί θα αργήσει αυτή η δύσκολη κατάσταση να περάσει».
Ο κ. Ιερώνυμος κάνει λόγο και για κάποιους που ωθούν τη Δημοκρατία προς την εκτροπή σημειώνοντας: «Η Δημοκρατία είναι μία έννοια, είναι ένας τρόπος ζωής και διακυβέρνησης των ανθρώπων. (…). Τώρα εάν εμείς που θέλουμε να λειτουργούμε σε αυτό το σύστημα δεν είμαστε ικανοί, είμαστε επιρρεπείς σε εκτροπές, δεν φταίει η Δημοκρατία. (…) Φταίνε εκείνοι που την ωθούν στην εκτροπή».
Ο αρχιεπίσκοπος εκτιμά πως η «αγανάκτηση και οι ανάγκες των ανθρώπων θα αναγκάσουν να οδηγηθεί η κατάσταση προς τα εκεί όπου θα προκύψει κάτι καλύτερο», διαβλέποντας πολιτικές εξελίξεις.

Απολύσεις: Στο στόχαστρο 29 δημοτικές επιχειρήσεις με 2.000 υπαλλήλους (λίστα)

Συνολικά 29 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν περί τους 2000 εργαζόμενους έχουν μπει στό στόχαστρο της κυβέρνησης προκειμένου να οδηγηθούν σε κατάργηση. Στόχος, να γεμίσει η δεξαμενή των 11.000 απολύσεων του 2014 αλλά και των 1.300 που απομένουν για το 2013.
Πρόκειται για τις:

Στο Άργος από το πρωί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Εμφάνιση ΤΑΤΟΥΛΗΣ2 (Medium).JPG
 
Από το πρωί βρίσκεται στο Άργος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης πραγματοποιώντας αυτοψία σε σημεία, όπου υπήρξαν προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη για την αντιμετώπισή τους με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Μανιάτη, τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Ιωάννη Ανδριανό, το Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτριο Καμπόσο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Πουλά και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου.
Εμφάνιση ΤΑΤΟΥΛΗΣ1.JPGΑξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε δώσει κατευθύνσεις στους κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχες να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι διευθύνσεις τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας, ενώ κατά την εκδήλωση των φαινομένων ανέλαβε προσωπικά το συντονισμό των ενεργειών, επικοινωνώντας με τις ηγεσίες και τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. 
 Εμφάνιση ΤΑΤΟΥΛΗΣ4 (Medium).JPG

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Οι εκλογικές διαδικασίες στο πλαίσιο της μεγάλης μεταρρύθμισης στις δομές και τη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, με τις εκλογές που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα για την ανάδειξη νέων προέδρων στις 64 ΝΟΔΕ.

  • Κύρια χαρακτηριστικά των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι η μεγάλη ανανέωση με την είσοδο σημαντικού αριθμού ανθρώπων της αγοράς, η εκπροσώπηση παραγωγικών ηλικιών και η ανάδειξη στελεχών υψηλού μορφωτικού επιπέδου.
  • Οι νεοεκλεγόμενοι πρόεδροι φτάνουν στο 59,37%. Από τους 64 οι 38 εκλέγονται για πρώτη φορά.
  • Στη μεγάλη πλειονότητά τους, (οι 37 από τους 64) είναι στελέχη παραγωγικών ηλικιών (20 έως 50 ετών).
  • Οι περισσότεροι (38 από τους 64) είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Είκοσι από αυτούς είναι δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί, γεωπόνοι και μηχανικοί, ενώ άλλοι 18 είναι έμποροι-επιχειρηματίες.

Βασική αλλαγή στην περιφερειακή οργάνωση αποτελεί η ανασυγκρότηση και ο περιορισμός των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων από 845 σε 329.

Βασική καινοτομία στη νέα δομή των Νομαρχιακών Οργανώσεων αποτελεί η συγκρότηση θεματικών τομέων και η στελέχωση από ανθρώπους εξειδικευμένους και καταξιωμένους στους χώρους της δουλειάς τους, ικανούς στην αντιμετώπιση προβλημάτων και την παραγωγή πολιτικής.

Στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, οι επαγγελματικές και επιστημονικές ομάδες ανέδειξαν συνολικά 577 εκπροσώπους τους στις ΝΟΔΕ.

Το ανέκδοτο για το ΠΑΣΟΚ που… σαρώνει!


4ef7c350df8e0200245d2bc33d0a5bbb_L
Ο σύζυγος αργεί να επιστρέψει.

Η Γυναίκα παίρνει τηλέφωνο τον άντρα της με το γνωστό ύφος όταν ο άντρας έχει αργήσει να γυρίσει σπίτι και τον ρωτά :
-Πού είσαι;
-Σε μια εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ!
-Άσ΄τα τα ψόφια ρε! Αφού ακούγεται κόσμος.

arouraios.gr

Το μυστικό της Σύρου. Πώς η Goldman Sachs βούλιαξε την Ελλάδα!

sinitisneo

Μια συγκλονιστική ομολογία έκανε πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ μιλώντας στην ιστοσελίδα του Καναλιού 4 της βρετανικής τηλεόρασης. «Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν θα κάναμε σήμερα μια τέτοια συναλλαγή όπως εκείνη» αποκάλυψε (κατόπιν εορτής ασφαλώς) αναφερόμενος στο περίφημο swap που έγινε επί εποχής Σημίτη και ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για την πορεία χρεοκοπίας της χώρας μας.
Αυτό το swap ήταν στην ουσία ένα σκοτεινό δάνειο που δόθηκε για να μπορέσει να εισέλθει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ με τη βοήθεια της δημιουργικής λογιστικής, που έκανε συστηματικά η κυβέρνηση του κ. Σημίτη στην οικονομία. Και, όπως έγραψε πρόσφατα το πρακτορείο Bloomberg, τον Μάρτιο του 2012, ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Σπύρος Παπανικολάου έκανε μια φοβερή δήλωση αναφορικά με το θέμα: «Το 2001, την ημέρα όπου έκλεισε η συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση χρωστούσε στην Goldman Sachs περίπου 600.000.000 ευρώ περισσότερα από τα 2,8 δισ. ευρώ που είχε δανειστεί».

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί καταναλωτές,

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, 3 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 8.00 π.μ. έως και 12.μ.μ. , θα υπάρξει διακοπή νερού στους Αγίους Θεοδώρους, λόγω καθαρισμού της κεντρικής δεξαμενής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δ.Κ. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΗΜΝΙΩΤΗΣ


Διάσπαση της  ΔΗΜΑΡ βλέπει η εφημερίδα " Το Άρθρο" καθώς σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι το συνέδριο του κόμματος που ανοίγει τις πόρτες του στις 12 Δεκέμβρη θα αναδειχθεί σε τρομερά επίπονη διαδικασία για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αφού το μισό και πλέον στελεχειακό δυναμικό του κόμματος ουδέποτε "χώνεψε" την κρίση ανευθυνότητας και την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι στην αντίθετη κατεύθυνση από τις αποφάσεις Κουβέλη κινούνται κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως ο γραμματέας της κ.Σπύρος Λυκούδης , ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και ο φιλόδοξος εκπρόσωπος τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Μάλιστα όσοι γνωρίζουν το μπάχαλο που λαμβάνει χώρα στο παρασκήνιο ποντάρουν στην εκτίμηση ότι τελικά η ΔΗΜΑΡ δεν θα αποφύγει τη διάσπασή της, με τη "δεξιά" πτέρυγά" της να κατευθύνεται προς τους "58" για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.
 

Απογοητευτική η πρώτη εκδήλωση των "58" του Σημίτη.Το παιχνίδι τελείωσε δήλωσε» ο Τ.Γιαννίτσης.

Mικρή συμμετοχή στην πρώτη εμφάνιση της κίνησης των Σημιτικών που επιχειρούν να διασώσουν το ΠΑΣΟΚ. Περίπου 150 άτομα μαζεύτηκαν κι αυτά κομματικά στελέχη, άνω των 55 ετών οι περισσότεροι και έχοντας καταλάβει κατά καιρούς αρκετές καρέκλες σε δημόσιες υπηρεσίες ως εξαιρετικά στελέχη του "εκσυγχρονιστικού' ΠΑΣΟΚ. Η τεράστια διαφήμιση της κίνησης και της εκδήλωσης από τα συστημικά μέσα δεν φάνηκε να αποδίδει καρπούς σε πρώτη φάση τουλάχιστον

Πλειστηριασμοί: Ποιοι ευθύνονται για το σημερινό αδιέξοδο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο τρόπος με τον οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών, με πρωτεργάτη τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Π. Τόμσεν, αντιμετωπίζουν τις αιτιάσεις και τις διαφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης (και του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας) στο θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, δημιουργεί σκέψεις ως προς το αρχικό στάδιο των συζητήσεων – και οπωσδήποτε πριν από το καλοκαίρι.

Το θέμα των πλειστηριασμών δεν αποτελεί προαπαιτούμενο, αλλά φαίνεται ότι οι αρχικοί συνομιλητές της τρόικας – πριν αναλάβει (και αυτό) το θέμα ο πρωθυπουργός και κάνει τη δήλωση της 22ας Αυγούστου - δεν το ξέκοψαν από την αρχή ως καθαρά εθνικό και πολιτικό θέμα και δέχθηκαν να μπουν σε μια δήθεν τεχνοκρατική συζήτηση περί διάσωσης των τραπεζών (οι οποίες διασώθηκαν με χρήματα των φορολογουμένων, μεταξύ των οποίων και αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους).

Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης όπως δεν τον έχετε ξαναδεί – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο…

Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης όπως δεν τον έχετε ξαναδεί – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο…

Η εταιρία δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων και οπτικών εφέ Whiskytree, που έχει κατασκευάσει τα εφέ για τις ταινίες Thor, The Hunger Games, Elysium, Captain America και The Avengers δημιούργησε ένα εκπληκτικό βίντεο και… ανοικοδόμησε την αρχαία Αθήνα.
Στο βίντεο του Siggraph 2013 ο θεατής βλέπει βήμα-βήμα την ανέγερση της αρχαίας Αθήνας, σε ένα βίντεο που αποτελεί την ψηφιακή αναπαράσταση της πόλης εκείνη την εποχή.
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο…

techit.gr

Ομιλία Χρίστου Δήμα σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

omilia dap korinthou 28-11-2013 (1)

Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μίλησε στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με θέμα: «Η απογοήτευση των πολιτών ως ρίζα της απαξίωσης της πολιτικής και η ανάγκη αφύπνισης». Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο  κ. Παπάζογλου (καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), ο κ. Παπαγεωργίου (νομικός) και ο κ. Μπρούτζος (δημοσιογράφος).
Στην ομιλία του ο Χρίστος Δήμας ανέφερε πως για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας ευθύνη έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα -άλλα λιγότερη άλλα περισσότερη- και ότι δυστυχώς κυριαρχούσε η αντίληψη πως το ατομικό συμφέρον υπερτερούσε από το κοινωνικό.
Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως » ειδικά σήμερα κανείς δεν συμφωνεί με κανένα πολιτικό κόμμα 100%. Και επιτρέψτε μου να πω πως αυτό είναι και πιο υγιές, σε σχέση με το τι συνέβαινε την δεκαετία του ‘80. Μπορεί όμως κάποιος να συμφωνεί με ένα κόμμα κατά 60%, 50%, 40% ακόμη και λιγότερο. Άποψη μου είναι καλύτερα να ψηφίσεις το κόμμα με το οποίο συμφωνείς περισσότερο, όποιο και αν είναι αυτό. Άρα εάν παραδείγματος χάριν ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία μόνο και μόνο από αντίδραση στους γονείς σου, οι οποίοι ποτέ δεν ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, θεωρώ πως δεν ψηφίζεις με βάση τα σωστά κριτήρια. Αντιθέτως, εάν ψηφίζεις Ανταρσύα διότι θεωρείς πως προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να πάει η χώρα τότε καλά πράττεις. Συνεπώς, πρέπει να αντιληφθούμε πως η ψήφος δεν είναι τιμωρητική πράξη αλλά η δυνατότητα μας να εκφράσουμε θετικά προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πάει η χώρα
Επιπλέον, υπογράμμισε πως η νέα γενιά θεωρεί δεδομένες τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν οι προηγούμενες γενιές (δημοκρατία, ειρήνη και ελευθερία έκφρασης). Τέλος, αναφέρθηκε πως η ανάγκη αλλαγών για το μέλλον της χώρας μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία να αποδείξουμε πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Στο πλαίσιο αυτό, το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος μπορεί να γίνει πεδίο σύγκλισης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.