Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 0-3 στο Κύπελλο

Ο Γεωργέας «έδιωξε» το άγχος (vds)Για 55 λεπτά το φάντασμα του ΑΟ Περιστερίου πλανιόταν στο ΟΑΚΑ στο ματς Κυπέλλου με τον Ηλυσιακό (3-0) για την ΑΕΚ, όμως ο Γεωργέας ήταν εκεί που έπρεπε για να σκοράρει και να ανοίξει το δρόμο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γ' Εθνικής στην Ενωση.
Η ΑΕΚ, λοιπόν, συνεχίζει στο Κύπελλο και βέβαια πήρε ψυχολογία με την εμφάνιση και τα τρία γκολ που πέτυχε σε μία περίοδο, όπου δεν έλειψε η αμφισβήτηση και η αμφιβολία
.Όπως στην Καλλιθέα και δη στο ματς πρωταθλήματος με τον ΑΟ Περιστερίου, έτσι και σήμερα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ηλυσιακό, η ΑΕΚ είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών.
Στο πρώτο 45λεπτο η «Ενωση» έφθασε πολλές φορές κοντά στο γκολ, όμως στο τέλος της έλειπε είτε η καλή τελική προσπάθεια είτε η συγκέντρωση είτε η τύχη, προκειμένου να σκοράρει.
Στο 12', η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε σουτ του Μπρέσεβιτς που βρήκε σε χέρι του Ηλυσιακού με τον ρέφερι να δείχνει «παίζεται» για να έρθει η «Ενωση» μετά το 15' να δημιουργήσει πέντε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.
Στο 19' ο Πόποβιτς βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ασίστ του Κορδέρο, όμως καθυστέρησε, ενώ στο 26' ο Μπρέσεβιτς σπατάλησε την ασίστ-«πάρε-βάλε» του Γροντή με αποτέλεσμα η «Ενωση» να σπαταλήσει ακόμα μία προσπάθεια για το 1-0. Εξι λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Κροάτη φορ πέρασε μόλις άουτ για να έρθει στο 42' και στις καθυστερήσεις ο Πόποβιτς να χάσει δυο πολλές ευκαιρίες για το γκολ που θα έκανε τη διαφορά. Ετσι οι δυο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.
Στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική, αποτελεσματική, εύστοχη και σε διάστημα έξι λεπτών κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς και την υπόθεση-πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ' Εθνικής.Στο 55', λοιπόν, η «Ενωση» είδε τον πλέον έμπειρο έμπειρο ποδοσφαιριστή της, τον Νίκο Γεωργέα να λύνει το γόρδιο δεσμό. Ο Καλαματιανός είδε τον Μπρέσεβιτς να μην προλαβαίνει τη σέντρα του Πόποβιτς, όμως εκείνος να είναι στο σημείο για να γράψει το 1-0 για να έρθει στο 60' ο Μπρέσεβιτς να πετύχει το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων». Ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Κορδέρο και με σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-0 και επί της ουσίας έριξε τους τίτλους τέλους στο ματς.
Η ΑΕΚ, όμως, δεν τράβηξε το πόδι από το γκάζι… Συνέχισε στο ίδιο τέμπι βλέποντας ότι είχε τη δυνατότητα να ξεμπουκώσει. Πίεσε, έψαξε το τρίτο γκολ και εν τέλει τα κατάφερε. Δράστης ήταν αυτή τη φορά ο Πόποβιτς. Μετά από γέμισμα του Σταθάκη, ο Κροάτης τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Νικολάου και προ κενής εστίας θα πλασάρει κάνοντας το 3-0 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Νικολάου, Φίπε (38' Μητσόπουλος), Ιωαννίδης (70' Αγγελόπουλος), Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Μασούρας, Φλέγγας (64' Κολοβός) , Κωνσταντίνου, Στρατάκης, Κάμπας.
ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Αργυρίου, Πεταυράκης, Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας (80' Παληαρούτας), Ντακόλ (85' Καζβιρόπουλος), Μπρέσεβιτς (78' Τσεβάς), Γροντής, Πόποβιτς.

Διπλό πρόκρισης η Καλαμάτα στο Μεσσολόγγι

Κύπελλο Γ’ Εθνικής – 4ος Όμιλος: Διπλό πρόκρισης η Καλαμάτα | onsports.gr 
Η Καλαμάτα αν και στο πρωτάθλημα δεν έχει την πορεία που θα περίμενε κανείς, στο Κύπελλο πάει… τρένο και πήρε πρόκριση με σπουδαίο διπλό (1 - 2) στο Μεσολόγγι.
Η «Μαύρη Θύελλα» θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον ΠΦΟ Πανόπουλου, ο οποίος νίκησε 3-1 εκτός έδρας την ΑΕΚ Καραϊσκάκης.
Εντυπωσιακό ματς έγινε ανάμεσα σε Ατρόμητο Λάππα και ΠΑΟ Βάρδας, με τους γηπεδούχους να προκρίνονται στα πέναλτι με 5-3. Στην επόμενη φάση, θα αντιμετωπίσουν τον γειτονικό Εθνικό Σαγέικων, ο οποίος πέρασε με 2-1 στην παράταση σε βάρος του Μεσσηνιακού.

4ος όμιλος
 - 2η αγωνιστική
ΑΕ Μεσολογγίου-Καλαμάτα 1-2
ΑΕ Καραϊσκάκης-ΠΦΟ Πανόπουλο 1-3
Ατρόμητος Αχαϊας-ΠΑΟ Βάρδας 5-3 πεν. (1-1 κ.δ., παρ.)
Εθνικός Σαγέικων-Μεσσηνιακός 2-1 (παρ)

3η αγωνιστική (17/11)
13 ΠΦΟ Πανόπουλου – Καλαμάτα
14 Εθνικός Σαγέικων – Ατρόμητος Αχαΐας
4η αγωνιστική (15/12)
24 Νικητής 14 – Νικητής 13
Στη συνέχεια η ομάδα που θα προκύψει από τον 4ο όμιλο, με κωδικό 24, θα παίξει στα προημιτελικά.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3 σε φιλική αναμέτρηση


Με δυο γκολ του Κλωναρίδη κι ένα του Ατζαγκούν ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 την Κόρινθο σε φιλική αναμέτρηση που έλαβε χώρα στo Δημοτικό Στάδιο της Κορινθιακής πρωτεύουσας.
Το σκορ άνοιξε στο 17ο λεπτό για το «τριφύλλι». Ο Μπαϊράμι βγήκε στην κόντρα έπειτα από κάθετη του Αμπεΐντ, πλάσαρε, ο Αρχοντάκης απέκρουσε, ο Κλωναρίδης πήρε το «ριμπάουντ» κι από κοντά έγραψε το 0-1.
Οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερή τους φάση στο 31', όταν το εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό φάλτσο του Λούβρη σταμάτησε στο «Γ» του Κοτσόλη!
Ο Αμπεΐντ ένιωσε ενοχλήσεις και για να μην ρισκάρει, ο Αναστασίου τον έβγαλε κι έριξε στο ματς τον Αναστασόπουλο, που έμελλε να είναι η αποκάλυψη του «τριφυλλιού»!
Ο νεαρός άσος έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Κλωναρίδη που κινήθηκε σε θέση φορ, ξεπέρασε και τον Αρχοντάκη κι έκανε με πλασέ το 0-2 στο 45', κλείνοντας ιδανικά το ημίχρονο για τους «πράσινους».
Στην επανάληψη, ο Αναστασίου έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους υπόλοιπους πιτσιρικάδες που είχε μαζί του κι έριξε στο ματς τους Μουζακίτη, Σταματάκη, Μπαλμπόα.
Οι γηπεδούχοι έπαιξαν ανοιχτά κι έτσι είδαμε αρκετές φάσεις, κυρίως στα καρέ των γηπεδούχων με τον Ατζαγκούν να είναι ο κινητήριος μοχλός του «τριφυλλιού». Μάλιστα ο νεαρός Νιγηριανός έκλεισε το σκορ στο 81' διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Τζορμπατζίδης, Ντερτιλής, Μανιάτης, Τσίτσι, Κερμενίδης (75' Διαμαντόπουλος), Λούβρης (61' Ντραγκόλεφ), Γκεοργκίεφ (83' Αμπαδιωτάκης), Καφαντάρης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης (82' Αναγνωστόπουλος), Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Μέντες, Χουχούμης, Δώνης (46' Σταματάκης), Αμπεΐντ (25' λ.τ. Αναστασόπουλος), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (63' Μουζακίτης), Κλωναρίδης (63' Μπαλμπόα), Ντίνας
Πριν την έναρξη του αγώνα ο Γιάννης Βονόρτας και ο Δημήτρης Σαραβάκος βραβεύτηκαν από τους οπαδούς του Παναθηναϊκό στην Κόρινθο, ενώ τιρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός αδικοχαμένου φίλου της Κορίνθου.