Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Παραμένει αναποφάσιστος ο Ομπάμα για τη Συρία!

U.S. President Barack Obama gestures as he speaks at a vigil held at Newtown High School for families of victims of the Sandy Hook Elementary School shooting in Newtown, Connecticut
Λίγο μετά τις δηλώσεις Κέρι, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει πως το καθεστώς Άσαντ ευθύνεται για τις επιθέσεις με χημικά στη Συρία, ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε δηλώσεις σχετικά με τη στρατιωτική επέμβαση “τιμωρία” που σχεδιάζει η κυβέρνησή του.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως ακόμη δεν έχει λάβει την οριστική του απόφαση, αλλά σκέφτεται μία περιορισμένη επίθεση.

ysterografa.gr

"Έκλεισε" κι έρχεται στον Ολυμπιακό ο Εντινγκά

 

Ο Ολυμπιακός αναμένει τον Ντελβίν Εντινγκά τα ξημερώματα στην Ελλάδα ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι "ερυθρόλευκοι" τα βρήκαν σε όλα με την Μονακό για το μονοετή δανεισμό του Εντινγκά και ο Κονγκολέζος μέσος αναμένεται τα ξημερώματα στην Αθήνα.

Το Σάββατο το πρωί θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Σε αυτό αναμένεται να υπάρχει και οψιόν αγοράς του έναντι 3.000.000 ευρώ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Θρίλερ με την εξαφάνιση 502 παιδιών από το ίδρυμα "Αγία Βαρβάρα" - Αγνοούνται από το 1998 - Τα πωλούσαν προς 500€ το ένα;

Το κέντρο προστασίας ανήλικων παιδιών "Αγία Βαρβάρα" στην Νέα Σμύρνη - ΦΩΤΟ NEWSIT
Εδώ και 15 χρόνια, ούτε ένα, ούτε δύο αλλά...502 παιδιά εξαφανίστηκαν από το ίδρυμα "Αγία Βαρβάρα" στη Νέα Σμύρνη οπου φιλοξενούνταν, λες και ειναι βελόνες που κάπου παράπεσαν, λες και δεν έχουν ψυχή...

Με Αλκμααρ, Μακάμπι Χάιφα και Σαχτέρ ο ΠΑΟΚ στο Europa League

paokklirosi
Τις Αλκμααρ, Μακάμπι Χάιφ και Σαχτέρ Καραγκάντι θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο όμιλο του Europa League. Στις 19 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η πρώτη σέντρα του ομίλου.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Εργατικό δυστύχημα με ένα νεκρό στο ορυχείο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

megalopoli
Ένας 55χρονος άνδρας έχασε την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα το μεσημέρι, στο ορυχείο της ΔΕΗ στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης.
Πρόκειται για έναν επαγγελματία οδηγό, συμβασιούχο υπάλληλο της ΔΕΗ, 8μηνης διάρκειας από την Καλαμάτα, ο οποίος εκτελούσε εργασία στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί, του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης.
Κάποια στιγμή, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το φορτηγό που οδηγούσε ο 55χρονος ανετράπη με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί θανάσιμα.
Άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που κλήθηκαν, έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος και απεγκλώβισαν τον άτυχο 55χρονο, η σορός του οποίου έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Τρίπολης για νεκροψία – νεκροτομή.
Από την ΔΕΗ διενεργείται εσωτερικός έλεγχος και αυτοψία για τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Κατέληξαν σε συμφωνία ΟΛΠ – Cosco

cosco
Σε φιλικό διακανονισμό για νέες επενδύσεις στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, ύψους 230 εκατ. ευρώ, κατέληξαν αργά το απόγευμα και έπειτα από πολυήμερες διαβουλεύσεις, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (OΛΠ) και ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ-COSCO).
Με βάση το πρακτικό της συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, ο ΣΕΠ Α.Ε. αναλαμβάνει να κατασκευάσει το δυτικό τμήμα του Προβλήτα ΙΙΙ, να κατασκευάσει για λογαριασμό του ΟΛΠ Α.Ε. το νέο τερματικό σταθμό Προβλητών Πετρελαιοειδών και τα δίκτυα του, να αναβαθμίσει τον Προβλήτα ΙΙ με 12 μηχανήματα ανύψωσης E-RTG’s, ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητά του, και να αναβαθμίσει τον Ανατολικό και τον Δυτικό Προβλήτα ΙΙΙ με εξοπλισμό, κατ’ ελάχιστον με επτά γερανογέφυρες Super Post Panamax και 16 μηχανήματα ανύψωσης κοντέινερ RMG’s, ώστε να δέχεται τα νέας γενιάς πλοία.
Επίσης, θα χρηματοδοτήσει όλα τα πιο πάνω έργα με ποσά ύψους 230 εκατ. ευρώ και θα συνεχίσει να καταβάλλει στον ΟΛΠ Α.Ε. τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης ετήσια οικονομικά ανταλλάγματα.
Παράλληλα, το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα που καταβάλλει κάθε χρόνο ο ΣΕΠ στον ΟΛΠ δεν καταργείται αλλά προσαρμόζεται βάσει οικονομικών δεικτών του ΑΕΠ, λόγω της μεταβολής των οικονομικών δεδομένων στη σύνθεση των φορτίων της αρχικής σύμβασης.
Ακόμα, ο ΣΕΠ (COSCO) θα πρέπει να προσκομίσει ή να επεκτείνει τις εγγυητικές επιστολές για την κάλυψη της κατασκευής του έργου του Δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ και με τα πιο πάνω έργα και να αυξήσει τη δυναμικότητα του ΣΕΜΠΟ/ΣΕΠ ετησίως από 3.700.000 TEU’s σε 6.200.000 TEU’s.
Η διάρκεια της Σύμβασης Παραχώρησης παραμένει αμετάβλητη για όλα τα έργα (μέχρι το 2044), ενώ ο νέος δυτικός Προβλήτας ΙΙΙ θα είναι λειτουργικά έτοιμος το 2020.
Η συμφωνία του φιλικού διακανονισμού αναμένεται να τεθεί υπόψη των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των δύο εταιρειών, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να παρασχεθούν πληροφορίες στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και φυσικά να κατατεθεί στη Βουλή, αφού προηγουμένως συνδιαμορφωθεί ως ιδιωτικό συμφωνητικό τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης από τους νομικούς συμβούλους των δύο πλευρών τις επόμενες ημέρες.
Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη νέα επένδυση και τη διαμόρφωση της Σύμβασης Παραχώρησης μέσω φιλικού διακανονισμού, η οποία μετατρέπει το λιμάνι διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων σε ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγάλα εμπορικά λιμάνια της Ευρώπης.

ysterografa.gr

Στο νοσοκομείο ο Αλέκος Παπαδόπουλος

papadopoulosΣτο νοσοκομείο βρίσκεται ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο κ. Παπαδόπουλος διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή.
Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε επέμβαση.

Κέρι: Ο Άσαντ έχει τα περισσότερα χημικά όπλα στη Μέση Ανατολή – Μήνυμα… επίθεσης από τις ΗΠΑ στη Συρία

keri12
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι παρουσίασε την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για τη χρήση των χημικών όπλων στη Συρία και κατηγόρησε ανοιχτά τον πρόεδρο Άσαντ υποστηρίζοντας πως “έχει τα περισσότερα χημικά όπλα από κάθε άλλο καθεστώς στη Μέση Ανατολή”, ενώ τον χαρακτήρισε “εγκληματία και δολοφόνο”.
Ο Κέρι απέδωσε ξεκάθαρα την επίθεση με χημικά στο καθεστώς Άσαντ και ασφαλώς με αυτό το… όπλο στη φαρέτρα των ΗΠΑ αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στη Συρία, με σύμμαχο τον Ολάντ που έχει τεθεί με δηλώσεις του στο πλευρό του Ομπάμα.
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σημείωσε μάλιστα πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του γνωρίζουν ακριβώς το χρόνο και τον τόπο των επιθέσεων, υπογραμμίζοντας πως όλες οι εκτοξεύσεις πυραύλων έγιναν από θέσεις που ανήκουν στο καθεστώς της Συρίας.
Ακόμη, υποστήριξε πως η έκθεση των απεσταλμένων του ΟΗΕ, δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι καινούριο, καθώς οι ΗΠΑ γνωρίζουν ήδη με ακρίβεια τι έχει συμβεί στη Συρία. Πρόκειται για “έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και ξεκαθάρισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να απαντήσουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τζον Κέρι, στην επίθεση της 21ης Αυγούστου στη Δαμασκό κόστισε τη ζωή σε 1.429 Σύρους πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και τουλάχιστον 426 παιδιά.
Αναφερόμενος στο θέμα της στρατιωτικής επίθεσης σχολίασε πως “κύριος γνώμονας για ό,τι επιλέξουμε ή δεν επιλέξουμε να κάνουμε, είναι παντά η εθνική μας ασφάλεια”. Ωστόσο, υπογράμμισε με νόημα πως “δεν θα επαναλάβουμε την εμπειρία του Ιράκ”.
Ακόμη, ο Τζον Κέρι πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ έχουν δικό τους χρονοδιάγραμμα για την ενδεχόμενη επίθεση και υποστήριξε πως όταν αυτή θα γίνει, δεν πρόκειται να είναι παρόμοια με αυτή του Αφγανιστάν. “Καμία αρβύλα δεν θα πατήσει στο έδαφος”, σημείωσε συγκεκριμένα.
Να σημειώσουμε ότι η επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ελέγχων από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ αναμένεται να γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

ysterografa.gr

Σύγχυση για την τύχη του ΤΑΙΠΕΔ

TAIPED 
 
ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από την τύχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, μετά τις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά  με την έδρα και την κυριότητα εταιρείας ειδικού σκοπού για την αξιοποίηση κρατικών ακινήτων.
Το σχέδιο συζητείται εδώ και αρκετούς μήνες μεταξύ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) και την κυβέρνηση, με στόχο την έκδοση ομολόγων ή ομολογιών και την προείσπραξη εσόδων για τη μείωση του χρέους ή και την αξιοποίηση των ακινήτων.

ΟΝΝΕΔ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ "ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΔΡΑΣΗ")


 
Δελτίο Τύπου

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Ολοκληρώθηκε η εθελοντική δασοπροστασία «μπαίνω σε δράση».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση εθελοντικής δασοπροστασίας «μπαίνω σε δράση». Ομάδες εθελοντών από δέκα νομούς της Ελλάδας συμμετείχαν στην βάρδια δασοπροστασίας σε ώρα αυξημένης επικινδυνότητας, σε δρυμούς και δασικές εκτάσεις. Προηγουμένως, παρακολούθησαν ενημέρωση από τους τοπικούς φορείς.

Με την κίνηση αυτή, στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από την εργασία που μπορεί να προσφέρει ο καθένας μας. Ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι βασικές αρχές της δράσης μας και σκοπός είναι η ενεργοποίηση όλο και περισσοτέρων νέων στην κατεύθυνση αυτή.

Με την ολοκλήρωση της δράσης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης δήλωσε:

«Γνωρίσαμε σήμερα, ανθρώπους που σε καθημερινή βάση και με αυτοθυσία, προσφέρουν ανιδιοτελώς στο κοινωνικό σύνολο. Σκοπός μας μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, είναι να μεταδώσουμε το πνεύμα αυτό σε κάθε νέο άνθρωπο. Μέσα από την εθελοντική εργασία υπηρετούμε την Πατρίδα και την κοινωνία και αυτό δεν πρέπει να το θυμόμαστε μόνο σε καιρούς κρίσης.»

Τα σημεία στο οποία συμμετείχαν οι εθελοντές είναι:

Αττική: Πυροφυλάκιο Καισαριανής, Πυροφυλάκιο Βύρωνα, Πυροφυλάκιο Γλυφάδας.
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιο Προφήτη Ηλία, Άνω Ασβεστοχώρι.
Καρδίτσα: Όρος Κατάχλωρο, Λίμνη Σμοκόβου.
Χαλκιδική: Πρόποδες όρους Χολομώντα.
Πιερία: Φυλάκιο δασοπροστασίας Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Αγία Τριάδα.
Κοζάνη: Άλσος Κουρί.
Μαγνησία: Δασική περιοχή Πηλίου.
Ροδόπη: Δάσος Νυμφαίας.
Ρέθυμνο: Δάσος Πευκάκια.
Λέσβος: Δάσος Μεγάλης Λίμνης, Αγιάσου.

Από το Γραφείο Τύπου.