Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Δεν τους ξέχασαν - Έξι χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία (ΦΩΤΟ)


 Πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς του 2007 στην Αρτέμιδα Ηλείας.
Έξι χρόνια μετά συγγενείς, φίλοι κι απλοί πολίτες που βίωσαν από κοντά τα τραγικά γεγονότα δεν ξέχασαν τα θύματα που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά του 2007 στην Αρτέμιδα της Ηλείας.
 Ήταν όλοι εκεί για να ανάψουν ένα κερί και να αφήσουν ένα λουλούδι στον τόπο της τραγωδίας.
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει εξάλλου πως μετά την καταστροφική επιδρομή της πύρινης λαίλαπας το 2007, εκδηλώθηκε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους, σε ολόκληρη την Ελλάδα, τον απόδημο Ελληνισμό αλλά και τη διεθνή κοινότητα.
 Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος ωστόσο συνέκλινε πρόσφατα στην ανάγκη αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός ότι έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του «Ταμείου Μολυβιάτη», το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 150 εκατ. ευρώ από 92 χιλιάδες δωρητές, άτομα και φορείς...
 
Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής όπως αυτές συμπεριλαμβάνονται σε σχετική Έκθεση, επισημαίνουν πολλές και σημαντικές καθυστερήσεις στο να αποδωθούν τα χρήματα στις πυρόπληκτες περιοχές για την ανασυγκρότηση τους αλλά υπογραμμίζει πως υπήρξε χρηματοδότηση, από διάφορους πόρους, περιοχών που δεν είχαν ποτέ πληγεί από τις φωτιές...
 Το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ιδρύθηκε το 2007 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο μεταγενέστερα τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μπλοκαρίστηκαν καθώς είχαν θεωρηθεί ως έσοδα του Κράτους και η Τρόικα αποφάσισε ότι δεν μπορούν να δοθούν» και τελικά «η εισαγωγή των χρημάτων αυτών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την άντληση πόρων».
 Σήμερα, έξι χρόνια μετά, δεν υπάρχουν ώριμα έργα στις περιοχές που επλήγησαν για να απορροφήσουν τους πόρους...
 
newsit.gr

Φραστική επίθεση σε Λυκουρέντζο στην Αρκαδία (video)

likourentzos_459_355
Φραστική επίθεση δέχτηκε ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά την εκδήλωση για τον Νικηταρά στο χωριό Τουρκολέκα του δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.
Την ώρα που παραχωρούσε συνέντευξη για τον ήρωα του 1821, ένας κάτοικος του χωριού τον πλησίασε και του τα “έψαλλε”.
Ο βουλευτής δεν αντέδρασε απλώς στη συνέχεια όταν απομακρύνθηκε ο νεαρός χαρακτήρισε την όλη σκηνή “κωμικοτραγική”.
Δείτε το video του arcadiaportal.gr

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει ακόμη πολλά να κάνει...

Angela-Merkel-EU

Με… κολλημένη την προεκλογική ρητορική της στην απόλυτη άρνηση κάθε συζήτησης για το ενδεχόμενο ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, προκειμένου το χρέος της Αθήνας να καταστεί βιώσιμο, η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε  τις πάγιες ανησυχίες της, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν συζητάει σοβαρά μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους.
“Είμαι αντίθετη με ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Θεωρώ ότι ελλοχεύει τον κίνδυνο να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο που θα χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα στην ευρωζώνη.
Αν συμβεί αυτό, ο ενθουσιασμός των ιδιωτών επενδυτών θα εξατμιστεί, και έτσι η ευρωζώνη θα βρίσκεται και πάλι σε αναζήτηση επενδύσεων”, δήλωσε ο Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό περιοδικό “Focus”.
Η επικεφαλής του κεντροδεξιού συνασπισμού CDU/CSU, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα επικρατήσει πανηγυρικά και μεγάλη διαφορά στις επερχόμενες εκλογές για τη Μπούντεσταγκ, και μαζί με το FDP θα σχηματίσουν και πάλι κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, χωρίς δηλαδή να χρειάζονται το SPD, σημείωσε με νόημα ότι το ελληνικό ζήτημα θα επανεξεταστεί το 2014, και σχολίασε με νόημα για την Ελλάδα:
“Η χώρα αυτή έχει ακόμα πολλά να κάνει και πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις”.
 
ysterografa.gr

Θέλει δουλειά η ΑΕΚ, ήττα 1-3 από τη Νίκη Βόλου

aek
Παρουσιάζοντας τα ίδια κακά στοιχεία και με το προηγούμενο φιλικό κόντρα στην Καλαμαριά, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-1 από τη Νίκη Βόλου σε φιλικό αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, παρουσία και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Η Ενωση έχοντας κακή αμυντική λειτουργία, αργές επιστροφές στην άμυνα δέχθηκε πολλές ευκαιρίες και δύο γκολ από τους Βολιώτες, ενώ πρόβλημα παρουσίασε και στο δημιουργικό κομμάτι, αφού η κυκλοφορία της μπάλας και η δημιουργία φάσεων αποδείχθηκαν άγνωστες λέξεις για τους κιτρινόμαυρους, που χρειάζονται επειγόντως ενίσχυση στην άμυνα και στην μεσαία γραμμή. Στο φινάλε μείωσε ο Δικέφαλος με μακρινό σουτ του Καζβιρόπουλου.

Ιγνατίου: Να αντισταθεί η κυβέρνηση σε νέο δανεισμό

Mixalis-IgnatiouΜε άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου προτρέπει την κυβέρνηση Σαμαρά να αρνηθεί να συναινέσει σε έναν επιπρόσθετο δανεισμό της Ελλάδας, όπως φαίνεται να σχεδιάζει η Γερμανία για το 2014.
“Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν διαπράξει λάθη, αλλά στο θέμα του “κουρέματος” είναι ορθοί και έχουν μάθει καλά το μάθημά τους. Άλλωστε το εισηγήθηκαν τον Απρίλιο του 2010, πριν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δέσει τη χώρα στο άρμα της τρόικας. Και, εάν το αίτημά τους γινόταν αποδεκτό, η Ελλάδα θα λάμβανε δάνεια ύψους 30 με 35 δισεκατομμύρια ευρώ, και όχι 110 δισ. Ενώ το χρέος της θα είχε μειωθεί δραματικά.
Η κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί στον επιπρόσθετο δανεισμό, διότι με τον τρόπο αυτόν οι Γερμανοί θα γλιτώσουν από το “κούρεμα” του χρέους του επίσημου τομέα, και θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας μας”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ysterografa.gr

Ηλικιωμένος δολοφονήθηκε με ένα… σκαμπό!

asthenoforoΣοκαρισμένη είναι οι κάτοικοι στα Ταμπακαρία Μεσολογγίου, από την είδηση της δολοφονίας ενός ηλικιωμένου από έναν άγνωστο.
Σύμφωνα με το cityvoice.gr οι δύο άντρες είχαν φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο δράστης άρπαξε ένα σκαμπό και το εκσφενδόνισε προς το μέρος του άτυχου άντρα με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο κεφάλι και να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη ο οποίος αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο τράπηκε σε φυγή.

Και σε δεύτερο πόστο στον ΣΚΑΪ η Κοσιώνη

Sia-Kossioni
Εκτός από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, η Σία Κοσιώνη αναμένεται να έχει φέτος ακόμη έναν σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News στη στήλη media του ένθετου Real Life, η παρουσιάστρια θα έχει υπό την ευθύνη της και εκπομπή που θα προβάλλεται μια φορά τον μήνα, αναλύοντας τη δημοσκόπηση “Βαρόμετρο” της εταιρείας “Public Issue”.
Η Σία Κοσιώνη παρουσίασε περιοδικά πέρυσι μια αντίστοιχη εκπομπή, αυτή τη φορά όμως η διοίκηση του ΣΚΑΪ επέλεξε να την εντάξει μόνιμα στο πρόγραμμα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, ώστε να παρουσιάζονται τα ευρήματα της δημοσκόπησης, να αναλύονται εις βάθος, και να υπάρχει η σχετική συζήτηση με πολιτικούς… και όχι μόνο.

ysterografa.gr

Σόου Τσάβες στους “Ζωσιμάδες” - Πρώτο τρίποντο για τον ΠΑΣ

 

 Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε αποφασισμένος στο ματς να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Στο 4΄και στο 12΄ο Τζόρβας κράτησε το μηδέν για τον Απόλλωνα αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο εξαιρετικό σουτ του Τσάβες στο 24ο λεπτό.
Στην καλύτερη στιγμή της στο πρώτο ημίχρονο η “Ελαφρά Ταξιαρχία” δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Μίνγκα στο 36΄, ενώ πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ στην... πλάτη αφού στο 43΄ο Τσάβες έδωσε με υπέροχη πάσα έτοιμο γκολ στον Ίλιτς που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε. Με πρωταγωνιστή τον Τσάβες ο ΠΑΣ συνέχισε να απειλεί, ενώ ο Απόλλωνας ήταν σε γενικές γραμμές ακίνδυνος με αποτέλεσμα το 2-0 να μείνει μέχρι το τέλος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (82' Κεϊτά), Κοροβέσης (76' Στρούνα), Λίλα, Ίλιτς (89' Γιάκος), Βίλα, Τσάβες
Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (64' Μπλάζεκ), Άλβαρες (53' Τσιλιγκίρης), Μίνγκας (46' Φαρινόλα), Γκουέλα, Καμαρά, Βέρτζος

Αφεντικό της Θράκης η Ξάνθη


 Η Ξάνθη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Θράκης. Το γκολ του Σολάρι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήταν αρκετό για να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου. Ακίνδυνος επιθετικά ο Πανθρακικός.
Το ντέρμπι της Θράκης ξεκίνησε με αργό ρυθμό και ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Η Ξάνθη ήταν αυτή που αποφάσισε να κάνει παιχνίδι και έκλεισε στα καρέ του τον Πανθρακικό. Στο 30' ο Μπέρτος μπήκε από πλάγια στην περιοχή αλλά το σουτ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουτσόπουλο.

Η αδυναμία των φιλοξενούμενων να κρατήσουν μπάλα έδινε συνεχώς την ευκαιρία στην ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Πανθρακικού. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Εμπόου τραυματίστηκε και δεν αντικαταστάθηκε άμεσα. Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε το πρόσκαιρο αριθμητικό πλεονέκτημα και με μία υποδειγματική επίθεση άνοιξε το σκορ. Ο Μάνταλος άνοιξε στον Μαρίν, ο Γάλλος βρήκε σε επίκαιρη θέση τον Σολάρι και ο τελευταίος σημείωσε το πρώτο γκολ της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αφού η Ξάνθη ήταν ικανοποιημένη με το υπέρ της σκορ και ο Πανθρακικός αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

H Ξάνθη πήρε τους πρώτους της βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα ενώ ο Πανθρακικός έμεινε χωρίς νίκη μετά από δύο αγωνιστικές.

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Μπέρτος, Μουκουάνα, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Σολάρι (92' Γκοχούρι), Μάνταλος (72' Βασιλακάκης), Μαρσελίνιο (66' Κάλβο).

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζανής, Κάσες, Εμπόου (46' Ρομέου), Μπαϊκαρά (59' Πόποβιτς), Χρήστου, Μακρυδημήτρης, Ζος, Λαδάκης (78' Ζεκίνια), Ντε Σόουζα.

Μοιρασιά στα Περιβόλια – Ο Μπαράλες έσωσε τον Αστέρα

 

Ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε να χάνει από το 2΄και έπαιζε με παίκτη λιγότερο για 80 λεπτά αλλά έφυγε με βαθμό από την έδρα του Πλατανιά χάρη στον Μπαράλες.

Ο Πλατανιάς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το ματς καθώς μόλις στο 2ο λεπτό, ο Λισγάρας ανέτρεψε τον Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή, ο Μάνταλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ναζλίδης έδωσε το προβάδισμα στους Κρητικούς.

Σα να μην έφτανε αυτό για τον Αστέρα Τρίπολης, ο Λισγάρας αποβλήθηκε στο 10ο λεπτό βλέποντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μπέλιτς. Σαφώς επηρεασμένοι οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη είχαν πολλά προβλήματα στην δημιουργία στο πρώτο μέρος και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Γιωργαλλίδη.

Όσα είπε ο προπονητής του Αστέρα στα αποδυτήρια και η είσοδος του Ναβάρο στο ματς φαίνεται πως λειτούργησαν ευεργετικά για τον Αστέρα, ο οποίος έφτασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπαράλες μετά την σέντρα του Ναβάρο στο 47΄.

Οι Αρκάδες ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να πιέσουν, όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ με τον Γουνδουλάκη στο 56΄και τον Τόρες στο 75΄.

Το 1-1 μέχρι το τέλος με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές.

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γεωργαλλίδης, Θέρα (82’ Πόποβιτς), Φερνάντες, Ιντζίδης, Δημήτρης, Τετέ, Σιώπης, Μπέλιτς (70’ Τόρες), Γουνδουλάκης, Ναζλίδης, Γιακουμάκης (53’ Αγκιλέρα).

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Γκοιάν, Λισγάρας, Πιπίνης, Ουσέρο, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Κάφα (46’ Ναβάρο), Καράσκο (46’ Ζησόπουλος),, Μπαράλες (91’ Μπακασέτας).

Ήταν… Καλλονή στο Βικελίδης, 2-0 τον Άρη!

kalloni

  Με γκολ του Αναστασιάδη στο 11′ και του Γκαρσία στις καθυστερήσεις η Καλλονή κέρδισε 2-0 τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη σε επίπεδο Super League

OΆρης έψαχνε την πρώτη του νίκη στην Σούπερ Λίγκα αλλά η Καλλονή ήταν αυτή που τον αιφνιδίασε και μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση. Οι νεοφώτιστοι σημείωσαν το πρώτο τους γκολ στη μεγάλη κατηγορία στο 11ο λεπτό. Ο Λεοζίνιο έκανε τη σέντρα, ο Διούδης έχασε εντελώς τη φάση και ο Αναστασιάδης δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι επηρεάστηκαν από το τέρμα που δέχτηκαν και χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο για να απειλήσουν τον Σιδεράκη. Το σουτ του Ουντότζι δεν βρήκε στόχο ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε στο 38'. Ο Μανιάς βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Καλλονής αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Τάτου λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Άρης έψαξε την ισοφάριση στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου αλλά ο Μανιάς δεν βρήκε τη μπάλα ενώ ήταν σε θέση για γκολ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λεάντρο έσωσε την ομάδα του διώχνοντας το γύρισμα του Τάτου. Η Καλλονή ισορρόπησε τον αγώνα και στο 65' άγγιξε το δεύτερο γκολ. Ο Λεοζίνιο έκανε τη σέντρα, ο Διούδης ήταν εξουδετερωμένος αλλά η κεφαλιά ψαράκι του Καζάκη έγλειψε το κάθετο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Καλλονή να σκοράρει στις καθυστερήσεις. Ο Λεοζίνιο έφυγε πίσω από τη σέντρα, έδωσε τη μπάλα στον Γκαρσία ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Διούδη. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Καλλονής στην Σούπερ Λίγκα ενώ ο Άρης που αποδοκιμάστηκε στο τέλος από τον κόσμο του γνώρισε τη δεύτερη ήττα του.
Άρης (Γιάννης Χατζηνικολάου): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Πουλίδο (73' Ηρακλής), Τάτος, Ουντότζι, Τσουμάνης (61' Κοτσαρίδης), Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Μανιάς, Έλσνερ (58' Αγγελούδης)
 Καλλονη (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Κλιμάκο, Ποντανί, Χωριανόπουλος, Άλβες (84' Γκάσιτς), Φαρία, Λεοζίνιο, Γιονάν, Μανούσος (88' Γαλας), Καζάκης (79' Σιλγαρδάκης).

Πρωινό μπάνιο και βόλτες στο Ναυπλίο έκανε ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς

Στο Ναύπλιο βρίσκετε, για τις τελευταίες στιγμές χαλάρωσης, πριν τον καυτό χειμώνα που έρχεται, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
Στις τελευταίες στιγμές χαλάρωσης πριν την επιστροφή στην Αθήνα,έκανε ουκ ολίγες εξορμήσεις στην πόλη. Χτες το απόγευμα ήπιε τον καφέ του στην παραλία του Ναυπλίου, παρέα μεταξύ άλλων, με τον Γιάννη Μπόλα, στενό συνεργάτη του από τα παλιά, τον Δημήτρη Σαραβάκο , πρώην νομάρχη, αλλά και τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη.
Ο Σαμαράς επέλεξε να βγει έξω και να κάνει βόλτες στο Ναύπλιο και να βλέπει φίλους, ενώ δεν εθεάθη σήμερα σε κάποια παραλία, αν και οι πληροφορίες λένε πως χτες πολύ νωρίς το πρωί επέλεξε να κάνει για λίγη ώρα κολύμπι, σε γνωστή παραλία , λίγο έξω από το Ναύπλιο.

 Αργολικές Ειδήσεις

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ 17ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ – ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ – ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

Η Σπυριδούλα Φατούρου, μητέρα της 17χρονης Ασπασίας που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της
και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του ΚΑΤ, στέκει ολόκληρες ώρες καρτερικά στον προθάλαμο του νοσοκομείου, αγωνιώντας για τη μάχη που δίνει η άτυχη κόρη της.

Τουρνουά Δηλωτής στη Μιδέα Aργολίδας


 Ο Νέος Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μιδέας προσκαλεί όλους τους λάτρεις της δηλωτής στο 3ήμερο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/8 , το Σάββατο 31/8 και την Κυριακή 1/9 στην πλατεία της Μιδέας.
Έπαθλα
Πρώτος νικητής : 200€
Δεύτερος νικητής :100€
Τρίτος νικητής : 50€
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 29/08/2013 στις 14:00
Κόστος συμμετοχής : 7€
τηλέφωνα επικοινωνίας : 6943580765 - 6944332560
Ημερομηνία:
Παρασκευή, 30 Αύγουστος, 2013 - 18:00

Υπ. Παιδείας: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει κανονικά όπως και η λειτουργία των σχολείων. Αυτό διαβεβαιώνουν με δηλώσεις τους τόσο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όσο και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Από την άλλη πλευρά η ΟΛΜΕ εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμα και αν η κυβέρνηση τους επιβάλει το μέτρο της επιστράτευσης όπως είχε συμβεί στις αρχές του καλοκαιριού, λίγο πριν ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Στο υπουργείο Παιδείας εκτιμούν ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτικών δεν ασπάζεται τα απεργιακά κελεύσματα του συνδικαλιστικού τους οργάνου κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως ο αριθμός των αιτήσεων για τη διαδικασία των μεταθέσεων από τη Β’ θμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπερκαλύφθηκε. Συγκεκριμένα, από τις 4600 θέσεις οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών έφτασαν τις 5.550.

«Μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υφυπουργού Κώστα Γκιουλέκα ο οποίος μιλώντας στον ΒΗΜΑFM 99,5 σημείωσε: «Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Υπάρχει ένας πλήρης προγραμματισμός και δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα σχολείο στις 11 Σεπτεμβρίου που δεν θα ανοίξει, δεν θα λειτουργήσει».

Ο κ. Γκιουλέκας στην ερώτηση αν κρύβονται κομματικές σκοπιμότητες πίσω από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών είπε: «Ο καθένας έχει την πολιτική του διαδρομή. Πάντως, είναι βέβαια ότι σε μία δημοκρατία το να έρχονται κάποιοι προσχηματικά να λένε ότι “εμείς διαφωνούμε σε όλα”, να μην βρίσκουν τίποτα, μα ούτε ένα σημείο στο οποίο να συμφωνούν και από την άλλη το μόνο το οποίο επιδιώκουν είναι να δημιουργήσουν μια αναστάτωση σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως η παιδεία, τουλάχιστον αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα ορισμένων εκπαιδευτικών συνδικαλιστών».

Συνάντηση Σαμαρά με Μπάιντεν και Λαγκάρντ











Βήμα - βήμα σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου την έξοδο της χώρας στις αγορές αποφεύγοντας να δώσει ακόμη και την παραμικρή πλέον αφορμή στους δανειστές. Παράλληλα όμως με την επιμελή εκτέλεση των υποχρεώσεων στην κορυφή των οποίων βρίσκεται η επίτευξη και διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος, ο Αντώνης Σαμαράς προσβλέπει πλέον και στη στήριξη της Ουάσιγκτον για την επίλυση του ζητήματος της βιωσιμότητας του χρέους.

Στο Καλέντζι ο Γιώργος Παπανδρέου

Στα πάτρια εδάφη βρίσκεται από το Σάββατο (24/08) ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) που πραγματοποιούνται στο Καλέντζι Αχαΐας.

Συγκεκριμένα χθες πραγματοποιήθηκε «εκδήλωση - reunion με μουσικό γλέντι από τα χρόνια της χούντας» όπως αναφέρει η πρόσκληση ενώ σήμερα Κυριακή θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Φωτιά στο Αλεποχώρι

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 1.20 τη νύχτα σε πευκόφυτη έκταση, στο Αλεποχώρι.
Στην κατάσβεση αρχικά συμμετείχαν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δυο ομάδες πεζοπόρο. Το έργο της κατάσβεστης ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο καθώς η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις χωρίς να κινδυνεύει άμεσα ο οικισμός.
Με το πρώτο φως της ημέρας ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις με αποτέλεσμα αυτή την ώρα το μέτωπο να βρίσκεται σε ύφεση και να παραμένουν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα και οι δυο ομάδες πεζοπόρο.

Καταργούνται οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ – Ποιες θα αναγνωρίζονται – Ποια θα είναι τα...bonus

Αλλάζει ο... χάρτης της συλλογής αποδείξεων όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα! Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο πρέπει να έχει οριστικοποιήσει τις προτάσεις που θα κάνει στην τρόικα για τις αλλαγές στο μέτρο της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους.
Και αφού κάνει τις προτάσεις της, η κυβέρνηση να περιμένει να μάθει ποιες θα πάρουν το ΟΚ από τους εκπροσώπους των δανειστών. Μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με το Capital.gr, θα γίνει ευρεία σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με υπηρεσιακούς παράγοντες και θα γίνουν γνωστές οι εισηγήσεις τους.

Τι θα ισχύσει
Η κυβέρνηση θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή, είναι άλλωστε κάτι που ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα, και στο πνεύμα αυτό θα στηριχθεί και το νέο πλαίσιο.
Αυτά που μέχρι στιγμής είναι γνωστά, βάσει των... κατευθυντήριων γραμμών που έχουν δοθεί είναι πως:
- Δε θα παίρνουμε αποδείξεις από τους... πάντες και για τα πάντα! Οι φορολογούμενοι δε θα χρειάζεται να μαζεύουν αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ αφού κατά κανόνα αυτά εκδίδουν αποδείξεις άρα δεν φοροδιαφεύγουν
 - Θα πρέπει να συγκεντρώνονται αποδείξεις από επαγγελματικούς κλάδος που βρίσκονται στο στόχαστρο για φοροδιαφυγή όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και κέντρα διασκέδασης
- Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθούν κίνητρα στους φορολογούμενους για να μαζεύουν αποδείξεις. Φεύγει ο... μπαμπούλας πως θα υπάρξει τιμωρία αν δεν συγκεντρωθεί συγκεκριμένος αριθμός αποδείξεων και έρχονται τα φορο-bonus με τη μορφή φοροέκπτωσης.
Π.Χ: Τώρα ισχύει πως πρέπει να συγκεντρωθούν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματος. Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται επιπλέον φόρος 22%

Αυτοδιοίκηση: Τα σενάρια πρόωρων εκλογών παγώνουν τις υποψηφιότητες

Το φθινόπωρο επρόκειτο να ξεκινήσει, ατύπως, η προεκλογική περίοδος ενόψει των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης τον προσεχή Μάιο. Στα κομματικά επιτελεία προγραμματίζονταν συσκέψεις για τη διαμόρφωση στρατηγικής και την επιλογή υποψηφίων στους μεγάλους δήμους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους έχουν ήδη ξεκινήσει βολιδοσκοπήσεις και προετοιμάζονταν να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, από τη στιγμή που οι γερμανικές εξαγγελίες για τρίτο «πακέτο» πυροδότησαν σενάρια για πρόωρες εθνικές εκλογές οι υποψηφιότητες παγώνουν καθώς το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων ανατρέπει τους σχεδιασμούς.
Αργότερα οι αποφάσεις για μεγάλους δήμους, περιφέρειες
Οπως όλα δείχνουν, εταίροι και πιστωτές θα πιέσουν ασφυκτικά για ένα νέο μνημόνιο που θα καλύπτει τη διετία 2015-2016. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί -και επιμένει- ότι δεν πρόκειται να περάσουν από την παρούσα Βουλή νέα δημοσιονομικά μέτρα και, επομένως, δημιουργούνται οι προυποθέσεις για σύγκρουση με την Τρόικα, η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Η πολιτική ρευστότητα και αβεβαιότητα αποπροσανατολίζει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών και, πάντως, στα επιτελεία Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά και σε αυτό της Κουμουνδούρου, ούτε καν δίνεται απάντηση -πλέον- στην ερώτηση πότε θα ληφθούν αποφάσεις για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες, η αναμέτρηση στους οποίους θα έχει πολιτική σημασία.
Πάντως, στους μικρότερους δήμους, όπου οι επιλογές των υποψηφίων δεν θα γίνουν κεντρικά, καθώς, εκτός των άλλων, οι ανεξάρτητες (ή «ανεξάρτητες») υποψηφιότητες είναι «της μόδας» οι διεργασίες προχωρούν κανονικά και το φθινόπωρο εφόσν, τελικώς, δεν οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές, αναμένεται θερμό.

aftodioikisi.gr

ΥΠΔΜ προς υπουργεία: Επισπεύστε την καταγραφή των 25.000 κενών

Το συντομότερο δυνατό και πάντως μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους συναδέλφους του να του έχουν στείλει τον αριθμό των κενών θέσεων προκειμένου να τοποθετηθούν σε πρώτη φάση οι 12.500 «διαθέσιμοι» του Σεπτεμβρίου και σε δεύτερη και οι υπόλοιποι 12.500 του Δεκεμβρίου.
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι να μην υπάρξει μεγάλο κενό χρόνου που θα παραμείνουν στη διαθεσιμότητα οι 12.500. Δηλαδή, να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των 1.862 του «διαθέσιμων» του περασμένου Νοεμβρίου που τοποθετήθηκαν μέχρι και μετά από ένα εξάμηνο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάποια υπουργεία έχουν ήδη στείλει την καταγραφή των αναγκών τους τόσο των κεντρικών υπηρεσιών όσο και των εποπτευόμενων φορέων τους σε ανθρώπινο δυναμικό, όπως για παράδειγμα το υπουργείο Δικαιοσύνης που ζητά 800 σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Τα οκτώ βήματα
Υπενθυμίζεται ότι την καταγραφή των απαιτήσεων ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην εγκύκλιο που εξέδωσε την Παρασκευή 16 Αυγούστου, με την οποία διευκρινίζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας. Στην εγκύκλιο αυτή και σε συνέχεια της έκδοσης των προβλεπόμενων Υπουργικών Αποφάσεων αναλύονται τα βήματα με τα οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί η ένταξη συνολικά 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι φορείς θα υποδεχτούν υπαλλήλους από το πρόγραμμα αυτό.
Εξίσου σημαντική για το δημόσιο συμφέρον και τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους, αποτελεί η διαδικασία μετάταξης – μεταφοράς του κάθε υπαλλήλου στη νέα θέση, βάση αντικειμενικών κριτηρίων και διαφάνειας, υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Για τον λόγο αυτό, στη συγκεκριμένη εγκύκλιο καταγράφονται με πλήρη λεπτομέρεια οι διαδικασίες κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων από τους φορείς προέλευσης στους φορείς υποδοχής, θέτοντας έτσι τη νομοθετική βάση για την επιτυχία της κινητικότητας ως θεσμού ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα.
Συνοπτικά, οι διαδικασίες αυτές έχουν ως εξής:
1.         Ο κάθε φορέας υποδοχής γνωστοποιεί τις κενές θέσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις εκθέσεις αξιολόγησης και τα σχέδια στελέχωσης των φορέων στο Τριμελές Συμβούλιο.
2.         Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής.
3.         Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΥΔΙΜΗΔ εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ).
4.         Σύμφωνα με την υπουργική ανακοίνωση, οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες από τη δημοσίευσή της, να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
5.         Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας για τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, οι φορείς προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο νομιμότητας πρόσληψης του υπαλλήλου που υποβάλει αίτηση, τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων και την έκδοση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ.
6.         Εντός 15 ημερών από την λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής.  Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, η οποία καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης για όλους τους φορείς υποδοχής.  Ο πίνακας αυτός διαβιβάζεται στο Τριμελές Συμβούλιο.
7.         Το Τριμελές Συμβούλιο, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του, εκδίδει τον τελικό πίνακα.
8.         Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).

Τον... κατασπάραξαν...οι Πάνθηρες -Ο ΠΑΟ, ήττα με 3 - 0 από τον Πανιώνιο

ÊÏËÏÂÏÓ ÁÑÁÂÉÄÇÓ ÊÏÕÑÏÓ 
 ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 
KOLOVOS ARAVIDIS KOUROS 
 PANIONIOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2013-2014)
Στην πρώτη σοβαρή δοκιμασία στο πρωτάθλημα, ο νεανικός Παναθηναϊκός πιάστηκε μετεξεταστέος! Οι πράσινοι ηττήθηκαν με 3-0 από τον ψυχωμένο Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη δείχνοντας τις αδυναμίες τους, οι οποίες “κρύφτηκαν” στην πρεμιέρα, χάρη στην ευνοϊκή εξέλιξη που είχε το ματς για το Τριφύλλι.
Ιστορική νίκη για τον Πανιώνιο που μετά από 54 χρόνια επικράτησε με διαφορά 3 τερμάτων του Παναθηναϊκού και στην κυριολεξία τον... προσγείωσε, τον... εκτροχίασε .
 Σε κακή μέρα ο Καπίνο, άφαντος ο Ζέκα, αρνητικός ο Μέντες (αποβλήθηκε στο 85’) μπήκε αργά ο Μπεργκ και απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Τα γκολ των κυανέρυθρων οι Αραβίδης, Κολοβός και Μαρινάκης (αυτ.).

Στο 40' ο Αραβίδης έκανε μία εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Κουτρουμπή και με σουτ στην κλειστή γωνία του Καπίνο άνοιξε το σκορ.Ο Πανιώνιος στο 71' μετά από εξαιρετική ενέργεια του Κολοβού πήρε διαφορά δύο τερμάτων.
Οι “πράσινοι” βγήκαν μαζικά μπροστά άφησαν εντελώς εκτεθειμένη την άμυνά τους και στο 80΄ο Ντούνης έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0. Ο Παναθηναϊκός έμεινε και με 10 παίκτες στο 84' λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μέντες.
Στο 88' οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν και στο τρίτο τους τέρμα μετά το γύρισμα του Κούρντι και την κόντρα του Μαρινάκη με τον Αραβίδη.

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός (81' Πάνος), Μενδρινός, Λάσνικ (66' Καλτσάς), Παντίδος, Παναγιωτούδης (58' Ντούνης), Αραβίδης, Μητρόπουλος.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Νάνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Μέντες, Λαγός (46' Μπεργκ), Ζέκα, Μπαϊράμι (85' Αμπέιντ), Ντίνας, Καρέλης (66' Μουζακίτης).

Απρόοπτες πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Σενάριο πρόωρων εκλογών

gruevskiΑπρόοπτες πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ προκαλεί η αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τα επεισόδια που εξελίχθησαν στη Βουλή της ΠΓΔΜ στις 24 Δεκεμβρίου 2012 και τα οποία οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης.
Η διακομματική επιτροπή που είχε συσταθεί για τη διερεύνηση των επεισοδίων στη Βουλή και στην οποία συμμετέχουν από δύο μέλη του VMRO-DPMNE και του SDSM, δεν κατέληξε σε συμφωνία για το ποιος φέρει την ευθύνη για τα επεισόδια και δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει στην έκδοση ενός κοινού πορίσματος.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ανέφερε, πριν από λίγο, ότι αν δεν υπάρξει πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για τα επεισόδια στη Βουλή, είναι πολύ πιθανό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ετήσια έκθεση προόδου για την ΠΓΔΜ η οποία θα δημοσιευθεί στις 16 Οκτωβρίου, να άρει τη σύσταση της προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα του.
Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, ο κ. Γκρούεφσκι πρότεινε προς την «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» του Ζόραν Ζάεβ, είτε να ορίσει αυτή πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής ώστε να έχει την πλειοψηφία και να εκδώσει ένα οποιοδήποτε πόρισμα σχετικά με τα επεισόδια στη Βουλή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2012, ασχέτως αν το κυβερνών κόμμα διαφωνήσει με αυτό, είτε την Δευτέρα να αποδεχτεί το SDSM πρόταση της κυβέρνησης για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου, τρεις ημέρες πριν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ.
Σε περίπτωση που επιλεγεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ.Γκρούεφσκι πρότεινε στην αντιπολίτευση να υπογράψουν μέχρι αύριο συμφωνία για το εξής: αν σε αυτές νικήσει το VMRO-DPMNE, τότε το πόρισμα για τα επεισόδια στη Βουλή να περιέχει την εκδοχή του κόμματος του για τα επεισόδια, ενώ αν νικήσει η αντιπολίτευση, το πόρισμα να περιέχει την εκδοχή του SDSM.
«Είτε ορίστε πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής και καταρτίστε ένα δικό σας κομματικό πόρισμα ώστε να μην προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην άρση της σύστασης για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα μας, είτε ας πάμε για πρόωρες εκλογές. Η ερχόμενη Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν πριν την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι πρόωρες εκλογές στην περίπτωση αυτή θα διεξαχθούν στις 13 Οκτωβρίου. Οι πρόωρες εκλογές έχουν νόημα μόνον αν διεξαχθούν πριν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για τον λόγο αυτό, είτε κάντε ένα δικό σας κομματικό πόρισμα, είτε ας πάμε για εκλογές και ας αποφασίσει ο λαός», ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι.
Τις επόμενες ώρες ή το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί επί της πρότασης του κ.Γκρούεφσκι.
Προηγουμένως σήμερα , ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου SDSM Ζόραν Ζαέβ ανέφερε ότι η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «εγκληματικές» εκλογές. Ο κ.Ζάεβ πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα μπορούσε να συμμετάσχει σε εκλογές μόνο σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι αποδεχτεί αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας και εφόσον υπάρξει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων.

ysterografa.gr

"Η κυβέρνηση της Συρίας δεν έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα"

alzohbi
Ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράνε αλ-Ζόχμπι, δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση δεν έχει “ποτέ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα”, απορρίπτοντας έτσι τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.
“Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ χημικά όπλα στη Συρία, είτε με υγρή είτε με αέρια μορφή”, είπε σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι αλ-Μαγιαντίν με έδρα τη Βηρυτό, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.
“Ο συριακός στρατός δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα γιατί το ηθικό του είναι υψηλό και πραγματοποιεί προόδους απέναντι στην τρομοκρατία”, διαβεβαίωσε.
“Ο συριακός στρατός προωθείται” και “οι τρομοκράτες βρίσκονται σε δύσκολη θέση”, πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας την επίσημη ορολογία για να περιγράψει τους αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατέφυγε στα τοξικά αέρια σε επιθέσεις που εξαπέλυσε την Τετάρτη εναντίον της περιοχής της Δαμασκού.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι κατέγραψε περισσότερους από 300 νεκρούς από τοξικά αέρια από την Τετάρτη, ανάμεσά τους δεκάδες αντάρτες.

ysterografa.gr

Η προετοιμασία του Πανευρωστινιακού

Και ενώ η προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, ο Πανευρωστινιακός συνεχίζει την μεταγραφική του ενίσχυση.
Η ομάδα των Ροζενών, η οποία φέτος επιστρέφει στη φυσική της έδρα, απέκτησε το νεαρό τερματοφύλακα Νίκο Σκιαδά από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, τον 20χρονο αμυντικό από το Μεσσηνιακό, Παναγιώτη Χρονόπουλο, τον Χρήστο Κέσκο από τον Πανκμαριακό και το νεαρό Ντενις Ντόσκου (Α.Ο. Ακράτας), ενώ υπάρχουν συζητήσεις, ώστε να υπάρξει συμφωνία και με τουλάχιστον τρεις ακόμα ποδοσφαριστές.

Από εκεί και πέρα, να θυμίσουμε ότι ανανέωσαν με τον Πανευρωστινιακό και θα αγωνίζονται και τη νέα περίοδο στο σύλλογο, οι Βλάχος Β., Ζίζηλας Ν., Κατσούλης Ν, Νικολακόπουλος Ν. ενώ την ερχόμενη Τετάρτη 28/8 υπάρχει το πρώτο φιλικό με την Ακράτα, εκτός έδρας. 
Επίσης στις 31/8 υπάρχει φιλική αναμέτρηση με την Αιγείρα (εκτός έδρας), ενώ οι δύο ομάδες θα δώσουν και ματς στην έδρα του Πανευρωστινιακού (3/9).

Στις 22 Σεπτεµβρίου η πρεμιέρα στη Γ΄ Εθνική

Στη δημοσιότητα δόθηκε η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής, για τη σεζόν 2013-14 από την ΕΠΟ, όπου ξεκαθαρίζεται ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έξι ομίλους.

Στην προκήρυξη γίνεται λόγος για τρεις ομίλους των 16 ομάδων και τρεις των 15 ομάδων, υπολογίζοντας δηλαδή ότι συμμετέχουν 93 σωματεία. Ο διαχωρισμός των ομίλων θα γίνει κυρίως στον 5ο και 6ο όμιλο. Η ηµεροµηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται για τις 22 Σεπτεµβρίου 2013
 Όλα τα σωµατεία, υποχρεούνται να συνάψουν σύµβαση µε προπονητή – προπονητές διπλωµατούχους, U.E.F.A. Β΄ και άνω, οι οποίοι θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα, που εκδίδει η Ε.Π.Ο., καθώς και το ∆ελτίο Πιστοποίησης Προπονητή από τις Ε.Π.Σ.
Περίοδος 2013 / 2014
Γ΄ Εθνική

  Μετά την οριστική βαθµολογική κατάταξη των οµάδων θα προβιβαστούν στη Football League έξι (6) οµάδες (η πρωταθλήτρια οµάδα κάθε Οµίλου), θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήµατα ευθύνης των Ε.Π.Σ. σαράντα έξι (46) οµάδες και θα παραµείνουν
στην κατηγορία πενήντα (50) οµάδες.
Ο υποβιβασµός των οµάδων στα πρωταθλήµατα ευθύνης των ΕΠΣ ( 46 οµάδες) θα γίνει ως ακολούθως: Από τους τρεις οµίλους των δεκαέξι (16) οµάδων και τον ένα των δεκαπέντε (15) οµάδων, που θα προκύψει από κλήρωση, θα υποβιβαστούν οχτώ (8) οµάδες. Από τους δύο άλλους οµίλους των δεκαπέντε (15) οµάδων θα υποβιβαστούν εφτά (7) οµάδες.
Προβιβασµός από Ε.Π.Σ. ( για περίοδο 2014 / 2015)
Οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες οµάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3)
δευτεραθλήτριες οµάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) οµάδες, θα πάρουν µέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασµό στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Θα συγκροτηθούν δεκατέσσερις (14) όµιλοι των τεσσάρων (4) οµάδων έκαστος. Οι οµάδες θα αγωνιστούν σε διπλούς (εντός – εκτός έδρας) αγώνες. Η πρώτη της τελικής βαθµολογίας οµάδα κάθε Οµίλου, συνολικά δεκατέσσερις (14) οµάδες, θα προβιβαστεί στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. 
Συνολικά η Γ΄ Εθνική Κατηγορία της περιόδου 2014 / 2015 θα απαρτίζεται από εξήντα τέσσερις (64) οµάδες, κατανεµηµένες σε τέσσερις (4) Οµίλους των δεκαέξι(16) οµάδων έκαστος.
Οι όµιλοι του πρωταθλήµατος θα συγκροτηθούν µε γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθµός των οµάδων µιας Ένωσης είναι µεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεµηθούν, µε κλήρωση, σε περισσότερους του ενός οµίλους.

Νικηφόρο φιλικό πέρασμα του Πέλοπα από το Βέλο

Τη δεύτερη φιλική του νίκη πέτυχε ο Πέλοπας Κιάτου, καθώς επικράτησε στο Βέλο με 2-3 της τοπικής Ελλάδας Βέλου.. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αράπι, για να κάνει το 1-1 ο Πράττος. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πάταγαν καλύτερα και έκαναν το 1-2 με τον Σελλά και με τον ίδιο παίκτη, ανέβασαν το δείκτη του σκορ, στο 1-3. Το τελικό 2-3, διαμόρφωσε ο Γιώργος Αντωνόπουλος, με τους παίκτες της Ελλάς Βέλου, για άλλο ένα παιχνίδι, να σπαταλούν ευκαιρίες για να σκοράρουν.

ΑΛΛΑ ΦΙΛΙΚΑ:
 Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Θύελλα Πετρίου 1 - 3
 Τενεάτης Αθικίων - ΠΑΟ Λουτράκι. 2 - 1
Πανσολυγειακός  - Ολυμπιακός Λουτρακίου 0 - 1