Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σαμαράς σε Αντετοκούμπο: Σε ευχαριστώ που τιμάς τα εθνικά μας χρώματα

ade1
(photo: Eurokinissi)
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο και την οικογένειά του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός είπε στον νεαρό άσο:
«Θέλω να σ’ ευχαριστήσω που τιμάς τα εθνικά μας χρώματα. Θέλω να σ’ ευχαριστήσω και να σου πω ότι είναι μεγάλη συγκίνηση, όλος ο Ελληνικός λαός έχει δει το πόσο αγωνίστηκες από μικρό παιδί, για να βοηθήσεις τα αδέλφια σου και έχεις γίνει παράδειγμα για πολλούς. Και θέλω να σου πω με μεγάλη συγκίνηση και κάτι ακόμα: Να το βγάλω, όπως το αισθάνομαι: Εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου.
Να είστε καλά, να είστε δυνατοί. Μας δίνεις πολύ μεγάλη χαρά και ευχαριστώ για το καπέλο. Θα σε παρακολουθούμε. Και ήθελα να ξέρετε ότι για μας είναι μια μέρα χαράς που σε βλέπουμε και όλη η Ελλάδα είναι πολύ συγκινημένη μαζί σου. Ευχαριστούμε εκεί που σηκώσατε τη σημαία με τον αδελφό σου. Τους δείξατε έξω και λίγο Ελλάδα.
Θα ήθελα να σου δώσω και ένα εικόνισμα το Άξιον Εστί, να σε φυλάει στις δύσκολες ώρες που θα έχεις εκεί, να τις κάνει πιο εύκολες».

ysterografa.gr

Εντοπίστηκαν οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

drapetes123
Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στην ΕΛ.ΑΣ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων στην ορεινή περιοχή μεταξύ Ευρυτανίας και Ακαρνανίας!
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα permissospress.gr εντοπίστηκαν νωρίς τα ξημερώματα με θερμοκάμερα οι τέσσερις από αυτούς.
Μεγάλες Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο, έχουν ασφαλίσει την περιοχή περιμετρικά και αναμένεται επέμβασή τους.

ysterografa.gr

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙ​Α ΤΟΥ κ. ΝΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ​Σ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την προκλητική αρθρογραφία του κ. Νάσου Θεοδωρίδη στην Αυγή και τους ψευδείς ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο υπέρμαχος των κουκουλοφόρων που έκαιγαν την Αθήνα και των καταλήψεων του τύπου “Βίλα Αμαλία”, ο “διανοούμενος” που αποκαλεί “εθνικιστικό μύθο” την Επανάσταση του 1821 και κατηγορεί τους Πόντιους πως οι ίδιοι προκάλεσαν τη γενοκτονία τους, ο “διεθνιστής” που “χαρίζει” τα Ίμια στους Τούρκους αποκαλώντας τα “Καρντάκ” και ζητά να χρησιμοποιείται η “μακεδονική” γλώσσα στα Ελληνικά δικαστήρια, ο “ιδεολόγος” που φωτογραφίζεται υπερήφανα με αφίσες που απαιτούν αναγνώριση της “μακεδονικής” και “τουρκικής” μειονότητας, ο Νάσος Θεοδωρίδης, συνεχίζει να αρθρογραφεί στην Αυγή.
Υποτίθεται ότι ο κ. Τσίπρας τον έχει αποπέμψει από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή “οι προσωπικές του απόψεις δεν απηχούν στις συλλογικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ”...
Παρόλα αυτά, ο κ. Θεοδωρίδης συνεχίζει να αρθρογραφεί στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή με το ίδιο πάθος τις “προσωπικές” του απόψεις υπογράφοντας μάλιστα με την ιδιότητα, η οποία του έχει δήθεν στερηθεί από τον αρχηγό και φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον διόρισε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με προσωπική του υπογραφή.
Είναι σαφές πως ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για τη διαγραφή του στελέχους του και πως οι απόψεις του κ. Θεοδωρίδη δεν είναι προσωπικές, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ».

N.Δ. : Oι αποκαλυπτικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως προς δηλώσεις του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Νίκου Βούτση,


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις αποκαλυπτικές ως προς τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Νίκου Βούτση, στο BHMA FM, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης αποκάλυψε επιτέλους τον πραγματικό στόχο του κ. Τσίπρα, που είναι η διακοπή της χρηματοδότησης στην Ελλάδα, δηλαδή η στάση πληρωμών. Ο κ. Βούτσης σε συνέντευξη του στον Βήμα FM δήλωσε:

 Δημοσιογράφος: Μπορεί να κινδυνεύσουμε με στάση πληρωμών;
 Ν. Βούτσης: Υπάρχει ένα διάστημα μηνών, πέρυσι το είχαμε υπολογίσει σε 5-6 μήνες με κόστος 4,2 δισ., όπου η χώρα αν δεν πληρώσει τις υποχρεώσεις της κ.λπ. καθώς θα διαρκεί η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, θα μπορεί η χώρα σε αυτούς τους μήνες τουλάχιστον με τους πόρους και την παραγωγή που υπάρχει, να μείνει στα πόδια της.
Αν χρειαστεί μεγαλύτερο από αυτό το διάστημα, θα δούμε με το λαό τι θα κάνουμε”.
Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να σταματήσουν να λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα σώματα ασφαλείας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και να μην πληρωθούν συντάξεις και μισθοί.
Να είναι σίγουρος ο κ. Τσίπρας και η παρέα του πως δεν θα του επιτρέψουμε να τινάξει στον αέρα όσα χτίστηκαν μέχρι τώρα με τις θυσίες του Ελληνικού λαού».

Χρύσανθος Λαζαρίδης : Nα αφήσουν πίσω τις διαφωνίες για το τι έγινε στο παρελθόν. Κι αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι

Χρυσ. Λαζαρίδης Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές σε ΗΠΑ και Αγγλία, εργάστηκε ως χρηματιστηριακός αναλυτής και ως δημο- σιογράφος. Από το 2009 είναι σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ. Συμμετέχει στο
Ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή διαπίστωσα να γίνονται παρερμηνείες όσων είπα σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, διευκρινίζω ότι στο θέμα των διαφόρων δηλώσεων κομματικών στελεχών, τόνισα ότι τόσο ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, έχουν αποφασίσει να αφήσουν πίσω τις διαφωνίες για το τι έγινε στο παρελθόν. Κι αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι.

Τα δυο κόμματα έχουν αποφασίσει, όχι να τσακώνονται για τα σφάλματα του χθες, αλλά να διορθώσουν από κοινού αυτά τα σφάλματα.

Υπογράμμισα ακόμα ότι, την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται, δεν υπάρχουν περιθώρια να τσακωνόμαστε “για το ποιος έβλαψε την Αλεξάνδρεια περισσότερο”.

Αναγνώρισα το προφανές: ότι για το παρελθόν ο καθένας έχει τη δική του άποψη και οι απόψεις αυτές δεν συμπίπτουν, αλλά εκείνο που ενώνει σήμερα δεν είναι τι έφταιξε χθες, αλλά πώς μπορεί να διορθωθεί σήμερα.

Σε άλλο σημείο, τέλος, τόνισα ότι οι υπουργοί, ανεξαρτήτως του από ποιο κόμμα προέρχονται, είναι όλοι τους υπουργοί της κυβέρνησης και δεν μπορούν να διαχωρίζονται…  

Αυτά όλα ειπώθηκαν καθαρά και μπορεί να τα διαπιστώσει κανείς εύκολα αν ξαναδεί το βίντεο της εκπομπής».

ΔΡΑΣΗ: Τρύπα 600 εκ. στον OAEE: Πάλι θα τιμωρηθούν οι ασφαλισμένοι του ιδιωτικού τομέα και οι επιχειρήσεις;

 
Ενώ συνεχίζονται οι παροχές προς τις ευνοημένες συντεχνίες
Από τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας που είναι σε εξέλιξη, ο μεγάλος χαμένος προβλέπεται να είναι πάλι οι ασφαλισμένοι του ιδιωτικού τομέα και οι επιχειρήσεις. Η ύφεση και η μείωση της τριμερούς χρηματοδότησης του ταμείου έχουν δημιουργήσει στον ΟΑΕΕ νέα τρύπα 600 εκ. ευρώ. Κυβέρνηση και τρόικα συζητούν ή νέο κούρεμα των συντάξεων ή την φαεινή ιδέα της επιβολής εισφοράς στον τζίρο των επιχειρήσεων.Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται αλλού. Στην τεράστια μείωση της επιχορήγησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή, από τα 1,35 δισ. ευρώ το 2012 - περίπου 4 χιλ. ευρώ ανά συνταξιούχο- μειώθηκε από το 2013 και μέχρι το 2016, με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στα 800 εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή2,3 χιλιάδες ευρώ ετήσια επιδότηση ανά συνταξιούχο.
Ενώ λοιπόν η επιχορήγηση του ΟΑΕΕ μειώνεται συστηματικά, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με την απόλυτη στήριξη της τρόικας,συνεχίζει να επιχορηγεί κατά προτεραιότητα τα «ευγενή» ταμεία, απ’ όπου τα κόμματα της συγκυβέρνησης θεωρούν ότι αντλούν περισσότερα κομματικά στελέχη και πιστότερους (λόγω παλαιότερων εξυπηρετήσεων, διορισμών, μισθών κ.λπ.)ψηφοφόρους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το ταμείο του ΤΑΠ-ΟΤΕ, που επιδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό του 2012 με 535 εκ. ευρώ -10 χιλ. ευρώ ανά συνταξιούχο-(επιδότηση που θα παραμείνει η ίδια από τώρα μέχρι και το 2016) και το ταμείο της ΔΕΗ, που θα επιδοτείται μέχρι το 2016 με 579 εκ. ευρώ (16 χιλ. ευρώ ανά συνταξιούχο).
Κι αυτά, ενώ οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας), είναι ήδη θύματα μιας διαχρονικά άνισης μεταχείρισης, αφού λαμβάνουν πενιχρές συντάξεις, μετά από 40 ή και 45 χρόνια δουλειάς και αφού τα ταμεία τους λειτουργούσαν εδώ και πολλά χρόνια χωρίς τους «κοινωνικούς πόρους» ή τις τεράστιες επιχορηγήσεις που ελάμβαναν τα άλλα ταμεία. Τι έχουν φταίξει οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, ώστε να λαμβάνουν τέσσερις φορές μικρότερη επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό; Πότε θα σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να διαχωρίζει, με τις πλάτες της τρόϊκας,τους ασφαλισμένους σε προνομιούχους και μη, με πελατειακά-κομματικά κριτήρια;
Drassi Press

Tης "ισοπαλίας" στις εκλογές της ΕΠΣ Κορινθίας

f-epslogo
Σε επαναληπτικές εκλογές θα κριθεί η μάχη για την προεδρία της ΕΠΣ Κορινθίας, καθώς από την διαδικασία το βράδυ της Δευτέρας (1/7), που κράτησε περίπου 7 ώρες,  δεν προέκυψε νικητής!

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 69 σωματεία, εκ των οποίων, 33 επέλεξαν το συνδυασμό του Μιχάλη Τσιχριτζή και 33 αυτόν του Παναγιώτη Λαμπρινού, ο οποίος έφτασε μια... ανάσα από τη νίκη, καθώς τα δύο άκυρα που βρέθηκαν ήταν του δικού του συνδυασμού, ενώ υπήρχε και ένα με το ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο κατακυρώνεται υπέρ της παράταξης που έχει πλειοψηφία.
Πάντως η όλη διαδικασία δεν μπορεί κανείς να πει ότι κύλησε σε ήρεμους ρυθμούς, καθώς υπήρξε ένταση, αντιδράσεις, νεύρα, ενώ έπεσαν και ορισμένες «ψιλές».
 Επαναληπτικές εκλογές στην Ε.Π.Σ.Κορινθίας !!!
Εν προκειμένω, απ' τη στιγμή που είχαμε ισοπαλία, δεν πάει σε καμία από τις δύο παρατάξεις και πλέον, η προεδρία της ΕΠΣ Κορινθίας, θα κριθεί σε επαναληπτικές εκλογές. την ερχόμενη Δευτέρα και πάλι στις 19:00, στο Εργατικό κέντρο, τα σωματεία θα κληθούν να αποφασίσουν , για  ποιον επιθυμούν για πρόεδρο.

Σεισμός 4,7R στην Κοζάνη αισθητός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

seismos_h_633_451
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη 1.45 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο σεισμός ήταν της τάξης των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται στην περιοχή της λίμνης Πολυφύτου στην Κοζάνη.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο του ΑΠΘ Μανώλη Σκορδίλη επρόκειτο για επιφανειακό σεισμό.

Spiegel: Οι καλύτεροι φεύγουν από την Ελλάδα για τη Γερμανία

german-university
Τη διαρροή… εγκεφάλων και ταλέντων από την Ελλάδα στη Γερμανία, παρουσιάζει το “Spiegel” με… πανηγυρικό τρόπο, φιλοξενώντας δηλώσεις της Αλεξίας Παπαιωάννου, η οποία ήρθε πρώτη στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, επέλεξε ωστόσο τη μετακόμιση στο Βερολίνο.
“Είναι η καλύτερη της χώρας της. Το καμάρι της Ελλάδας. Θα μπορούσε να φοιτήσει σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της πατρίδας της, επέλεξε ωστόσο τη Γερμανία”, αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.
“Η απόφαση της Αλεξίας κατακρίθηκε. Στην ελληνική κοινωνία δεν αρέσει ιδιαίτερα να προτιμά τη Γερμανία ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της χώρας.
Πριν ξεσπάσει στην Ελλάδα η κρίση, τα παιδιά έφευγαν για να σπουδάσουν στο εξωτερικό, μόνο αν δεν είχαν πετύχει σε κάποια Σχολή της πατρίδας τους. Σήμερα, οι ίδιοι οι γονείς τους παροτρύνουν, αναζητώντας το εισιτήριο για μια καλύτερη ζωή. Ίσως και να μείνουν μόνιμα στο εξωτερικό.
Οι αιτήσεις για τα Πανεπιστήμια εξελίσσονται σε μια αγωνιώδη αναζήτηση, αφού οι θέσεις είναι λιγοστές, οι Έλληνες μαθητές όμως παλεύουν σαν λιοντάρια”, γράφει το Spiegel, που επισημαίνει ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ 34.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία το 2012, ένας αριθμός αυξημένος κατά 70% σε σχέση με το 2011.
Το ρεπορτάζ του “Spiegel” φιλοξενεί και δηλώσεις της Αλεξίας Παπαϊωάννου: “Οι φίλοι μου αστειεύονται και με πολιορκούν με τηλεφωνήματα και mails. Θέλω να γίνω δημοσιογράφος. Αγαπώ τη Γερμανία και έχω πολλούς φίλους. Ανυπομονώ να σπουδάσω και να ζήσω στο εξωτερικό. Δεν είχα σκεφτεί να φύγω από την Ελλάδα. Η απόφασή μου άλλαξε κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Οπως συμβαίνει και με τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου, ανησυχώ για το μέλλον λόγω της κρίσης.
Ποτέ φυσικά δεν μπορείς να είσαι σίγουρη, θα ήθελα ωστόσο να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Ελλάδα και να κάνω ό, τι μπορώ”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο “Spiegel” η Αλεξία Παπαϊωάννου.

ysterografa.gr

Βουλευτές φλερτάρουν με την αυτοδιοίκη​ση

Πολλοί νυν και πρώην βουλευτές σκέφτονται να αναζητήσουν διέξοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διεκδικώντας όχι μόνο τη θέση του δημάρχου αλλά επίσης τη θέση του περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη. Ειδικά μετά τον ανασχηματισμό το ενδιαφέρον έχει ζωηρέψει και «τρέχουν» ήδη οι πρώτες δημοσκοπήσεις. Η πενταετής θητεία είναι ένα σημαντικό δέλεαρ σε μια συγκυρία έντονης πολιτικής αστάθειας. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής ακούγονται τα εξής τα ονόματα:
-Ο Τάσος Κουράκης για το Δήμο Θεσσαλονίκης.
-Ο Λάζαρος Τσαυδαρίδης για το Δήμο Βέρροιας.
-Ο Κώστας Κιλτίδης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
-Ο Κυριάκος Βελόπουλος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
-Ο Χάρης Καστανίδης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
-Ο Μάρκος Μπόλαρης για την ίδια Περιφέρεια.
-Ο Γιώργος Πεταλωτής για το Δήμο Κομοτηνής.
- O Μάκης Βορίδης για το Δήμο Αθηναίων ή την Περιφέρεια Αττικής
-Ο Ανδρέας Ψυχάρης (ως ενδιαφερόμενος ο ίδιος) για τον Δήμο Αθηναίων
-Ο Νικήτας Κακλαμάνης για το Δήμο Αθηναίων (το έχει αφήσει να αιρωρείται)
-Ο Γιώργος Σταθάκης για την Περιφέρεια Κρήτης
-Ο Κώστας Κουκουδήμος για αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.
-Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας για το Δήμο Καρδίτσας.

aftodioikisi.gr

Προσλήψεις 1282 ατόμων σε ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΒΖ

Σε 1.282 προσλήψεις εποχιακού προσωπικού θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα τέσσερις ΔΕΚΟ.
Η διάρκεια της εργασίας θα ορίζεται από 8μηνη σύμβαση ορισμένης διάρκειας και αφορά θέσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΒΖ, ΕΥΔΑΠ.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερος Τύπος», τα ΕΛΤΑ θα χρειαστούν 806 νέους εργαζόμενους, η ΔΕΗ 285, 71 η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, και η ΕΥΔΑΠ 120.
Στα ΕΛΤΑ απο το συνολο των θεσεων οι 500 αφορούν την Αττική, 90 την Θεσσαλονίκη και υπολοιπες 216 σε καταστημα στην περιφερεια. Οσον αφορά στην ΕΥΔΑΠ η προκήρυξη θα αφορά σε 120 άτομα στις ειδικότητες καταμετρητών (50) και εργατών (70).
Τέλος οσον αφορά στην ΔΕΗ, θα προχωρήσει σε πρόσληψη 113 διοικητικών υπαλλήλων για την καλυψη εποχικών αναγκών των μονάδων της Δ/νσης πωλήσεων. Επίσης 108 θα προσληφθούν για την καλύψη αναγών του ΑΗΣ Καρδιάς, 18 για τις αναγκες του συγκροτηματος Αλιάκμονα/ΥΗΣ Σφηκιάς-Ασωμάτων καιι 36 στην ΔΕΗ Πτολεμαϊδας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το χορευτικό τμήμα «ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου με απόλυτο σεβασμό στα ήθη και έθιμα, έτσι όπως ο όρος ΠΑΡΑΔΟΣΗ προστάζει, πραγματοποίησε το Σάββατο 29/06/2013 το 6o Μουσικοχορευτικό Σεργιάνι στους δρόμους της παράδοσης, με καλεσμένους το χορευτικό του ΠΕ.Α.Π του Δήμου Σκύρου, το μορφωτικό Σύλλογο Ανεμωτισίων Λέσβου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος» Παράρτημα Αθήνας και τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους!

Επίσης κοντά μας παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας, φίλοι από την ομάδα ελληνικού λαϊκού χορού του Δήμου Καλλιθέας καθώς και από τον πολιτιστικό & εξωραϊστικό σύλλογο «ΟΡΦΕΑΣ»! Τους ευχαριστούμε που πάντα βρίσκονται κοντά μας και στηρίζουν την προσπάθειά μας!
Ευχαριστούμε θερμά το δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Λογοθέτη, τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου κ. Αναστάσιο Φουντούκη, τους αντιδημάρχους κυρίους κ.κ. Γιώργο Γλυκοφρύδη και Γιάννη Κακούρο, τον πρόεδρο του Πνευματικού κέντρου κ. Νίκο Λόη και την κα. Ντίνα Καλλίρη από το Δ.Σ. του Πνευματικού κέντρου, τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Γκιώνη και τέλος έναν άνθρωπο που βρίσκεται πάντα κοντά μας και μας στηρίζει, τον κ. Αντώνη Κουκουλά. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία σας και ελπίζουμε να σας έχουμε πάντα κοντά μας, συνοδοιπόρους μας στις προσπάθειές μας.
  Ευχαριστούμε τον κόσμο που όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, μας τίμησε με την παρουσία του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά μας και εμψύχωσε με το ζεστό του χειροκρότημα τους χορευτές μας!
Ευχαριστούμε τους δύο μεγάλους μας χορηγούς, την εταιρεία Club Hotel Casino Loutraki καθώς και την Motor Oil Hellas αλλά και όλους τους επαγγελματίες για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν με τις χορηγίες τους στη διεκπεραίωση της εκδήλωσής μας!
Επίσης ευχαριστούμε την κα Βίβιαν Φόρτη για την μετάφραση και απόδοση του λόγου μας στην Αγγλική γλώσσα για τους τουρίστες που παρευρέθησαν στην εκδήλωσή μας. Τον κ. Θύμιο Τσαρμπό, για την βιντεοσκόπηση, τον κ. Βαγγέλη Δράκο για την φωτογράφιση και όλα τα ΜΜΕ για τη διαφήμιση της εκδήλωσης!
  Το ταξιδιωτικό γραφείο HERAION TOURS για την ευγενική χορηγία στη μεταφορά του κόσμου στο χώρο της εκδήλωσης!
Ευχαριστούμε επίσης τα μέλη-χορευτές μας για την αξιοπρεπέστατη χορευτική τους απόδοση αλλά και το Δ.Σ. του συλλόγου μας για την προσπάθεια που κατέβαλλε στην όλη προετοιμασία για την διοργάνωση αυτής της υπέροχης βραδιάς!
Τέλος ευχαριστούμε την εταιρεία Hotel Poseidon Resort και τον διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Παύλο Παναγιωτόπουλο για την ευγενική παραχώρηση του θεάτρου αλλά και την άψογη συνεργασία, δηλώνοντας πως στο μέλλον θα ήταν επιθυμία και τιμή μας, να πραγματοποιούμε πάντοτε την ετήσια χορευτική μας εκδήλωση κοντά τους, υποσχόμενοι να γεμίζουμε αυτό τον υπέροχο χώρο με τα δικά μας χρώματα της παράδοσης!
Ευχόμαστε σε όλους
 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Η Κορίνθια Οννεδίτισσα Αικατερίνη Οικονόμου εξελέγη στη νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 9ο Συνέδριο της Ν.Δ., το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα από τις 28 έως 30 Ιουνίου 2013. Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου ψηφίσθηκαν οι απαιτούμενες καταστατικές αλλαγές, ενώ ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, έδωσε το έναυσμα για την επανίδρυση της Παράταξης, η οποία προκειμένου να καταστεί χρήσιμη και ωφέλιμη για τον τόπο, πρέπει να ατενίσει το δύσκολο μέλλον με όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα, στηριζόμενη όμως στα νάματα του παρελθόντος και τις διαχρονικές Πατριωτικές και Λαϊκές Αξίες που την διέπουν.

Την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου στήθηκαν κάλπες για την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος. Από τη ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας εξελέγη το μέλος αυτής και στέλεχος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., κ. Αικατερίνη Οικονόμου.  

                             

                                                                   Κόρινθος 2-7-2013

                                                       Γραφείο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΣΤΗ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος

Η αποφασιστική στάση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να καταργήσει την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση της ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις 11 Ιουνίου 2013, η οποία θα κυρωθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή, ήταν η απάντηση των εχεφρόνων πολιτών στην 39χρονη αυθαιρεσία αυτού του ραδιοτηλεοπτικού μορφώματος. Ενός μορφώματος που ειδικά από το 1981 και εντεύθεν, χρονιά-αφετηρία της ανδρεοπαπανδρεϊκής «Αλλαγής», λειτούργησε ως το κατεξοχήν προπαγανδιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αριστερίστικων ιδεοληψιών, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ ενθάρρυνε, προκειμένου να αποκτήσει ερείσματα και στο χώρο της Κομμουνιστικής Αριστεράς.

Τη χώρα την κατέστρεψε ο Εθνικός Διχασμός

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα φταίνε χωρίς αμφιβολία πολλοί.

Ειδικά για την περίοδο της Μεταπολίτευσης, ο λαός έχει εξαγάγει τα συμπεράσματά του και ειδικά τούτη την ώρα δεν ωφελούν ούτε οι δαιμονοποιήσεις, ούτε οι ωραιοποιήσεις – από όπου και αν προέρχονται.

Ακόμη και αυτοί που δεν θέλουν να το παραδεχτούν (διότι δεν τους βολεύει) γνωρίζουν.

Αλλά αυτή δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών – αν ήταν για κάτι τέτοιο, θα κάναμε μια ωραία ημερίδα και θα το συζητούσαμε.

Τούτη την ώρα η χώρα κρέμεται από ένα κλαδί και κουνά τα πόδια της πάνω από το βάραθρο.

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" | Σίνα37 | Κόρινθος - Πρόγραμμα σβούρας Ιουλίου



Εκδώσεις
Το Σάββατο 6/7 στις 8.00μ.μ. Ομιλία/ συζήτηση: «Η εμπειρία της κινητοποίησης της ΕΡΤ για τις κινητοποιήσεις που έρχονται» με τον Νάσο Μπράτσο (απεργό της ΕΡΤ και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ)
Το Σάββατο 20/7 στις 9.00μ.μ. Προβολή ντοκιμαντέρ “Ένας κόσμος αλλιώς” και συζήτηση για τα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή της συλλογικότητας  Ηλιόσποροι
Το Σάββατο 27/7 στις 9.00μ.μ. Προβολή ντοκιμαντέρ «Φλέρυ - Τρελή του  φεγγαριού» για την Φλέρυ Νταντωνάκη, παρουσία του σκηνοθέτη  Αντώνη Μποσκοίτη. Μουσικό μέρος με τον Ηλία Λιούγκο σε τραγούδια του Μ. Χατζηδάκη

Εργαστήρια αυτομόρφωσης
  Την Τετάρτη 3/7 στις 7.00μ.μ. Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, με την Ξένια Καραγιάννη
Την Κυριακή 7/7 στις 8.00π.μ. (πρωί) Εργαστήριο κατασκευής φούρνου από κομπ, με τον Σπύρο Μαρτίνο
Την Κυριακή 7/7 στις 7.30μ.μ. (απόγευμα) Εργαστήριο παρασκευής φυσικών απορρυπαντικών και καθαριστικών, με την Χριστίνα Σακελλαράκη
2ο  διήμερο σεμινάριο, Σάββατο 13/7  & την Κυριακή 14/7  "Η μικρή σειρά του Γιανγκ Τάι Τσι Τσουάν" με τον Γιώργο Αποστολάκη, στο Κέντρο Νέων Κορίνθου (πρωινά 10 με 12, απόγευμα 7 με 9)
Την Τετάρτη 17/7 στις 7.00μ.μ. Εργαστήριο κατασκευών για ενήλικες, με την Ξένια Καραγιάννη

Προβολές             Ώρα έναρξης προβολών: 9.15 μ.μ.
Δευτέρα 1/7  «Τρέξε Λόλα τρέξε» του Tom Tykwer  
Δευτέρα 8/7  «Hedwig and the Angry Inch» του John Cameron Mitchel
Δευτέρα 15/7  «Ο νόμος του πόθου» του Πεδρο Αλμοδοβαρ
Πέμπτη 22/7  «Manderlay» του Lars Von Trier
Δευτέρα 29/7  «Ψωμί και τριαντάφυλλα»  του Κεν Λοόυτς

Συνελεύσεις
Τέλος, κάθε Τρίτη στις 9.30 μ.μ. λαμβάνουν χώρα στη σβούρα συνελεύσεις:
2/7, 16/7 & 30/7  Ανοιχτή συνέλευση πλατείας «περιβολάκια»
  9/7 & 23/7  Διαχειριστική συνέλευση κοινωνικού χώρου «σβούρα»

Ενημερωθείτε
Κάθε Τρίτη 7 - 9.30μμ για την Τράπεζα Χρόνου Κορίνθου
Κάθε Παρασκευή 7 - 10μμ για την το δίκτυο παραγωγών – καταναλωτών «Αλλότροπον»

Μπορείτε να προωθήσετε το παρόν μήνυμα σε φίλους και γνωστούς που θα τους ενδιέφερε.
Σας ευχαριστούμε για την έως τώρα υποστήριξή σας και σας υποσχόμαστε πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο μέλλον!
Ο χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 7μμ, εκτός από τα Σαββατοκύριακα !!!!

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" | Σίνα37 | Κόρινθος

Πήραν θάρρος στη Χ. Α. με τις δηλώσεις Πολύδωρα

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Καμία συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει με το κόμμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων τοκογλύφων και οδηγεί την χώρα στην καταστροφή. Μοναδικός στόχος του σήριαλ είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης: την ώρα που χιλιάδες Έλληνες αυτοκτονούν και 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι άνεργοι, είναι πολύ βολικό για την καταρρέουσα συγκυβέρνηση να απασχολεί τον κόσμο με ανοησίες.

Ο συκοφαντικός χαρακτηρισμός "νεοναζί" που μεταχειρίζονται υβρίζοντας την Χρυσή Αυγή, είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων και διεφθαρμένων πολιτικάντηδων. Ο κ. Πολύδωρας πάντως είπε και μία μεγάλη αλήθεια: ότι η Χρυσή Αυγή έχει ένα εκατομμύριο οπαδούς, δηλαδή πάνω από 15%. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που ανεβαίνει, την ώρα που όλα τα αποκόμματα του κατεστημένου καταρρέουν. Αυτό τρέμουν οι πολιτικάντηδες και κυρίως τα μεγάλα αφεντικά τους, οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Νέα άθλια παράσταση από τρόικα-συγκυβέρνηση για τη δόση

Οι απειλές της τρόικα για τη νέα τοκογλυφική δόση είναι μία άθλια παράσταση που παίζεται εδώ και χρόνια, εξοργίζοντας τον ελληνικό λαό. Όλα είναι προσυμφωνημένα και η υποταγή στους διεθνείς τοκογλύφους απόλυτη. Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει την άμεση καταγγελία του μνημονίου και την απόρριψη των εξοντωτικών μέτρων που οδηγούν την οικονομία μας στην καταστροφή.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Κανελόριζα - Χορωδία Νεμέας video

Εκδήλωση με τη Χορωδία παραδοσιακής δημοτικής μουσικής δήμου Νεμέας.
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δημαρχείου 1/7/2013
Διδασκαλία: Παναγιώτης Καρπούζος

Δείτε το video...


nemeapress.blogspot.gr

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο σημαντικότερος Έλληνας ντράμερ Σπύρος Δόριζας

kamikazi+(1)

Πιο φτωχός είναι από σήμερα ο μουσικός κόσμος της χώρας μας καθώς ένας από τους κορυφαίους ντράμερς έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.
ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: Ο θάνατος της χτύπησε την πόρτα…Το πρωί κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η δυσάρεστη είδηση ότι σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή ο Σπύρος Δόριζας.ενας από τους…. βασικούς της συνεργάτες της Νατάσας Θεοδωρίδου με τον οποίο συνεργαζόταν τα τελευταία χρόνια στα σχήματα της. 
Η  Νατάσα Θεοδωρίδου περνά δύσκολες ώρες  αφού το πένθος της έσβησε το λαμπερό της χαμόγελο. Τους έδενε και μια βαθιά φιλία!

Σύμφωνα με ανακοινώσεις φίλων και συναδέλφων του στο facebook, o Σπύρος το βράδυ αισθάνθηκε πόνους στο σώμα, πήγε στο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς τον πρόδωσε η καρδιά του.
Ο Σπύρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο, Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των έντεκα ετών, στο υπόγειο του σπιτιού των γονιών του. Συνέχισε με το πάθος του για τα τύμπανα σπουδάζοντας συμφωνικά κρουστά στο πανεπιστήμιο Depaul του Σικάγο, με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγο, της Λυρικής Όπερας, καθώς και με μελέτη τυμπάνων με τον Joel Spencer και άλλους μεγάλους ντράμερς του Σικάγο…
Ήταν μέλος των παγκόσμιων πρωταθλητών D.C.I., των Cavaliers Drum & Bugle Corps., κατά τα έτη 1990-1992. Διατέλεσε επίσης καθηγητής κρουστών στους Cavaliers, στους Blue Stars και στην μπαντα του Prospect High School.

Έπαιξε με διάφορες jazz, rock και world music μπάντες, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Σικάγο. Μετακόμισε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2003 και ήταν ένας από τους κορυφαίους session drummers και καθηγητές στην Ελλάδα.
Ήταν καθηγητής στο Modern Music School – Αθήνας και Χαλκίδας, κι αυτήν την περίοδο ο Σπύρος έπαιζε ντραμς στο σχήμα με την Νατάσα Θεοδωρίδου.
Βαθιά θλίψη για τον καλλιτεχνικό κόσμο αποτελεί ο χαμός ενός από τους καλύτερους μουσικούς που είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού πενταγράμμου….

Επίθεση της Φωτεινής Πιπιλή στον συμπατριώτη της Βύρωνα Πολύδωρα: «Οι χρυσαυγίτες είναι φασίστες και επικίνδυνοι,...αν το επιθυμεί να πάει μαζί τους»!

Επίθεση στον συμπατριώτη της Βύρωνα Πολύδωρα εξαπέλυσε μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή.
Η εξ Φιγαλείας ορμόμενη βουλευτής σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επίσης Φιγαλού πολιτικού, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Οι χρυσαυγίτες είναι φασίστες και επικίνδυνοι. Ο κ. Πολύδωρας αν το επιθυμεί να πάει μαζί τους. Δεν με απασχολεί το θέμα αυτό. Ούτε και πρόεδρος του κόμματος είμαι. Νομίζω ότι την καλύτερη διαγραφή την κάνουν οι πολίτες».
Η κ. Πιπιλή ανέφερε ότι δουλειά όλων είναι να πλέον να σώσουν την πατρίδα και τόνισε:
«Το να λες την γνώμη σου, δεν είναι κακό. Το να κρατάς τις δικές σου ιδεολογικές... διαφοροποιήσεις δεν είναι κακό. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να δημιουργούμε ένα κλίμα αντιπαράθεσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να τσακιστούμε για τη χώρα μας. Η ανεργία είναι ο φόβος και ο τρόμος για μια χώρα και δη ευρωπαϊκή».

ΥΓ: Η κ. Φ. Πιπιλή κατάγεται από την Νέα Φιγαλεία και ο Β. Πολύδωρας είναι από τα Περιβόλια Φιγαλείας.

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Μη σταματήσεις.Σιδηράς Γιάννης.- Αφιερωμένο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ



Sidiras IoannisNew clip
Mουσική - στίχοι Σιδηράς Γιάννης.
Αφιερωμένο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για να φύγει το ΜΑΥΡΟ από στης καρδιές μας

''Μοντέλο'' εργασίας με μισθό 350 ευρώ προτείνει η τρόικα – Ζητούν διπλασιασμό στο όριο απολύσεων, μείωση κατώτατων αμοιβών συντάξεων και εφάπαξ



Βόμβα στα εργασιακά που γνωρίζαμε εως σήμερα τοποθετεί η τρόικα με τις απαιτήσεις που βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι οποίες είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Εργασίας.

Η πλέον απίθανη πρόταση είναι ένα νέο μοντέλο εργασίας που προβλέπει αμοιβή στα 350 ευρώ.
Εαν δεν είναι μία διαρροή που κρύβει σκοπιμότητες, το σχέδιο αυτό αφορά σε μία νέα μορφή ελαστικής απασχόλησης, που προτάθηκε από τους Γερμανούς με στόχο την άμεση μείωση της ανεργίας εως και 4%.

Οι προτάσεις που κατεβάζει η τρόικα σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική είναι:

- Διπλασιασμός στο όριο των απολύσεων, κατάργηση στο όριο των 30 απολύσεων το μήνα και μείωση στις αποζημιώσεις απολύσεων

- Άμεση επιβολή εισφοράς δύο τοις χιλίοις στο τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ

- Επανακαθορισμό, προς τα κάτω βέβαια, των συντάξεων και μεγάλες περικοπές στα εφάπαξ

- Αναθεώρηση των κατώτατων αμοιβών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ή ακόμη και απλή υπουργική απόφαση

Στο πλαίσιο του ''εξευρωπαϊσμού'' στα εργασιακά η τρόικα έχει μία ακόμη φαεινή ιδέα.
Θέλουν δηλαδή να δώσουν στον εργοδότη το δικαίωμα να αρνείται τις υπηρεσίες σε εργαζόμενους που βρίσκονταν σε απεργία.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η τρόικα εισηγείται και αλλαγές στο τρόπο με τον οποίο αποφασίζονται οι απεργίες, ζητώντας για παράδειγμα αυξημένη πλειοψηφία επί των εγγεγραμμένων μελών.
newsit.gr

Eμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση καταδίωξης δραπετών στην ορεινή Ναυπακτία



Η απόφαση εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση καταδίωξης δραπετών στην ορεινή Ναυπακτία δεν διαψεύδεται από χθες από κανέναν και έχει προκαλέσει μια σειρά ερωτημάτων με κυρίαρχο ένα:
  • Οι νόμοι που διέπουν την Ελληνική Πολιτεία δεν έχουν πια καμία απολύτως σημασία; Τους αγνοούμε τελείως ; Τους καταργούμε;

Για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ας ρίξουν μια ματιά στο  www.onalert.gr

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα υπασπιστής - Πως την επέλεξε η Φώφη Γεννηματά


Η Πλωτάρχης Πηνελόπη Πουλή είναι η πρώτη γυναίκα που τοποθετείται σε θέση υπασπιστού υπουργού στο χώρο της Εθνικής Άμυνας. Η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά έκανε την πρώτη υπέρβαση και επέλεξε μετά βιογραφικά που μελέτησε την Πλωτάρχη Πουλή .

Ανήκει στο Σώμα Νοσηλευτικής και έχει ένα πραγματικά εντυπωσιακό βιογραφικό !

Πολύ συνοπτικά η Πλωτάρχης Πουλή έχει να παρουσιάσει στο βιογραφικό της το οποίο και είχε υποβάλει για την θέση του Medical Planning Officer του ΟΗΕ:

•Medical Nursing στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φραντζίσκο 1999-2000
•Teaching minor από το ίδιο Πανεπιστήμιο
•Medical Nusrsing στο Karolinska University Hospital της Σουηδίας το 2006
•ΣΔΙΕΠΝ το 2005
•Ειδική Παθολογίας Σισμανόγλειο το 2004
•Μιλά άψογα αγγλικά και γαλλικά
•Executive Msc in European Studies (τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών )

Επιπλέον κάνει μεταπτυχιακό με θέμα “Πολιτικές Υγείας στα κράτη μέλη της ΕΕ και στους διεθνείς Οργανισμούς ΟΗΕ και ΠΟΥ” και στις διεθνείς σχέσεις “Ηγεσία-προεδρίες του ΟΗΕ”.

Η Πλωτάρχης είναι αυτοδύτης έχοντας περάσει από σχολείο της ΜΥΚ

onalert.gr

Διαθεσιμότ​ητα: Την Τετάρτη «τα σπουδαία» για την παράταση

Την Τετάρτη, σε νέα συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να δοθεί η απάντηση σχετικά με το αίτημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την παράταση του προγράμματος διαθεσιμότητας.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής δυόμιση ωρών συνάντηση οι Ματίας Μορς (ΕΕ), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) άκουσαν προσεκτικά τον υπουργό και τους συνεργάτες του αναφορικά με την αναθεώρηση του «σχεδίου Μανιτάκη» και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν στην επόμενη συνάντηση.
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτήριζαν τη συνάντηση «εποικοδομητική», τονίζοντας ότι παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των δανειστών μας το περίγραμμα του «σχεδίου Μητσοτάκη» και ζητήθηκε ο απαραίτητος χρόνος για την εφαρμογή του.
Πρόσθεταν δε ότι ο χρόνος απαιτείται προκειμένου αφενός να προσδιοριστούν οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και αφετέρου να αναζητηθούν τα κενά τα οποία θα καλύψουν.
Αναφορικά με τις απολύσεις, τόνιζαν ότι οι δεσμεύσεις έχουν υλοποιηθεί και με τα παραπάνω με τις 2.656 απολύσεις στην ΕΡΤ και ότι θα βρεθούν ακόμη 1350 υπάλληλοι έως το τέλος του έτους.
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση πλην του υπουργού συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η υφυπουργός Διοικητικης Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Στεφάνου και η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών.
Δόση με… δόσεις
Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας εμφανίζονται να λένε μεν «ναι» στην παράταση αλλά ζητάνε κι αυτή με τη σειρά τους… παράταση στη δόση των 8,1 δισ. του Αυγούστου. Δηλαδή, να δώσουν «προκαταβολή» τον επόμενο μήνα και την… εξόφληση όταν η χώρα μας ολοκληρώσει τις προαπαιτούμενες ενέργειες, ανάμεσα τους και αυτή με το πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας.
Μάλιστα, ανώτερη πηγή της Ευρωζώνης μιλώντας στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν πληροί ακόμα τις προϋποθέσεις για να λάβει τη δόση, καθώς η αναδιάρθρωση του Δημοσίου έχει καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με τα συμφωνηθέντα. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η Αθήνα θα μπορούσε να λάβει 2 δισ. ευρώ έως τον Αύγουστο και τα υπόλοιπα το Σεπτέμβριο.

aftodioikisi.gr

Συνάντηση – Συζήτηση για το Μέλλον του Κέντρου Νέων Κορινθίας

ANOIXTH ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην επόμενη συνάντηση των ομάδων / συλλογικοτήτων / πολιτών την Τετάρτη 3/7, στις 9μμ στο προαύλιο χώρο του Κέντρου Νέων Κορινθίας, με σκοπό να συν-διαμορφώσουμε τον τελικό άξονα της πρόταση μας, η οποία θα περιλαμβάνει στρατηγικά, οργανωτικά και πρακτικά ζητήματα σχετικά με το πως το Κέντρο Νέων Κορινθίας θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί ως ένας ζωντανός δημόσιος χώρος με κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα! Ως ένας δημόσιος χώρος, ο οποίος εν μέσω κρίσης πολιτισμού, ουσιαστικής παιδείας και αξιών, θα παράγει κοινωνικές δράσεις & πολιτισμό μέσα από μια μεγάλη ποικιλομορφία δραστηριοτήτων
Θέλουμε τη συμμέτοχη σας γιατί πιστεύουμε ότι η συλλογική δράση φέρνει χαρά, δύναμη και ελευθερία!
«πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορινθίας»
 
Υ.Γ. Επισυνάπτουμε αρχεία από την τελευταία συνάντηση όπου με την μέθοδο του Open Space συζητήθηκαν και προτάθηκαν ιδέες για διάφορα θέματα σχετικά με τη μελλοντική λειτουργία του Κέντρου Νέων Κορινθίας (δραστηριότητες, νομική υπόσταση, οικονομική βιωσιμότητα κ.α.)

Προτάσεις /  Θέματα που προέκυψαν από τη συνάντηση με τη μέθοδο του Open Space σχετικά με τη μελλοντική λειτουργία του Κέντρου Νέων Κορινθίας
Μεταβατική Περίοδο
Κάθε ομάδα
Αναλαμβάνει: άνοιγμα, κλείσιμο, καθαριότητα, πότισμα κ εν γένει καθολική επίβλεψη του  χώρου
Παίρνει κλειδιά και κωδικό (2 άτομα ανά ομάδα και αλλαγή αν υπάρξει πρόβλημα)
Παίρνει ώρες και μέρες λειτουργίας του ΚΝΚ
Στέλνει 1 εκπρόσωπο στη γενική συνέλευση των ομάδων 1 φορά κάθε μήνα όπου συζητείται η εκπροσώπηση των ομάδων, το μηνιαίο πρόγραμμα, ιδέες λειτουργίας και προβλήματα
Ανά μήνα μία ομάδα είναι υπεύθυνη για την αγορά αναλώσιμων (χαρτί υγείας, κουζίνας απορρυπαντικά κτλ)
Ορίζονται 3 διαχειριστές ανά τρίμηνο για γραμματειακή υποστήριξη, επαφές με 3α άτομα και ομάδες και διαχείριση προβλημάτων
Master κωδικός: τον έχει 1 άτομα από Περιφέρεια και κάποιο μέλος της  πρωτοβουλίας μας
Να γίνει απογραφή για να δούμε τι έχουμε, σε ποιον ανήκει τι και τι μας λείπει
Δομή ΚΝΚ
1 Νέα Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρία , που θα συσταθεί απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου
2.Μια  νομική μορφή απο όλες τις ομάδες που θα δραστηριοποιούνται μέσα στο Κέντρο Νέων, πιθανόν ένας Σύλλογος, μέσω του  οποίου θα συμμετέχουν  οι ομάδες στο Δ.Σ  της προαναφερθείσας εταιρίας.(στο σύλλογο θα συμμετέχουν ομάδες  'η άτομα με  δράση μέσα στο ΚΝΚ)
3.Μια "Κοινωφελής  επιχείρηση" που  μπορεί να συσταθεί  απο όσους ενδιαφέρονται για την διαχείριση του Πολιτιστικού Καφέ και των εκδηλώσεων που θα γίνονται. Αυτή θα είναι μέλος και του προαναφερθέντος Συλλόγου.
4.Να ερωτηθεί η πιθανότητα στήριξης απο την Περιφέρεια μέσω  υπαλλήλου για τον γενικό συντονισμό  λειτουργίας, άνοιγμα -κλείσιμο κ.λ.π


Πρωτοφανές κύμα καύσωνα στις ΗΠΑ- Στους 51 βαθμούς έφθασε ο υδράργυρος....

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα στις ΗΠΑ- Στους 51 βαθμούς έφθασε ο υδράργυρος
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα πλήττει τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 47 βαθμούς Κελσίου και να φθάνουν ακόμη και τους 51 στην Death Valley (Κοιλάδα του Θανάτου) της Καλιφόρνια. Στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ο υδράργυρος έφθασε τους 47 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην έρημο Death Valley της Καλιφόρνια η θερμοκρασία πλησίασε τους 51 βαθμούς και προβλέπεται να φθάσει τους 53, καθώς το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί το σαββατοκύριακο. Σε πολιτείες όπως το Κολοράντο και η Γιούτα, η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς και γι' αυτό το λόγο οι πόλεις που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη» ανοίγουν ειδικά διαμορφωμένα κέντρα με κλιματισμό. Ακόμη και οι συνηθισμένοι στην ζέστη κάτοικοι, δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις εν λόγω συνθήκες. «Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 45 βαθμούς, είναι δύσκολο να αναπνεύσεις. Η ζέστη σου ρουφά όλη την ενέργεια» λέει κάτοικος του Φοίνιξ.
Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επηρεάσουν ακόμη και τις πτήσεις, αφού τα μεγάλα αεροσκάφη μπορούν να λειτουργήσουν σωστά σε θερμοκρασίες μέχρι 52 βαθμούς, όπως αναφέρει το BBC. Η πιο υψηλή θερμοκρασία (της ατμόσφαιρας) που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, ήταν 57 βαθμοί Κελσίου, 100 χρόνια πριν, στις 10 Ιουλίου του 1913.
 
amanpoiare.blogspot.gr

Βιώνουμε το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων ετών !!



Καλό σας μήνα φίλες και φίλοι. Μπήκαμε και στο Ιούλιο, βγαίνοντας όμως κανείς έξω, ίσως παρατηρήσει πως είναι σαν να βρισκόμαστε στο μήνα Οκτώβριο. Αν και πολλοί περίμεναν ότι το φετινό καλοκαίρι του 2013 θα ήταν το πιο ζεστό των τελευταίων ετών, εμείς σας τονίζαμε με βάση επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει από κλιματολόγους και μετεωρολόγους αλλά και με βάση τις θερμοκρασίες που μελετήσαμε εμείς σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο ψυχρό των τελευταίων ετών.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ - Τι προβλέπει για τους εργαζόμενους


Τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ παρέδωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, στους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχαν.
Οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους, είχαν ζητήσει από τον κ. Καψή «μια έγγραφη πρόταση θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες».

Ποιοί εξελέγησαν στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Ο συμπατριώτης μας – με καταγωγή από το Κεφαλάρι Στυμφαλίας- Γιάννης Σμυρλής στη Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
Vaggelis-Panou
Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όπως εξελέγη από την ψηφοφορία στο χθεσινό Συνέδριο.
Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας έχει έντονο άρωμα ΟΝΝΕΔ, καθώς μια σειρά από στελέχη του κόμματος που προέρχονται από τη νεολαία της γαλάζιας παράταξης, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των συνέδρων, και μια θέση στο καθοδηγητικό όργανο.
Πλέον χαρακτηριστική περίπτωση ο Βαγγέλης Πάνου (φώτο 1), “θεωρητικός” της ΟΝΝΕΔ και οργανωτικός εγκέφαλος της προώθησης του Ανδρέα Παπαμιμίκου και του Σάκη Ιωαννίδη στην προεδρία της Οργάνωσης.
Ξεχωρίζουν ακόμη τα ονόματα του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου και του συμπατριώτη μας Γιάννη Σμυρλή (φώτο 2), οι οποίοι έχουν ήδη θέση στην οργανωτική δομή της Συγγρού, του Βασίλη Τοκάκη και του Μάριου Τσάκα, άλλοτε στενών συνεργατών του Γιώργου Αλογοσκούφη, καθώς και δυο παλαιότερων, του Στάθη Σταθόπουλου και του Κώστα Μίχου, με τον προτελευταίο να βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια κοντά στον Κωστή Χατζηδάκη.

Με μια υπογραφή σας προστατεύε​τε τα έμβρυα για να μη γίνουν...π​ειραματόζω​α!

Η ΕΕ έχει δώσει το πράσινο φως για να γίνονται πειράματα στα εμβρυα - ΕΜΠΟΔΙΣΤΕ ΤΟΥΣ
Αυτήν την επιστολή μας την έστειλε ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά». Πιστεύουμε πως αξίζει να τη διαβάσετε, γι’ αυτόν το λόγο σας την παραθέτουμε αυτούσια:
 
 
Αγαπητοί Συμπολίτες,