Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αγώνας δρόμου «στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου»


 
Αύριο, Κυριακή 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο 15ος αγώνας δρόμου «Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου», με αφετηρία το αρχαίο λιμάνι των Κεχρεών στις 10.00 το πρωί και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου.
Οι Έλληνες και ξένοι αθλητές θα τρέξουν μια απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων, καλύπτοντας νοερά τα χνάρια της διαδρομής που άφησε ο Απόστολος Παύλος κατά την ιεραποστολική επίσκεψή του στην περιοχή.
Μετά το τέλος του αγώνα, θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα καθώς και κύπελλα.

Ποιες περιοχές της Ελλάδας κινδυνεύουν από μεγάλο σεισμό;


Γνωστοί σεισμολόγοι της χώρας μας όπως ο κύριος Γεράσιμος Χουλιάρας και ο κύριος Άκης Τσελέντης,
παρακολουθούν περιοχές της Πελοποννήσου και του Αιγαίου πελάγους, καθώς σε αυτές τις περιοχές, η σεισμική δραστηριότητα είναι αρκετά έντονη αλλά και ύποπτη.
Όταν λέμε ύποπτη, εννοούμε πως καθημερινά καταγράφονται στη βόρεια Πελοπόννησο αλλά και στο Αιγαίο πέλαγος, εκατοντάδες σεισμικές δονήσεις, οι οποίες μάλιστα επιμένουν και σε συγκεκριμένες περιοχές των παραπάνω τμημάτων της χώρας μας.
Τι δηλώνουν γνωστοί σεισμολόγοι της χώρας μας;
Ο κύριος Χουλιάρας είχε αναφέρει, πως στα αρκετά σεισμογενή τμήματα της χώρας μας, επικρατεί σεισμική ησυχία, δηλαδή έχει να σημειωθεί ισχυρός σεισμός πάνω από 2 χρόνια.
Ο κύριος Τσελέντης από τη πλευρά του με δικές του δηλώσεις, συνιστά τους κατοίκους σεισμογενών περιοχών, να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, που πρέπει να λαμβάνουν όλοι όσοι ζουν σε περιοχές με σεισμική διέγερση.
Όλες οι μελέτες και παρακολουθήσεις των σεισμολόγων, επικεντρώνονται στις ως τώρα αρκετά σεισμογενής περιοχές της χώρας μας, δηλαδή στο Ιόνιο πέλαγος, τη Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο ως και τη Ρόδο.
Οι σεισμολόγοι επισημαίνουν, πως μπορεί η σεισμική δραστηριότητα να είναι αυξημένη στις περιοχές που επικεντρώνονται και αυτοί, αλλά επειδή ένας ισχυρός σεισμός ποτέ δεν προβλέπεται, ίσως χτυπήσει και σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδα που δεν κάνουν παρατηρήσεις.
Εμείς με τη σειρά μας να σας πούμε πως ποτέ ένας σεισμός δεν προβλέπεται.
Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι όπου και αν ζούμε στη χώρα μας να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό σεισμό και πρέπει να καταλάβουμε πως μπορεί οι περιοχές που επικεντρώνονται οι σεισμολόγοι να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εκδήλωσης ισχυρού σεισμού, δεν παύει όμως όλη η Ελλάδα να είναι μία αρκετά σεισμογενής χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι οπουδήποτε μέσα στη χώρα μας μπορεί να χτυπήσει ο εγκέλαδος.
http://lcitynews.blogspot.gr

ΦΩΤΟ... ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 16ΧΡΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ... ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΟΡΟ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ...

Μάτια δακρυσμένα, πρόσωπα σκυθρωπά, χείλη σφιγμένα και στην ατμόσφαιρα ένα πικρό «γιατί» για τον άδικο χαμό της Σίας, της Κάτιας, της Μαρίας -Ειρήνης και της Μαρίνας! 
Ήταν μόλις 16 χρόνων, είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους αλλά η μοίρα και ο θεός είχαν άλλα σχέδια για τις έφηβες που σκοτώθηκαν στην οδό Τραπεζούντος 39 στον Άγιο Στέφανο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, μετά από τρελή πορεία.
Η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα ήταν αχώριστες…. Μαζί στο σχολείο, μαζί στις εκδρομές, μαζί στα φροντιστήρια, μαζί στο βόλεϊ, μαζί και στο σχολικό πάρτι που έμελλε να είναι το τελευταίο της ζωή τους.
Χαμογελαστές, ανέμελες, γεμάτες όνειρα η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα συγκλόνισαν το Πανελλήνιο με τον φρικτό θάνατο που βρήκαν στην άσφαλτο.

Το χρονικό
22 Ιούνιου περίπου 3 παρά το ξημέρωμα η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα αποχαιρετούν τους φίλους τους, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία φορά που τις αντίκριζαν….
Επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο της 41χρονης γυναίκας που ήταν και μητέρα ενός εκ των κοριτσιών για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η κακιά στιγμή όμως και μερικά δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να κόψουν άδικα και πολύ σκληρά το νήμα της ζωής των 16χρονων κοριτσιών ….

Ώρα 3 το ξημέρωμα: Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 41χρονη γυναίκα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ακολουθεί ξέφρενη πορεία, προσκρούει σε σταθμευμένο ΙΧ και στη συνέχεια χτυπά σε μια μάντρα, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει με τον ουρανό στο οδόστρωμα….

Η άσφαλτος γεμίζει αίμα και σύντομα ο δρόμος κατακλύζεται από άνδρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Το θέαμα φρικτό η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα είναι σοβαρά τραυματισμένες και «πνιγμένες» στο αίμα ….

Το τέλος ήρθε ακαριαία και πήρε βίαια την Σία, την Κάτια, την Μαρία –Ειρήνη και την Μαρίνα….

Μαζί πήγαν στον τελευταίο χορό, μαζί και στο τελευταίο ταξίδι ….

Καλό παράδεισο κορίτσια…
..


Περισσότερες φωτογραφίες στο   http://ellinasasfalistis.blogspot.gr/

Εθνική γεμάτη...ελπίδες – Πρεμιέρα με νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο (VIDEO)


 video
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική ομάδα U-20 επικράτησε με 2-1 του εκ των φαβορί για το τρόπαιο, Μεξικό και μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Τουρκία.
Οι Μεξικάνοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και από το ξεκίνημα δημιουργούσαν ευκαιρίες, ωστόσο στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια η ομάδα του Κώστα Τσάνα κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από την πάσα του Διαμαντάκου ο Μπουχαλάκης άνοιξε το σκορ στο 16΄, ενώ στη συνέχεια ενέτειναν την πίεση τους.
Τελικά οι προσπάθειες τους για την ισοφάριση καρποφόρησαν με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εσπερικουέτα στο 40ο λεπτό.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ελληνική ομάδα πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία με τον Διαμαντάκο στο 58΄. Οι Μεξικάνοι ισοφάρισαν τις ευκαιρίες με τον Κορόνα να στέλνει την μπάλα άουτ προ κενής εστίας στο 74΄. Τρία λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτας έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή αλλά τον σταμάτησε το χέρι του Φερνάντες με τον διαιτητή να δείχνει -κακώς- το παιχνίδι να συνεχιστεί.
Τελικά με τη συμπλήρωση 88 λεπτών παιχνιδιού, ο Δημήτρης Κολοβός από το ύψος της περιοχής, βρήκε λίγο χώρο ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και με φοβερό σουτ εκτέλεσε τον Σάντσες, χαρίζοντας τη νίκη στην Εθνική.
Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Κώστα Τσάνα γίνεται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στους "16", στην παρθενική της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο U-20.

Μεξικό (Σέρχιο Αλμαγέρ): Σάντσες, Μαρίν, Μπρισένιο, Ερνάντες, Εσπερικουέτα, Μπουένο, Κορόνα, Αμπέγια, Τρεβίνιο (80' Φαν Ράνκιν), Λούνα (59' Λόπες), Εσκομπόσα (65' Γκονσάλες).
Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Διαμαντάκος (83' Ράνος), Κολοβός, Γιαννιώτας (79' Λυκογιάννης), Κουρμπέλης, Κωνσταντινίδης, Μπουχαλάκης (68' Φουρλάνος).

Πίστευε και ερεύνα ΑΠΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ Θαυμάστε τις πιο σπάνιες εικόνες της Παναγίας

 
Πρόκειται για τις σπανιότερες και λιγότερο γνωστές απεικονίσεις της Θεοτόκου. Εικόνες που ελάχιστοι αγιογράφοι «τόλμησαν» να δημιουργήσουν ξεφεύγοντας από την «πεπατημένη» της ορθόδοξης αγιογραφίας.
Μια μοναδική απεικόνιση της Θεοτόκου είναι αυτή όπου εμφανίζεται χτυπημένη από έξι σπαθιά. Αν και κανείς δεν ξέρει τι ήταν αυτό που ενέπνευσε τον αγιογράφο θεωρείται πως  απεικονίζει τον πόνο της μητέρας Παναγίας την στιγμή της Σταύρωσης όπως τον είχε προφητεύσει ο Άγιος Συμεών ο Θεοδόχος.

Έτοιμοι να μπουν στην κυβέρνηση Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Βορίδης - Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν – Ενοχλημένος ο Σαμαράς από τη στάση Κουβέλη

 

-Τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός
-Αύριο η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου
-Ο ρόλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση
-Ποιο είναι το όνομα "έκπληξη" που "παίζει" για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας
-Σαμαράς: "Η κυβέρνηση δοκιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες, αλλά έμεινε όρθια"
-Ενδιαφέρον της ΝΔ να κρατήσει τα υπουργεία που άφησε η ΔΗΜΑΡ

Παραιτήθηκε αλλά παραμένει στην πολιτική ο Παπαθεοδώρου

Theodoros-Papatheodorou
Την παραίτησή του υπέβαλε και τυπικά το μεσημέρι ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος “συμμορφώθηκε” με τη σχετική απόφαση του Φώτη Κουβέλη και του κόμματος να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Συνεργάτες του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου πάντως σημείωναν με νόημα ότι ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σκοπεύει να παραμείνει στην ενεργό πολιτική.

Τέσσερα πύρινα μέτωπα στην Αττική

canadair
Σε εξέλιξη βρίσκονται 4 πυρκαγιές στην Αττική. Η αρχή έγινε σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφιάρειο, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.
Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, στα σύνορα του Ωρωπού με τον Κάλαμο, λίγο πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς ακούστηκαν τρεις δυνατές εκρήξεις, πιθανότατα από γκαζάκια.
Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο αργοτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κορωπίου.
Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμη πύρινο μέτωπο σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκενέας στα Μέγαρα.
Τέλος φωτιά ξέσπασε στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Θρακομακεδόνες και καίει δασική έκταση, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Δολοφόνησαν στο Ιράκ εκείνον που πέρασε τη θηλιά στον Σαντάμ Χουσεϊν

Saddam-HusseinΜε πανηγυρικό τρόπο, το κόμμα του Μπάαθ στο Ιράκ ανακοίνωσε ότι μέλη του δολοφόνησαν τον Μοχάμεντ Νασίφ αλ-Μαλίκι, που ήταν ο ένας από τους δυο άνδρες (αριστερά στη σχετική φωτογραφία), που πέρασαν τη θηλιά γύρω από τον λαιμό του Σαντάμ Χουσεϊν, κατά την εκτέλεση του ηγέτη του Ιράκ στις 30 Δεκεμβρίου του 2006.
Όπως υποστηρίζει το Μπάαθ, η ταυτότητα των δυο ανδρών περιήλθε στη γνώση του κόμματος μετά από μεγάλες προσπάθειες, ενώ η επίσημη ηγεσία του Ιράκ δεν σχολίασε τίποτα.

ysterografa.gr

Γιατί ο Βενιζέλος θέλει (τόσο πολύ) το υπουργείο Εξωτερικών;

Evangelos-Venizelos-Dimitris-Avramopoulos
Η αλλαγή συσχετισμών στην κυβέρνηση, με την ισχυροποίηση της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ, ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά, αναμένεται να αποτυπωθεί μέσω του ανασχηματισμού που θα ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς, με την ανάθεση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η “μεγάλη ανατροπή” ωστόσο δεν σταματάει εκεί. Όλα τα σενάρια των τελευταίων ημερών, που έχουν… ουρά και στους προηγούμενους μήνες, επιμένουν ότι εκτός από την “θεσμική” αντιπροεδρία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναλάβει και τα ηνία της ελληνικής διπλωματίας. Δηλαδή, το υπουργείο Εξωτερικών, εκεί  όπου βρίσκεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πολιτικά “Νο2″ του κόμματος μετά τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Το σενάριο θέλει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να περνάει την είσοδο του νεοκλασικού της Βασιλίσσης Σοφίας, αναλαμβάνοντας την ίδια στιγμή και την ευθύνη (από κοινού με το Μέγαρο Μαξίμου) της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, το όνομα του οποίου πρωταγωνίστησε παρασκηνιακά στα σενάρια επιλογής άλλου πρωθυπουργού, στην περίπτωση που το χάσμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν μπορούσε να γεφυρωθεί, έπαιξε κεντρικό ρόλο στην εκτόνωση της κρίσης, λόγω και της αποδοχής που έχει, λόγω συναινετικού χαρακτήρα, από τα υπόλοιπα κόμματα. Και το προηγούμενο Σάββατο, από το προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, ήταν ο πρώτος που, με δήλωσή του, έδωσε το έναυσμα για τη στήριξη της στρατηγικής του Πρωθυπουργού, για να τον ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος.
Γιατί λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλουν (τόσο πολύ) το υπουργείο Εξωτερικών; Η απάντηση βρίσκεται στη σημειολογία του, αλλά και σε επίπεδο ουσίας, καθώς και διεθνούς εμπειρίας.
Σε όσες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην εξουσία κυβερνήσεις δικομματικής συνεργασίας, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος είναι πρωθυπουργός και ο αρχηγός του μικρότερου κόμματος αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών. Δημιουργείται έτσι η αίσθηση της “διαρχίας” στην άσκηση της εξουσίας, με διακριτούς πάντα ρόλους, ενώ διευκολύνεται η κοινή παρουσία των δυο σε διεθνές επίπεδο, να εκπροσωπούν “από κοινού” τη χώρα.
Μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μπορεί να συνοδεύει τον Αντώνη Σαμαρά σε Συνόδους Κορυφής και κρίσιμες διεθνείς επαφές του Πρωθυπουργού, υποκαθιστώντας έτσι ουσιαστικά την “εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης”, που είχε ζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε επί τρικομματικής κυβέρνησης.
Στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρει μπροστά του και το “εθνικό στοίχημα” της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από 1/1/2014. Και στην Ιπποκράτους επισημαίνουν με νόημα τη σημειολογία και το ισχυρό μήνυμα που θα σταλεί εντός και εκτός συνόρων, με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να στέκονται δίπλα-δίπλα, όταν η προσοχή όλης της Ευρώπης θα είναι στραμμένη στην Ελλάδα.

ysterografa.gr

Ο Φραγκούλης Φράγκος σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό

Fragoulis-Fragos
Ο Φραγκούλης Φράγκος είναι ο πιο “επώνυμος” ίσως Έλληνας αξιωματικός. Τόσο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου κέρδισε πολλές συμπάθειες και την εκτίμηση του στρατεύματος, σε σημείο που να τον κατηγορήσει το σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου την εποχή της πρωθυπουργίας του για… σχεδιασμό πραξικοπήματος, όσο και στη συνέχεια, όπου με το βιβλίο το οποίο έγραψε για την Ελλάδα και την Τουρκία, και τις ομιλίες που έχει πραγματοποιήσει σε όλη τη χώρα, έχει καταφέρει να αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς.
Στη “Real News” ωστόσο, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί, ο Φραγκούλης Φράγκος αποκαλύπτει ότι η κρίση κάθε άλλο παρά ανεπηρέαστο έχει αφήσει και τον ίδιο, λόγω των σημαντικών περικοπών στη σύνταξή του.
“Δεν τα βγάζω πέρα. Η σύνταξή μου πλέον δεν επαρκεί, και σκέφτομαι να εργαστώ στο εξωτερικό”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Φραγκούλη Φράγκου, που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και σχόλια.

ysterografa.gr

Νέα διάψευση της Ντόρας για τη συνάντηση με Κουβέλη

doraΣε διάψευση δημοσιευμάτων που την φέρουν να έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη προέβη, μέσω ανακοίνωσής της, η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Τα αναγραφόμενα στον σημερινό Τύπο σενάρια, για δήθεν συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τα οποία άλλωστε είχαν διαψευστεί από την πρώτη στιγμή, είναι αποκυήματα  φαντασίας και υποκρύπτουν σκοπιμότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα, η ΕΡΤ και η Ιθάκη του Καβάφη…

greek-crisis
«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,…τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι… να εύχεσαι ναναι μακρυς ο δρόμος…»

Πόσο επίκαιρο για την Ελλάδα που ψάχνει τη σωτηρία της, …την Ιθάκη της!

Πέρα από «μονόφθαλμες» αντιλήψεις και κοντόφθαλμες λογικές! Μακρυά από Κυκλώπειες φοβίες.

Απειλή για την επόμενη «δόση». Κίνδυνος κατάρρευσης. Ακυβερνησία. Χάος.

Απέναντι σε σύγχρονους Λαιστρυγόνες που πετροβολούν το καράβι που λέγεται Ελλάδα, θέλοντας να το βυθίσουν! Αυτόχθονες και ετερόχθονες!

Εποφθαλμιόντας τον πλούτο, τη δύναμη, την κληρονομιά της.

Ναι, θα είναι «…μακρύς ο δρόμος…»…

Θα γίνουμε όμως σοφότεροι! Θα γίνουμε καλύτεροι!

Κύριοι του εαυτού μας! Αυτοδιοίκητοι, αυτοδημιούργητοι, …καθαγιασμένοι!

«…τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου…»

«…κι αν πτωχική τη βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.»

Αχ, Ελλάδα μου…!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΛΟΣ / ysterografa.gr

Έντονη φημολογία για Αλιβιζάτο υφυπουργό στην ΕΡΤ

Nikos-Alivizatos
Το όνομα του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου ακούγεται τις τελευταίες ώρες για το αξίωμα του υφυπουργού που θα αναλάβει την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, στο νέο κυβερνητικό σχήμα από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής που αρνήθηκε να αναλάβει το εγχείρημα όσο η ΕΡΤ ήταν κλειστή, θα αποτελέσει την βασική πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Αντώνη Σαμαρά, με τη γενική εκτίμηση ότι τα κέρδη από μια τέτοια επιλογή θα είναι πολλαπλά.
Ο Νίκος Αλιβιζάτος γνωρίζει εις βάθος το θέμα, διατηρεί εφεδρείες αξιοπιστίας στην κοινωνία, και η στάση που κράτησε το προηγούμενο διάστημα αποτελεί εχέγγυο για τους εργαζομένους της ΕΡΤ.
Σε κάθε περίπτωση, η θέση του υφυπουργού που θα αναλάβει να “περπατήσει” την ΕΡΤ το επόμενο, κρίσιμο διάστημα, θα περάσει σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και μέχρι πρότινος ήταν έντονη η φημολογία για τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, από τα νεώτερα στελέχη που προωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι δυο "καραμανλικοί" που φεύγουν από την κυβέρνηση

kyvernisi-Samaras
Στο πλαίσιο των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, δυο στελέχη με μακρά κομματική προϊστορία και σαφή αναφορά στο “καραμανλικό” στρατόπεδο, φαίνεται ότι θα αποχωρήσουν. Αμφότεροι από τα υπουργεία τους, και πιθανότατα και από την κυβέρνηση.
Ο λόγος για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, που θα υποδεχτούν πιθανότατα στα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών άλλους πολιτικούς, για να τους παραδώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.
Ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της, βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο μάτι του κυκλώνα, καθώς του χρεώνεται αδυναμία να προωθήσει την ουσιαστική μεταρρύθμιση του χώρου της Υγείας, κάτι το οποίο φαίνεται από τα προβλήματα που αναδεικνύονται καθημερινά, και τις επίσης… σχεδόν καθημερινές κινητοποιήσεις.
Η “μαύρη τρύπα” του ΕΟΠΥΥ, που αποκαλύφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και απειλεί να τινάξει στον αέρα τον κυβερνητικό σχεδιασμό, έφερε ακόμη περισσότερα “μαύρα σύννεφα” πάνω από την οδό Αριστοτέλους, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι το υπουργείο Υγείας θα περάσει στα χέρια της Φώφης Γεννηματά, αν επιλεγεί στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν το διατηρήσει στον έλεγχό της η Νέα Δημοκρατία.
Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης από την άλλη, αποχωρεί από το υπουργείο Εσωτερικών για να διευκολυνθούν οι νέοι συσχετισμοί που διαμορφώνονται στην κυβέρνηση μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς, και θέλουν το ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνει εκ των πραγμάτων θεσμικά υπουργεία.
Ο απερχόμενος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, Υπουργός Εσωτερικών ωστόσο, διατηρεί τα ισχυρά ερείσματά του στο κόμμα, και σε αντίθεση με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο εκτιμάται ότι μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στο μέλλον. Είναι λοιπόν αρκετά πιθανό ο Αντώνης Σαμαράς να τον αξιοποιήσει σε κάποιο άλλο πόστο στη νέα κυβέρνησή του.

ysterografa.gr

Τα Ψυχοσάββατα

deksi321 
Η αγάπη προς τους κεκοιμημένους οδήγησε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην καθιέρωση ιδιαίτερης ημέρας της εβδομάδας για να προσευχηθούμε γι’ αυτούς. Η ημέρα του Σαββάτου είναι η ημέρα των κεκοιμημένων για αυτό και κατά την παράδοση τα μνημόσυνα οφείλουν να γίνονται το Σάββατο και όχι την Κυριακή. Η Κυριακή είναι η ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου γι’ αυτό και οι γάμοι γίνονται Κυριακή, άλλο αν κάποιοι λόγω κοσμικού φρονήματος και ότι βλέπουν τον γάμο κοσμική τελετή και όχι ιερό μυστήριο νυμφεύονται το Σάββατο. Όλα αυτά φυσικά γίνονται για το γλέντι που θα ακολουθήσει τα αποτελέσματα του οποίου είναι κρεπάλη, μέθη και άλλες παρεκλίνουσες συμπεριφορές. 

Ο Σαμαρας σκιζει τον Τσιπρα στην συνεντευξη του στο Βημα της Κυριακης. <Με καληνυχτισες; Τωρα σε καληνυχτιζω κι εγω>

Vassilis-Xiotis
Ο δημοσιογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη και διευθυντής του ραδιοφώνου του “Βήματος” Βασίλης Χιώτης, προανήγγειλε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας, με δόσεις… πυροβολισμών από την πλευρά του Πρωθυπουργού προς τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
“Ο Σαμαρας σκιζει τον Τσιπρα στην συνεντευξη του στο Βημα της Κυριακης. <Με καληνυχτισες; Τωρα σε καληνυχτιζω κι εγω>!!
Το Βημα της Κυριακης εχει συνεντευξη Σαμαρα, συνεντευξη Κουτσουμπα, αρθρο Βενιζελου και συνεντευξη Σταινμπρουκ. Τα παντα ολα!!”, έγραψε σε δυο διαδοχικά tweets ο Βασίλης Χιώτης.

Ο Σαμαράς… καθαρογράφει το νέο υπουργικό συμβούλιο

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό του Αγίου Πνεύματος. Μέχρι τότε και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαβουλεύσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με στόχο να είναι έτοιμο και το νέο πλαίσιο της  κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Τις επόμενες μέρες θα καταβληθεί προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου να επανέλθει η ηρεμία στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά πως οι  εβδομάδες που ερχονται  θα είναι πολύ δύσκολες καθώς τα νέα δεδομένα για την ελληνική οικονομία και οι πρόσφατες απαιτήσεις της τρόικας ενδέχεται να πυροδοτήσουν και πάλι εντάσεις.
Η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης την τελευταία εβδομάδα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών για μια σειρά πολλών και  διαφορετικών λόγων.
Σε σύσκεψη εξάλλου που είχε πραγματοποιηθεί πριν μια εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός είχε δεχθεί εισηγήσεις να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές καθώς δεν είναι λίγοι εκείνου που εκτιμούν πως η  κυβέρνηση δεν θα αντέξει το βάρος μιας νέας επώδυνης διαπραγμάτευσης με την τρόικα που μπορεί να οδηγήσει σε νέα μέτρα. Υπέρ των εκλογών με δεδομένη και τη ρήξη λόγω  ΕΡΤ είχαν ταχθεί συνεργάτες του Πρωθυπουργού από τον στενό του πυρήνα ενώ διαχασμένο εμφανιζόταν και το οικονομικό επιτελείο.
Οσοι υποστήριζαν πως οι εκλογές θα αποτελούσαν μια στρατηγική κίνηση ματ στην παρούσα φάση εξέφραζαν τη βεβαιότητα πως η ΝΔ έχοντας ως προεκλογικό της σύνθημα την ανάγκη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και την καταπολέμηση της διαφθοράς θα μπορούσε να χτυπήσει ακόμα και την αυτοδυναμία.
” Καλύτερα να μας ρίξουν τώρα έχοντας ως στόχο να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα παρά να πέσουμε αργότερα επειδή μπορεί να αναγκαστούμε να λάβουμε νέα μέτρα” ήταν η λογική τους πίσω από αυτή την κίνηση, μια λογική που βρήκε απόλυτα αντίθετο τον Γιάννη Στουρνάρα.
” Ειναι τρελό να πάμε σε εκλογές, δεν θα μας πάρει πλεόν κανείς στα σοβαρά στο εξωτερικό και θα μας αφήσουν στην τύχη μας” τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών.
Τις ώρες της κρίσης πάντως ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να ενημερωθεί για τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τα οποία και θα έφταναν μέχρι τις 19 Ιουλίου αν δεν παίρναμε τη δόση των 3,3 δις και μέχρι τις 20 Αυγούστου αν τελικά η δόση εκταμιευόταν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografaa.gr

Παναγιά Καταφυγιώτισσα Ευρωστίνης - Παρουσίαση







Δήμος Ξυλοκάστρου - ΕυρωστίνηςΔήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Δίολκος για 1500 χρόνια


Μια ταινία 22 λεπτών, δημιουργημένη με το σύστημα του animation (εικονοκινητική τεχνική) αναπαριστά με μοναδικό τρόπο το εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός. Η ταινία παρουσιάζει πολλές άλλες τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά σκηνές της ζωής των ναυτικών εκείνης της μακρινής εποχής: τυχερό παιχνίδι, επίσκεψη στον ναό του Ποσειδώνα, γλέντι σε καπηλειό, καθώς και μια συναισθηματική συντυχία.

Πρόκειται για ένα έργο-συμβολή στην μελέτη της αρχαίας ελληνικής Τεχνολογίας, μια παραγωγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Δημιουργοί της ταινίας είναι οι Θ.Π. Τάσιος, Ν. Μήκας, Γ. Πολύζος, οι οποίοι έχουν λάβει ως τώρα δύο βραβεία:

Καλύτερης ταινίας αναφερόμενης στην αρχαιότητα στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κύπρο (Νοέμβριος 2009) και

Καλύτερης εκπαιδευτικής ταινίας στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου στην Αθήνα (Μάιος 2010)

----------------------------------------
­Δίολκος ναυπηγική μηχανική αρχαία ελληνική τεχνολογία Κόρινθος Ισθμός λιμένας Λέχαιον Κεγχρεαί Σχίνος Σχοινούς Κορινθιακός κόλπος Σαρωνικός Κόλπος παιχνίδι κότσια αστράγαλοι σκαρί πέτσωμα νομείς μηκίδες αποβάθρα ανυψωτικός μονόκολος γερανός μπούμα αντίβαρα ισορροπίας βαρούλκα τροχαλίες χελώνες κασσιτέρου κρατέρωμα μπρούντζος χαλκός Ίσθμιος Ποσειδώνας καπηλείον κεκραμένος οίνος ύδραυλις εμβολοφόρος αντλία κώδων πνιγέας συμπιεστήρας αέρα αυλοί δρομέας πλήκτρο έλασμα ανέλκυση επίκλινος βάζο οκτάτροχος ολκός σφήνες κρήνη καθέλκυση κορινθιακοί αμφορείς Σούνιο

Ο Δίολκος στον Ισθμό της Κορίνθου Έγκριση μελέτης – ανάταξης του

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f6aaf666628cc9&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371886084892&sads=MRGBxhoopdqBAw4IcQLdnLwuOoM 
 
«ὁ δ’ Ἰσθμὸς κατὰ τὸν διολκὸν, δι’ οὗ τά πορθμεῖα ὑπερνεωλκοῦσιν ἀπὸ τῆς ἑτέρας εἰς τὴν ἑτέραν θάλατταν, εἴρηται ὅτι τετταράκοντα σταδίων ἐστίν» (Στράβων Η, ΙΙ 2)

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε, μετά από συζήτηση, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), η μελέτη σχετικά με τον Δίολκo στον Ισθμό της Κορίνθου.
Η μελέτη περιελάμβανε δύο υπομελέτες:
  1. Οριστική Μελέτη του έργου.
  2. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του ιδίου έργου με τίτλο «Προστασία της όδευσης του αρχαίου Διόλκου, στην Ποσειδωνία-Ίσθμια», Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Κορινθίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f6aaf666628cc9&attid=0.5&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371886323097&sads=MnheBpsBR7vxIKpqupKBQzDx_Nw

Πρόκειται για μια σοβαρή μελέτη ιδιαίτερου αντικειμένου, η οποία εκπονήθηκε από την “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με χορηγία της “Club Hotel Casino Loutraki”.
Η Μελέτη ήταν δύσκολη και χρειαζόταν ιδιαίτερη προσέγγιση και γι’ αυτό ζητήθηκε και η βοήθεια ειδικών επιστημόνων, μεταξύ αυτών του καθηγητού Ε.Μ.Π. κου Θεοδόση Τάσιου, ο οποίος ήταν ο δημιουργός της εικονοκινητικής ταινίας “Δίολκος, 1500 χρόνια”.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f6aaf666628cc9&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371886746185&sads=RDNKlKPJoIRB1j76GZ7kHkfHY3c

Το μεγάλο παζάρι με τον ανασχηματισμό- Ανασχηματισμός μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou

Μετά την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχουν συνάντηση (είχαν ήδη μια τηλεφωνική επικοινωνία), για να συζητήσουν τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται και να χαράξουν τη στρατηγική τους για τη συνέχεια.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, επισπεύδεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου, ενδεχομένως σήμερα Σάββατο, και θα αφορά συνολικά τη σύνθεση της κυβέρνησης, όχι μόνο την αντικατάσταση των υπουργών της ΔΗΜΑΡ που ακολουθούν.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι έχει ενημερωθεί σχετικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ακύρωσε το ταξίδι του στη Λευκάδα.

Προς «μοντέλο ΕΡΤ» στο δημόσιο με Βορίδη, Σταμάτη

Τη συνέχιση της σκληρής πολιτικής με την κωδική ονομασία «μεταρρυθμίσεις», στο δημόσιο που ξεκίνησε με την ΕΡΤ, έχει ως στόχο ο πρωθυπουργός και γι’ αυτό το λόγο φιγουράρει ως φαβορί για αντικαταστάτης του Α. Μανιτάκη που ήδη υπέβαλε την παραίτησή του στον Α. Σαμαρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ένα από τα «πουλέν» του Μεγάρου Μαξίμου, Μάκης Βορίδης.
Πρόκειται για σφοδρό πολέμιο της μονιμότητας στο δημόσιο, ο οποίος έχει ου ολίγες φορές ταχθεί υπέρ των απολύσεων, τονίζοντας ότι «δεν είναι ταμπού».
Στήριξη από το Βενιζέλο
Σ’ αυτή του την προσπάθεια ως φαίνεται θα έχει μαζί του τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο, ο οποίος, όπως λένε, στελέχη του κόμματος που διαφωνούν με τη στήριξη της κυβέρνησης «αφού δέχθηκε το πραξικόπημα στην ΕΡΤ θα είναι δύσκολο να πει ‘όχι’ σε ‘λουκέτο’ σε άλλους οργανισμούς».
Στο πλαίσιο αυτό στην Ιπποκράτους δεν φαίνεται τουλάχιστον προς το παρόν να ενδιαφέρονται για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργού (τα σενάρια για τον Μ. Χρυσοχοίδη δεν επιβεβαιώνονται αυτή τη στιγμή), αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον πρωθυπουργό.  Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικησει θέση υφυπουργού τότε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  πιθανότατα σε αυτή τη θέση θα παραμείνει ο Μ. Βολουδακης.
Στο τραπέζι και το όνομα του Δ. Σταμάτη
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι για το όνομα του Μ. Βορίδη υπάρχουν αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ στη λογική ότι θα προκαλέσει τα αντανακλαστικά των συνδικαλιστών και μεγάλου τμηματος των δημοσίων υπαλλήλων, γι” αυτό και ίσως ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε μία επιλογή πολιτικού ηπιότερου προφίλ, όπως ο υπουργός Επικρατείας και στενός του συνεργάτης, Δ. Σταμάτης, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκεμε την κατάρτιση της λίστας των προς κατάργηση οργανισμών (της περίφημης «λίστας Σταμάτη»)
Παράλληλα σενάρια υπάρχουν και για τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, από τη στιγμή που το χαρτοφυλάκιό του θα αναλάβει ο Β. Βενιζέλος.

aftodioikisi.gr

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: "Βαρέθηκα η Αριστερά να συμπεριφέρεται έτσι στην πατρίδα μου... δεν φοβάμαι τις εκλογές. Αλλά δεν μπορώ να βάλω και το πιστόλι στον κρόταφο του Τουρισμού."


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έδωσε χθες (21.06.2013) στο REAL FM και το δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο την εξής ραδιοφωνική συνέντευξη:

Π: Καλό μεσημέρι κ. Κουίκ.

Κ:Καλό μεσημέρι κ. Παπαδόπουλε.

Π: Θα ήθελα παρακαλώ το σχόλιό σας για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και κυρίως για τη συζήτηση η οποία αφού φούντωσε από χθες το βράδυ σχετικά με την πολιτική ρευστότητα και το αν αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Κ: κ. Παπαδόπουλε θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά υπεύθυνο άνθρωπο και θα σας πω πράγματα τα οποία θα έλεγα αν βρισκόμουν στη δική σας τη θέση, τη θέση του δημοσιογράφου.

Αυτή τη στιγμή ο οποιοσδήποτε επιδιώκει να πάει τη χώρα σε εκλογές ΤΩΡΑ - εγώ δεν τις φοβάμαι τις εκλογές, το ξέρετε – αλλά όποιος θέλει να πάει ΤΩΡΑ σε εκλογές, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, είναι σαν να βάζει το όπλο στον κρόταφο του Τουρισμού. Θα σας πω κάτι:

Είμαι κοινοβουλευτικός υπεύθυνος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για όλα τα νησιά του Ιονίου, για το Βόρειο Αιγαίο και για τις Κυκλάδες. Δεν θέλω να μας πετροβολάει ο ταβερνιάρης ο οποίος βρίσκεται στο Πυθαγόρειο ή ο ξενοδόχος που είναι στην Κεφαλονιά ή να μας πετροβολούν στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Δηλαδή είναι ασύλληπτο τέτοια περίοδο να θέλουν να καταστρέψουν μία βαριά βιομηχανία (την οποία πιστεύουμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) και η οποία προσπαθεί σε αυτούς τους δύο – τρεις μήνες να μαζέψει ό, τι μπορεί για να αντιμετωπίσει και εκείνη την ύφεσή της.

Π: Είναι ευκρινής, σαφής, η πολιτική σας θέση. Θα ήθελα όμως να σας ρωτήσω πρακτικά κ. Κουίκ: Αν για παράδειγμα επαληθευθεί το σενάριο που ακούγεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να υποβάλλει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, εσείς τι θα ψηφίσετε;

Κ: Κοιτάξτε. Αντιλαμβάνεσθε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί θεωρώ ότι ακολουθεί λάθος συνταγή.

Αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να στηρίξω και αυτή την πρόταση μομφής υπό την έννοια του ότι τι θα κερδίσει;

Π: Άρα θα δηλώνατε «παρών» σε μία τέτοια περίπτωση;

Κ: Θα μπορούσα να πω και «παρών», βεβαίως κ. Παπαδόπουλε. Να σας πω κάτι; Εκ του ασφαλούς το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρει ότι η κυβέρνηση θα πάρει τα 153 κουκιά σίγουρα – ενδεχομένως θα πάρει και κάποιους από τους ανεξάρτητους – αλλά οτιδήποτε είναι πάνω από 155 θα το έχει ως όφελος η κυβέρνηση και μετά (ο ΣΥΡΙΖΑ) θα το παίζει τζάμπα μάγκας. Εγώ έτσι το βλέπω. Πολιτικά ας το κάνει.

Εγώ απλά σας λέω ότι ως υπεύθυνος άνθρωπος την επιλογή που έκανε ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος χθες το βράδυ, χωρίς να βάζει κάποιο χρονικό προσδιορισμό, σε μία λιτή και πολύ πετυχημένη δήλωσή του, ότι βεβαίως πρέπει να αλλάξουμε σελίδα.

Π: Αλλά σελίδα δεν αλλάζει μέσα στο κατακαλόκαιρο μας λέτε και όταν βρισκόμαστε σε τόσο κρίσιμη στιγμή για τον τουρισμό.

Κ: Ναι. Ακριβώς. Και θα σας πω και κάτι άλλο: Βλέπω λοιπόν ότι το θέμα ξεκίνησε κυρίως από τη στάση Κουβέλη ο οποίος είναι και αυτός σαν το Ζήκο το Μπακαλόγατο «βαστάτε με μην τον βαρέσω».

Βλέπω και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σας πω κάτι; Βαρέθηκα η Αριστερά να συμπεριφέρεται έτσι στην πατρίδα μου. Βαρέθηκα!

Π: κ. Κουίκ συγκρατούμε τις επισημάνσεις τις οποίες κάνατε.

Κ: Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι τις εκλογές. Αλλά δεν μπορώ να βάλω και το πιστόλι στον κρόταφο του Τουρισμού.

Π: Είστε σαφής. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνομιλία μας.

Κ: Και γω ευχαριστώ.

ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ , ΤΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f66d83ac73c752&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371882992658&sads=UfUp1vNT2ebILbowhoDVS5Fu05Y
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, στα πλαίσια της μελέτης για το έργο της συνολικής ανάδειξης της περιοχής του Ισθμού, μέσω της βελτίωσης της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (γέφυρα Διώρυγας) μέχρι τη συμβολή της με την Ολυμπία Οδό (Κόμβος Αρχαίας Κορίνθου), συγκάλεσε στο Επιμελητήριο Κορινθίας, συνάντηση των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων, όπου ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας σχεδιασμού της μελέτης, Συγκοινωνιολόγος – Πολιτικός Μηχανικός, Καθηγητής, κ. Δ. Δημητρίου, παρουσίασε την Α’ φάση του Επιχειρησιακού σχεδίου.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, κ. Κ. Λογοθέτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», κ. Ν. Λόης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κορινθίων και Διευθυντής της Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων, κ. Σ. Περόγαμβρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Β. Νανόπουλος και στελέχη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος ,κ. Β. Γεώργαρης και μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, ο Πρόεδρος , κ. Χ. Ασημακόπουλος και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου, ο Πρόεδρος, κ. Γ. Κορδώσης και μέλη του Σωματείου Οδηγών Ταξί Κορίνθου, ο Πρόεδρος κ. Δ. Μαυραγάννης και μέλη του Ραδιοταξί Λουτρακίου, ο πρόεδρος, κ. Σ. Καραβούλης και μέλη του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου (LTO), ο Διευθυντής κ. Β. Μιχαλόπουλος και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Παρόντες ήταν επίσης το σύνολο των μελών της Επιτροπής παρακολούθησης της μελέτης που απαρτίζεται από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, κ. Α. Παπαγγελόπουλο και κα. Μ. Σούκουλη και τον εκπρόσωπο της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ, κ. Β. Μπεχράκη.


Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων"

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 27η Ιουνίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Ορισμός εκπροσώπου Δήμου και καθορισμός των θέσεων που αυτός θα τηρήσει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.”, την 30η Ιουνίου 2013, στα παρακάτω θέματα:
α) Έγκριση εκθέσεως διαχειρίσεως για την εταιρική χρήση 1/1/2012 - 31/12/2012.
β) Έγκριση του Ισολογισμού και Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων για την εταιρική χρήση 1/1/2012 – 31/12/2012.
γ) Απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από ευθύνες διαχειρίσεως για την εταιρική χρήση 1/1/2012 – 31/12/2012.
δ) Ορισμός ελεγκτικής εταιρείας για την εταιρική χρήση 01/01/2013 – 31/12/2013.
ε) Έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων (Π.Ε.Ε.) της «Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.» για το έτος 2013.
στ) Πώληση των ακινήτων της εταιρείας προς τον Δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων – Ρύθμιση οφειλής προς την «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» - Εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του Υδροθεραπευτηρίου – Δανεισμός των εργαζομένων της «Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.» στην εκμισθώτρια εταιρεία και Έγκριση της σχετικής υπ’ αριθμ. 34/8-2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου
ζ)Ανακοινώσεις και Προτάσεις

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σπυρίδων


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 
ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου άνωθεν του Πολυϊατρείου της Δημοτικής Κοινότητας) την 25η Ιουνίου 2013 ,ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. για Τακτική Συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Ν. 83,88,89 του Ν. 3852/10 για την συζήτηση και λήψη των παρακάτω θεμάτων:

    1) Χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και παράταση ωραρίου για τα έτη 2013-2014-2015 ,του καταστήματος ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ –ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ του ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ,το οποίο λειτουργεί επί της οδού ΚΟΥΛΑΤΖΙΚΙΟΥ αριθμ. 13 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. 
 
2) Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος «ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ» ,(ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) ,της ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ ,το οποίο θα λειτουργήσει επί της οδού ΠΕΟΑΚ αριθμ.99 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας .
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΛΗΜΝΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία 1,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑΟριακά μπαίνουν στη Βουλή ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ!

dimoskopisi
Το μεγάλο πολιτικό και… εκλογικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για τον “Τύπο της Κυριακής”, στην οποία η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 1,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 4% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 3%, δηλαδή αμφότερα τα δυο κόμματα “φλερτάρουν” με το πολιτικό σοκ της αδυναμίας να μπουν στην επόμενη Βουλή.
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,7%, η Χρυσή Αυγή στο 8,1%, το ΚΚΕ στο 4,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 4% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 3%.
Στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 46,8% έναντι 33,4% του Αλέξη Τσίπρα.
Το 61,8% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, έναντι 35,6% που επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Το 47,1% θεωρεί ότι αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 70,7% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατοπιστεί από τις αντιμνημονιακές θέσεις του.
Η δημοσκόπηση της Rass για τον “Τύπο της Κυριακής περιλαμβάνει και ερωτήματα για το θέμα της ΕΡΤ. Το 72,7% υποστηρίζει ότι η ΕΡΤ θα έπρεπε να ανοίξει ξανά, αφού μειωθεί το προσωπικό της και εξορθολογιστεί η λειτουργία της, ενώ το 21,8% λέει ότι η ΕΡΤ θα έπρεπε να συνεχίσει να λειτουργεί όπως πριν.
Σε σχέση με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, το 51% θα επιθυμούσε να δει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να συνεχίζει με αποφασιστικότητα τη δημιουργία νέου φορέα, ενώ το 45% τον προτρέπει να υποχωρήσει.
Αναφορικά τέλος με τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, το 54,4% συμφωνεί, ενώ το 44,5% διαφωνεί.

To YouTube "κατέβασε" την εκπομπή του Κασιδιάρη

kasidiaris
Όσοι έψαχναν σήμερα στο YouTube να βρουν την πρώτη εκπομπή του Ηλία Κασιδιάρη, απογοητεύτηκαν καθώς διαγράφηκε το συγκεκριμένο video, λόγω «μη συμμόρφωσης με την τοπική νομοθεσία».
«Ο απόλυτος αποκλεισμός του Εθνικιστικού Κινήματος από όλα τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζεται δυστυχώς και στο διαδίκτυο. Τι άλλο θα σκεφτεί το διεθνές σύστημα για να περιορίσει τη ραγδαία άνοδό μας.
Παρά τον αποκλεισμό από το youtube σε δεκάδες χώρες η πρώτη μας εκπομπή πρόλαβε να ολοκληρωθεί. Η διαδικτυακή τηλεόραση της Χρυσής Αυγής θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά μέσω άλλης ιστοσελίδας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.