Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Εξιχνιάστηκε η δολοφονια βενζινοπώλη στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 στο Μελίσσι


 Εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Κορίνθου, η ανθρωποκτονία ενός 36χρονου υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων, η οποία είχε γίνει το βράδυ στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 στο Μελίσσι Κορινθίας.
Δράστης είναι ένας 16χρονος, ο οποίος συνελήφθη προχθές το βράδυ, στην Τραγάνα  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία. Στη δικογραφία, περιλαμβάνεται ακόμα ένας 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι και για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του από τον ανακριτή Κορίνθου.

Αναλυτικά, προχθές βράδυ ο 16χρονος, αφού μπήκε σε κατάστημα ψιλικών, φορώντας κουκούλα, προσπάθησε με την απειλή μαχαιριού να ληστέψει την ιδιοκτήτρια, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς συνελήφθη μετά από άμεση επέμβαση των αστυνομικών.

Στην κατοχή του 16χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, μία κουκούλα τύπου «Full Face» και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 21 εκατοστών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στις 21 Μαρτίου του 2013 το απόγευμα, είχε μπει πάλι στο ίδιο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού, είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι ο 16χρονος και ο 22χρονος, στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 το βράδυ, αφού πήγαν στο βενζινάδικο στο Μελίσσι Κορινθίας, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και στη συνέχεια κατά την αποχώρηση τους, ο ένας από αυτούς, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 36χρονο υπάλληλο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Μετά από επιχείρηση που οργανώθηκε, αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου, εντόπισαν στο Πάσιο Κορινθίας και συνέλαβαν τον 22χρονο.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την ασφάλεια Κορίνθου, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη και άλλων αδικημάτων.
 
newsit.gr

«Καμπανάκι» Βιρβιδάκη για τους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο

Tη νέα προγραμματική περίοδο δεν θα χρηματοδοτούνται έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ, την ώρα που στην Πελοπόννησο είναι προς αποκατάσταση 82 χωματερές.
Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και υπεύθυνος συντονισμού του ΕΣΠΑ, Κυριάκος Βιρβιδάκης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την προσωρινή και οριστική διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι ως χώρα έχουμε παραβιάσει όλες τις προθεσμίες και βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και υπογράμμισε γι” αυτό πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Μανώλης Αγγελάκας, η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Ντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, Γιάννης Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και οι δήμαρχοι Κορίνθου, Άργους και Ναυπλίου.
Το πρωί, ο κ. Βορβιδάκης επισκέφθηκε έναν ΧΑΔΑ στην Κορινθία, την προς αποκατάσταση κλειστή χωματερή Τρίπολης και τον προσωρινό σταθμό μεταφόρτωσης των σκουπιδιών της Τρίπολης.

Reuters: Το Καστελόριζο του μνημονίου και της διαφθοράς

Εκτενές αφιέρωμα για τη διαφθορά πραγματοποιεί το Reuters, ξεκινώντας από το Καστελόριζο, με τους 350 κατοίκους, το νησί που ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε για να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο.
Το πρακτορείο αναφέρεται στην δικαστική υπόθεση του δημάρχου Παύλου Πανηγύρη, ο οποίος  με απόφαση της Γενικής Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για «απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατ” εξακολούθηση».
Αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο πολλοί κάτοικοι του νησιού απέκτησαν ξαφνικά γη παρουσιάζοντας απλώς δύο μάρτυρες και συνεχίζει περιγράφοντας μία ευρύτερη πρακτική διαφθοράς και εκμετάλλευσης των επιδοτήσεων που επικρατούσε στην Ελλάδα. Το νησί μετρά μόλις 350 κατοίκους, αποφασισμένους ωστόσο να «αμφισβητήσουν την πολιτική ελίτ που κυβερνούσε το Καστελόριζο για 18 χρόνια» γράφει το Reuters.
Ο ίδιος ο κ. Πανηγύρης, μιλώντας στο Reuters δήλωσε: «Η οικογένειά μου, όπως και όλοι οι κάτοικοι του Καστελόριζου εκμεταλλεύθηκαν αυτό το νόμο».
Δήλωσε επίσης πως δημιούργησε την περιουσία του από τις επιδοτήσεις που έλαβε η οικογένειά του για την ανάπτυξη αγροτικών και τουριστικών επιχειρήσεων. «Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το φαινόμενο Πανηγύρης, συμπεριλαμβανομένου και εμού, για τη στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια», συνεχίζει.
Το Reuters αναφερεται και στις περιπτωσεις του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αλλά και του Άκη Τσοχατζόπουλου και σχολιάζει: «Στο Καστελόριζο, όπως και στην ευρύτερη Ελλάδα στη μάχη για την καταπολέμηση των διαπλεκόμενων συμφερόντων και του υπάρχοντος συστήματος οι ισορροπίες είναι λεπτές».
aftodioikisi.gr

Μειωμένες κατά 49% οι οργανικές μονάδες του υπ. Οικονομικών

Μειωμένες κατά 49% εμφανίζονται οι οργανικές μονάδες (μέχρι το τέλος του 2014) στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οριστικές προτάσεις αναδιοργάνωσής του, που εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης και τις οποίες έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκεκριμένα, οι οργανικές μονάδες θα μειωθούν από 3.097 σε 1.567, ενώ οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, που ήταν το 2010 19.996 και μειώθηκαν σε 16.956 μέσα στο 2012, θα μειωθούν περαιτέρω σε 16.624.
Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου, το σύνολο της δημοσιονομικής εξοικονόμησης θα φτάσει στα 16.598.800 ευρώ. Η εξοικονόμηση θα προέλθει από τις κτιριακές υποδομές και μισθώματα σε 6.342.600 ευρώ, από τη μισθοδοσία και τις πρόσθετες απολαβές σε 8.097.500 ευρώ και από τις λειτουργικές δαπάνες σε 2.158.700 ευρώ.
Επίσης, οι μεταρρυθμιστικές δράσεις για την αναδιάρθρωση του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνουν:
1. Ενοποίηση σχεδιασμού οικονομικής, φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής και διαχωρισμός της από τη φορολογική διοίκηση
- Δημιουργία Δ/νσης Φορολογικής Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής και Φορολογικής Πολιτικής και διαχωρισμός της από τη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων
2.Ενδυνάμωση της νέας ΓΓ Δημοσίων Εσόδων με:
- Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού για τους στόχους, την αξιολόγηση και την εποπτεία του έργου καθώς και το συντονισμό σε θέματα Προϋπολογισμού
- Μονάδα Επιχειρησιακού Συντονισμού των Δ.Ο.Υ.
3. Ενδυνάμωση και αναδιοργάνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους
4. Ενοποίηση δομών ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων ενόψει της ελληνικής προεδρίας
5. Ενοποίηση του δημοσιονομικού-ελεγκτικού μηχανισμού του Υπουργείου (δημοσιονομικοί έλεγχοι και έλεγχοι συγχρηματοδοτούμενων/ΕΔΕΛ)
6. Ενδυνάμωση της Δ/νσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης και δημιουργία Τμήματος Παρακολούθησης ΠΔΕ και Τμήματος Υποστήριξης Γ.Δ.Ο.Υ. για την ομοιόμορφη και αποτελεσματική υλοποίηση της δημοσιονομικής διαχείρισης και ευθύνης
7. Μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε ενιαίο κτίριο
8. Αναδιοργάνωση περιφερειακών-αποκεντρωμένων δ/νσεων (με παράλληλη ενδυνάμωση τοπικών γραφείων) ώστε να ταυτίζονται:
- είτε με τις επτά (7) αποκεντρωμένες διοικήσεις,
- είτε με τις δέκα-τρείς (13) περιφέρειες.
9.Βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω νέου TAXIS, TAXISnet και ELENXIS
- Ανάπτυξη ηλεκτρονικών διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως τα μισθωτήρια συμβόλαια, πιστοποίηση συμβολαιογράφων κλπ (+20 υπηρεσίες σταδιακά Q2-Q4 2013)
- Ανάπτυξη εφαρμογών πληρωμής μέσω Τραπεζών, όπως το e-παράβολο, η ηλεκτρονική ταυτότητα ρυθμισμένων οφειλών (ΤΡΟ) κλπ (Q2 2013)
- Ενίσχυση της διαφάνειας με ψηφιοποίηση των διαδικασιών, όπως σύστημα επιστροφής ΦΠΑ, σύστημα κριτηρίων ελέγχου φορολογικών υποθέσεων κλπ (σταδιακά Q2-Q4 2013)»
10.Αναδιοργάνωση Δ.Ο.Υ. και Τελωνείων, λόγω των παραπάνω και περαιτέρω μείωση δομών από το 2014
11.Αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου για ανακατάταξη και επικαιροποίηση των αρμοδιοτήτων των Τελωνείων
12.’Αρση επικαλύψεων μεταξύ ΣΔΟΕ και Οικονομικής Αστυνομίας
13.Βελτίωση του συντονισμού σχεδιασμού και παρακολούθησης του Μνημονίου μέσω της βελτίωσης της σχέσης της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού.
Δείτε το σχέδιο αναδιάρθρωσης

aftodioikisi.gr

Αντώνη Σαμαράκη: TO ΛΑΘΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ Προδημοσίευση από τη νέα έκδοση του μυθιστορήματος του Αντώνη Σαμαράκη ΤΟ ΛΑΘΟΣ, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιουνίου από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Για να διαβάσετε το κείμενο πατήστε εδώ.

diastixo.gr

Η κόντρα της Κατερίνας Φαρμάκη με τον Λάκη Γιαννιδάκη.


farmakhΤη δική της πλευρά για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Λάκη Γιαννιδάκη έδωσε μέσα από συνέντευξή της η πρώην βουλευτής Κατερίνα Φαρμακη λέγοντας πως η μήνυση είχε γίνει από το πρωί της ίδιας μέρας και πως η αστυνομία από μόνη της ενέργησε συλλαμβάνοντας τον. Η ίδια στράφηκε εναντίον του όχι για πολιτικά θέματα αλλά γιατί στρέφεται κατά της οικογένειας της και επι προσωπικού.


Τη δική του απάντηση στην πρώην βουλευτή Κατερίνα Φαρμάκη έδωσε αποκλειστικά από την κάμερα του eKorinthos ο γνωστός δημοσιογράφος μιλώντας για συντεχνία αστυνομίας βουλευτή στη σύλληψή του και πως το ΠΑΣΟΚ αν θέλει να έχει ελπίδα πρέπει να τη διαγράψει. Παραθέτουμε χωρίς μονταζ τις δηλώσεις του κυρίου Γιαννιδάκη για ευνόητους λόγους ως οφείλουμε ως απάντηση στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας και ξεκαθαρίζουμε πως αποτελεί θέση του ίδιου χωρις να δεσμεύει εμάς αφήνοντας τους ιδιους να εκφράσουν την άποψή τους.
 
Πηγή: ekorinthos.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΟΛΙ ΡΕΝ

Ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έδωσε την εξής απάντηση στον Επίτροπο των Μνημονίων Όλι Ρεν:

«Διαβάζω ότι επιτεθήκατε σε ΔΝΤ και Λαγκάρντ για την Ελλάδα.

Σημαντικό να αποδέχεστε πάλι, ότι στην ελληνική κρίση δουλέψατε και εσείς προσωπικά, εξ’ ίσου ισοπεδωτικά, για να «σωθεί» η Ελλάδα με τα Μνημόνια. Εξ’ άλλου μας είχατε ευχηθεί «Καλό κουράγιο» και μάλιστα μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τέτοιο θράσος χιλίων πιθήκων.

Αλλά απ' ότι αντιλαμβάνομαι από τις σημερινές δηλώσεις σας, συμβουλεύεσθε και τους Αμερικανούς; Όπως, π.χ., για τις όποιες διευρύνσεις της Ε.Ε.;

Δηλαδή και υπάλληλος της Μέρκελ (γνωστό) και υπάλληλος της Ουάσιγκτον;

Άξιος ο μισθός σας...

Γι αυτούς που σας εμπιστεύονται»

Ο λαός στην ήττα, η αριστερά στην κυβέρνηση;

Παναγιώτης Μαυροειδής
Αν είχαμε σπείρει θα θερίζαμε ένα ωραίο ολόχρυσο σιτάρι. Αλλά το χωράφι είναι κομμάτι σκληρό. Η πρόταση εξουσίας δεν θα είναι παιδιάστικο σύνθημα ρεφορμιστών ή φαντασίωση αριστεριστών, μόνο αν συμβάλλουμε στο να δουλευτεί το χωράφι, αντί να φλυαρούμε για το σιτάρι.Χρειάζεται άλλη αγωνία για το εργατικό κίνημα και την αυθεντική λαϊκή δράση. Πόσο έτοιμη ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αναμέτρηση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ με την κυβέρνηση και το κράτος;
 
 
«Πριχού να πιάσεις το λαγό τι θέλεις το πιπέρι;»
 
Γιάννης Κυριακάκης
Η δήλωση πρόθεσης να κυβερνήσεις δε σε κάνει απαραίτητα μαζικό και πλειοψηφικό ρεύμα. Θυμάμαι τον Καζάκη που ήταν έτοιμος να κυβερνήσει πριν τις εκλογές του Μαϊου και είχε και πρόγραμμα 100 ημερών. Ποιος είναι ο λαγός και ποιο το πιπέρι όποιος είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ το έχει λυμένο. Ούτε η έλλειψη κινήματος, όπως το θέλουμε, ούτε η έλλειψη οργάνων λαϊκής πάλης ή σοβιέτ μπορεί να σε οδηγήσουν στην υιοθέτηση του στόχου της αριστερής κυβέρνησης
 

Καθάρισε με Λάζαρο η Εθνική, 1-0 στη Λιθουανία

lazaros
Η Εθνική ομάδα με το παρθενικό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου πέρασε νικηφόρα (1-0) από την έδρα της Λιθουανίας και συνεχίζει το κυνήγι της Βοσνίας, που νωρίτερα είχε νικήσει εύκολα (5-0) την Λετονία. Παράλληλα, η γαλανόλευκη ευνοήθηκε από την ισοπαλία της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν και είναι το φαβορί για την δεύτερη θέση.

Ο στόχος επετεύχθη, έστω χωρίς λάμψη. Αλλωστε, σε αυτή τη διαδικασία των προκριματικών, αυτό που μένει στο τέλος είναι η ουσία και οι βαθμοί, όχι οι καλές εμφανίσεις. Η Ελλάδα νίκησε 1-0 την Λιθουανία στο Βίλνιους, στο συνθετικό χλοοτάπητα του «LFF Stadium» και παρέμεινε στο -3 από την Βοσνία, που συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του 7ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Κέρδος για τη γαλανόλευκη , που δεν είχε καλή απόδοση, οι τρεις βαθμοί στον 6ο αγώνα της στο γκρουπ (άτυπη έναρξη του δεύτερου γύρου) και η εδραίωση στη δεύτερη θέση (οδηγεί στα μπαράζ), καθώς η Σλοβακία έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με το Λιχτεστάιν και με τους 9 βαθμούς είναι στο -4 από την Ελλάδα (13 πόντοι).
 Η Ελλάδα προσπάθησε να βρει τα «πατήματά» της στο συνθετικό χλοοτάπητα και έτσι η απόδοσή της δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο ευτύχησε να προηγηθεί στο 20' με κοντινή κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου στο 20' και έτσι είχε πετύχει το στόχο της. Εύκολη ανάπτυξη δεν υπήρχε, αλλά ούτε και απειλή από τους Λιθουανούς, με εξαίρεση το σουτ του Μικούκις που «καθάρισε» ο Καρνέζης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα έλεγξε το ρυθμό, με την κούραση να είναι εμφανής και τα προβλήματα τραυματισμών να εμφανίζονται (αναγκαστικές αλλαγές των Χολέμπας στο ημίχρονο και Γκέκα στο 65'. Ουσιαστικά οι Λιθουανοί απείλησαν μόνο στο 60' με το μακρινό σουτ του Ιβασκεβίτσιους και έκτοτε τίποτε, παρά κάποια κόρνερ που κέρδισαν.
Στο ίδιο διάστημα, η Ελλάδα άγγιξε το 2-0 με τον Γκέκα στο 49', είχε το δοκάρι του Σαλπιγγίδη στο 90' και δύο καλές στιγμές με Γκέκα (63') και Σαμαρά (81'). Το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, η νίκη ήρθε άνετα αν και πάντα το «εύθραυστο» σκορ κράτησε άπαντες σε εγρήγορση ως το τέλος.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Μικολιούνας (73' Ζούλπα), Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους (86' Ελιόσους), Ματουλεβίτσιους (86' Ντ. Τσεσνάουσκις).
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας (46' Τζαβέλλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης (85' Τζιόλης), Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Γκέκας (65' Σαλπιγγίδης).

«Η ομολογία του ΔΝΤ είναι το Βατερλώ της Μέρκελ»

wagenknechtΩς «προσωπικό Βατερλώ της Angela Merkel» χαρακτηρίζει την ομολογία του ΔΝΤ για τις λαθεμένες εκτιμήσεις του προγράμματος για την Ελλάδα το υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς, Sahra Wagenknecht, σε άρθρο της που φιλοξενείται από τη Handelsblatt.
«Η ομολογία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι διέπραξε τεράστια λάθη στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα αποτελεί Βατερλώ για την ευρωπαϊκή πολιτική διαχείρισης της κρίσης από την Angela Merkel.

Επίθεση του Όλι Ρεν σε ΔΝΤ και Λαγκάρντ για την Ελλάδα!

olir
“Πόλεμο” μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ προκάλεσε η έκθεση του Ταμείου για το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Από το Ελσίνκι όπου βρίσκεται -στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη – Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη»- ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν έκανε μία σκληρή δήλωση λέγοντας ότι “το ΔΝΤ νίπτει τας χείρας του και ρίχνει τα απόνερα στις πλάτες της Ευρώπης”. Σημείωσε δε ότι όταν ήταν επίτροπος, αρμόδιος για την Διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, η ΕΕ συντόνιζε τις κινήσεις της με τις ΗΠΑ, “μαζί πήγαμε και μαζί αποχωρήσαμε”.
«Δε θυμάμαι τον Ντομινίκ Στρος Καν να ζητεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά θυμάμαι την Κριστίν Λαγκάρντ (σ.σ τότε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαρκοζί) να αντιτίθεται» σχολίασε με νόημα ο Ρεν.
Ο Ρεν αναφέρθηκε όμως ειδικότερα στην Ελλάδα λέγοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν καθυστερήσει με ευθύνη και της αντιπολίτευσης. Άφησε δε να εννοηθεί ότι εφόσον προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τότε θα ξαναδούνε το πρόγραμμα. Πάντως, ο κ. Ρεν είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο τραπέζι θέμα για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Η Κομισιόν δεν κρύβει την ενόχλησή της όχι μόνο για το περιεχόμενος της έκθεσης του ΔΝΤ, αλλά και γιατί δεν ενημερώθηκε προηγουμένως με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί. Επιπλέον, διαβλέπει ότι μετά τα προβλήματα του προγράμματος για την Ελλάδα, το ΔΝΤ, λόγω και των πιέσεων από τα μέλη του, μεθοδεύει την απεμπλοκή του. Παράγει δε η έκθεση και η συμπεριφορά του ΔΝΤ αποτελέσματα όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ κυρίως για εκείνα που βρίσκονται σε μνημόνια ή υπό αυστηρή επιτήρηση.
Στο Φόρουμ θα μιλήσει το μεσημέρι και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα στο περιθώριο συναντήθηκε με τον Όλι Ρεν και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

ysterografa.gr

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! ΠΕΘΑΝΕ Ο 58ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΜΕΣΩ ΚΕΠΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε το εξής ερώτημα απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυροπουλο:

«Θυμάστε κ. Υπουργέ Εργασίας, θυμάστε κ. Διοικητή του ΙΚΑ τον 58χρονο καρκινοπαθή από την Υδρούσσα της Σάμου, για τον οποίο κατέθεσα Ερώτηση ζητώντας μέσω ΚΕΠΑ να του αποδοθεί η σύνταξη, επειδή οι γιατροί δεν του έδιναν παραπάνω από δύο μήνες ζωή, έχοντας στη φαμίλια του τρία παιδιά;
Ο άνθρωπος αυτός, πέθανε σήμερα!
Σύνταξη, φυσικά, δεν πρόλαβε να δει!
Έχετε κάτι να απαντήσετε;»

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι πριν από δέκα μέρες ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τους Πολιτευτές Σάμου Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου είχαν επισκεφθεί τον 58χρονο στο σπίτι του στην Υδρούσσα για να το διαβεβαιώσουν ότι «έτρεχαν» την προσπάθεια να του αποδοθεί η σύνταξη.
Στη συνάντηση αυτή ο 58χρονος καρκινοπαθής είχε πει στο Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ τα εξής:
«Ποτέ στη ζωή μου δεν ζητιάνεψα. Και ούτε ήθελα να φτάσω στο σημείο να επαιτώ για τη σύνταξή μου. Μια προκαταβολή ζήτησα από το ΙΚΑ γιατί έχω δύο κόρες και ένα γιο που σπουδάζει σε ΤΕΙ της Θεσσαλίας και αυτό ακόμα μου το αρνήθηκαν. Κάνε ό, τι το καλύτερο μπορείς, όχι για μένα αλλά για την οικογένειά μου».

Aρνητές Ολοκαυτωμάτων

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

 
Να σιωπήσουν τα αποκόμματα του μνημονίου, που έχουν στις τάξεις τους αρνητές των Ολοκαυτωμάτων του Ελληνισμού! Να ζητήσει συγγνώμη η ΝΔ που επέβαλε στα παιδιά μας να διδάσκονται το βιβλίο της Ρεπούση, αυτό το ανιστόρητο και ανθελληνικό έκτρωμα. Η Χρυσή Αυγή είναι ο θεματοφύλακας της Εθνικής Μνήμης και της Ιστορικής Αλήθειας και δεν θα τους επιτρέψει να κάνουν την Ελλάδα μας Γερμανία!

Τα «μαγικά χαλιά» της πολιτικής.(προφητικό αρθρο του Βασίλη Μπαλάφα πριν 8 μήνες).

xalia
Αν μπορούσαμε να πατήσουμε, για λίγο, το κουμπί της «παύσης» σε αυτό που ζούμε όλοι μας την τελευταία πενταετία, θα διαπιστώναμε ότι οι απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, αλλά και οι λύσεις σε διάφορα προβλήματα, μπορούν να έρθουν μέσα από τον επαναπροσδιορισμό, την αναψηλάφηση της ίδιας της έννοιας της πολιτικής. Σχεδόν όλοι όσοι εκφέρουν δημόσιο λόγο, προφορικό ή γραπτό, συμφωνούν πια ότι η χώρα έχει σοβαρό, δομικό, πολιτικό πρόβλημα κυρίως, και όλα τα άλλα έπονται. Συμφωνούν ότι η ουσία βρίσκεται σε αυτά που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «πολιτική ευθύνη» και «πολιτική βούληση». Δεν μιλώ φυσικά για την «ευθύνη» που πολλές φορές εξευτελίζεται ως έννοια, όταν την επικαλούνται διάφοροι για να δικαιολογήσουν τραγικές παραλήψεις ή τεράστια λάθη καιδεν αναφέρομαι στη «βούληση» που λειτουργεί ετσιθελικά, βουλιμικά ή που καλύπτει εμμονές σε ενέργειες αποδεδειγμένα άστοχες, που γίνονται χωρίς την ελάχιστη επεξεργασία, διαβούλευση ή έστω συζήτηση, ακόμα και αν είναι ειλημμένες. Πολλοί πολίτες σήμερα – αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία – αποστρέφονται την πολιτική. Έχουν υιοθετήσει έναν ακραίο λόγο και μια συμπεριφορά που τους οδηγεί στο περιθώριο των όποιων πολιτικών δρώμενων και τους καθιστά οργισμένους θεατές σε μια ταινία που είναι η ίδια τους η ζωή. Μιλούν για μια «επανάσταση», χωρίς να μπορούν να διακρίνουν ξεκάθαρα εναντίον ποίου θα επαναστατήσουμε, αναφέρονται με μίσος για τη Βουλή, τους βουλευτές, τον Κοινοβουλευτισμό, χωρίς να μπορούν να περιγράψουν το τι θα συνέβαινε αν ένα πρωινό αποφασίζαμε όλοι μαζί να το κλείσουμε το «κτήριο». Αναθεματίζουν γενικά και αόριστα την πολιτική, αρνούμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι η πολιτική είναι οι πολίτες, ότι η Βουλή είναι το μέρος όπου συνδιαλέγεται η δική μας αντιπροσωπεία, εκείνοι που εμείς οι ίδιοι στείλαμε εκεί να μας εκπροσωπούν. Έχει μπει πλέον μια επικίνδυνη ταφόπλακα πάνω από ό,τι σχετίζεται με την πολιτική, η βαριά σκιά του «όλοι ίδιοι είναι», του «όλοι λαμόγια είναι» κτλ κτλ.. Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο αν αναλογιστούμε ότι, πρώτον δεν διαφαίνεται κάποια εναλλακτική λύση – πρότασηστα πλαίσια της δημοκρατίας, και δεύτερον ότι υπάρχουν πολιτικά κόμματα που δεν διστάζουν να αντιπροτάξουν σε όλο αυτό που συμβαίνει σήμερα, με κάθε επισημότητα, εκδοχές εφαρμοσμένων ολοκληρωτισμών, είτε τύπου παλαιού ανατολικού μπλοκ, είτε με τη μορφή εθνικοσοσιαλιστικών παραλογισμών. Η τρέχουσα πολιτική εμπροσθοφυλακή, δυστυχώς, δεν έχει απαντήσεις απέναντι σε όλα αυτά. Πανικόβλητη, αποϊδεολογικοποιημένη, αφυδατωμένη, βρίσκεται σε συνεχή στάση άμυνας και διαρκώς οπισθοχωρεί. Η πολιτική σκέψη έχει απονευρωθεί από τα πολιτικά πυροτεχνήματα και ο πολιτικός λόγος από τους επικοινωνιακούς «κανόνες» που θέτουν διάφορες «ειδησεογραφικές» ιστοσελίδες, μεγάλες εφημερίδες, κανάλια, εταιρείες πλαστικών χειρουργών πολιτικών προφίλ, συγκροτήματα που αναλαμβάνουν ομάδες πολιτικών, υποσχόμενα σίγουρη επιτυχία και πρόοδο, μοιράζοντας μάλιστα φυλλάδια τύπου επιχειρήσεων αδυνατίσματος, «πριν και μετά». Όλα γίνονται για το «φτιασίδωμα». Αν είσαι «καλό παιδί» προχωράς, αλλιώς τοίχος. Σταδιακά συνηθίσαμε να αντιμετωπίζουμε το όλον πλαίσιο της πολιτικής ως «παιχνίδι», μια ατελείωτη παρτίδα πόκερ, για γερά νεύρα, για ατσάλινες αντοχές και το πιο σημαντικό, ως ένα τεντωμένο σκοινί στο οποίο πρέπει υποχρεωτικά κάποιος να περπατήσει αν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική. Όλα αυτά όριζαν και ορίζουν τη διαδρομή μέχρι να καταφέρει κανείς κάτι, αν τα καταφέρει, μετά ξεκινούν άλλα. Και κάπως έτσι όλα γυρνάνε με φρενήρεις ρυθμούς,περιφερειακά όμως από την ίδια την ουσία, τον πυρήνα της πολιτικής δραστηριότητας και δράσης. Έχουν λοιπόν άδικο οι πολίτες που αποστρέφονται την πολιτική, που διστάζουν να ασχοληθούν σε κάθε επίπεδο, σε οποιονδήποτε σχηματισμό ; Έχουν άδικο που νιώθουν απογοητευμένοι και πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει ; Φαίνεται ότι υπάρχει ένας τελείως άλλος κόσμος, πίσω από όλα όσα βλέπουμε, που ο μέσος πολίτης που ασχολείται με τα κοινά μπορεί και να μην τον αντιληφθεί ποτέ. Να παλεύει, να παλεύει, να τραβάει κουπιά και η θάλασσα να φαίνεται ατελείωτη την ώρα που άλλοι κάνουν ένα «τσουπ» και φτάνουν στη στεριά. Αυτό το «τσουπ» έχει μέσα του απίστευτα πράγματα, καραμπόλες, συσχετισμούς και ένα σύστημα που είναι πολύ δύσκολα ορατό. Κάποια στιγμή στέκεσαι, νομίζεις ότι γνωρίζεις αρκετά, αλλά γελιέσαι. Υπάρχει ένας κόσμος που πιθανώς να μην τον αγγίξεις ποτέ. Και θα κάθεσαι να χαλιέσαι και να τρελαίνεσαι για το τί δεν έκανες σωστά ή τι δεν έκανες καλύτερα. Θα προσπαθείς να ψάχνεις που έκανες το λάθος, που δεν κατάφερες να ανταποκριθείς και γιατί δεν μπόρεσες να προβλέψεις αυτό που ερχόταν. Την ίδια ώρα, νιώθεις ότι υπάρχουν γύρω σου άλλοι που καβαλάνε ένα «μαγικό χαλί», υπερπηδούν ολόκληρα «κεφάλαια» του «βιβλίου» και κινούνται σχεδόν απευθείας προς το «happy end». Ή μπορεί να περιβάλλονται από μια εμφανή, αλλά δαιδαλώδη ατμόσφαιρα εύνοιας και προστασίας που λειτουργεί ως απυρόβλητο από τη μια και ως προωθητήριος δύναμη από την άλλη, με το αζημίωτο βέβαια … Υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση. Αν κάποιος πολίτης, οποιοσδήποτε, ξεκινά με όρεξη, όραμα και αποφασιστικότητα την ενασχόλησή του με τα κοινά και τύχει κάποια στιγμή να φτάσει στο σημείο που θα μπορεί πλέον να ασκήσει την όποια εκτελεστική εξουσία, περνώντας μέσα από όλα όσα περιέγραψα παραπάνω, τότε πια κουβαλάει πάνω του τόσες αμυχές, τόσες «δεσμεύσεις» και τόσα «βαρίδια» που πλέον είναι αποκαμωμένος και αδύναμος να τα βάλει με την οποιαδήποτε παθογένεια. Η λογική σειρά όμως θα έπρεπε να είναι αντίστροφη. Δηλαδή η εκτελεστική εξουσία θα έπρεπε να ασκείται από ανθρώπους «φρέσκους», ξεκούραστους, ορεξάτους να προσφέρουν και όχι να αντιμετωπίζεται ως ο τελικός προορισμός μιας ακανθώδους διαδρομής, κάτι σαν τρόπαιο. Και σκεφτείτε ότι αυτό είναι το καλό σενάριο, το σενάριο δηλαδή που κάποιος πολίτης τα καταφέρνει να φτάσει σε τέτοια επίπεδα. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Οι πολίτες πρέπει να ασχοληθούν με την πολιτική. Αυτό είναι το δομικό μας πρόβλημα. Να συμμετέχουν στις δομές, να διαμορφώνουν πολιτικές, να ασκούν έλεγχο, να συμμετέχουν ακόμα και στην υλοποίηση. Δεν γίνεται η πολιτική να είναι συνεχώς μια ταινία στην οποία θα περιμένουμε το τι θα γίνει στο τέλος. Γιατί όπως είδαμε, στο τέλος συμμετέχουμε όλοι, είτε έχουμε ασχοληθεί, είτε όχι. Ο «λογαριασμός» έρχεται σε όλους μαςκαι κυρίως πλήττει τους αδύνατους και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Δεν γίνεται κάποιοι «εκλεκτοί» να παίζουν συνέχεια το ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας και οι υπόλοιποι να «παίζουν» τους διαμαρτυρόμενους. Η δημοκρατία, ο κοινοβουλευτισμός, οι πυλώνες του πολιτεύματος πρέπει να προστατευτούν. Και αυτό μπορούν να το καταφέρουν μόνο οι πολίτες που δημιουργικά θα ασχοληθούν με την πολιτική σε κάθε επίπεδο

Πηγή: ekorinthos.gr

Eυρωπαίοι ηγέτες της χρονιάς οι Guy Verhofstadt και Daniel Cohn-Bendit



Ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ΑLDE) κGuy Verhofstadt εξελέγη Ευρωπαίος Ηγέτης της Χρονιάς, μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων κ. Daniel Cohn-Bendit.
H Δράση, στο Συνέδριο της οποίας συμμετείχε πρόσφατα ως βασικός ομιλητής ο κ. Verhofstadt, συγχαίρει τους δύο Ευρωπαίους πολιτικούς, που κέρδισαν την απόλυτη πλειοψηφία σε πανευρωπαϊκή διαδικτυακή ψηφοφορία, έναντι ισχυρών υποψηφιοτήτων, όπως οι Mario Draghi, Jean-Claude Juncker και Donald Tusk. Το κριτήριο της επιλογής ήταν η αφοσίωση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και η ικανότητά τους να φέρουν την αλλαγή στην Ευρώπη.
Ο Πρόεδρος της Δράσης και μέλος της Ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την εξής δήλωση: «Έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά τον Guy Verhofstadt και να συνεργάζομαι άψογα μαζί του τα τελευταία χρόνια. Έχω έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά την πίστη του στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και τις προσπάθειες που καταβάλλει για να γίνει η Ευρώπη πιο αποτελεσματική, να αποκτήσει ισχυρότερους ομοσπονδιακούς θεσμούς, να γίνει πιο δημοκρατική και πιο δίκαιη κοινωνικά».


H Δράση συμμετέχει στα 9ο Athens και 2ο Thessaloniki Pride
H Δράση στηρίζει τα αιτήματα της ΛΟΑΤ κοινότητας και συμμετέχει στο 9ο Athens Pride, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου (12.00-00.00, Πλατεία Κλαυθμώνος) και στο 2ο Thessaloniki Pride (Σάββατο 15 Ιουνίου, Πλατεία Λευκού Πύργου).
 Καθ’ όλη τη διάρκεια των φεστιβάλ και στις δύο πόλεις θα υπάρχει περίπτερο της Δράσης στους χώρους των εκδηλώσεων, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν με στελέχη του κόμματος και να λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις μας για ζητήματα κοινωνικών δικαιωμάτων


Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ


4η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ:ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f1e8a4d3fe3cce&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370668775595&sads=ehq6ll6i4LFfeXbUZSa55W6pylo&sadssc=1

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ, συνεχίζοντας ανελλιπώς τις προσπάθειες στον τομέα της διαφήμισης και προβολής της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και του Υδροθεραπευτηρίου LOUTRAKI THERMAL SPA , συμμετείχε στην Τουριστική έκθεση ‘’4η Πανελλήνια Έκθεση Τουριστικών Προορισμών και Παράδοσης’’ που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, από 3-5/6/20013.
Η Έκθεση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών από την πρωτεύουσα, αλλά και αλλοδαπούς τουρίστες που παρευρέθησαν εκεί για να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

photo3.JPG

Το περίπτερο του Δήμου και του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa που βρισκόταν σε κεντρικό σημείο στην έκθεση, προσέλκυσε μεγάλο μέρος ενδιαφερομένων επισκεπτών που ζήτησαν πληροφορίες και ενημερώθηκαν για τις απεριόριστες δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής μας, ως εξαιρετική επιλογή για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και ως μια καλή επιλογή για κοντινές αποδράσεις από την πρωτεύουσα. Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον υπήρξε για το Υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτό.
Οι προσπάθειες του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για την περαιτέρω προβολή, διαφήμιση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής θα συνεχιστούν και με άλλες ανάλογες δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Συνέντευξη Ν.Νικολοπουλου:Ασκήσεις επί χάρτου,λόγω των μεγάλων περικοπών στις ένοπλες δυνάμεις!

Κύριε Νικολόπουλε σήμερα καταθέσατε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και μάλιστα προχωρήσατε στη βαριά καταγγελία πως αιτία του ατυχήματος και του θανάτου του στρατιώτη, ήταν οι οικονομικές περικοπές. Δεν νομίζετε ότι τούτο είναι υπερβολικό ;
Τουλάχιστον σοβαρή, εάν όχι ανησυχητική, θα μπορούσε να κρίνει κανείς την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πλέον οι ΕΔ της χώρας μας. Το τραγικό συμβάν της 05 05:50 Ιουνίου 2013 στην περιοχή του Ωρωπού, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός στρατεύσιμου του Σώματος των Πεζοναυτών, δείχνει ότι, υπάρχει ένα σοβαρό πλέον έλλειμμα στις ΕΔ της πατρίδας μας.