Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Και με τη βούλα... ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας!

Νόμιμα κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα 36 σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του υπουργείου Παιδείας, τα οποία αφορούν το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).
Υπενθυμίζεται ότι από τα συνολικά 36 διατάγματα, τα 23 αφορούν ΑΕΙ και 13 ΤΕΙ.
Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητές ο πάρεδρος Χ. Ντουχάνης και η πάρεδρος Όλγα Παπαδοπούλου) έκρινε νόμιμα και τα επτά εναπομείναντα από τα 36 σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, που είχαν παραμείνει στο ΣτΕ για επεξεργασία.
Μεταξύ αυτών και το Προεδρικό Διάταγμα που σχετίζεται με το ΤΕΙ του Πύργου.
Αναλυτικότερα, τα επτά διατάγματα που κρίθηκαν νόμιμα αφορούν:
1) Την κατάργηση του γενικού τμήματος, συγχώνευση τμημάτων, μεταφορά έδρας τμήματος και ίδρυση-συγκρότηση, μετονομασία και ανασυγκρότηση σχολών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
2) Την κατάργηση τμήματος, ένταξη τμήματος σε σχολή, συγκρότηση και ανασυγκρότηση σχολών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
3) Τη μετονομασία τμήματος και ίδρυση-συγκρότηση, κατάργηση και ανασυγκρότηση σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
4) Την κατάργηση-συγχώνευση τμημάτων, μετονομασία σχολής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
5) Τη συγχώνευση ΤΕΙ Πάτρας και ΤΕΙ Μεσολογγίου, μετονομασία σχολής και τμημάτων, συγχώνευση τμημάτων, κατάργηση παραρτημάτων και τμημάτων, συγκρότηση σχολών στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
6) Τη μετονομασία του ΤΕΙ Σερρών σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, συγχώνευση-κατάργηση τμημάτων, συγκρότηση σχολών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.
7) Τη μετονομασία σχολής, μετονομασία τμημάτων, συγχώνευση τμημάτων, κατάργηση παραρτημάτων και τμημάτων, ίδρυση τμήματος, συγκρότηση σχολών του ΤΕΙ Κρήτης.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας, μετά τη νομοπαρασκευαστική επεξεργασία των επτά επίμαχων διαταγμάτων, εξέδωσαν αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις, με τις οποίες αποφάνθηκαν ότι είναι νόμιμα, ενώ παράλληλα έκαναν ορισμένες παρατηρήσεις νομοτεχνικού περιεχομένου.
 
 http://pyrgospress.blogspot.gr

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στο Πικέρμι στην Ανατολική Αττική , αισθητός στην Κόρινθο

bvcbhhhdfdsss
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:56 τα ξημερώματα στην Ανατολική Αττική.
Όπως αναφέρει το newsbomb.gr  Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται 4χλμ.βορειοανατολικά του Πικερμίου και 24χλμ. ανατολικά της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού προσδιορίζεται στα 5χλμ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Κόρινθο και τη Χαλκίδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί ενώ δεν έχουν αναφερθεί και ζημιές.
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών από την πλευρά του, δίνει τον σεισμό στα 4,0 Ρίχτερ.
Κατά το παρελθόν, η περιοχή δεν έχει δώσει σεισμούς μεγάλου μεγέθους.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Μακρόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του Mega, η περιοχή δεν έχει κάποιο βεβερημένο παρελθόν για μεγάλους σεισμούς, το ρήγμα είναι μικρό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
«Πιστεύω ότι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός τουλάχιστον μέχρι τώρα, είναι σε αυτά τα πολύ μικρά ρήγματα που γενικά όλος ο ελληνικός χώρος έχει τέτοια, δεν έχουμε κάποιο βεβαρημένο παρελθόν από την περιοχή. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η περιοχή δεν έχει κάποιο βεβερημένο παρελθόν για μεγάλους σεισμούς. Το ρήγμα είναι μικρό», δήλωσε.
Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στη ΝΕΤ, δήλωσε ότι η περιοχή των Σπάτων και της Αρτέμιδας δίνει αρκετά συχνά σεισμούς, μικρού μεγέθους, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλα ρήγματα.
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, λόγω του μικρού μεγέθους της δόνησης, δεν μπορεί ακόμα να εξαχθεί με βεβαιότητα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

 

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Ποιο είναι το μυστικό που μας κρατά καλά φυλαγμένο η NASA για πάνω από 4 δεκαετίες;;;



Eνα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες έρχεται ξαφνικά στο φως για να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε. Ενας «άγγελος» ηλικίας μόλις 200.000 ...χρόνων αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά της Σελήνης και γεννά χιλιάδες ερωτήματα! Πόσα μας κρύβουν οι «εγκέφαλοι» της NASA;

Γιατί αποφάσισαν ξαφνικά να μας φανερώσουν πράγματα που απειλούν να ανατρέψουν επιστημονικές θεωρίες μισού αιώνα; Ή μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη φάρσα με στόχο τους εύπιστους που οραματίζονται την έλευση εξωγήινων;

Περιοδεία Πάνου Καμμένου στην Κορινθία

kammenos-iatridhΠεριοδεία σε όλη τη χώρα ξεκινά, με πρώτο σταθμό σήμερα την Κορινθία, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στη Διώρυγα της Κορίνθου και μίλησε στους παραγωγικούς φορείς του νομού στο Επιμελητήριο Κορινθίας, ενώ το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφερόμενος στη Διώρυγα, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι τραγική, οι συνθήκες είναι οριακές και οφείλει το Δημόσιο να πάρει μέτρα για μια επιχείρηση που είναι κερδοφόρα. Επισήμανε ότι δεν έχει γίνει καμιά συντήρηση στα μηχανήματα, τα οποία λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας, με κίνδυνο για τους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας πως, αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο της Διώρυγας με σοβαρές συνέπειες στον τουρισμό και την ασφάλεια της χώρας.
Συγκεκριμένα, δήλωσε:
Η κατάσταση που επικρατεί στη διώρυγα της Κορίνθου είναι τραγική. Οι συνθήκες συντήρησης της διώρυγας είναι οριακές και το ελληνικό δημόσιο οφείλει άμεσα να πάρει μέτρα για μία επιχείρηση, η οποία, κατ’ αρχήν, είναι κερδοφόρα για το κράτος, δεν πληρώνουν δηλαδή οι πολίτες, αντίθετα εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από τη διώρυγα της Κορίνθου. Εκδιώχτηκε ο τελευταίος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε πάρει τη διαχείριση της διώρυγας από το ελληνικό δημόσιο, γιατί δεν συντηρούσε, ως όφειλε, τη διώρυγα. Παρ’ όλα αυτά, εδώ και 14 μήνες που το ελληνικό δημόσιο επανέκτησε τη διοίκηση της διώρυγας, δεν έχει γίνει καμία απολύτως συντήρηση. Τα σκάφη, οι γερανοί, τα εργαλεία για τη συντήρηση της διώρυγας βρίσκονται κάτω από τα όρια ασφαλείας και έχουν ξεπεράσει τα χρονικά περιθώρια για τη συντήρησή τους, με αποτέλεσμα πλέον να αποτελούν κίνδυνο και για τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι έχουν εξαθλιωθεί πλήρως, έχουν φτάσει πλέον σε σημείο να παραβιάζονται όλες οι εργατικές νομοθεσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι εργαζόμενοι ναυτικοί, πλοίαρχοι, μηχανικοί και τα πληρώματα των πλοίων, συμπεριλαμβανομένων και των πλοηγών, αμείβονται ως υπάλληλοι στεριάς μιας ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται ούτε καν ασφαλιστικά ως οφείλεται να πράττεται από το ΝΑΤ. Αν η κατάσταση αυτή συνεχίσει θα έχουμε ουσιαστικά το κλείσιμο της διώρυγας της Κορίνθου, με ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και για τον τουρισμό, αλλά και για την ασφάλεια της χώρας.
Θέλω λοιπόν, ως πρώτο θέμα, να θίξω το θέμα της διώρυγας της Κορίνθου, να ζητήσω άμεσα από την κυβέρνηση και θα το κάνουμε και με τη μέθοδο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και εγώ προσωπικά, θα επικοινωνήσω με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής τον κ. Μουσουρούλη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών, διότι σε λίγους μήνες μπορεί να έχουμε ένα τραγικό αποτέλεσμα για τη διώρυγα, να κλείσει η διώρυγα, πρέπει άμεσα να δοθεί λύση.
Ο κ. Καμένος ανέφερε ότι, αντί να βοηθάει την Κόρινθο η τρικομματική κυβέρνηση, την υποβαθμίζει με τη λειτουργία του κέντρου κράτησης μεταναστών και επειδή η αύξηση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο είναι ραγδαία, ζήτησε να αφήσουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να περιοριστεί στο καθαρά αστυνομικό έργο. Να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία, να δημιουργηθούν αστυνομικοί σταθμοί όπως παλιά και να μην επιτραπεί σε λαθρομετανάστες να εργαστούν σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που ετοιμάζουν, όπως είπε, να δημιουργήσουν και μάλιστα σε ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι η Θράκη.
Έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι, «ο πρωθυπουργός είπε πως όλη η υφήλιος είναι υπερήφανη για το Success Story του κ. Σαμαρά. Το Success Story έχει οδηγήσει 4.000 Έλληνες σε αυτοκτονία, έχει 1.800.000 ανέργους στην απόγνωση, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτο. Το Success Story το βιώνουν μόνο ο κ. Σόιμπλε και οι τραπεζίτες, όταν βλέπουμε μια κυβέρνηση τρικομματική να εκτελεί τις εντολές τους για την παράδοση της χώρας και των σημαντικών εταιρειών της στους δανειστές».
Ανέφερε ότι ο σκοπός για τον οποίο επιβάλλονται τα χαράτσια είναι να μην μπορεί ο κόσμος να τα πληρώσει και με αυτό τον τρόπο οι τράπεζες να κατασχέσουν την περιουσία των πολιτών κι επισήμανε πως είναι αναγκαία η δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου και η διαγραφή του επονείδιστου χρέους.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι «ο διχασμός είναι ο κίνδυνος για την Ελλάδα. Τα φαινόμενα νεοναζισμού δεν είναι τυχαία, τα δημιούργησαν. Δεν γίνεται σε μια χώρα όπου υπήρξαν νεκροί στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να υπάρχει σβάστικα. Το δίλημμα δεν είναι ναζισμός ή τρόικα. Υπάρχει η μέση οδός που είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Για τις διαδηλώσεις που γίνονται στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες και για το αν υπάρχει θέμα για τη χώρα μας, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Ερντογάν είναι νεοϊσλαμική κυβέρνηση η οποία θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σ' ένα ισλαμικό κράτος» κι όταν η Τουρκία είπε, θέλει να εξάγει προβλήματα, χτυπάει μειονότητες. Συμπλήρωσε δε ότι «πρέπει να κάνουμε σαφές στους διεθνείς οργανισμούς να επαγρυπνούν, γιατί κάποιες δυνάμεις στην Τουρκία ίσως θέλουν να επαναφέρουν παλιές πρακτικές κι εμείς να σταματήσουμε να επιτρέπουμε να ακούγονται φωνές που παραβιάζουν την ελληνική ιστορία, όπως αυτή της κ. Ρεπούση, βουλευτού που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά», είπε.
Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ πρέπει να γίνει άμεσα με νόμο από τη Βουλή και χωρίς γκρίζες ζώνες κι άμεσα να δοθούν συμβόλαια συνεκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου με χώρες οι οποίες μπορούν να διασφαλίσουν αποτρεπτική αμυντική ισχύ, διευκρινίζοντας πως τέτοιες χώρες είναι μόνον οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Τέλος, αναφερόμενος στην Κορινθία σημείωσε την ανάγκη ανάπτυξης του λιμανιού της Κορίνθου, και των υποδομών ώστε να μπορούν οι τουρίστες να έρχονται με τον προαστιακό για να τονωθεί η αγορά της πόλης και του νομού, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης των τοπικών προϊόντων, όπως η περίφημη κορινθιακή σουλτανίνα και τα κρασιά της Νεμέας.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνοδευόμενος από τη βουλευτή Δωδεκανήσων Μίκα Ιατρίδου και στελέχη του κόμματός του στον νομό, αυτή την ώρα περιοδεύει στη Νεμέα και το απόγευμα θα επισκεφτεί το Κιάτο και τη Δυτική Κορινθία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ; ΠΟΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ;

Ο Βαλές, η Ντάμα και ο Ρήγας είναι τα πιο γνωστά χαρτιά της τράπουλας, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τι πραγματικά απεικονίζουν. Σύμφωνα λοιπόν με τους ιστορικούς, οι φιγούρες αυτές, δεν είναι τυχαίες, αλλά αναφέρονται σε μεγάλες μορφές της αρχαιότητας.
Η λέξη «τράπουλα» προέρχεται από την ιταλική λέξη «trappola» που στην Ιταλική γλώσσα έχει διττή σημασία ως «παγίδα» αλλά και ως «δόλος» και προέρχεται από το ιταλικό παιχνίδι «ταρόκ» ή «ταρόκο», που παιζόταν με μεγάλα χοντρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα χαρτόνια με αριθμημένες φιγούρες. Είναι πιθανό το όνομα της χαρτομαντικής τράπουλας Ταρώ να έχει επίσης κοινή ρίζα.
Ποιους απεικονίζουν όμως οι φιγούρες που βλέπουμε στην τράπουλα; Όπως εξηγούν οι ιστορικοί, κατά καιρούς εμφανίστηκαν αρκετές παραλλαγές σχεδίων αλλά τελικά επικράτησε το Γαλλικό σχέδιο του 16ου αιώνα, γι αυτό και οι φιγούρες φορούν παραδοσιακές ενδυμασίες της εποχής.
Το K απεικονίζει τον βασιλια (King) το Q τη βασίλισσα (Queen) και το J ιππότη, υπηρέτη και γενικά υπασπιστή (Jack)
Οι μυθικές μορφές τις οποίες αναπαριστούν οι συγκεκριμένες φιγούρες είναι:
Για τους βασιλιάδες:
Καρλομάγνος (ρήγας κούπα)
Ιούλιος Καίσαρας (ρήγας καρό)
Μέγας Αλέξανδρος (ρήγας σπαθί)
Δαβίδ (ρήγας μπαστούνι).
Για τις Βασίλισσες
Παλλάδα Αθηνά (ντάμα μπαστούνι)
Ιουδήθ (η γενναία Εβραία που σκότωσε τον Ολοφέρνη)
η νεράϊδα Αρζίν (Argine, αναγραμματισμός της λέξης Regina που στα λατινικά σημαίνει βασίλισσα)
Ραχήλ (σύζυγος του Ιακώβ).


Τέλος οι Βαλέδες είναι
Έκτορας (βαλές καρό),
Λάνσελοτ (βαλές κούπα)
Οζιέ (βαλές μπαστούνι)
Λαϊρ (βαλές σπαθί)

iefimerida

Απολύσεις: Έρχεται «η ώρα των αρχηγών»

Στη συνάντηση των αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα) αναμένεται να «κλείσουν» τα πρώτα ΝΠΙΔ που θα οδηγηθούν σε κατάργηση. Ήδη ενόψει της άφιξης των κλιμακίων της τρόικα σήμερα και του επικεφαλής της Π. Τόμσεν τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης με το γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δ. Βαρτζόπουλο, το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο και τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκη προετοιμάζουν τα πιθανά εναλλακτικά (και επώδυνα) σενάρια από τα οποία θα κληθούν να επιλέξουν οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.
Αν και οι λίστες κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό είναι βέβαιο ότι σε αυτές θα περιλαμβάνεται μεγάλο τμήμα (ή και όλοι) των 34 οργανισμών της περίφημης «λίστας Σταμάτη» την οποία θα συμπληρώνει και ένας τουλάχιστον μεγάλος Οργανισμός όπως η ΕΡΤ με 2.000 εργαζόμενους ή τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα που έχουν 971 εργαζόμενους και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων με 350.
Στη Βουλή το νομοσχέδιο
Παράλληλα παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα δεν έχει εγκαταλειφθεί η αρχικά ιδέα, στους υπό κατάργηση οργανισμούς να ενταχθούν η ΜΟΔ Α.Ε. του υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία εργάζονται 1150 υπάλληλοι αλλά και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο με 280 υπαλλήλους.
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, μετά την επιλογή των αρχηγών η υπό κατάργηση οργανισμοί που πρέπει να «συμπληρώνουν» τον αριθμό 2.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν θα συμπεριληφθούν σε ξεχωριστό σχέδιο νόμου στα πρότυπα του νομοσχεδίου Πάγκαλου, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή έως την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Κωνσταντινούπολη παραμένει στους δρόμους! (live video)

istanbul
Χιλιάδες κόσμου βρίσκεται για ακόμη ένα βράδυ στην Πλατεία Ταξίμ, με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι και πάλι στην Κωνσταντινούπολη.
Οι διαδηλωτές είναι χιλιάδες και δηλώνουν πως δεν θα κάνουν πίσω, αν δεν παραιτηθεί ο Ερντογάν. Για το λόγο αυτό άλλωστε προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το γραφείο του Τούρκου Πρωθυπουργού, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν, κάνοντας για ακόμη μία φορά εκτεταμένη χρήση χημικών.
Ο κόσμος, πάντως, είναι πολύς και φαίνεται πως η εξέγερση που έχει ξεσπάσει δεν εκτονώνεται, παρότι ο Ερντογάν έφυγε από τη χώρα για διεθνείς συναντήσεις.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, πάντως, σήμερα από το Ραμπάτ του Μαρόκου ότι η κατάσταση στη χώρα του “εξομαλύνεται”.
“Η κατάσταση ήδη εξομαλύνεται (…). Επιστρέφοντας από αυτήν την επίσκεψή μου (στο Μάγρεμπ) τα προβλήματα θα ρυθμιστούν”, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις διαδηλώσεις. “Στην αρχή, το πρόβλημα με τα δέντρα προκάλεσε τα γεγονότα. Όμως στη συνέχεια οι διαδηλωτές παρακινήθηκαν από ανθρώπους που δεν κέρδισαν στις εκλογές”, σημείωσε.
Όταν ρωτήθηκε για τις συμβιβαστικές δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο Ερντογάν εμφανίστηκε αδιάλλακτος: “Δεν ξέρω τι είπε ο πρόεδρος, όμως για μένα η δημοκρατία προέρχεται από τις κάλπες”, είπε.
Δείτε live εικόνα από το τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και άλλες πόλεις της Τουρκίας.

 Δείτε live εικόνα από το τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και άλλες πόλεις της Τουρκίας.


Stream videos at Ustream
ysterografa.gr