Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ Α. ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ, Τ. ΑΒΡΑΝΤΙΝΗΣ, Σ. ΜΟΥΓΕΡ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η Μ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
ΕΞΕΛΕΓΗ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΕ της Δράσης, η οποία εξέλεξε Πρόεδρο, Αντιπροέδρους, Γενικό Γραμματέα και τη νέα Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος. Νέος Πρόεδρος της Δράσης εξελέγη ο Θόδωρος Σκυλακάκης, που συγκέντρωσε 70 ψήφους, έναντι 22 της Αντιγόνης Λυμπεράκη και 8 του Αλέξανδρου Φιλιππίδη. Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Αντιγόνη Λυμπεράκη, Τάσος Αβραντίνης και Στρατής Μούγερ, ενώ στη θέση της Γενικής Γραμματέως εξελέγη η Μελίνα Δασκαλάκη. Εξελέγη επίσης η νέα Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, που είναι και συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, έρχεται να προασπίσει η Συντονιστική των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κορινθίας, με Ερώτηση του Γραμματέα της Χάρη Μαρίνη, την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Η Ερώτηση απευθύνεται προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και ζητά την σε βάθος ενημέρωση για υπόθεση που αφορά σε καταγγελίες εκταμίευσης και δαπάνης υπέρογκων ποσών από το Καζίνο Λουτρακίου για την κατασκευή ξενοδοχείου και χώρων στάθμευσης, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

«Φόρος τιμής στον Carl και την Elizabeth Blegen. Μνήμη της οδού Πλουτάρχου 9»

Φωτ.2.jpg
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, με τίτλο: «Φόρος τιμής στον Carl και την Elizabeth Blegen. Μνήμη της οδού Πλουτάρχου 9», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, στο αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, στην Αθήνα.

Ο Ερντογάν παίζει το κεφάλι του στην Κωνσταντινούπολη

Erdogan
Λένε ότι η ζωή κάνει κύκλους, με την άκρη του νήματος να τελειώνει πολλές φορές εκεί από όπου άρχισε. Στην περίπτωση του Ταγίπ Ερντογάν, η θυελλώδης αναρρίχησή του στην πολιτική ζωή της Τουρκίας, και στη σημερινή απόλυτη πολιτική ηγεμονία του, κινδυνεύει να τελειώσει εκεί από όπου άρχισε: Στην Κωνσταντινούπολη.
Με τη βαριά ιστορική σημειολογία της επετείου της Άλωσης του 1453, ο σύγχρονος “Κεμάλ” της τουρκικής πολιτικής ζωής ζει εσχατολογικές στιγμές στην πλατεία Ταξίμ, εξαιτίας ενός μάλλον… διαπλεκόμενου οικιστικού νομοσχεδίου.
Στην Κωνσταντινούπολη από την οποία ξεκίνησε ως δήμαρχος, για να βρεθεί στη φυλακή, και στη συνέχεια να… πάρει παραμάζωμα όσους πολιτικούς και όχι μόνο αντιπάλους βρέθηκαν στον δρόμο του. Κατάφερε να βάλει φυλακή το πανίσχυρο στρατιωτικό κατεστημένο, και να εμφανίζεται προνομιακός συνομιλητής των ΗΠΑ, σε ρόλο “χωροφύλακα” των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.
Οι μέρες που ο Ταγίπ Ερντογάν κουνούσε το δάχτυλο στη Συρία, το Ισραήλ… σε όλους, φαντάζουν πλέον πολύ μακρινές, καθώς η μάχη μεταφέρθηκε στο εσωτερικό της Τουρκίας. Και μάλιστα στην πόλη-σύμβολο, στην οποία έχει επενδύσει το καθεστώς Ερντογάν για να “πουλήσει” την εικόνα μιας Τουρκίας που εκσυγχρονίστηκε, ευημερεί και κυριαρχεί.
Είναι η ίδια Τουρκία για την οποία ο μάλλον γραφικός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, υποστήριζε πριν από μερικές μέρες ότι μπορεί να έχει ρόλο… ηγεμόνα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπροστά και πάνω ακόμη και από την ίδια τη Γερμανία.
Τα ακραία γεγονότα της Κωνσταντινούπολης θυμίζουν ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη. Δεν ανήκε ποτέ. Και δεν μπορεί να αποτελεί κομμάτι του ευρωπαϊκού μέλλοντος. Στην Κωνσταντινούπολη, γκρεμίζεται το όραμα της “οθωμανικής Τουρκίας”, όπως τη φανταζόταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ήδη το Foreign Office εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί τους Βρετανούς να αποφεύγουν την Τουρκία, ενώ και ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα μάλλον… καλωσορίζει το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται. Τόσο απλά…
Όσο για τον Ταγίπ Ερντογάν, υποπίπτει στο λάθος της ηγετικής αλαζονείας, εκείνων που θεωρούν ότι δεν έχουν αντίπαλο, και χάνουν σταδιακά την επαφή τους με την κοινωνική πραγματικότητα. Με δηλώσεις του, κάνει λόγο για εξτρεμιστές, δεσμεύεται να αποκαταστήσει την τάξη, απειλεί, κουνάει το δάχτυλο, φωνάζει.
Είναι προφανές ότι έχασε την ψυχραιμία του. Τόσο πολύ, που παρέβλεψε να κατηγορήσει και για τις ταραχές στην Κωνσταντινούπολη… τον Μπασάρ αλ Άσαντ και το καθεστώς της Συρίας.
Ένας ηγέτης που φεύγει. Αργά ή γρήγορα… Όσο γρήγορα “έκοψε” την πρόσβαση των διαδηλωτών της Κωνσταντινούπολης στο Twitter και το Facebook, προσδοκώντας να σταματήσει την “Αραβική Άνοιξη”… στα τουρκικά.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Προπορεύεται ο Λάτβαλα στο ράλι Ακρόπολις

latvala
Ο Λάτβαλα παραμένει στην πρώτη θέση της κατάταξης στο ράλι ακρόπολις, με τη Citroen να παίρνει πάντως την πρώτη της ειδική με τον Ντάνι Σόρδο

Η ΝΔ… πήγε Πάτρα (photo)

ND-Patra-1
Η Πάτρα ήταν ο 9ος σταθμός των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, με τα στελέχη του κόμματος να έχουν επαφές με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο της πάγιας επιδίωξης αφομείωσης απόψεων, ιδεών και προβληματισμών, ενόψει του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της παράταξης.
Στη συνδιάσκεψη της Πάτρας έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο πάνελ ο Σάκης Ιωαννίδης, με την ιδιότητα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

“Εμφύλιος” Μιχαλολιάκου-Κασιδιάρη στη Χρυσή Αυγή!

Nikos-Mixaloliakos-Ilias-Kasidiaris
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Νίκος Μιχαλολιάκος με τον Αλέκο Αλαβάνο; Ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Αλέξη Τσίπρα; Η προφανής και εύλογη απάντηση είναι… καμία, σύμφωνα ωστόσο με τη Real News, σχέση υπάρχει, και μάλιστα την παραδέχεται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα δημοσιεύει η ναυαρχίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να εκμυστηρεύεται ότι “εγώ δεν θα γίνω Αλαβάνος”, αναφερόμενος στις φιλοδοξίες ηγετικών στελεχών του κόμματος του, όπως του Ηλία Κασιδιάρη, να τον διαδεχθούν.
Να γίνει δηλαδή ο δεύτερος, κατ’ αντιστοιχία… Αλέξης Τσίπρας, και όπως συνέβη με τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να γυρίσει την πλάτη του στον… Μιχαλολιάκο-Αλαβάνο, οδηγώντας σε ρήξη τις σχέσεις τους.
Το δημοσίευμα της Real News έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Χρυσή Αυγή δείχνει να “τσιμπάει” ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, στο περιθώριο και του ενδοκυβερνητικού εμφυλίου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

ysterografa.gr

Κ. Κόλλιας: «Ουδέποτε συναντήθηκα ούτε υποσχέθηκα κάτι στον Β. Κελλάρη» - Aδικη η επίθεση που δέχτηκε από τον πρόεδρο του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ



Απαντώντας σε ανακοίνωση του Προέδρου του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ κ.Βασίλη Κελλάρη σχετικά με το ρόλο του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια στο θέμα του Πευκιά, ο κ. Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Λυπούμαι πολύ για την ακατανόητη και άδικη επίθεση που υπέστην από τον κ. Κελλάρη, με αφορμή την υποτιθέμενη αδιαφορία μου στο θέμα του Πευκιά. Η αιχμηρή γλώσσα και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν καθίστανται ακόμα πιο ανάρμοστοι από το γεγονός ότι δεν απηχούν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα.
Ουδέποτε έχω συναντηθεί με τον κ. Κελλάρη για το θέμα του Πευκιά και, πολύ περισσότερο, ουδέποτε του υποσχέθηκα είτε προφορικά είτε γραπτώς ότι θα ακυρώσω το βασιλικό διάταγμα του 1970. Κάτι τέτοιο θα ήταν πέραν πάσης λογικής, δεδομένου ότι ούτε Υπουργός είμαι, ούτε νομοθετώ μόνος μου. Είναι δε απορίας άξιο γιατί υφίσταμαι προσωπικά μια τέτοια επίθεση για μία υπόθεση για την οποία, όταν μου ζητήθηκε η συνδρομή μου, ήμουν Βουλευτής αντιπολίτευσης.
Παρόλα αυτά, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Κελλάρη και στους δημότες του Ξυλοκάστρου ότι, όταν μου κοινοποιήθηκε η σχετική με τον Πευκιά απόφαση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ενήργησα άμεσα στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών μου δυνατοτήτων. Στις 23/05/2011 υπέβαλα προς την τότε Υπουργό κ. Μπιρμπίλη αναφορά με αρ. πρωτοκόλλου 5769, με την οποία ζητούσα την ανάκληση του εν λόγω διατάγματος.
Το έγγραφό μου είναι διαθέσιμο στο προσωπικό μου site, καθώς και στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Βουλής, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=575a473e-e4e7-4fdf-bb1f-7a7ee2b9eaf6

Παραθέτω ενδεικτικά ένα απόσπασμα της αναφοράς μου:
«Επειδή ο Πευκιάς αποτελεί έναν φυσικό πόρο ανεκτίμητης περιβαλλοντικής, κοινωνικής και αισθητικής αξίας, όχι μόνο για την Κορινθία, αλλά για κάθε επισκέπτη που έχει την τύχη να βρεθεί σε αυτό το πανέμορφο πευκοδάσος, παρακαλώ όπως επιληφθείτε προσωπικά του θέματος και ανακαλέσετε το Β.Δ., καθώς και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα κατοχυρώσουν οριστικά ότι ο Πευκιάς και η παραλιακή ζώνη ανήκει στον Δήμο Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου και είναι προστατευόμενη περιοχή.»
Επειδή σέβομαι τους αγώνες και την ανιδιοτελή προσφορά του κ. Κελλάρη στο Νομό μας θεωρώ το θέμα λήξαν και δεν προτίθεμαι να προβώ σε άλλες ενέργειες. Έχω την πεποίθηση ότι η επίθεσή του εναντίον μου οφείλεται σε άγνοια ή παραπληροφόρηση, γι’ αυτό και αναμένω από τον ίδιο πρωτοβουλίες προς αποκατάσταση της αλήθειας.»

Ο Κουτσούμπα​ς ανακοίνωσε το... restart του ΚΚΕ


Με αρκετά έντονο τοπικό χρώμα καθώς και με αναφορές σε ιστορικά στελέχη του ΚΚΕ, όπως ο Άρης Βελουχιώτης και ο Τάκης Φίτσιος, ήταν η ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη Λαμία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.
koytsoumpasΟ κ. Κουτσούμπας ευθύς εξαρχής προσδιόρισε την απόφαση του κόμματος για «νέα αρχή», διαμηνύοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μια νέα αρχή, ως συνέχεια της μεγάλης θετικής αλλά και αρνητικής πείρας που έχουμε συσσωρεύσει όλα τα τελευταία χρόνια». Αναφερόμενος στο πρόσφατο 19ο Συνέδριο, προσδιόρισε ότι ο στόχος είναι «για ένα κόμμα ισχυρό, ικανό να αντέχει σε όλες τις συνθήκες, να ανοίγει ελπιδοφόρους δρόμους για τον λαό, τη νεολαία», για να επαναλάβει λίγο αργότερα πως «έχουμε τη θέληση, την αποφασιστικότητα, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, τη ρεαλιστική αισιοδοξία για να πάμε μπροστά».

Δήμαρχοι: Πράσινο φως στην κινητικότη​τα, stop στις απολύσεις

Με στόχο να σταματήσουν τις απολύσεις που σχεδιάζονται στα Νομικά Πρόσωπα των δήμων, οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης λένε «καθαρό ναι» στην κινητικότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ.
Όπως τονίζεται στο, κατά πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ) ψήφισμα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ «δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με το μέτρο της κινητικότητας, που για μας σημαίνει: μετακινήσεις ενδοδημοτικές σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΚΕΠ και διαδημοτικές με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων άμεσα, αλλά και ευρύτερη κινητικότητα στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με ταχείες διαδικασίες. Καμία παρεμβολή άλλου επιπέδου στην κινητικότητα του προσωπικού», προστίθεται.
Επιπλέον, ζητούν την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών των Δήμων και των εργαζομένων, αλλά «με προκαθορισμένα κριτήρια, όχι για να γίνουν απολύσεις εργαζομένων. Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αυτό κατά προτεραιότητα, μέσω της κινητικότητας, πρέπει να καλύψει τα μεγάλα που υπάρχουν στους Δήμους», προσθέτουν.
Καμία κατάργηση ή συγχώνευση
Παράλληλα, οι αιρετοί, μέσω του ψηφίσματός του συνεδρίου τους, εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους για την περαιτέρω κατάργηση ή συγχώνευση Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την επαπειλούμενη απόλυση των εργαζομένων σε αυτά.
Υπενθυμίζουν δε, για μια ακόμη φορά «ότι στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ο μόνος φορέας του Δημοσίου που προχώρησε σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις των δομών και των υπηρεσιών του ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
»Υπογραμμίζουμε όχι μόνο την ανάγκη ύπαρξης αλλά και στήριξης της λειτουργίας αυτών των δομών και υπηρεσιών, των μοναδικών δημόσιων φορέων που αναπληρώνουν το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος», καταλήγουν.

ysterografa.gr

Ράλι Ακρόπολις: Προηγείται ο Evgeny Novikov



Ο Ευγκένι Νόβικοφ ήταν ο νικητής και στη δεύτερη ειδική της Κινέτας,στο 59ο  Ράλι Ακρόπολις και διεύρυνε τη διαφορά του από τον δεύτερο Ντάνι ΣόρντοΤην υπογραφή του στην πρώτη μέρα του Ράλι Ακρόπολις έβαλε ο ρώσος οδηγός με Ford, αφού ήταν ο νικητής και των δύο ειδικών διαδρομών.



Με τη δεύτερη η νίκη ο Νόβικοφ διεύρυνε τη διαφορά του από τον δεύτερο Ντάνι Σόρντο στα 30 δεύτερα στη γενική κατάταξη.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιάρι Λάτβαλαμε VW Polo R WRC , που μείωσε από τον Σόρντο στα 8 δευτερόλεπτα, ενώ ο Μίκο Χιρβόνεν βελτίωσε τη θέση του, αφού οι μηχανικοί της Citroen διόρθωσαν το πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης.


Οι Thierry Neuville με Ford και Andreas Mikkelsen με VW ακολουθούν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, με μικρή διαφορά από τον Φιλανδό Latvala. Από τις Ελληνικές συμετοχές πρώτος στη 32η θέση ο Γ. Κλουβάτος
Το ράλι Ακρόπολις θα συνεχιστεί σήμερα Σάββατο (1/6) με το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας να αποτελείται από οχτώ ειδικές διαδρομές στην περιοχή της Κορινθίας.

Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της 1ης ημέρας
Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος/Διαφορά
1. Evgeny Novikov M-Sport Ford 50m59.3s
2. Dani Sordo Citroen + 30.3s
3. Jari-Matti Latvala VW + 39.1s
4. Thierry Neuville M-Sport Ford + 51.1s
5. Andreas Mikkelsen VW + 1m14.6s
6. Nasser Al-Attiyah M-Sport Ford + 1m32.9s
7. Martin Prokop Czech Ford + 2m34.3s
8. Khalid Al-Qassimi Citroen + 3m22.4s
9. Mads Ostberg M-Sport Ford + 3m30.1s
10. Robert Kubica PH Citroen + 4m17.3s
-----------------------------------------------------------
32 Γ. Κλουβάτος + 14m 44.4s
34 I Zούνης     +15:03.1
37 Τ. Χαλκιάς+16:29.4
41 “RO-NI” +21:22.4
42 Π. Κωνσταντακάτος +21:26.1
43 Η Καλτσούνης +21:45.1