Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά ζήτησε ο Αστέρας Τρίπολης

Οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης το έλεγαν μετά τον τελικό κυπέλλου και τελικά το έκαναν πράξη αφού ζήτησαν ραντεβού με τον Πρωθυπουργό ώστε να τον ενημερώσουν για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης ήταν εκνευρισμένοι από τα όσα έγιναν στον τελικό του κυπέλλου, όχι άδικα, και ζήτησαν μέσω ανθρώπου που βρίσκεται κοντά στον Πρωθυπουργό της χώρας, συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι Αρκάδες θέλουν να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό για τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με την ελπίδα να αλλάξουν κάποια πράγματα.
Τις προσεχείς ημέρες θα μάθουν αν το αίτημά τους θα γίνει δεκτό.

Σαμαράς: Η πτώση σταμάτησε, αλλά έχουμε δρόμο

samarassev

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομία εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ. “Η εικόνα της χώρας αλλάζει”, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, αλλά πρόσθεσε πως “δεν έχουμε βγει ακόμη από τα δύσκολα”.
«Οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και να αποδίδουν. Ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί. Για πρώτη φορά η άνοδος της ανεργίας αναχαιτίστηκε και ξεμπλόκαραν οι επενδύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι χάρη σε όλα αυτά «η ελπίδα ξαναγεννιέται».
«Εχουμε δρόμο, αλλά η πτώση σταμάτησε και σύντομα θα αρχίσει η άνοδος. Τώρα έχω μία έγνοια: να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Και ένα φόβο: να μη χαλαρώσουμε», πρόσθεσε.
Επιδίωξη, όπως είπε, είναι να πιασουμε τους στόχους, να βγουμε στις αγορές όσο γίνεται πιο γρήγορα και να αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα που δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία.
Σε άλλο κομμάτι της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός τόνισε πως το 2013 θα τελειώσουν τα δύσκολα για τη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, το αργότερο σε τρία χρόνια, δεν θα υπάρχει Μνημόνιο.
Τέλος, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των Δημοσίων Υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να σπάσει ταμπού και να προχωρήσει σε απολύσεις.

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ:

Κυρίες και κύριοι,

Tήν ημέρα πού δυό Άγιοι ήλθαν στήν Πολιτεία μου…




Από πολλές μέρες τώρα η τοπική Εκκλησία των Πατρών ενημέρωνε τον λαό ότι το απόγευμα του Σαββάτου της 11ης Μαϊου θα μεταφέρονταν για προσκύνηση στην Πάτρα τα ιερά λείψανα δύο Νεομαρτύρων της Τρίπολης και συγκεκριμένα του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Παύλου. Είχαν και οί δυό τους σφαγιαστεί από τους Τούρκους στην Τρίπολη εδώ και 200 περίπου χρόνια, αρνούμενοι μέχρι τέλους να προδώσουν τον Χριστό και την Ορθόδοξη πίστη τους και να γίνουν Μωαμεθανοί, με απίθανες ευνοϊκές παροχές στην ζωή τους… Είναι μια ακόμη τραγική ιστορία, όπως όλες περίπου οι ιστορίες των Νεομαρτύρων πού έζησαν κοντά στην δική μας εποχή και στα δικά μας χρόνια… Δεν το είχα αποφασίσει λοιπόν να πάω ή όχι, γιατί κάποιες άλλες υποχρεώσεις θα με εύρισκαν εκτός Πατρών.. Αλλά την τελευταία στιγμή όπως συνήθως συμβαίνει σέ κάποιες περιπτώσεις, θές μια τυχαία αναποδιά σ΄ εκείνη την υποχρέωση, θές το «κάλεσμα» ( άς πούμε) των Αγίων, μέ έφερε κι΄ εμένα να περιμένω στην πλατεία Νόρμαν, «στις 6.30 το απόγευμα» όπως έλεγε και η πρόσκληση...

Πηγή: http://patrablog.blogspot.com

Economist: Η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο. Φέτος...

economist
Με ανάρτησή της στο Facebook, η «Intelligence Unit» του περιοδικού «Economist» εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει χρηματοδοτική κρίση μέσα στον χρόνο.
Επισημαίνεται ότι το Eurogroup θα εγκρίνει σήμερα πιθανότατα την καθυστερημένη δόση 4,2 δισ. ευρώ του πρώτου τριμήνου και, πιθανώς, επιπρόσθετα 3,3 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο δεύτερο τρίμηνο.
Τονίζεται ότι η κυβέρνηση έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να εκπληρώσει τους όρους της εκταμίευσης, με κρισιμότερη την εξασφάλιση ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τον περασμένο μήνα για την έγκριση του νομοσχεδίου που περιείχε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο του ψηφισθέντος αυτού νόμου και στην ελπίδα της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει τα χρήματα ως το τέλος της εβδομάδας, ώστε να καλύψει το αντίτιμο των κρατικών ομολόγων ύψους 5,6 δισ. ευρώ που ωριμάζουν στις 20 του μήνα.
Τέλος, η Intelligence Unit του Economist εκφράζει την βεβαιότητα ότι, ακόμα και αν τα κεφάλαια δεν αποδεσμευθούν έγκαιρα, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ως άνω ποσό μέσω της έκδοσης T-bills.

ysterografa.gr

Σεμινάριο για δημοσιογράφους σχετικά με την προστασία δεδομένων στις Βρυξέλλες



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μαΐου, διοργανώνεται στις Βρυξέλλες, σεμινάριο για δημοσιογράφους με θέμα την αναδιαμόρφωση της πολιτικής προστασίας δεδομένων της ΕΕ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω webstreaming:

Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε στη συζήτηση μέσω twitter, χρησιμοποιώντας το hashtag #EUdatap

 
Λίγα λόγια για την πολιτική προστασίας δεδομένων

Η ευρωπαϊκή πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων σκοπό έχει να επιτύχει την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σ' ένα υψηλό επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και στην ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο εσωτερικό της ΕΕ.
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο καθορίστηκαν αυστηρά όρια στη συλλογή και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων και ζητήθηκε από κάθε κράτος μέλος να δημιουργήσει έναν ανεξάρτητο εθνικό φορέα για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Επίσης, καθορίστηκαν στόχοι για την καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής με τη χρήση της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών, ενώ προβλέπεται η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την επίτευξη των στόχων αυτών.
Στις 25 Ιανουαρίου 2012, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε συνολική μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών κανόνων του 1995 περί προστασίας δεδομένων στο διαδίκτυο με στόχο την κατοχύρωση του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου (+30) 6973 699 886 (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα (+33) 3 881 73822 (Στρασβούργο)
e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu   

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης (+30) 6943 100 303 (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα  (+33) 3 881 74356 (Στρασβούργο)
e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu  

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :


Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

 
Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.. Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
@EP_Hellas

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG: Βελτιώνεται το κλίμα στην Ελλάδα


Ανταπόκριση από την Αθήνα στην Neue Zürcher Zeitung με τίτλο «Αναβίωση στην Ελλάδα» και υπότιτλο «Βελτιωμένο κλίμα και ελπίδες για μια καλή τουριστική χρονιά» αναφέρει:

Εδώ και λίγο καιρό μπορεί κανείς να διαβάσει για την Ελλάδα στο διεθνή τύπο αρκετά θετικά δημοσιεύματα. Και πρόσφατα η κυβέρνηση έλαβε αναγνώριση ακόμα και από το ΔΝΤ αναφορικά με τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η αλλαγή κλίματος αντικατοπτρίζεται στην ανοδική πορεία του χρηματιστηρίου και στην αγορά εργασίας. Πρόκειται κυρίως για τους ξένους επενδυτές, που εμπλέκονται σε μετοχές και ομόλογα, οι οποίοι φαίνεται να μεταδίδουν την αισιοδοξία τους τώρα στους Έλληνες.

Σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ τον Απρίλιο αυξήθηκε ο δείκτης διάθεσης της οικονομίας στις 89,2 μονάδες, επίπεδο που επετεύχθη για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2009. Οι προσδοκίες αναπτερώθηκαν από μια καλή τουριστική χρονιά. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσο, για την τρέχουσα σεζόν αναμένονται στην Ελλάδα 17 εκατ. τουρίστες, καθώς και καθαρά έσοδα πάνω από 11 δις ευρώ. Τον προηγούμενο χρόνο καταγράφηκαν 15,5 εκατ. τουρίστες και έσοδα 10 δις ευρώ. Χάρη σε μεταρρυθμίσεις, κυρίως στην αγορά εργασίας, οι ξενοδόχοι μπόρεσαν, τα τελευταία δύο χρόνια, να μειώσουν τις τιμές των διανυκτερεύσεων κατά 20%. Τα πρώτα θετικά μηνύματα παρουσιάστηκαν από στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιανουάριο. Σύμφωνα μ’ αυτά διαπιστώθηκε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών μουσείων κατά 15% έναντι του Ιανουαρίου του 2012. Στους αρχαιολογικούς χώρους (όπως οι Δελφοί και η Ολυμπία)  καταγράφηκε μάλιστα αύξηση σχεδόν κατά 35%.

Οι υψηλές προσδοκίες από τον τουρισμό ξεκινούν να θέτουν σε κίνηση την ελληνική οικονομία. Έτσι τον Απρίλιο, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, πωλήθηκαν περισσότερα αυτοκίνητα (+19%) από τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Περισσότερα από τα μισά αυτών των νέων καταγραφών αφορούν παραγγελίες από εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίες ανανεώνουν το στόλο τους.

Ακόμη και στην αγορά εργασίας υπάρχουν ενδείξεις αναβίωσης. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας καταγράφηκαν το Μάρτιο και τον Απρίλιο σχεδόν 38000 περισσότερες προσλήψεις, ενώ περίπου 14500 ήταν ο περσινός αριθμός. Αν και το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα με 27%, η αύξηση φαίνεται να επιβραδύνεται. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ καταγράφηκαν το Φεβρουάριο 11.000 άτομα ως νέοι άνεργοι, ενώ το 2012 η μηνιαία αύξηση κυμαινόταν κατά μέσο όσο σε περίπου 30.000.

Μια ακόμα θετική ένδειξη παρουσιάζεται όσον αφορά τα φορολογικά έσοδα, τα οποία για πρώτη φορά τον Απρίλιο πληρούν το στόχο του προγράμματος. Ελαφρά βελτιωμένα εμφανίζονται ως προς αυτό τα έσοδα από έμμεσους φόρους. Και από πρόωρα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι ο τρέχων προϋπολογισμός φαίνεται να εξακολουθεί να βελτιώνεται περισσότερο απ’ ό,τι σχεδιαζόταν. Στο πρώτο τρίμηνο το πρωτογενές έλλειμμα έφτασε στα 330 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με το στόχο του ελλείμματος ύψους 3,6 δις ευρώ

Και η Διαμαντοπούλου “παίζει” για υπουργείο

Anna-Diamantopoulou
Και το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου περιλαμβάνεται στη λίστα των… προς υπουργοποίηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, ενόψει του ανασχηματισμού της κυβέρνησης Σαμαρά.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει το “Έθνος”, που τονίζει ότι η άλλοτε υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει επιλέξει σήμερα έναν μοναχικό πολιτικό δρόμο, βρίσκεται στο μπλοκάκι του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς από την Ιπποκράτους δεν θα προταθούν μονάχα πολιτικά στελέχη αλλά ακόμη εξωκοινοβουλευτικοί και τεχνοκράτες.
Το “Έθνος” μάλιστα τονίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα… συμπέσει με την Άννα Διαμαντοπούλου στη Λειψία στις 22 Μαϊου, και είναι αρκετά πιθανό οι δυο τους να συζητήσουν εκεί την προοπτική συμμετοχής της πρώην Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην επόμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

ysterografa.gr

M η π ρ ο ν ο μ ι ο ύ χ ε αγωνιστή της διπλανής πόρτας

Πατριώτη ελληνορθόδοξε, μ η  π ρ ο ν ο μ ι ο ύ χ ε  αγωνιστή της διπλανής πόρτας, με απελπισία γεμάτος φωνάζεις…
Kύριοι της τρικομματικής κυβέρνησης, που είναι άραγε τα υψήπεδα της χαμένης αρετής σας ;
Σπέρνετε αφειδώς μύθους…Τραγικούς…
 Αυξήστε επιτέλους τον πραγματικό κατώτατο μισθό ! Και εγκαταλείψτε όσο είναι καιρός τα συνειδητά ψέματα
 Τις εξαπατήσεις
Την πλαστή αισιοδοξία
 Τις ψευδαισθήσεις
 Τις διαστρεβλώσεις
Την άγρια προπαγάνδα
 Την ωραιοποίηση της σκληρής πραγματικότητας
 Μη περιμένετε ανάπτυξη με ελεεινά αμοιβόμενο εργατικό προσωπικό !

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ

Η δημαγωγία, του χθες και του σήμερα!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
O Eλληνισμός πονάει, αλλά μάχεται, αισιοδοξεί και προσμένει.

Προσμένει τη λύτρωση, προσμένει τη νίκη επί της φτώχειας και της μιζέριας που μας οδήγησε η πλάνη πως πλέον στο σύγχρονο κόσμο, έπαυσε να ισχύει η ρήση του Αριστοτέλη, «τ΄ αγαθά κόποις κτώνται»!

Θεωρήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, πως τα αγαθά απλά… χαρίζονται και σήμερα βρεθήκαμε έκπληκτοι ν΄ αναρωτιόμαστε τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ!

Πολλά έφταιξαν, αλλά πάνω απ΄ όλα η στρεβλή μας νοοτροπία , όπου αθωώναμε συμπεριφορές, χρεώναμε όσους τολμούσαν να ξεστομίσουν την αλήθεια και παρασυρόμαστε από τους δημαγωγούς, που από την αρχαιότητα είχαν το προνόμιο να δελεάζουν τους ευάλωτους και πιθανώς και οκνηρούς, με την εμπέδωση της άποψης, πως… όλα γίνονται.

Η μοίρα της Πομπηίας και η προοπτική του καπιταλισμού

Γράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος
 
Κι όμως, όπως τεκμηριώνουν τα ιστορικά δεδομένα, το 79 μ.Χ. ο Βεζούβιος, με υποχθόνιους βρυχηθμούς και αλλεπάλληλες προσεισμικές δονήσεις, είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τους κατοίκους στην Πομπηία, το Ηράκλειο και τις Σταβίες για την επικείμενη καταστροφική έκρηξή του. Δυστυχώς δεν τον πήραν στα σοβαρά, μ’ αποτέλεσμα την τραγωδία που αποτυπώνεται ως τις μέρες μας σ’ εμβληματικά ερείπια. Ιδίως δε στην επιθανάτια αγωνία, την οποία αναδίδουν τα κρανία των θυμάτων που έφερε στο φως η αρχαιολογική αναζήτηση. Δεν θα ήταν, άραγε, εξαιρετικά χρήσιμος και διδακτικός για το μέλλον της ίδιας της παγκόσμιας οικονομίας ένας παραλληλισμός της «βιβλικής οργής» του Βεζούβιου με την ήδη διαγραφόμενη ευκρινώς στον ιστορικό ορίζοντα έκρηξη του όλου καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος; Ας μην τρέφουμε αυταπάτες.

Η αλήθεια για τα αιτήματα μιας απεργίας που δεν θα γίνει

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να υπενθυμίσουμε πως το επίπεδο της εκπαίδευσης δεν εξαρτάται ούτε από τη χρηματοδότηση, ούτε από το μέγεθος της τάξης, ούτε από τον «προοδευτικό» χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων, αλλά αποκλειστικά και μόνο από την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αυτό έχει προκύψει από όλες τις έρευνες – διεθνείς και εγχώριες.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα, με την μεγαλύτερη αναλογία εκπαιδευτικών προς μαθητές στον κόσμο, θα έπρεπε να αριστεύει – ενώ αντίθετα βρίσκεται στον πάτο.

Ούτε χρειάζεται να ξαναπούμε πως οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι χαμηλοί – σήμερα λόγω της κρίσης και χτες λόγω των αθρόων διορισμών, με αποτέλεσμα να μοιράζεται η πίτα σε περισσότερους που αμείβονται με λιγότερα.

Αυτό, όμως, που συμβαίνει σήμερα σχετίζεται με κάτι άλλο, πιο βαθύ, που τείνει να εξελιχθεί σε τρόπο δράσης: Την αμφισβήτηση των ίδιων των νόμων, που ψηφίζονται από δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή – είτε κάποιοι συμφωνούν, είτε όχι.

Βασίλης Κορκίδης στα "Υστερόγρα​φα": Στην Ελλάδα επελέγη ο υπερδανεισ​μός, και όχι οι επενδύσεις

Vassilis-Korkidis
(Photo: Eurokinissi)
Στα χρόνια της κρίσης, οι υπερβολές, η αστοχία προβλέψεων και ο διαρκής αποπροσανατολισμός μιας κοινωνίας σε προϊούσα σύγχυση, αποτελούν σταθερό δυστυχώς συστατικό στοιχείο της εθνικής καθημερινότητας.
Η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, χωρίς να έχει αποβάλλει τις περισσότερες από τις παθογένειες που χαρακτηρίζουν το εθνικό dna εδώ και δεκαετίες, και κυρίως τους… φορείς και εκπροσώπους τους. Εκείνους που, ακόμη και στην κορύφωση της έντασης της κρίσης, δεν είχαν τίποτα το θετικό να προσφέρουν, τίποτα το ουσιαστικό να προτείνουν, τίποτα το δημιουργικό να συνεισφέρουν στην κοινή αγωνία και προσπάθεια.
Φυσικά, υπάρχουν και οι ηχηρές εξαιρέσεις. Που γίνονται ακόμη πιο εκκωφαντικές, όταν αφορούν τον χώρο της πραγματικής, της δυναμικής οικονομίας. Της οικονομίας της καθημερινότητας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του εμπορίου, εκεί όπου δοκιμάζονται στην πράξη ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές πολιτικές.
Μια τέτοια εξαίρεση είναι ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, και εδώ και μερικές μέρες πρόεδρος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στα “Υστερόγραφα”, για την οικονομία της αγοράς, την καθημερινή μάχη των εμπόρων για την επιβίωση, και… όσα έχονται για την ελληνική οικονομία.
Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν νέα σημαντική πτώση των λιανικών πωλήσεων από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα. Ποιά εικόνα έχετε για την αγορά;

Στην ιστορία το back to back του Ολυμπιακού! (video)

thrylara2000

Ο Ολυμπιακός με τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση της Ευρωλίγκας και τρίτη συνολικά έγραψε ιστορία! Οι ερυθρόλευκοι έγιναν η τρίτη ομάδα στην ιστορία που έχει καταφέρει να κάνει το repeat.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Video

       

Νομικά Πρόσωπα Δήμων: Στόχος η μείωση κατά 30%

Τους πίνακες με τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων έχουν ξεκινήσει να μελετούν στην κυβέρνηση προκειμένου να κάνουν ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα για το ποια από αυτά μπορούν να οδηγηθούν σε κατάργηση ή συγχώνευση.
Αν και οι δήμαρχοι υπενθυμίζουν ότι «στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης ο μόνος φορέας του Δημοσίου που προχώρησε σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις των δομών και των υπηρεσιών του ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση», τονίζοντας ότι «σε ότι αφορά στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, από 4.300 συγχωνεύτηκαν σε 520, ήτοι μείωση 88%, ενώ τα ΝΠΙΔ από 1.350 συγχωνεύτηκαν σε 492, ήτοι μείωση 64%», στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια για μείωση των Νομικών Προσώπων των δήμων από περίπου 1000 που είναι σήμερα (χωρίς τις σχολικές επιτροπές που δεν απασχολούν υπαλλήλους) σε περίπου 700. Προτεραιότητα σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα έχουν τα ΝΠΙΔ, ιδιαίτερα αυτά που δεν παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες (Παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο σπίτι κλπ).

Να σημειωθεί μαζί με τις σχολικές επιτροπές τα νομικά πρόσωπα των δήμων (πλην της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που ακόμη δεν έχει αποστείλει σχετικά στοιχεία) είναι σήμερα 1145 με τα περισσότερα (224) να βρίσκονται στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ακολουθεί η Μακεδονία – Θράκη με 212, η Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια με 173, το Αιγαίο (Βόρειο και Νότιο) με 176, η Κρήτη με 131 η Αττική με 126 και η Ήπειρος – Δυτική Μακεδονία με 103 (σ.σ. ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, τα στοιχεία αυτά είναι μονο από την Ήπειρο και όχι από τη Δυτική Μακεδονία).

aftodioikisi.gr

"Η Γερμανία θα αναγκαστεί να διαλύσει το ευρώ"

Angela-MerkelΜια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση φιλοξενεί το περιοδικό “Forbes” για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ευρωζώνη, τις ευθύνες της Γερμανίας της Άνγκελα Μέρκελ για τη διάχυση και εμβάθυνση της κρίσης χρέους στις οικονομίες των χωρών του κοινού νομίσματος, καθώς και για το τι… επιφυλάσσει το μέλλον.
Η ανάλυση στηρίζεται στο περίπου αυταπόδεικτο αξίωμα ότι η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα… σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, που κερδίζει εν μέσω κρίσης, χάρη στην πολιτική αυστηρής λιτότητας την οποία έχει επιβάλλει στο σύνολο της ευρωζώνης.
Μια πραγματικότητα ωστόσο που, με πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και φυσικά ιστορικούς όρους, δεν θα αντέξει για πολύ καιρό ακόμη. Σύμφωνα με το “Forbes”, η Γερμανία εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα υπερβολικά υποτιμημένο νόμισμα όπως είναι το ευρώ, στον τομέα των εξαγωγών προϊόντων.
Αν και φτωχή σε φυσικούς πόρους, η Γερμανία εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες, σε ποσοστό του ΑΕΠ της, πιο πολύ από κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη. Η λιτότητα ωστόσο έχει συρικνώσει την αγοραστική δυνατότητα των λαών της Ευρώπης, και η κρίση επεκτείνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα οι Γερμανοί δεν θα βρίσκουν αγοραστές για τα προϊόντα τους.
Ποιές επιλογές λοιπόν έχει το Βερολίνο για το μέλλον; Είτε, αν αποφασίσει να παραμείνει εντός της ευρωζώνης, και να συνεχίσει να διαδραματίζει τον σημερινό κομβικό ρόλο της, να συναινέσει στη χαλάρωση της πολιτικής της αυστηρής λιτότητας, να επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώσει ευρωομόλογα, και να αγοράσει χρέος χωρών.
Είτε, αν επιλέξει την έξοδο από την ευρωζώνη και την επιστροφή στο μάρκο, να αντέξει την αναμενόμενη ύφεση που θα ακολουθήσει το πρώτο διάστημα, η Bundesbank να τυπώσει μαζικά χρήμα, που εκ των πραγμάτων θα είναι πληθωριστικό, και να διαχειριστεί πολιτικά την κρίση που αναπόφευκτα θα ξεσπάσει στο εσωτερικό της.
Η επιλογή φαντάζει προφανής, και είναι η πρώτη. Σύμφωνα ωστόσο με το “Forbes”, δεν θα πρέπει να αποκλείεται να επιλέξει η Γερμανία την έξοδο από την ευρωζώνη. Ώστε να αξιοποιήσει τα χρήματα που έχει ήδη κερδίσει από την κρίση, και να αποφύγει να πληρώσει ώστε να βγει η ευρωζώνη από την κρίση στην οποία η ίδια η Γερμανία τη βύθισε.

ysterografa.gr

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ


Την οικονομική απόγνωση και ψυχική ταλαιπωρία 80.000 ατόμων με αναπηρία, που περιμένουν επί μήνες να εξεταστούν από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ, προκειμένου να πιστοποιηθεί η πάθησή τους και να προσδιοριστεί ο βαθμός αναπηρίας τους, ώστε να πάρουν τη σύνταξή τους, μεταφέρει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γολγοθάς της κας Νίκης Βαγγελάτου, Ειδικής Γραμματέως της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Κεφαλονιά, καρκινοπαθούς, μητέρας δύο τέκνων, πρόωρα συνταξιοδοτηθείσας με 80% αναπηρία, λόγω λεμφαδενικού καθαρισμού στο δεξί της χέρι.
Έως και τα τέλη του 2011, η κα Βαγγελάτου, περνούσε από την Τοπική Υγειονομική Επιτροπή του ΙΚΑ Αργοστολίου, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η πάθησή της, εξακολουθεί να υφίσταται, ώστε να λάβει την αναπηρική της σύνταξη. Με την κατάργηση των ΤΥΕ και την αντικατάστασή τους από τα ΚΕΠΑ, οι αρμοδιότητες της Τοπικής Υγειονομικής Επιτροπής του ΙΚΑ Αργοστολίου, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας της...Πάτρας!

Το Φεβρουάριο του 2012, η κα Βαγγελάτου, έλαβε ειδοποίηση για κατάθεση του φακέλου της, στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας της Πάτρας και στις 16/7/2012, η Γραμματέας της ΣΕ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προσκόμισε τα στοιχεία, στο ΙΚΑ Αργοστολίου, προκειμένου να προωθηθούν στο προαναφερόμενο Κέντρο Πιστοποίησης. Έκτοτε, οι αρμόδιοι φορείς, τηρούν σιγήν ιχθύος.

Η κα Βαγγελάτου, όπως και χιλιάδες άτομα με αναπηρία, εδώ και 2 έτη, όχι μόνο δεν λαμβάνει την πενιχρή αναπηρική σύνταξη των 600 ευρώ, αλλά κινδυνεύει να φορολογηθεί βάσει των νέων τεκμηρίων διαβίωσης!

«Ως πότε άτομα με αναπηρία που αποδεδειγμένα και αντικειμενικά δεν μπορούν να μεταβούν εξαιτίας της βαρύτητας της αναπηρίας τους στις Διευθύνσεις των ΚΕΠΑ, θα ταλαιπωρούνται άνευ λόγου και αιτίας δίνοντας ταυτόχρονα ευθέως την εικόνα ότι τα ΚΕΠΑ αποτελούν ένα από τα πολλά εργαλεία του Κράτους για την περικοπή παροχών και δικαιωμάτων στα άτομα με αναπηρία και στους χρόνια πάσχοντες;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών πιστοποίησης και καταβολής της αναπηρικής σύνταξης της κας Βαγγελάτου αλλά και χιλιάδων ΑμΕΑ και μάλιστα την ώρα που καλούνται να φορολογηθούν πολίτες με μηδενικό εισόδημα.

Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

o-kypelloyxos-thrylos.jpgΜε έκτακτα δελτία και δυνατά κορναρίσματα διατυμπάνισαν τα παπαγαλάκια  ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ & ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΗΞΑΝ που ακούστηκε άλλως τε να ομιλούν και οι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ !

Τα ίδια παπαγαλάκια είναι που εδώ και χρόνια κάνουν την ίδια δουλειά και βγάζουν λεφτά , πολλά λεφτά κι εσύ κακομοίρη τους επιτρέπεις να σου ρημάζουν τη ζωή και να γίνονται πλουσιότεροι κι εσύ φτωχότερος …
Αποσβολωμένος παρακολουθείς τα τηλεσκουπίδια των ειδήσεων και τις φυλλάδες της χρυσαυγίτικες και απαθής πιστεύεις πως θα έρθει κι η στιγμή η δική σου , που θα σηκωθούν μπροστά σου οι μπροστάρηδες και θα σου πουν τώρα είσαι  ΕΣΥ …απλά κοιμάσαι τον ύπνο του … δικαίου . Αυτοί πρόχειρα μέσα στον αυταρχισμό τους πιστεύουν πως ο κοινωνικός αυτοματισμός θα λειτουργήσει κι εσύ σαν υπάκουο ανθρωπάκι δεν κάνεις τίποτε άλλο από να τους δικαιώνεις …
Δεν ήσουν όμως αυτός που φώναξε κι έφαγε τα χημικά στη μούρη ένα χρόνο πριν ΕΣΥ είσαι , αλλά φοβήθηκες να αντισταθείς άλλο μήπως και χάσεις τη διαφορά της ισοτιμίας δραχμής – ευρώ , πρόσεξες να συμμορφώσεις τους αδαείς αριστερούς μη νομίζουν πως θα σου πάρουν και το σπίτι !
Δεν πειράζει θα στο πάρει ο δεξιός Καλαματιανός και η φασιστοπαρέα του , που εσύ που είσαι πελοποννήσιος δεν το πιστεύεις …
ΓΙΑΤΙ δεν το πιστεύεις ;
ΓΙΑΤΙ ;
Δεν είδες πως η ΠΑΡΑΓΚΑ σου πήρε αγαπητέ τριπολιτσάνε το κύπελλο μέσα απ’ τα χέρια και το πρόσφερε με το έτσι θέλω στο δικό τους  παιδί , όταν θα καταλάβεις αυτό το ματς του κυπέλλου τότε θα καταλάβεις , πόσο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ είναι η επιστράτευση των καθηγητών , η μείωση του μισθού σου , η αρπαγή του σπιτιού σου , η φτώχεια σου και να ξέρεις έτσι είναι κι ο γείτονά σου , ξύπνα τον , μη φοβάσαι , χτύπα του το κουδούνι , βγείτε έξω…

ΠΛΟΗΓΟΣ        
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Βενιζέλος: Ιστορική αδικία σε βάρος του ΠΑΣΟΚ

Evangelos-Venizelos-PASOK
Από τη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο “Έθνος της Κυριακής”, μπορεί κανείς να εντοπίσει πλήθος… ειδήσεων. Από τις σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, μέχρι τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, και τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο το παρουσιάζουν δυο πολύ συγκεκριμένες αποστροφές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Η πρώτη έχει να κάνει με την Κεντροαριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, και την κοινωνική βάση που πύκνωσε τις τάξεις της Κουμουνδούρου, εκτοξεύοντας τα ποσοστά της. “Εμείς δεν απευθυνόμαστε στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τους συσχετισμούς που υπάρχουν εκεί, αλλά στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμορφώθηκε τον Ιούνιο του 2012, γιατί αυτή προέρχεται από τη δημοκρατική παράταξη, ανήκει ιστορικά στο ΠΑΣΟΚ, και εμείς θέλουμε τον επαναπατρισμό αυτών των πολιτών, οι οποίοι δεν παρακολουθούν τους εσωτερικούς προβληματισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μέλλον της χώρας και το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης”.
Η δεύτερη αφορά το τίμημα το οποίο κλήθηκε να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ από τον ελληνικό λαό: “Το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει αν αρχίσει να γίνεται αισθητή η ανάκαμψη της χώρας, και αν αρχίσει να αποκαθίσταται η πολιτική και ιστορική αδικία που έχει συντελεστεί, καθώς το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ένα δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης”.
Η συνέχεια, επί της πολιτικής καθημερινότητας.

ysterografa.gr

Πέθανε η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών η μεγάλη ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη.
Πατέρας της ήταν ο γνωστός συνθέτης Πάνος Τριανταφυλλίδης.
Ήταν απόφοιτη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του...
Πέλλου Κατσέλη.
Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση ήταν το 1963 με την παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα».
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συόλου και της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης.
Τη δεκαετία του 1990 ίδρυσε το Θέατρο Τριανταφυλλίδη στην πλατεία Βάθης.
Το 1970 κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους «Συνηθισμένο μου όνειρο».
Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, κυρίως δράματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Ανάμεσα στα άλλα είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες: Η Παγίδα, Πικρή μου Αγάπη, Βρώμικη Πόλις, Η μοίρα του αθώου, Ψωμί για έναν δραπέτη, Καταραμένη αγάπη, ο Τάφος των Εραστών, το Κανόνι και τ' Αηδόνι, το Νυφοπάζαρο, Ο Αστραπόγιαννος, Όμορφες Μέρες, Ευριδίκη ΒΑ 2037.
Παράλληλα εμφανίστηκε σε πλήθος τηλεοπτικών σειρών: Από την άλλη όχθη, Γυναίκα από βελούδο, Νίνα, Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Οι συμμαθήτριες.

diadromi.gr/

Ξύλο και έξι απόβολες στη Λυκοποριά που έχασε την 3η θέση από τη Στιμάγκα


2ος όμιλος
Μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία της Β' κατηγορίας κι αυτό που απομένει να μάθουμε, είναι ποιος θα τερματίσει στην 3η θέση του δευτέρου ομίλου.
Οι Νέοι Στιμάγκας έχουν πλέον το πάνω χέρι, και προβάδισμα δύο βαθμών, καθώς επικράτησαν 1-3 στη Λυκοποριά, σε ένα ματς ντέρμπι με πολύ μεγάλη ένταση και 6 κόκκινες,  και βρίσκονται πλέον στην 3η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει και άνοδο στην Α2.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με βολίδα του Παπουτσή, για να φέρει γρήγορα το ματς στα ίσια η Λυκοποριά με τον Μούγιο, με το 1-1 να είναι το αποτέλεσμα του 1ου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη η ομάδα της Στιμάγκας πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Κολινιάτη, ενώ ο Α.Ο. Λ. έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παπαμεντζελόπουλου Α.Σ.
Στο 87΄ επικράτησε μεγάλη ένταση και συμπλοκή παικτών με απότέλεσμα να αποβληθούν οι Παπαμεντζελόπουλος Α.Γ. και Κεκερής από τον Α.Ο.Λ. και οι  Π. Μόσχος και Λ Μόσχος από τους Νέους.
Στο 95’ οι παίκτες της Στιμάγκας κέρδισαν πέναλτι, σε μια φάση όπου αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας της Λυκοποριάς, Ντρέτσα και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Κασκαράς, μιας και είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές. Ο Πανιάρας ανέλαβε την εκτέλεση, ο Κασκαράς απέκρουσε, αλλά ο Κουτσουπιάς πήρε το «ριμπάουντ» και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ: Ντρέτσα, Χαραλάμπης (75’ Αλογογιάννης), Κανακάρης, Παπαμεντζελόπουλος Α.Σ., Λύρας, Κασκαράς, Μούγιος, Τοτώνης, Σταύρου, Κάσσιος (72’ Κεκερής), Παπαμεντζελόπουλος Α.Γ.
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ: Δαρδάνης Φ., Κολινιάτης, Μάλλιος, Δαρδάνης Χ., Μόσχος Π., Βασιλείου (94’ Νούτσης), Σακελλαρίου (70’ Αλινάνι), Κουτσουπιάς, Παπουτσής, Πανιάρας, Μόσχος Λ
 
Στο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου, ο Ολυμπιακός Άσσου αν και βρέθηκε πίσω στο α’ ημίχρονο με 0-2, εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Δεσποτάκη και κάνοντας την ολική ανατροπή, πήρε τη νίκη με 3-2 επί του ΑΟ Ζευγολατιού που έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία του Καρσιώτη, όμως να πανηγυρίζουν και μαθηματικά την άνοδο στην Α2, μετά την ήττα της Λυκοποριάς. Στο α’ μέρος η ομάδα του Χρήστου Πετρινιώτη, ήταν πολύ καλύτερη και προηγήθηκε 0-2 με  σκόρερ  τον  Αντωνόπουλο (36’ & 43’).
Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός πίεσε και στο 56’ ο Μαυρονάσιος ανατράπηκε από τον Δεσποτάκη που αντίκρισε  κόκκινη κάρτα. Το φάουλ εκτέλεσε ο Βρύνιος, ο οποίος μείωσε σε 1-2 παρά την προσπάθεια του Νικολού. Στο 67’  ο Σοφός με εύστοχο  πέναλτι, που κέρδισε ο Μαυρονάσιος, ισοφαρισε σε 2-2, ενώ το τελικό 3-2 για τον Ολυμπιακό , διαμόρφωσε στο 75’ ο Βρύνιος με κεφαλιά.
 
Σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, Ασπρόκαμπος και Ταρσινά ’97 έμειναν στο 1-1, με τέρματα  του Τσαμαδού στο 5΄  γιά τους γηπεδούχους και στο 15' του  Ζαϊμη για τους φιλοξενούμενους.
Τέλος νίκες στα "χαρτιά" πήραν Παμφενεατικός , Απέσσας και Θυέλλα Λεοντίου επί Δάφνης Πουλίτσας, Ατρομήτιυ Μποζικών και Άρατου Βασιλικού, αντιστοιχα
29η αγωνιστική
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β. -
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 3-2
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 1-3
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛ. - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 0-3 α.α.
ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ ’97 1-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖ. - ΑΠΕΣΣΑΣ 0-3 α.α.
ΑΡΑΤΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 0-3 α.α.
ΡΕΠΟ: ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ

Η Βαθμολογία
( Σε 29 αγώνες)
1 (1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 72
2 (2) Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ     60
3 (4) ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ        56
4 (3) Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ       54
5 (5) ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ    52 ...

 1ος όμιλος
Η πρωτοπόρος και ήδη πρωταθλήτρια του ομίλου, Κόρινθος ΄06  κέρδισε τρίποντο στά "χαρτιά" επί του ΠΓΣ Κόρινθος, όπως και τα Νέα Αστέρια Λουτρακίου επί του ΠΑΟ Κουταλά.
Η Πρόοδος Αγ. Βασιλείου λύγισε με 2-1 τον Αγ. Γεώργιο, ενώ την 3η θέση στον 1ο όμιλο "κλείδωσε" η Δάφνη Εξαμιλίων μετά το ισόπαλο  1 - 1  στο ντέρμπι με την Περαχώρα.
Να επισημάνουμε πως οι δύο 3οι των ομίλων θα δώσουν μπαράζ κατάταξης, που ενδεχομένως να δώσει ένα ακόμη εισιτήριο για την άνοδο, αν προκύψει κάποια κενή θέση από αποχώρηση ομάδας ή κάποια συγχώνευση. Χωρις νικητή και με το ισόπαλο 1 - 1 έληξε και η αναμέτρηση του Ποσειδώνα Κυραβρήσης με τον Αίαντα Αγιονορίου , ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών με το ευρύ 4 -1 επί του Μαψού. Επίσης εντυπωσιακές νίκες με σκορ 4 - 2 πέτυχαν  Αγιάννης και Σοφικό '05 επί ΑΣ. Λουτρακίου και Αστέρα Κορίνθου, αντίστοιχα

 29η αγωνιστική
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. - ΑΟ ΜΑΨΟΥ 4-1
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 4-2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 - ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-0 α.α.
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 1-1
ΣΟΦΙΚΟ ’05 - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡ. 4-2
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2-1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝ. 1-1
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 0-3 α.α.

H Βαθμολογία
( Σε 29 αγώνες)
1 (1) ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06            78
2 (2) ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.   70
3 (3) ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 61 ...

Η βασίλισσα πέθανε, ζήτω ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ - Ο Ολυμπιακός ξανά Πρωταθλητής Ευρώπης!

Ο Πειραιάς, η Ελλάδα γιορτάζουν. O Ολυμπιακός  είναι ήδη και πάλι πρωταθλητής Ευρώπης. Θερμά συγχαρητήρια Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 100-88

Η δυναστεία συνεχίζεται!
Ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι πρωταθλητής Ευρώπης! Με τον Βασίλη Σπανούλη ηγέτη σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και με χαρακτήρα... πρωταθλητή ο Ολυμπιακός επικράτησε με 100-88 της Ρεάλ και διατήρησε τα σκήπτρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Ναι, ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ομάδα μετά από τη Μακάμπι το 2005 που κερδίζει δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό. Ναι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατακτά την Ευρωλίγκα. Ναι, ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο κορυφαίος γκαρντ, Ναι, ο Ολυμπιακός είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ξανά.
Από την κόλαση του πρώτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έστησε ένα απίστευτο πάρτι στα επόμενα τρία δεκάλεπτα και με την επιβλητική 100άρα έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της Ευρώπης
Τη δική του... ιστορία έγραψε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα με την κατάκτηση για δεύτερη σερί χρονιά του τροπαίου, μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη «βασίλισσα» Ρεάλ και μια ακόμη απίστευτη ανατροπή, αφού βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο (10-27), για να κατακτήσει τη νίκη πανηγυρικά με 100-88
Οι ερυθρόλευκοι έγιναν, έτσι, η τρίτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης μετά την Γιουγκοπλάστικα και την Μακάμπι, η οποία καταφέρνει να κάνει το repeat, κατακτώντας δύο σερί τίτλους και να κρατήσει το τρόπαιο στην Ελλάδα.
Ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένος στο ματς και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, αφού οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους έξω από τη γραμμή των 6.75 και με 3/4 τρίποντα μέσα στο πρώτο εξάλεπτο κατόρθωσαν να χτίσουν μια διαφορά 10 πόντων (5-15). Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός έδειξε να πελαγοδρομεί στην άμυνα, δεχόμενος το ένα καλάθι μετά το άλλο, ενώ στην επίθεση οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις με αποτέλεσμα να μείνουν στους 7 πόντους σε 7 λεπτά και τη Ρεάλ να παραδίδει μαθήματα... τριπόντων, φτάνοντας και στο +13 από το δεύτερο εύστοχο του Ρούντι (7-20), για να απαντήσει ο Χάινς με καλάθι και φάουλ και να μειώσει στους 10 (10-20). Η Ρεάλ συνέχισε το ρεσιτάλ με 5/6 τρίποντα και τη διαφορά να εκτινάσσεται στους 17 πόντους υπέρ των Ισπανών (10-27) στα 50 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου. Η Ρεάλ με άμυνα για... Οσκαρ κατόρθωσε να κρατήσει τους ερυθρόλευκους στους 10 πόντους σε ισάριθμα λεπτά παιχνιδιού και να διαλύσει το ισχυρό τους όπλο, δηλαδή την άμυνά τους, αφού δέχτηκαν 27 πόντους, όσους είχαν δεχτεί από την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό στο κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου (27-40).
Η ελληνική ομάδα επιχείρησε να μπει δυναμικά στο ματς και να επιχειρήσει να επιστρέψει στο σκορ με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και με ένα σερί 8-0 με τρίποντο του Αντιτς, δίποντο του Χάινς και νέο τρίποντο του Περπέρογλου έκανε το 18-27. Με αισθητή βελτίωση και στην άμυνα, οι Πειραιώτες κατόρθωσαν να επιστρέψουν δυναμικά και μάλιστα να κρατήσουν... άποντους τους Ισπανούς για τρία σχεδόν λεπτά, αφού ο Ρούντι με δύο εύστοχες βολές 7.07 πριν το φινάλε του ημιχρόνου κράτησε τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (18-29).
Ο Μπαρτζώκας είδε την επιλογή του Περπέρογλου να του βγαίνει στο παρκέ, αφού με 5 σερί πόντους από τον Ελληνα άσο, ο οποίος μείωσε σε 20-29, ενώ αμέσως μετά πέρασε στο ματς και τον Σπανούλη που στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν εκτός ρυθμού. Ο Ρέγιες με δύο χαμένες βολές, έδωσε τη δυνατότητα στον Αντιτς με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα να μειώσει ακόμα περισσότερο και να ρίξει τη διαφορά στους 7 πόντους (22-29). Κάπου εκεί η Ρεάλ άρχισε να... ξυπνάει και να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα με δίποντο του Ρέγιες και εντυπωσιακό κάρφωμα του Σλότερ ανεβάζονταν ξανά τη διαφορά στους 9 (24-33), για να μειώσει εκ νέο ο Ολυμπιακός με δύο εύστοχες βολές του Λο (26-33). Η Ρεάλ δεν βρήκε λύσεις από τα τρίποντα και ο Αντιτς έριξε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο 28-33, φέρνοντας τον Ολυμπιακό δύο... ανάσες μακριά από τους Ισπανούς 2.45 πριν τη συμπλήρωση του 20λέπτου. Ο Ροντρίγκεθ έδωσε μια... ανάσα στη Ρεάλ (28-35), όμως ο Λο «πυροβόλησε» έξω από τα 6.75 και διαμόρφωσε το 31-35 Δύο βολές του Ροντρίγκεθ, ένα δίποντο του Λο και μια βολή του έριξαν τη διαφορά στο χαμηλότερο επίπεδο της δεύτερης περιόδου, στους 3 πόντους (34-37) με τον Ολυμπιακό, μάλιστα, να χάνει και την ευκαιρία να ισοφαρίσει από άστοχο τρίποντο του Περπέρογλου. Οι βολές του Ροντρίγκεθ και ένα δίποντο του Σλοτερ έδωσαν έναν αέρα 7 πόντων στην Ρεάλ (34-41), για να διαμορφωθεί το 37-41 από τις τρεις εύστοχες βολές του Σλούκα, στο φάουλ που κέρδισε στα δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ετσι, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να... επιστρέψει στη Ρεάλ τους 27 πόντους που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο και να πάρει τη... ρεβάνς, επιβεβαιώνοντας τα αρχικά προγνωστικά που «μιλούσαν» για μια εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν... ονειρικό για τον Ολυμπιακό και είχε την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη ο οποίος με τρία σερί τρίποντα έφερε για πρώτη φορά μπροστά τον Ολυμπιακό με διαφορά τριών πόντων 48-45, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες του τελικού. Η φάση του παιχνιδιού καταγράφηκε με το απίστευτο στοπ του Παπανικολάου σε προσπάθεια του Μίροτιτς για κάρφωμα και εν συνεχεία τον αιφνιδιασμό που έβγαλε ο Λο στέλνοντας για πρώτη φορά τη διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού στους 6 πόντους (52-46) 5 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η Ρεάλ βρήκε τρεις σερί πόντους από μια βολή του Σλότερ και ένα δίποντο του Ρούντι και κατόρθωσε να μειώσει στους 3 (54-51), για να ρίξει τη διαφορά στους δύο με και πάλι με τον Σλότερ και να περάσει μπροστά με 55-56 από τρίποντο του Ρούντι, που ήταν και το πρώτο εύστοχο της Ρεάλ από το πρώτο δεκάλεπτο... Ο Σλούκας με δύο βολές έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 57-56, ισοφάρισε με μια στις δύο βολές ο Ρέγιες σε 57-57 και ήταν απολύτως σαφές ότι ο τελικός θα έμοιαζε με ρωσική ρουλέτα...
Η φάση που θα συζητηθεί έγινε στα 53 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, όταν ο Σλούκας χρεώθηκε με τεχνική ποινή, με τους ερυθρόλευκους να ζητούν επιθετικό φάουλ του Ντρέιπερ και τον Ροντρίγκεθ να φέρνει με δύο εύστοχες βολές το παιχνίδι στην ισοπαλία (61-61) κλείνοντας έτσι και την τρίτη περίοδο.
Και αν η τρίτη περίοδος είχε υπογραφή Σπανούλη, η τέταρτη ξεκίνησε με τον Περπέρογλου να γράφει το 63-61, να καταστρέφει την επόμενη επίθεση της Ρεάλ και να χάνει ευκαιρία για το +5 αστοχώντας σε τρίποντο.
Το... θρίλερ συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να χτίζει διαφορά με 4/4 βολές του Λο και να φτάνει στο +5 (67-62) στα 7.32 πριν το φινάλε του παιχνιδιού. Και όσο η Ρεάλ παραπατούσε στο παρκέ, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, τόσο οι ερυθρόλευκοι έφταναν ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου με τον Βασίλη Σπανούλη να χτυπά... ξανά από τα 6.75 και να εκτοξεύει τη διαφορά στους 8 πόντους (70-62), 7.17 πριν το τέλος.
Κάπου εκεί το παιχνίδι άρχισε να γέρνει ολοφάνερα προς την πλευρά των ερυθρολεύκων, όμως η Ρεάλ επιχείρησε να παίξει το τελευταίο της χαρτί και με δύο βολές του Ρούντι και ένα τρίποντο του Κάρολι μείωσαν σε 70-67. Η απάντηση ήρθε με το ίδιο... τρίποντο νόμισμα από τον Σράτο Περπέρογλου, ο οποίος με τρίποντο έγραψε το 73-67. Οι ερυθρόλευκοι, ήταν φανερό ότι είχαν πάρει... φωτιά, με τον Σλούκα ανεβάζει στους 7 τη διαφορά (75-68), τη Ρεάλ να μειώνει ξανά στους 5 με δύο πόντους του Κάρολι, ακριβώς 5.40 πριν το φινάλε (75-70). Ο Σερμαντίνι με καλάθι φάουλ προσέφερε ένα χρυσό τρίποντο στον Ολυμπιακό, η Ρεάλ αστόχησε στην επόμενη επίθεση και δέχτηκε και τεχνική ποινή για θέατρο στον Σλότερ, που έδωσε την ευκαιρία στον Σπανούλη να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 10 πόντους και με την επόμενη επίθεση αυτή να πάει ακόμα πιο ψηλά στους 12 (82-70) από το δίποντο του Αντιτς, ακριβώς 4.48 πριν το τέλος του τελικού. Η... παράσταση έλαβε οριστικά τέλος για τους Ισπανούς με το κάρφωμα του Παπανικολάου και το +14 που είχε ως αποτέλεσμα να υποχρεώσει τη Ρεάλ να αποδεχτεί τη μοίρα της και τον κόσμο του Ολυμπιακού που βρέθηκε στην Ο2 Arena να τραγουδάει προσδοκώντας τη στιγμή της απονομής... Το 0-6 της Ρεάλ... σκοτώθηκε από ένα απίστευτο τρίποντο του Σπανούλη, ο οποίος «σκότωσε» εκ νέου τους Ισπανούς γράφοντας το 90-79 1.33 πριν το τέλος. Κάπου εκεί, ο Ολυμπιακός πιστοποίησε τη δική του ισχύ έναντι της μόνο στο... όνομα «βασίλισσας» Ρεάλ, η οποία παρέμεινε χωρίς τίτλο για 19η χρονιά στην Ευρωλίγκα, τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι έγραψαν τη δική τους ιστορία, κρατώντας για δεύτερη σερί χρονιά στα χέρια τους το βαρύτιμο τρόπαιο...
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 20(1), Άντιτς 10(1), Σπανούλης 22(5), Περπέρογλου 10(2), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Ρούντι Φερνάντεθ 21(3), Σουάρεθ 5, Ρέγιες 4, Μίροτιτς 7(1), Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5(1), Γιουλ 14(4), Σλότερ 9.